1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

LAURETH-4

Synonyms:
Laureth-4; LAURETH 4; Glycolic acid ethoxylate lauryl ether; LAURETH; LURET 4; LAURET 4; Glycolic acid ethoxylate lauryl ether; LAURETH-4; LAURETH; LAURET; lauret; laureth 4; laureth 4; laureth4; laureth-44; laureth 4; 3,6,9,12-Tetraoxatetracosan-1-ol; Dodecyltetraethylene glycol monoether; Laureth-4; PEG-4 Lauryl ether; Polyethylene glycol 200 lauryl ether; Polyoxyethylene (4) lauryl ether; EINECS 226-097-1; Ethanol, 2-(2-(2-(2-(dodecyloxy)ethoxy)ethoxy)ethoxy)-; LA 4; Lauryl alcohol tri(oxyethylene) ethanol; n-Dodecyl tetraethylene glycol ether; NSC 190605; Polyoxyethylene(4) lauryl ether; Tetra(oxydiethanol) monodecyl ether; Tetra(oxyethylene) dodecyl ether; Tetraethylene glycol dodecyl ether; Tetraethylene glycol monododecyl ether; Tetraethylene glycol monolauryl ether; Tetraoxyethylene glycol monododecyl ether; Loret-4; LAURETH 4; LAURETH; LURET 4; LAURET 4; LAURETH-4; LAURETH; LAURET; Lauret; laureth 4; laureth 4; lauret-4; lauret-44; laureth 4; 3,6,9,12-Tetraoxatetracosan-1-ol; Dodesiltetraetilen glikol monoeter; Loret-4; PEG-4 Lauril eter; LAURETH 4; Polietilen glikol 200 lauril eter; Poioksietilen (4) lauril eter;LAURETH 4; Glycolic acid ethoxylate lauryl ether; EINECS 226-097-1; Etanol, 2- (2- (2- (2- (dodesiloksi) etoksi) etoksi) etoksi) -; LA 4; Lauril alkol tri (oksietilen) etanol; n-Dodesil tetraetilen glikol eter; NSC 190605; Polioksietilen (4) lauril eter; Tetra (oksidimetanol) monodesil eter; Tetra (oksietilen) dodesil eter; Tetraetilen glikol dodesil eter; Tetraetilen glikol monododesil eter; Tetraetilen glikol monolauril eter; Tetraoksietilen glikol monododesil eter; Laureth-4; LAURETH 4; LAURETH; LURET 4; LAURET 4; LAURETH-4; LAURETH; LAURET; lauret; laureth 4; laureth 4; laureth4; laureth-44; laureth 4; 3,6,9,12-Tetraoxatetracosan-1-ol; Dodecyltetraethylene glycol monoether; Laureth-4; PEG-4 Lauryl ether; Polyethylene glycol 200 lauryl ether; Polyoxyethylene (4) lauryl ether; EINECS 226-097-1; Ethanol, 2-(2-(2-(2-(dodecyloxy)ethoxy)ethoxy)ethoxy)-; LA 4; Lauryl alcohol tri(oxyethylene) ethanol; LAURETH 4; n-Dodecyl tetraethylene glycol ether; LAURETH 4; NSC 190605; Polyoxyethylene(4) lauryl ether; LAURETH 4; Glycolic acid ethoxylate lauryl ether; LAURETH 4; Tetra(oxydiethanol) monodecyl ether; Glycolic acid ethoxylate lauryl ether; Tetra(oxyethylne) dodecyl ether; Tetraethylene glycol dodecyl ether; Tetraethylene glycol monododecyl ether; Tetraethylene glycol monolauryl ether; Tetraoxyethylene glycol monododecyl ether; Loret-4; LAURETH 4; LAURETH; LURET 4; LAURET 