1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SEBACIC ACID (SEBASİK ASİT)

SEBACIC ACID (SEBASİK ASİT)
CAS NO:111-20-6
EC NO:203-845-5

 

METATAGS:decanedioic acid; C10H18O4; HOOC(CH2)8COOH; sebacic acid; sebacic acid, aluminum salt; sebacic acid, monocadmium salt; sebacic acid, sodium salt; sebacic acid; DECANEDIOIC ACID; 111-20-6; 1,8-Octanedicarboxylic acid; Sebacic acids; 1,10-Decanedioic acid; Decanedicarboxylic acid; n-Decanedioic acid; Sebacinsaure; USAF HC-1
Acide sebacique; Sebacinsaure [German]; Sebacinsaeure; Seracic acid; Acide sebacique [French]; UNII-97AN39ICTC; NSC 19492; CCRIS 2290; NSC19492; EINECS 203-845-5; BRN 1210591; AI3-09127; CHEBI:41865; CXMXRPHRNRROMY-UHFFFAOYSA-N; MFCD00004440; AK112309; DSSTox_CID_6867; DSSTox_RID_78231; DSSTox_GSID_26867; Q-201703; CAS-111-20-6; Polysebacic polyanhydride; Decanedioic acid, homopolymer; SebacicAcid, n-Decanedioate; Ipomic acid; 4-oxodecanedioate; 4OX; 1,8-dicarboxyoctane; 1,10-Decanedioate; Sebacic acid, 94%; Sebacic acid, 99%; Dicarboxylic acid C10; 1,8-Octanedicarboxylate; 4-02-00-02078 (Beilstein Handbook Reference); KSC176K6J; octane-1,8-dicarboxylic acid; ARONIS24100; Sebacic acid, 98% 250g; SEBASİK ASİT; SEBASİK ACİD; SEBASİK ACID; SEBASIK ASIT; sebasik asit; dekandioik asit; sebarik asit; sebasik acid1,10-decanedioic acid; 111-20-6 [RN]; Acide sebacique [French]; Acide sébacique [French] [ACD/IUPAC Name]; Decanedioic acid [ACD/Index Name]; Sebacic acid [ACD/IUPAC Name] [Wiki]; Sebacinsaure [German]; Sebacinsäure [German] [ACD/IUPAC Name]; UNII-97AN39ICTC; Ipomic acid; Seracic acid; [111-20-6]; 1, 10-Decanedioic acid; 1,10-Decanedicarboxylic acid, 1,10-Decanedioic-2,2,9,9-d4 Acid; 1,8-dicarboxyoctane; 1,8-Octanedicarboxylic acid; 1,8-Octanedicarboxylic acid (Decanedioic acid); N-DECANEDIOIC ACID; Octane-1,8-dicarboxylic acid; SEBACIC ACID-C-D16; sebacicacid; Sebacinsaeure; Sebacinsaure; Sebacinsaure [German]; Sebacic Acid; Sebacic acid; SEBASIK ACİD; SEBASİK ACID; Sebasik Asit; Sebacis Acid; Sebasic acid;
Sebacic-Acid; Sebasic, Acid; Sebasik-asit; Sebasik-acid; sebacic;usafhc-1;USAF hc-1;Ipomic acid;SEBCIC ACID;Decanedioic;Sebacinsure;
SEBACIC ACID; sebacinsaure; Seracic acid; Decanedioic Acid; 1,8-Octanedicarboxylic Acid; Decanedioic,Acid; Decanedioic-Acid;
1,10-Decanedioic Acid; 1,8-Octanedicarboxylic Acid; NSC 19492; NSC 97405; n-Decanedioic Acid; n,Decanedioic Acid; n-decanedioic acid;
Sebacic acid; Decanedicarboxylic acid; 1,10-Decanedioic acid; 1,8-Octanedicarboxylic acid; Seracic acid;USAF hc-1;
n-Decanedioic acid; Ipomic acid; ipomic acid; Decanedioic acid; Octane-1,8-dicarboxylic acid; Sebacinsure; sebacinsure;
sebacic acid; DECANEDIOIC ACID; 111-20-6; 1,8-Octanedicarboxylic acid
