1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLYCERYL MONOOLEATE ( GLİSERİL MONOOLEAT)

GLYCERYL MONOOLEATE (GLİSERİL MONOOLEAT)


CAS NUMBER: 25496-72-4

 

 

 

SYNONYMS:Glycerol mono-oleate;Monoolein, 1-(cis-9-Octadecenoyl)-rac-glycerol, rac-Glycerol 1-monooleate, DL-α-Monoolein, Glyceryl cis-9-octadecenoate, 1-Oleoyl-rac-glycerol, 1-Monoolein;aldo HMO; aldo HMO KFG;aldo MO; aldo MO FG; aldo MO KFG; capmul GMO-50; capmul GMO-50 EP/NF cithrol GMO 90; cithrol GMO HP; 2,3-dihydroxypropyl (Z)-octadec-9-enoate; 2,3-dihydroxypropyl oleate;drewmulse GMO;drewmulse GMO kosher;dub green OD4;edenor GMO;excel O-95N;glycerin 1-monooleate; glycerol 1-monooleate;glycerol a-cis-9-octadecenate;glycerol a-monooleate;glycerol monoleate;glycerol monooleate; 1-glycerol oleate;glyceryl mono / dioleate;1-glyceryl monooleate;glyceryl monooleate FCC grade;glyceryl monooleate foodgrade;glyceryl monooleate NF grade;glyceryl oleate; hallstar GMO;kemester 2000;lipo GMO;lonzest GMO;lubricit GMO-C;monegyl- O100;monegyl - GO60;monomuls 90-O 18;nikkol MGO;1-mono(cis-9-octacenoyl) glycerol;9-octadecenoic acid (Z)-2,3-dihydroxypropyl ester;9-octadecenoic acid monoester with 1,2,3-propane triol;oleic acid monoester with glycerol;alpha-monoolein; mono olein; mono-olein; olein, 1-mono-; rac 1-oleoyl glycerol; 1-mono oleoyl-rac-glycerol; 1-oleoylglycerol;1-monooleoylglycerol; 1-O-oleyl-rac-glycerol; rheodol MO-60;GLYCERYL MONO OLEATE; GLYCERYLMONOOLEATE; GLYCERYL MONOOLEATE; GLİSERİL MONO OLEAT; GLİSERİL MONOOLEAT; GLİSERİLMONOOLEAT; gliseril mono oleat; gliseril monooleat; gliserilmonooleat; glyceryl mono oleate; glycerylmonooleate; glyceryl monooleate;1,2,3-Propanetriol mono((Z)-9-octadecenoate);1,3-Dihydroxypropan-2-yl oleate;1,3-Dihydroxypropan-2-yl oleic acid;1-(cis-9-Octadecenoyl)-rac-glycerol;1-Glyceryl oleate;1-Mono(cis-9-octacenoyl)glycerol;1-Monoacylglyceride;1-Monoacylglycerol;1-Monoolein;1-Monooleoyl-rac-glycerol; Glyceryloleate; 9-Octadecenoic acid (9Z)-, monoester with 1,2,3-propanetriol; GLYCERYN MONOOLEATE; GLYCERYNMONOOLEATE; GLYCERYN MONO OLEATE; GLİSERİNMONOOLEAT; GLİSERİN MONOOLEAT; GLİSERİN MONO OLEAT; glyceryn mono oleate; glycerynmonooleate; glyceryn monooleate; gliserin mono oleat; gliserin monooleat; gliserinmonooleat;

 

 

 

 