4; LAURETH-4; LAURETH; LAURET; Lauret; laureth 4; laureth 4; lauret-4; lauret-44; laureth 4; 3,6,9,12-Tetraoxatetracosan-1-ol; Dodesiltetraetilen glikol monoeter; Loret-4; PEG-4 Lauril eter; Polietilen glikol 200 lauril eter; Poioksietilen (4) lauril eter; EINECS 226-097-1; Etanol, 2- (2- (2- (2- (dodesiloksi) etoksi) etoksi) etoksi) -; LA 4; Lauril alkol tri (oksietilen) etanol; n-Dodesil tetraetilen glikol eter; NSC 190605; Polioksietilen (4) lauril eter; Tetra (oksidimetanol) monodesil eter; Tetra (oksietilen) dodesil eter; Tetraetilen glikol dodesil eter; LAURETH 4; Tetraetilen glikol monododesil eter; Tetraetilen glikol monolauril eter; Tetraoksietilen glikol monododesil eter; 24L50;24L50N;AE 1214-3;ALM 10;ALOE 85;Akyporox RLM 100;Akyporox RLM 55;Alfol 1214GC;Alfonic 1214-40;Alfonic 1214-60;Alfonic1214-70;Alfonic 1214-70L;Alfonic 1214-80;Alfonic 1412-40;Alfonic 1412-60;Alfonic 1412-7;Alfonic 1412-70L;Alfonic 1412-80;Atpol 4768;Berol 057;Berol 121;Berol 186;C12-14 alcs., ethoxylated;C12-14 fatty alcs., ethoxylated;Dehydol L 53;Dehydol LS 2;Dehydol LS 2DEO-N;Dehydol LS 3;Dehydol LS 3Deo;Dehydol LS 4;Dehydol LS 5;Dehydol LS 6;Dehydol LS 7;Dehydol LS 8;DehydolPLS 6;Dehymuls LS 9.5;Disponil A 1080;Disponil AFX 1080;Disponil AFX 1575;Disponil AFX 2075;Disponil AFX 3070;Disponil AFX 4030;Disponil AFX 4060;Dobanox 23J;Ecolat KB 15;Ecolat KB 5;Ecolat KB 9;Elfapur LM 75;Empilan KB10;Empilan KB 12;Empilan KB 2;Empilan KB 6;Empilan KBE 2;Empilan KBE 21;Empilan KBE 3;Empilan KCL 7;Emulgator LN;Emulgen 101;Emulgen 102KG;Emulgen 106KH;Emulgen 130;Epal1214-7;Ethonic 1214-3;Ethoxylated C12-14 alcs.;Ethoxylated C12-14 fattyalcs.;Ethoxylated alcohols, C12-14;Fatty alcs., C12-14, ethoxylated;Findet1214N16;Findet 1214N23;Genapol 050;Genapol 24L92;Genapol 26L98N;Genapol LA 030;Genapol LA 040;Genapol LA070;Genapol LA 090;Genapol LA 110;Genapol LA 250;Genapor LA 030;HOE-S4004;Imbentin AG 124/75;Imbentin AG 124LS050;Imbentin AG 124S091;ImbentinAG 124S210;KB 15;KB 5;KB 5 (polyether);Kalcohl 2475;Kosintol 242;Kosintol247;Kosintol 248;LA 040;LA 070;LA 090;LA 6;LA 6 (surfactant);LMAO 90;Leocol SCG;Leox CC 70;Leox CC 90;Loradac 7/24;Lorodac;Lorodac 1-24;Lorodac 2-24;Lorodac 7-24;Lutensol A 3N;Lutensol A 4;Lutensol A 7;LutensolA 7N;Macol LA 23;Marlipal 24/100;Marlipal 24/19;Marlipal 24/20;Marlipal24/30;Marlipal 24/40;Marlipal 24/50;Marlipal 24/60;Marlipal 24/70;Marlipal24/79;Marlipal 24/80;Marlipal 24/90;Marlipal 24/99;Mergital LM 3;NRE 5;NRE 9;Neonol APO 2403;Neonol P 1214-3;Neonol SP 2422;Neonol SPO 2410;Noigen ET 115;Novel II 1412-11;Novel II 1412-56;SINOPOL 1100-S88;Ethxylated C12-14 Alcohols;