Sebacic acids; 1,10-Decanedioic acid; Decanedicarboxylic acid
n-Decanedioic acid; Sebacinsaure; USAF HC-1; Acide sebacique
Sebacinsaure [German]; Sebacinsaeure; Seracic acid; Acide sebacique [French]; UNII-97AN39ICTC
NSC 19492; CCRIS 2290; NSC19492; EINECS 203-845-5
BRN 1210591; AI3-09127; CHEBI:41865; CXMXRPHRNRROMY-UHFFFAOYSA-N; MFCD00004440; DSSTox_CID_6867
DSSTox_RID_78231; DSSTox_GSID_26867
CAS-111-20-6; Polysebacic polyanhydride; Decanedioic acid, homopolymer; SebacicAcid
n-Decanedioate; Ipomic acid; 4-oxodecanedioate; 4OX; 1,8-dicarboxyoctane; 1,10-Decanedioate
Sebacic acid, 94%; Sebacic acid, 99%
Dicarboxylic acid C10; 1i8j; 1l6s; 1l6y; 1,8-Octanedicarboxylate; AC1L1JSX
ACMC-1C1QX; WLN: QV8VQ; AC1Q5W7D; AC1Q75FG
SCHEMBL3977; 97AN39ICTC; NCIOpen2_008624; octane,1,8,dicarboxylicacid; octane,1,8-dicarboxylic-acid
4-02-00-02078 (Beilstein Handbook Reference); KSC176K6J; octane-1,8-dicarboxylic acid; octane,1-8,dicarboxylicacid;
ARONIS24100; Sebacic acid, 98% 250g; CHEMBL1232164; DTXSID7026867
CTK0H6564; HMDB00792; 5505-62-4 (aluminum salt); MolPort-001-783-819
BB_SC-7048; Sebacic acid, >=95.0% (GC)
ZINC1531045; Tox21_201778; Tox21_303263; 4476-04-4 (mono-cadmium salt)
ANW-16254; BBL011473; LMFA01170006; NSC-19492
SBB060280; STL146585
14047-57-5 (hydrochloride salt); AKOS000120056; DB07645; GS-6713
MCULE-3460494679; NE10318; RP25937; RTR-002236
TRA0040768; NCGC00164361-01; NCGC00164361-02; NCGC00257150-01; NCGC00259327-01; 26776-29-4; 4CN-0936; AJ-26723; AK112309
AN-22650; LP067456
NCI60_001628; SC-19087; KB-251316; LS-144686; TR-002236
FT-0696757; S0022; ST24030297; ST50825490; C08277; I04-1556; Q-201703; Z1259273339; 301CFA7E-7155-4D51-BD2F-EB921428B436
32734-00-2; 1,10-Decanedioic acid
1,8-Dicarboxyoctane; Decanedioic acid
Sebacinsaeure; 1,10-Decanedioate
Sebacate; Decanedioate
1,8-Octanedicarboxylate; 1,8-Octanedicarboxylic acid
4,7-Dioxosebacic acid; 4-Oxodecanedioate
4-Oxodecanedioic acid; Acide sebacique
Decanedicarboxylic acid ; Dicarboxylic acid C10
Ipomic acid; N-Decanedioate
N-Decanedioic acid; Sebacic acids
Sebacinsaure; Seracic acid; SERACIC ACID; SERACIC,ACID; Seracic Acid
Sebacic acid, aluminum salt
Sebacic acid, monocadmium salt
Sebacic acid, sodium salt
sebacic;usafhc-1;USAF hc-1;Ipomic acid;SEBCIC ACID;Decanedioic;Sebacinsure;SEBACIC ACID;sebacinsaure;Seracic acid
1,10-decanedioic acid; 1,8-dicarboxyoctane
Decanedioic acid; Sebacic acid
SEBACIC ACID; Sebacic acid
Decanedioic acid
1,8-OCTANEDICARBOXYLIC ACID; DECANEDIOIC ACID; 1,10-DECANEDIOIC ACID; 1,8-OCTANEDICARBOXYLIC ACID;
ACIDE SEBACIQUE (FRENCH) ; DECANEDIOIC ACID; N-DECANEDIOIC ACID; SEBACINSAURE (GERMAN) ; USAF HC-1
Decanedioic acid; 1,10-Decanedioic acid; 1,10-Decanedioic acid; 1,8-Octane dicarboxylic acid; C10H18O4; HOOC(CH2)8COOH