1-monoacylglycerols (or 3-monoacylglycerols) and 2-monoacylglycerols, depending on the position of the ester bond on the glycerol moiety. Normally the 1-/3-isomers are not distinguished from each other and are termed 'alpha-monoacylglycerols', while the 2-isomers are beta-monoacylglycerols. Monoacylglycerols are formed biochemically via release of a fatty acid from diacylglycerol by diacylglycerol lipase or hormone sensitive lipase. Monoacylglycerols are broken down by monoacylglycerol lipase. They tend to be minor components only of most plant and animal tissues, and indeed would not be expected to accumulate because their strong detergent properties would have a disruptive effect on membranes. 2-Monoacylglycerols are a major end product of the intestinal digestion of dietary fats in animals via the enzyme pancreatic lipase. They are taken up directly by the intestinal cells and converted to triacylglycerols via the monoacylglycerol pathway before being transported in lymph to the liver. Mono- and Diglycerides are commonly added to commercial food products in small quantities. They act as emulsifiers, helping to mix ingredients such as oil and water that would not otherwise blend well is a monoacylglyceride. A monoglyceride, more correctly known as a monoacylglycerol, is a glyceride consisting of one fatty acid chain covalently bonded to a glycerol molecule through an ester linkage. Monoacylglycerol can be broadly divided into two groups.Glycerol monooleate (C21H40O4) is a clear amber or pale yellow liquid. It is an oil soluble surfactant and is classified as a monoglyceride. It is used as an antifoam in juice processing and as a lipophilic emulsifier for water-in- oil applications. It is a moisturizer, emulsifier, and flavoring agent. Various forms of glycerol oleate are widely used in cosmetics and it is also used as an excipient in antibiotics and other drugs. Glycerin is classified by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) as "generally recognized as safe" (GRAS).Glyceryl Monooleate (G1017) is a mixture of monoglycerides, mainly glyceryl monooleate, together with variable quantities of diglycerides and triglycerides. It is obtained by partial glycerolysis of vegetable oil that consists mainly of triglycerides of oleic acid, or by esterification of glycerol with oleic acid of vegetable or animal origin. It is used in cosmetic and personal care product formulations as an emulsifier, skin and hair conditioning agent and as a fragrance ingredient. It is insoluble in cold water.Glycerol monostearate, commonly known as GMS, is an monoglyceride commonly used as an emulsifier in foods. It takes the form of a white, odorless, and sweet-tasting flaky powder that is hygroscopic. Chemically it is the glycerol ester of stearic acid. Glycerol monooleate is a synthetic compound that is considered a monoglyceride. The petitioned purpose is for use as a defoamer, but the substance has a number of food applications, as well as application as an excipient in pharmaceutical products. The Reviewers recognize that foam is a problem that needs to be addressed in organic food processing. The Reviewerswere divided on whether to add the substance to the National List. One reviewer had concerns about health impacts based on a review of recent literature, while another reviewer felt that the health concerns were not sufficient to restrict use inview of a demonstrated need for defoaming agents. No Reviewer supported listing the product without annotations; each proposed to limit use in organic food processing. One suggested an annotation consistent with the current limitation on glycerin, another sought to limit use only to those products labeled as ‘Made With Organic [specified ingredients],' and the third suggested prohibition without annotation.

 

 


Structure, synthesis, and occurrence

 

Glycerol monostearate exists as three stereoisomers, the enantiomeric pair of 1-glycerol monostearate and 2-glycerol monostearate. Typically these are encountered as a mixture as many of their properties are similar. Commercial material used in foods is produced industrially by a glycerolysis reaction between triglycerides (from either vegetable or animal fats) and glycerol.

 

 

 

 

 

 

 

 