 

LAURETH-4
LAURETH-4 is classified as :
-Antistatic
-Emulsifying
-Masking
-Surfactant

 

 

CAS Number 5274-68-0 / 9002-92-0 / 68439-50-9
EINECS/ELINCS No: 226-097-1 / 500-002-6 / 500-213-3
COSING REF No: 34915

 

 

LAURETH-4 Specification
The LAURETH-4, with the CAS registry number 68439-50-9, is also known as Ethoxylated C12-14 alcohols;Linear (C12 and C14) alkyl alcohols, ethoxylated;UNII-302740L8OX.It belongs to the product categories of emulgator; Q040404 dispersant.What's more,Its systematic name is Alcohols,C12-14, ethoxylated. It is fatty alcohol and ethylene oxide condensation product.This series of products, non-toxic, non-flammable, according to the general chemical storage and transportation. Store in a dry ventilated place.The Alcohols,C12-14, ethoxylated is soluble in oil and polar solvent, it is the water diffusion, have good emulsifying performance, for w/o type emulsifier, emulsion for mineral oils, aliphatic solvents, PVC plastisol viscosity agent, widely used in chemical fiber oil agent.

 

Use of LAURETH-4: Laureth-4 is used in the formulation of a variety of bath, eye, facial, hair, cleansing and sunscreen products. They are also used in cuticle softeners, deodorants and moisturizing products.

 

What Is LAURETH-4?
Laureth-4 and Laureth-23 are polyoxyethers of lauryl alcohol. They are a clear, colorless liquids. In cosmetics and personal care products, Laureth-4 and Laureth-23 are used in the formulation of a variety of bath, eye, facial, hair, cleansing and sunscreen products. They are also used in cuticle softeners, deodorants and moisturizing products.

 

 

Why is LAURETH-4 used in cosmetics and personal care products?
Laureth-4 and Laureth-23 both function as surfactants. Laureth-4 functions as a surfatant - emulsfying agent, while Laureth-23.

 

 

Scientific FactsLAURETH-4 : 
Laureth-4 and Laureth-23 are produced by reacting ethylene oxide with lauryl alcohol. The numerical designation refers to the average number of repeating ethylene oxide units in the molecule. As the numerical value of Laureths increases, the viscosity of the ingredient increases until they become white, waxy solids.

 

Laureth-4 is a synthetic polymer that is used in many different cosmetics and personal care products as a surfactant and emulsifier.

 

Origin LAURETH-4
Laureth ingredients are synthesized through a process known as ethoxylation, a chemical reaction in which ethylene oxide is added to a substrate. In this case, the substrate is lauryl alcohol. Lauryl alcohol is obtained from lauric acid, a saturated fatty acid with a 12-carbon atom chain that can be found in palm kernel oil or coconut oil. The number associated with the laureth (i.e. laureth-4) indicates the average number of repeating ethylene oxide units in the molecule. Laureth-4 is a clear, colorless liquid. As the numerical value of laureth ingredients increases, the viscosity increases until they become white, waxy solids.

 

 

Functions LAURETH-4 
In cosmetics and personal care products, laureth-4 functions as a surfactant and emulsifier. It can be found in products such as bath, cleansing, hair, and sunscreen products. It is also used in cuticle softeners, deodorants, and moisturizing products.

 

As a surfactant, laureth-4 works by lowering the surface tension between two substances, such as two liquids or a liquid and a solid. A surfactant molecule contains one end that is hydrophilic (attracted to water) and one end that is lipophilic (attracted to oil). This allows surfactants to attract and suspends oils, dirt, and other impurities that have accumulated on the skin and wash them away. Due to these properties, laureth-4 can be found in many different cleansers and body washes.

Laureth-4 is also an emulsifier with an HLB value of 9.7. HLB (Hydrophile-Lipophile Balance) is an empirical expression for the relationship of the hydrophilic and lipophilic groups of a surfactant. An HLB of less than 10 means that the substance is soluble in oil. Low HLB emulsifiers such as laureth-4 give rise to water-in-oil emulsions.

Emulsifiers are necessary when a formulation contains both water and oil components. Mixing water and oil together creates a dispersion of oil droplets in water (and vice versa). However, these two phases can separate if the product is left to settle. To address this problem, an emulsifier like laureth-4 can be added to the system to help the droplets remain dispersed. Emulsifiers improve the consistency of a product, which enables an even distribution of topical skin care benefits.

 

LAURETH-4 Safety
The Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel evaluated the scientific data and concluded that the laureth ingredients were safe as used in cosmetic products only when formulated to be non-irritating. This is because the laureth ingredients have the potential to irritate the skin.

 

Even though laureth-4 is considered a safe cosmetic ingredient by the CIR Expert Panel, there are concerns about the presence of ethylene oxide in this ingredient. As mentioned above, laureth-4 is created through ethoxylation, a process that produces 1,4-dioxane as a byproduct. 1,4-dioxane is a known animal carcinogen that penetrates readily into the skin. According to the National Toxicology Program, "1,4-dioxane is reasonably anticipated to be a human carcinogen." It has also been linked with skin allergies.