 


Sebasik Asidin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri;

Sebasik Asidin Moleküler Ağırlığı: 202.25 g / mol

Sebasik Asidin Hidrojen Bağımı Donörü Sayısı: 2

Sebasik Asidin Hidrojen Bond Kabulcüsü Sayım: 4

Sebasik Asidin Dönebilen Bond Sayısı: 9

 

 


Sebasik asit yapısı (HOOC) (CH2) 8 (COOH) ile doğal olarak oluşan bir dikarboksilik asittir.

Sebasik Asit beyaz bir pul veya toz haline getirilmiş kristaldir. Etanol, eter ile çözülür ve suda hafifçe çözünür. Sebasic Acid, mum üretiminde Latince sebaceus (donyağı mum) veya sebum (donyağı) olarak adlandırılmıştır. Sebasik Asit ve azelaik asit gibi türevleri, plastikleştiriciler, yağlayıcılar, hidrolik sıvılar, kozmetik ürünler, mumlar vb. Gibi endüstriyel kullanım alanlarına sahiptir. Poliamid ve alkid reçinelerinin sentezinde kullanılır. Ayrıca aromatikler, antiseptikler ve boya malzemeleri için bir ara madde olarak kullanılır.
Sebaceus donyağı mum için Latince, sebum donyağa Latince ve mum imalatında kullanıldığı anlamına gelir. Sebasik asit, hint yağı türevidir ve dünya üretiminin büyük bir çoğunluğu Çin'de gerçekleşir ve bu ürün yılda 100.000 metrik ton ihraç eder ve ürünün küresel ticaretinin% 90'ından fazlasını temsil eder. [Kaynak belirtilmeli]

Endüstriyel ortamda sebasik asit ve azelaik asit gibi homologları, naylon 610 için bir monomer olarak kullanılabilir, plastikleştiriciler, yağlayıcılar, hidrolik sıvılar, kozmetik ürünler, mumlar, vb. Sebasik asit aynı zamanda aromatikler, antiseptikler, Ve boyama malzemeleri.

Sebasik asit, hintyağından, sodyum hidroksit, çinko oksit ve fenol içeren katalizörlü sülfürik asit kullanılarak üretilir. [Alıntı gerek] Yan ürün gliserol, oktanol ve polimer kalıntısı içerir.

Sebasik asit, doymuş, düz zincirli, doğal olarak bulunan, 10 karbon atomlu dikarboksilik asittir. Sebasik asit normal bir üriner asittir. Birden fazla asil-CoA-dehidrojenaz eksikliği (MADD) veya glutarik asitüria II (GAII) olan hastalarda elektron transfer flavoprotein veya elektron transferi flavoprotein ubiquinone oxidoreductase eksikliğinden kaynaklanan bir metabolik bozukluk grubudur, biyokimyasal veriler idrar sebasikte bir artışa işaret eder Asit boşaltımı. Sebasik asit, toplam parenteral beslenmede alternatif bir enerji substratı olarak önerilen suda hafifçe çözünen beyaz bir pul veya toz haline getirilmiş kristaldir. Sebasic Acid, mum üretiminde Latince sebaceus (donyağı mum) veya sebum (donyağı) olarak adlandırılmıştır. Sebasik Asit ve azelaik asit gibi türevleri, plastikleştiriciler, yağlayıcılar, hidrolik sıvılar, kozmetik ürünler, mumlar vb. Gibi endüstriyel kullanım alanlarına sahiptir. Poliamid ve alkid reçinelerinin sentezinde kullanılır. Ayrıca aromatikler, antiseptikler ve boya malzemeleri için bir ara madde olarak kullanılır.
FİZİKSEL TARIM: Beyaz granüler toz. Erime noktası 153 ° F. Suda az çözünür. Erime noktasına kadar ısıtıldığında 750 mmHg'de yavaş yavaş bastırılır.


Sanayi Kullanımları
Yapıştırıcılar ve dolgu macunu kimyasalları
Korozyon önleyiciler ve anti-ölçekleme maddeleri
Fonksiyonel akışkanlar (açık sistemler)
Ara ürünler
Yağlayıcılar ve yağ katkıları
Boya katkıları ve kaplama katkıları
Plastikleştiriciler
Proses regülatörleri
Solventler (ürün formülasyonunun veya karışımın bir parçası haline gelir)
Antifriz ve Buz Çözücü Ürünler
Otomotiv Bakım Ürünleri
Köpük Oturma ve Yatak Ürünleri
Boyalar ve Kaplamalar

 


Sebasik Asit Özellikleri

Yüksek saflık
% 100 bitki kökenli
Doğrusal zincir
Granüller veya toz formları
Geniş bir ester yelpazesi üretmek için yüksek reaktivite

 

Sebasik Asit Başlıca Uygulamaları

Sebasik asit birçok uygulamada rekabetçi bir çözüm sunar:
Polimerler üretmek
Endüstride: plastikleştiriciler, yağlayıcılar ve aşınma geciktiriciler üretmek için
Kozmetikte: tamponlama maddesi olarak veya geniş bir ester yelpazesi üretmek için bir kimyasal ara madde olarak


Bu diesterler Sebasik Asit'in (mineral yağlara kıyasla) önemli avantajlar sağlar;

Yüksek viskozite indeksi
Düşük sıcaklıkta akışkanlık
Düşük akıcılık noktaları
Düşük volatilite
Yüksek parlama noktası
Düşük peroksit değeri
Katkıcı tepki iyi
Yüksek termal stabilite
Genel mükemmel yağlanma
Oksidasyon direnci
Düşük koklaştırma özellikleri

 


Sebasik Asit Uygulamaları

· Sebasic Acid, mum üretiminde Latince sebaceus (donyağı mum) veya sebum (donyağı) olarak adlandırılmıştır.