1-monoasilgliseroller (veya 3-monoasilgliseroller) ve 2-monoasilgliseroller, ester bağının pozisyonuna bağlı olarak gliserol parçası. Normal olarak, 1- / 3-izomerler birbirinden ayırt edilmez ve "alfa-monoasilgliserol" olarak adlandırılır. 2-izomerler beta-monoasilgliseroller iken. Monoasilgliseroller, bir yağ asidinin salınmasıyla biyokimyasal olarak oluşur. Diasilgliserol lipaz veya hormon duyarlı lipaz ile diasilgliserol. Monoasilgliseroller monoasilgliserol ile bozulur lipaz. Çoğu bitki ve hayvan dokusunun sadece küçük bileşenlerinden olma eğilimindedirler ve gerçekten de Güçlü deterjan özellikleri membranlar üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olacağından birikir. 2-Monoasilgliseroller bir enzim pankreatik lipaz yoluyla hayvanlarda diyet yağlarının bağırsak sindiriminin başlıca son ürünü. Onlar alınır bağırsak hücreleri tarafından doğrudan yukarı ve önce monoasilgliserol yolu ile triasilgliserol dönüştürülürLenfta karaciğere nakledilir. Mono- ve digliseridler genellikle ticari gıda ürünlerine küçük olarak eklenir miktarları. Emülsiyonlaştırıcılar olarak hareket ederler, aksi halde iyi karışmayacak yağ ve su gibi bileşenlerin karıştırılmasına yardımcı olurlar. Bir monoasilgliserittir. Bir monogliserit daha doğru bir monoasilgliserol olarak bilinir, bir yağlı oluşan bir gliserittir asit zinciri bir ester bağı yoluyla bir gliserol molekülüne kovalent olarak bağlanır. Monoacylglycerol geniş olarak bölünebilir iki grup.Glycerol monooleat (C21H40O4) açık sarı veya açık sarı bir sıvıdır. Yağda çözünen bir yüzey aktif maddedir ve monogliserit olarak sınıflandırılmıştır. Suyu işlemede köpük önleyici olarak ve su içinde bir lipofilik emülgatör olarak kullanılır petrol uygulamaları. Nemlendirici, emülgatör ve aroma maddesidir. Çeşitli gliserol oleat formları yaygın olarak kullanılmaktadır kozmetik ve ayrıca antibiyotik ve diğer ilaçlarda bir yardımcı madde olarak kullanılır. Gliserin ABD Gıda ve ilaç Yönetimi (FDA) "genel olarak güvenli olarak kabul edilir" (GRAS) .Glyceryl Monooleate (G1017) bir karışımıdır. Monogliseritler, esas olarak gliseril monooleat, değişken miktarlarda digliseritler ve trigliseritler ile birlikte. Bu esas olarak oleik asidin trigliseritlerinden oluşan bitkisel yağın kısmi gliseroliziyle veya esterifikasyonla elde edilir. Gliserin, bitkisel veya hayvansal kökenli oleik asit ile Kozmetik ve kişisel bakım ürünü formülasyonlarında kullanılır. Bir emülgatör, cilt ve saç bakım maddesi ve bir koku maddesi olarak. Soğuk suda çözünmez. Gliserol GMS olarak bilinen monostearat, gıdalarda emülgatör olarak yaygın olarak kullanılan bir monogliserittir. Bir formunu alır higroskopik beyaz, kokusuz ve tatlı tatlandırıcı pul pul tozu. Kimyasal olarak stearik asitin gliserol esteri.Gliserol monooleat, bir monogliserit olarak kabul edilen sentetik bir bileşiktir. Dilekçe verilen amaç, köpük giderici, ancak madde, ilaçta bir eksipiyan olarak uygulama yanı sıra, bir dizi gıda uygulamaları vardır ürünleri. İnceleyenler, köpüğün organik gıda işlemede ele alınması gereken bir problem olduğunu kabul ediyor. İnceleyenler, maddeyi Ulusal Listeye ekleyip eklemeyeceklerine bölünmüştür. Bir gözden geçirenin sağlık etkileri hakkında endişeleri vardı yeni bir literatürün gözden geçirilmesine dayanırken, başka bir gözden geçiren kişi sağlık kaygılarının yeterli olmadığını düşünüyordu. Söndürülmüş madde köpürtücü maddeler için gerekli görülen kullanımın kısıtlanması Ürün yok. Ek açıklamalar; her biri organik gıda işlemede kullanımı sınırlandırmayı teklif etti. Biri geçerli ile tutarlı bir ek açıklama önerdi Gliserin üzerinde sınırlama, başka bir kullanımla sadece "Made With Organic" (Organik ile Üretilmiş) olarak belirtilen ürünlere sınırlama getirmiştir ve ek açıklama yapmadan üçüncü önerilen yasak.

 

 


Yapı, sentez ve oluşumu

 

Gliserol monostearat, üç stereoizomerler, 1-gliserol monostearat ve 2-gliserolün enantiyomerik çifti olarak bulunur monostearat. Tipik olarak bu özelliklerin birçoğu benzer olduğu için bir karışım olarak karşılaşılmaktadır. Ticari malzeme gıdalarda kullanılan trigliseritler (sebze ya da hayvandan) arasında bir gliseroliz reaksiyonu ile endüstriyel olarak üretilir yağlar ve gliserol.

 

Acar Chemicals © 2015 All Rights Reserved.