The Organic Consumers Organization released a fact sheet on 1,4-dioxane based on information from the Campaign for Safe Cosmetics. The fact sheet outlines facts versus myths regarding 1,4-dioxane in personal care products. One concerning fact is that the levels of 1,4-dioxane found in many personal care products are 1,000 times higher than those found to cause cancer in animal studies. They add that according to the FDA, "Skin absorption studies demonstrated that dioxane readily penetrates animal and human skin from various types of vehicles."

However, the potential presence of 1,4-dioxane can be controlled through purification steps to remove it before blending laureth-4 into cosmetic formulations.

 


Laureth-4 and Laureth-23 are polyoxyethers of lauryl alcohol that are used in cosmetics and personal care products. Lauryl alcohol is derived from lauric acid through a process known as ethoxylation, whereby ethylene oxide is added to a substrate. Lauric acid is a saturated fatty acid with a 12-carbon chain that is found in palm kernel oil or coconut oil. The number associated with the laureth product (i.e. Laureth-4 or Laureth-23) indicates the average number of repeating ethylene oxide units in the molecule. Laureth-4 and Laureth-23 are both clear, colorless liquids, but as the numerical value of laureth ingredients increases, the viscosity increases until they eventually become white, waxy solids.

 

Both Laureth-4 and Laureth-23 function as surfactants. Surfactants lower the surface tension between two substances, such as two liquids or liquid and solid. A surfactant molecule contains one end that is hydrophilic (attracted to water) and one end that is lipophilic (attracted to oil), allowing it to attract and suspend dirt, oils, and other impurities. Laureth-4 is found in products such as bath, hair, cleansing, and sunscreen as well as deodorants and moisturizers, where it functions as a surfactant - emulsifying agent. Laureth-23 is used in many different cleansers and body washes, where it functions as a surfactant - cleansing agent and a surfactant - solubilizing agent.

 

Emulsification is another function performed by Laureth-4 and Laureth-23. Emulsifiers are required for formulations containing both water and oil components to prevent the two phases from separating if the product is left to settle. Emulsifiers like Laureth-4 and Laureth-23 will help oil droplets remain dispersed, improving consistency and enabling an even distribution of topical skin care benefits. Laureth-4 is an emulsifier with a Hydrophile-Lipophile Balance (HLB) value of 9.7. An HLB of less than 10 indicates that the substance is soluble in oil. Low HLB emulsifiers such as Laureth-4 give rise to water-in-oil emulsions. Laureth-23 has an HLB value of 16.9. An HLB greater than 10 indicates that the substance is soluble in water, and high HLB emulsifiers such as Laureth-23 give rise to oil-in-water emulsions.
Independent Chemical Corporation offers products for end users ranging from cosmetics & personal care to pharmaceuticals, textiles, water treatment, environmental remediation, and more. Contact us today for a quote.

 

 

Laureth-4 carboxylic acid
poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-carboxymethyl-.omega.-dodecyloxy-, (4 mol EO average molar ratio)

 

 

LAURETH-4 
The LAURETH-4, with the CAS registry number 68439-50-9, is also known as Ethoxylated C12-14 alcohols;Linear (C12 and C14) alkyl alcohols, ethoxylated;UNII-302740L8OX.It belongs to the product categories of emulgator; Q040404 dispersant.What's more,Its systematic name is Alcohols,C12-14, ethoxylated. It is fatty alcohol and ethylene oxide condensation product.This series of products, non-toxic, non-flammable, according to the general chemical storage and transportation. Store in a dry ventilated place.The Alcohols,C12-14, ethoxylated is soluble in oil and polar solvent, it is the water diffusion, have good emulsifying performance, for w/o type emulsifier, emulsion for mineral oils, aliphatic solvents, PVC plastisol viscosity agent, widely used in chemical fiber oil agent.

 

Use of LAURETH-4: Laureth-4 is used in the formulation of a variety of bath, eye, facial, hair, cleansing and sunscreen products. They are also used in cuticle softeners, deodorants and moisturizing products.

Laureth-4 and Laureth-23 are polyoxyethers Laureth-4 of lauryl alcohol that are used in cosmetics and personal care products. Lauryl alcohol is derived from lauric acid through a process known as ethoxylation, whereby ethylene oxide is added to a substrate. Lauric acid is a saturated fatty acid with a 12-carbon chain that is found in palm kernel oil or coconut oil. The number associated with the laureth product (i.e. Laureth-4 or Laureth-23) indicates the average number of repeating ethylene oxide units in the molecule. Laureth-4 and Laureth-23 are both clear, colorless liquids, but as the numerical value of laureth ingredients increases, the viscosity increases until they eventually become white, waxy solids.