Sebacic Acid'in en büyük kullanım alanlarından biri Nylon 6-10'dur. Sebasik asit ve heksametilen diizosiyanat, yoğunlaşma polimerizasyonu ile reaksiyona girerek Nylon 6-10 üretir.

· Sebasic Acid ve Azelaic acid gibi türevleri plastikleştiriciler, yağlayıcılar, hidrolik sıvılar, kozmetik ürünler, mumlar vb. Çeşitli endüstriyel kullanım alanlarına sahiptir. Bunlar poliamid ve alkid reçinelerinin sentezinde kullanılırlar. İzomer, izosebasik asit, ekstrüzyon plastikleri, yapıştırıcılar, polyesterler, poliüretan reçineleri ve sentetik kauçuk üretiminde başka uygulamalara da sahiptir.

Sebasik Asit, aromatikler, antiseptikler ve boya malzemeleri için bir ara madde olarak da kullanılır. Binlerce potansiyel başlangıç ??maddesinden çok sayıda ester elde edilebilir.

· Metal işleme sıvılarında ve greslerde kompleks yapıcı bir ajan olarak korozyon önleyici olarak kullanılır. Aminler ile karıştırıldığında, Sebasik asit metal işleyen sıvılar için çok etkili bir suda çözünür korozyon inhibitörü verebilir.

Lityum hidroksistearat kompleksi gresleri, daha olağandışı performans parametreleri için sebasik asit gibi sıklıkla dibazik asitleri kullanırlar. Bu gresler, farklı koşullar altında spesifik performans kriterleri için geliştirilen sebasik asit esterlerini gerektirir. Örnekler: DOS (dioctyl sebacate), düşük sıcaklık formülasyonlarında çok işlevseldir ve DSS (disodium sebacate) alüminyum greslerde sodyum nitritlerin yerini almak için kullanılmıştır. İnce parçacık boyutu, ilave işlem yapılmaksızın soğuma süresince yağa ilave edilmesini sağlar. DMS / DBS (dimetil sebasat / dibütil sebakat), çevre dostu uygulamalar için mineral yağların yerini alabilen sentetik baz stoklarıdır. DOS veya DMS kompleks yağlarda, kutup koşullarına maruz kalan uçak, kamyon, otomobil ve ekipman uygulamaları için işlenebilirliği ve düşük sıcaklık özelliklerini geliştirir.

· Sebak asidin esterleri ayrıca vinil reçineleri için plastikleştiriciler ve hava soğutmalı yanma motorlarında bir jet yağlayıcı ve yağlayıcı olan dioctyl sebacate üretiminde de kullanılır.

 

 

 

 

 

 

 

Chemical and Physical Properties of Sebacic Acid


Molecular Weight of Sebacic Acid: 202.25 g/mol

Hydrogen Bond Donor Count of Sebacic Acid: 2

Hydrogen Bond Acceptor Count of Sebacic Acid: 4

Rotatable Bond Count of Sebacic Acid: 9

 

 

Sebacic acid is a naturally occurring dicarboxylic acid with the structure (HOOC)(CH2)8(COOH).

Sebacic Acid is a white flake or powdered crystal. It is resolved in ethanol, ether and soluble slightly in water. Sebacic Acid was named from the Latin sebaceus (tallow candle) or sebum (tallow) in reference to its use in the manufacture of candles. Sebacic Acid and its derivatives such as azelaic acid have a variety of industrial uses as plasticizers, lubricants, hydraulic fluids, cosmetics, candles, etc. It is used in the synthesis of polyamide and alkyd resins. It is also used as an intermediate for aromatics, antiseptics and painting materials.
Sebaceus is Latin for tallow candle, sebum is Latin for tallow, and refers to its use in the manufacture of candles. Sebacic acid is a derivative of castor oil, with the vast majority of world production occurring in China which annually exports over 100,000 metric tonnes, representing over 90% of global trade of the product.[citation needed]

In the industrial setting, sebacic acid and its homologues such as azelaic acid can be used as a monomer for nylon 610, plasticizers, lubricants, hydraulic fluids, cosmetics, candles, etc. Sebacic acid is also used as an intermediate for aromatics, antiseptics, and painting materials.