Both Laureth-4 and Laureth-23 function as surfactants. Surfactants lower the surface tension between two substances, such as two liquids or liquid and solid. A surfactant molecule contains one end that is hydrophilic (attracted to water) and one end that is lipophilic (attracted to oil), allowing it to attract and suspend dirt, oils, and other impurities. Laureth-4 is found in products such as bath, hair, cleansing, and sunscreen as well as deodorants and moisturizers, where it functions as a surfactant - emulsifying agent. Laureth-23 is used in many different cleansers and body washes, where it functions as a surfactant - cleansing agent and a surfactant - solubilizing agent.

 

Emulsification Laureth-4 is another function performed by Laureth-4 and Laureth-23. Emulsifiers are required for formulations containing both water and oil components to prevent the two phases from separating if the product is left to settle. Emulsifiers like Laureth-4 and Laureth-23 will help oil droplets remain dispersed, improving consistency and enabling an even distribution of topical skin care benefits. Laureth-4 is an emulsifier with a Hydrophile-Lipophile Balance (HLB) value of 9.7. An HLB of less than 10 indicates that the substance is soluble in oil. Low HLB emulsifiers such as Laureth-4 give rise to water-in-oil emulsions. Laureth-23 has an HLB value of 16.9. An HLB greater than 10 indicates that the substance is soluble in water, and high HLB emulsifiers such as Laureth-23 give rise to oil-in-water emulsions.
Independent Chemical Corporation offers products for end users ranging from cosmetics & personal care to pharmaceuticals, textiles, water treatment, environmental remediation, and more. Contact us today for a quote.

 

Laureth-4 is a synthetic polymer composed of lauryl alcohol and PEG (polyethylene glycol). Due to the presence of PEG, this ingredient may contain potentially toxic manufacturing impurities such as 1,4-dioxane.

 


LAURETH-4
LAURETH-4 şu şekilde sınıflandırılmıştır:
-Antistatic
-Emulsifying
-Maskeleme
-Surfactant

 

 

CAS Numarası 5274-68-0 / 9002-92-0 / 68439-50-9
EINECS / ELINCS No: 226-097-1 / 500-002-6 / 500-213-3
COSING REF No: 34915

 

 

LAURETH-4 Özellikleri
CAS kayıt numarası 68439-50-9 olan LAURETH-4, Etoksillenmiş C12-14 alkoller olarak da bilinir; Etoksillenmiş ürün kategorilerine ait lineer (C12 ve C14) alkil alkoller; UNII-302740L8OX. Q040404 dispersan Dahası, Sistematik adı Alkoller, C12-14, etoksillidir. Yağ alkolü ve etilen oksit yoğunlaşma ürünüdür.Tüm kimyasal depolama ve nakliyeye göre bu ürün serisi, toksik olmayan, yanıcı değildir. Kuru, havalandırmalı bir yerde saklayın.Alkoller, C12-14, etoksillenmiş yağ ve polar çözücü içinde çözünür, su difüzyonudur, iyi emülsifiye edici performansa sahiptir, w / o tipi emülgatör, mineral yağlar için emülsiyon, alifatik çözücüler, PVC plastisol viskozite maddesi, kimyasal elyaf yağ ajan yaygın.

 

LAURETH-4 kullanımı: Laureth-4 çeşitli banyo, göz, yüz, saç, temizlik ve güneş koruyucu ürünlerinin formülasyonunda kullanılır. Ayrıca kütikül yumuşatıcılarında, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde kullanılırlar.

 

LAURETH-4 nedir?
Laureth-4 ve Laureth-23, lauril alkolün polioksieterleridir. Berrak, renksiz sıvılardır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, Laureth-4 ve Laureth-23 çeşitli banyo, göz, yüz, saç, temizlik ve güneş koruyucu ürünlerinin formülasyonunda kullanılır. Ayrıca kütikül yumuşatıcılarında, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde kullanılırlar.

 

 

LAURETH-4 neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
Laureth-4 ve Laureth-23 her ikisi de yüzey aktif madde olarak işlev görür. Laureth-4, bir surfatant - emülsiyonlaştırıcı ajan olarak işlev görürken, Laureth-23.

 

 

Bilimsel Gerçekler LAURETH-4:
Laureth-4 ve Laureth-23, etilen oksidin lauril alkol ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir. Sayısal adlandırma, molekülde tekrarlanan etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını ifade eder. Laureths'in sayısal değeri arttıkça, bileşenin viskozitesi beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar artar.

 

Laureth-4, birçok farklı kozmetikte ve kişisel bakım ürününde bir yüzey aktif madde ve emülgatör olarak kullanılan sentetik bir polimerdir.

 

Menşei LAURETH-4
Laureth bileşenleri, bir substrata etilen oksidin eklendiği kimyasal bir reaksiyon olan etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle sentezlenir. Bu durumda, substrat lauril alkoldür. Lauril alkol, hurma çekirdeği yağı veya hindistancevizi yağında bulunabilen 12 karbon atom zincirine sahip doymuş bir yağ asidi olan laurik asitten elde edilir. Laureth (yani laureth-4) ile ilişkili sayı, molekülde tekrarlanan etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını gösterir. Laureth-4 berrak, renksiz bir sıvıdır. Laureth bileşenlerinin sayısal değeri arttıkça, viskozite beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar artar.

 

 

İşlevler LAURETH-4
Kozmetiklerde ve kişisel bakım ürünlerinde laureth-4, bir yüzey aktif madde ve emülgatör olarak işlev görür. Banyo, temizlik, saç ve güneş koruyucu ürünler gibi ürünlerde bulunur. Kütikül yumuşatıcılarında, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde de kullanılır.

 

Bir yüzey aktif madde olarak laureth-4, iki sıvı veya bir sıvı ve bir katı gibi iki madde arasındaki yüzey gerilimini düşürerek çalışır. Bir yüzey aktif madde molekülü bir ucu hidrofilik (suya çekilir) ve bir ucu lipofilik (yağa çekilir) içerir. Bu, sürfaktanların ciltte biriken yağları, kiri ve diğer yabancı maddeleri çekmesini ve askıya almasını ve onları yıkamasını sağlar. Bu özelliklerden dolayı laureth-4 birçok farklı temizleyici ve vücut yıkamasında bulunabilir.

Laureth-4 ayrıca HLB değeri 9.7 olan bir emülgatördür. HLB (Hidrofil-Lipofil Dengesi), bir sürfaktanın hidrofilik ve lipofilik gruplarının ilişkisi için ampirik bir ifadedir. 10'dan düşük bir HLB, maddenin yağda çözünür olduğu anlamına gelir. Laureth-4 gibi düşük HLB emülsiyonlaştırıcılar, yağda su emülsiyonlarına yol açar.

Bir formülasyon hem su hem de yağ bileşenleri içerdiğinde emülsiyonlaştırıcılar gereklidir. Su ve yağın birlikte karıştırılması, yağ damlacıklarının suda dağılmasını sağlar (ve tersi de geçerlidir). Bununla birlikte, ürün yerleşmeye bırakılırsa bu iki faz ayrılabilir. Bu sorunu çözmek için, damlacıkların dağılmasına yardımcı olmak için laureth-4 gibi bir emülgatör sisteme eklenebilir. Emülgatörler, topikal cilt bakım faydalarının eşit dağılımını sağlayan bir ürünün tutarlılığını artırır.

 

LAURETH-4 Güvenlik
Kozmetik İçerik İncelemesi (CIR) Uzman Paneli bilimsel verileri değerlendirdi ve laureth bileşenlerinin kozmetik ürünlerde yalnızca tahriş edici olmadığı formüle edildiğinde kullanıldığı gibi güvenli olduğu sonucuna vardı. Bunun nedeni, laureth bileşenlerinin cildi tahriş etme potansiyeline sahip olmasıdır.

 

Laureth-4, CIR Expert Panel tarafından güvenli bir kozmetik bileşen olarak kabul edilmesine rağmen, bu bileşende etilen oksit varlığı hakkında endişeler vardır. Yukarıda belirtildiği gibi laureth-4, bir yan ürün olarak 1,4-dioksan üreten bir işlem olan etoksilasyon yoluyla oluşturulur. 1,4-dioksan, cilde kolayca nüfuz eden bilinen bir hayvan kanserojendir. Ulusal Toksikoloji Programına göre, "1,4-dioksanın makul bir şekilde insan kanserojen olması beklenmektedir." Cilt alerjileriyle de bağlantılıdır.