Sebacic acid is produced from castor oil by using sodium hydroxide, sulfuric acid with catalysts including zinc oxide and phenol.[citation needed] Byproducts include glycerol, octanol and polymer residue.

Sebacic acid is a saturated, straight-chain naturally occurring dicarboxylic acid with 10 carbon atoms. Sebacic acid is a normal urinary acid. In patients with multiple acyl-CoA-dehydrogenase deficiency (MADD) or glutaric aciduria type II (GAII) are a group of metabolic disorders due to deficiency of either electron transfer flavoprotein or electron transfer flavoprotein ubiquinone oxidoreductase, biochemical data shows an increase in urine sebacic acid excretion. Sebacic acid is a white flake or powdered crystal slightly soluble in water that has been proposed as an alternative energy substrate in total parenteral nutrition. Sebacic Acid was named from the Latin sebaceus (tallow candle) or sebum (tallow) in reference to its use in the manufacture of candles. Sebacic Acid and its derivatives such as azelaic acid have a variety of industrial uses as plasticizers, lubricants, hydraulic fluids, cosmetics, candles, etc. It is used in the synthesis of polyamide and alkyd resins. It is also used as an intermediate for aromatics, antiseptics and painting materials.
PHYSICAL DESCRIPTION: White granular powder. Melting point 153°F. Slightly soluble in water. Sublimes slowly at 750 mm Hg when heated to melting point.


Industry Uses of Sebacic Acid
Adhesives and sealant chemicals
Corrosion inhibitors and anti-scaling agents
Functional fluids (open systems)
Intermediates
Lubricants and lubricant additives
Paint additives and coating additives
Plasticizers
Process regulators
Solvents (which become part of product formulation or mixture)
Anti-Freeze and De-icing Products
Automotive Care Products
Foam Seating and Bedding Products
Paints and Coatings


Properties of Sebacic Acid

High purity
100% of vegetal origin
Linear chain
Granules or powder forms
High reactivity to produce a wide range of esters

Major Applications of Sebacic Acid

Sebacic acid offers a competitve solution in many applications:
To produce polymers
In industry: to produce plasticizers, lubricants, and corrosion retardants
In cosmetics: as buffering ingredient or as a chemical intermediate to produce a wide range of esters


These diesters offer major advantages (compared to mineral oils) of Sebacic Acid;

High viscosity index
Low temperature fluidity
Low pour points
Low volatility
High flash points
Low peroxide value
Good additive response
High thermal stability
Overall excellent lubricity
Oxidation resistance
Low coking characteristics


Sebacic Acid Applications

· Sebacic Acid was named from the Latin sebaceus (tallow candle) or sebum (tallow) in reference to its use in the manufacture of candles

· One of the largest uses of Sebacic Acid is in the manufacture of Nylon 6-10. Sebacic acid and hexamethylene diisocyanate react through condensation polymerization to produce Nylon 6-10.

· Sebacic Acid and its derivatives such as Azelaic acid have a variety of industrial uses in plasticizers, lubricants, hydraulic fluids, cosmetics, candles, etc. They are used in the synthesis of polyamide and alkyd resins. An isomer, isosebacic acid, has other applications in the manufacture of extrusion plastics, adhesives, polyesters, polyurethane resins and synthetic rubber.

· Sebacic Acid is also used as an intermediate for aromatics, antiseptics and painting materials. A large number of esters can be obtained from thousands of potential starting materials.

· It is used as a corrosion inhibitor in metalworking fluids and as a complexing agent in greases. When mixed with amines, Sebacic acid can give a very effective water soluble corrosion inhibitor for metal working fluids.

· Lithium hydroxystearate complex greases often utilize dibasic acids such as sebacic acid for the more unusual performance parameters. These greases require the esters of sebacic acid, which were developed for specific performance criteria under varying conditions. Examples: DOS (dioctyl sebacate) is very functional in low temperature formulations and DSS (disodium sebacate) has been used to replace sodium nitrites in aluminum greases. Its fine particle size allows it to be added to the grease during the cool down period with no additional processing. DMS/DBS (dimethyl sebacate/dibutyl sebacate) are synthetic base stocks that can replace the mineral oils for environmentally friendly applications. DOS or DMS in complexed greases improve workability and low temperature properties particularity for applications in aircraft, trucks, automobiles and equipment exposed to arctic conditions.

· The esters of sebacic acid also are used as plasticizers for vinyl resins and in the manufacture of dioctyl sebacate - a jet lubricant and lubricant in aircooled combustion motors.


Acar Chemicals © 2015 All Rights Reserved.