Organik Tüketici Örgütü, Güvenli Kozmetik Kampanyası'ndan alınan bilgilere dayanarak 1,4-dioksan hakkında bir bilgi formu yayınladı. Bilgi notu, kişisel bakım ürünlerinde 1,4-dioksan ile ilgili mitlere karşı gerçekleri özetlemektedir. Bununla ilgili bir gerçek, birçok kişisel bakım ürününde bulunan 1,4-dioksan seviyelerinin, hayvan çalışmalarında kansere neden olanlardan 1000 kat daha yüksek olmasıdır. FDA'ya göre, "Cilt emme çalışmaları, dioksanın çeşitli araç türlerinden hayvan ve insan derisine kolayca nüfuz ettiğini gösterdi."

Bununla birlikte, 1,4-dioksanın potansiyel mevcudiyeti, lauret-4'ü kozmetik formülasyonlara harmanlamadan önce uzaklaştırmak için saflaştırma aşamalarıyla kontrol edilebilir.

 


Laureth-4 ve Laureth-23 kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan lauril alkolün polioksieterleridir. Lauril alkol, etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle laurik asitten türetilir, böylece bir substrata etilen oksit eklenir. Laurik asit, hurma çekirdeği yağı veya hindistancevizi yağında bulunan 12 karbonlu bir zincire sahip doymuş bir yağ asididir. Laureth ürünü ile ilişkili sayı (yani Laureth-4 veya Laureth-23), molekülde tekrarlanan etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını gösterir. Laureth-4 ve Laureth-23, berrak, renksiz sıvılardır, ancak laureth bileşenlerinin sayısal değeri arttıkça, viskozite sonunda beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar artar.

 

Hem Laureth-4 hem de Laureth-23 yüzey aktif madde olarak işlev görür. Sürfaktanlar, iki sıvı ya da sıvı ve katı gibi iki madde arasındaki yüzey gerilimini düşürmektedir. Bir yüzey aktif madde molekülü, hidrofilik (suya çeken) bir ucu ve kiri, yağları ve diğer safsızlıkları çekmesine ve askıya almasına izin veren lipofilik (yağa çeken) bir ucu içerir. Laureth-4, banyo, saç, temizlik ve güneş kremi gibi yüzey aktif madde - emülsifiye edici bir madde olarak işlev gördüğü deodorantlar ve nemlendiriciler gibi ürünlerde bulunur. Laureth-23, bir yüzey aktif madde - temizleme maddesi ve bir yüzey aktif madde - çözündürücü madde olarak işlev gören birçok farklı temizleyici ve vücut yıkamasında kullanılır.

 

Emülsifikasyon, Laureth-4 ve Laureth-23 tarafından gerçekleştirilen bir başka işlevdir. Ürün yerleşmeye bırakılırsa, iki fazın ayrılmasını önlemek için hem su hem de yağ bileşenleri içeren formülasyonlar için emülsiyonlaştırıcılar gereklidir. Laureth-4 ve Laureth-23 gibi emülsiyonlaştırıcılar yağ damlacıklarının dağılmasına yardımcı olarak kıvamı artırır ve topikal cilt bakım yararlarının eşit dağılımını sağlar. Laureth-4, Hidrofilik-Lipofil Dengesi (HLB) değeri 9.7 olan bir emülgatördür. 10'dan daha düşük bir HLB, maddenin yağda çözünür olduğunu gösterir. Laureth-4 gibi düşük HLB emülsiyonlaştırıcılar yağ içinde su emülsiyonlarına yol açar. Laureth-23'ün HLB değeri 16.9'dur. 10'dan büyük bir HLB, maddenin suda çözünür olduğunu gösterir ve Laureth-23 gibi yüksek HLB emülsiyonlaştırıcılar, su içinde yağ emülsiyonlarına yol açar.
Independent Chemical Corporation kozmetik ve kişisel bakımdan ilaç, tekstil, su arıtma, çevresel iyileştirme ve daha fazlasına kadar son kullanıcılar için ürünler sunmaktadır. Fiyat teklifi için bugün bize ulaşın.

 

 

Laureth-4 karboksilik asit
poli (oksi-1,2-etandiil), a-karboksimetil-ome-dodesiloksi-, (4 mol EO ortalama mol oranı)

 

 

LAURETH-4
CAS kayıt numarası 68439-50-9 olan LAURETH-4, Etoksillenmiş C12-14 alkoller olarak da bilinir; Etoksillenmiş ürün kategorilerine ait lineer (C12 ve C14) alkil alkoller; Q040404 dispersan Dahası, Sistematik adı Alkoller, C12-14, etoksillidir. Yağ alkolü ve etilen oksit yoğunlaşma ürünüdür.Tüm kimyasal depolama ve nakliyeye göre toksik olmayan, yanıcı olmayan bu ürün serisi. Kuru, havalandırmalı bir yerde saklayın.Alkoller, C12-14, etoksillenmiş yağ ve polar çözücü içinde çözünür, su difüzyonudur, iyi emülsifiye edici performansa sahiptir, w / o tipi emülgatör, mineral yağlar için emülsiyon, alifatik çözücüler, PVC plastisol viskozite maddesi, kimyasal elyaf yağ ajan yaygın.

 

LAURETH-4 kullanımı: Laureth-4 çeşitli banyo, göz, yüz formülasyonunda kullanılır.saç, temizlik ve güneş koruyucu ürünler. Ayrıca kütikül yumuşatıcılarında, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde kullanılırlar.

Laureth-4 ve Laureth-23 kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan lauril alkolün polioksieterleri Laureth-4'tür. Lauril alkol, etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle laurik asitten türetilir, böylece bir substrata etilen oksit eklenir. Laurik asit, hurma çekirdeği yağı veya hindistancevizi yağında bulunan 12 karbonlu bir zincire sahip doymuş bir yağ asididir. Laureth ürünü ile ilişkili sayı (yani Laureth-4 veya Laureth-23), molekülde tekrarlanan etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını gösterir. Laureth-4 ve Laureth-23, berrak, renksiz sıvılardır, ancak laureth bileşenlerinin sayısal değeri arttıkça, viskozite sonunda beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar artar.

Hem Laureth-4 hem de Laureth-23 yüzey aktif madde olarak işlev görür. Sürfaktanlar, iki sıvı ya da sıvı ve katı gibi iki madde arasındaki yüzey gerilimini düşürmektedir. Bir yüzey aktif madde molekülü, hidrofilik (suya çeken) bir ucu ve kiri, yağları ve diğer safsızlıkları çekmesine ve askıya almasına izin veren lipofilik (yağa çeken) bir ucu içerir. Laureth-4, banyo, saç, temizlik ve güneş kremi gibi yüzey aktif madde - emülsifiye edici bir madde olarak işlev gördüğü deodorantlar ve nemlendiriciler gibi ürünlerde bulunur. Laureth-23, bir yüzey aktif madde - temizleme maddesi ve bir yüzey aktif madde - çözündürücü madde olarak işlev gören birçok farklı temizleyici ve vücut yıkamasında kullanılır.

 

Emülsifikasyon Laureth-4, Laureth-4 ve Laureth-23 tarafından gerçekleştirilen bir başka işlevdir. Ürün yerleşmeye bırakılırsa, iki fazın ayrılmasını önlemek için hem su hem de yağ bileşenleri içeren formülasyonlar için emülsiyonlaştırıcılar gereklidir. Laureth-4 ve Laureth-23 gibi emülsiyonlaştırıcılar yağ damlacıklarının dağılmasına yardımcı olarak kıvamı artırır ve topikal cilt bakım yararlarının eşit dağılımını sağlar. Laureth-4, Hidrofilik-Lipofil Dengesi (HLB) değeri 9.7 olan bir emülgatördür. 10'dan daha düşük bir HLB, maddenin yağda çözünür olduğunu gösterir. Laureth-4 gibi düşük HLB emülsiyonlaştırıcılar yağ içinde su emülsiyonlarına yol açar. Laureth-23'ün HLB değeri 16.9'dur. 10'dan büyük bir HLB, maddenin suda çözünür olduğunu gösterir ve Laureth-23 gibi yüksek HLB emülsiyonlaştırıcılar, su içinde yağ emülsiyonlarına yol açar.
Independent Chemical Corporation kozmetik ve kişisel bakımdan ilaç, tekstil, su arıtma, çevresel iyileştirme ve daha fazlasına kadar son kullanıcılar için ürünler sunmaktadır. Fiyat teklifi için bugün bize ulaşın.

 

Laureth-4, lauril alkol ve PEG'den (polietilen glikol) oluşan sentetik bir polimerdir. PEG varlığından dolayı, bu bileşen 1,4-dioksan gibi potansiyel olarak toksik üretim safsızlıkları içerebilir.

Acar Chemicals © 2015 All Rights Reserved.