1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

TRİKLOSAN ( TRICLOSAN)

TRICLOSAN (TRİKLOSAN)

 

EC Number:222-182-2
CAS Number:3380-34-5

 

 

SYNONMYS:

2,4,4'-trichloro-2'-hydroxydiphenyl ether; 2-Hydroxy-2',4,4'-trichlorodiphenyl Ether; Aquasept; Clearasil Daily Face Wash; Cliniclean; DP300, Irgasan; Irgasan DP 300; Irgasan DP300; Irgasan-DP300; Manusept; Microshield T; Oxy Skin Wash; pHisoHex; Sapoderm; Ster Zac Bath Concentrate; Ster-Zac Bath Concentrate; SterZac Bath Concentrate; Tersaseptic; Triclosan; Trisan; triclosan; 3380-34-5; 5-CHLORO-2-(2,4-DICHLOROPHENOXY)PHENOL; 2,4,4'-Trichloro-2'; hydroxydiphenyl ether; Irgasan; Cloxifenolum; Triclosanum; Irgasan DP300; Stri-Dex Face Wash; Aquasept; Sapoderm; Phenol, 5-chloro-2-(2,4-dichlorophenoxy)- Lexol 300; Stri-Dex Cleansing Bar; 5-Chloro-2-(2,4-dichloro-phenoxy)-phenol; Triclosanum [INN-Latin]; CH 3565; Irgasan DP 300; DP-300; Caswell No. 186A; Cloxifenol; C12H7Cl3O2; Triclosan [USAN:BAN:INN]; UNII-4NM5039Y5X; HSDB 7194; CHEBI:164200; 2-Hydroxy-2',4,4'-trichlorodiphenyl Ether; Triclosan (USP/INN); Ether, 2'-hydroxy-2,4,4'-trichlorodiphenyl; Phenyl ether, 2'-hydroxy-2,4,4'-trichloro-; EINECS 222-182-2; IN1424; CHEMBL849; EPA Pesticide Chemical Code; 054901; BRN 2057142; Stri-Dex cleansing bar (TN); 2,4,4'-Trichloro-2'-hydroxy diphenyl ether; XEFQLINVKFYRCS-UHFFFAOYSA-N; 4NM5039Y5X; 88032-08-0; CH-3565 TCL; NCGC00159417-02; NCGC00159417-05; NCGC00159417-06; DSSTox_CID_12498; DSSTox_RID_78958; DSSTox_GSID_32498; Q-201866; Cliniclean; Trisan; Microshield TOxy Skin Wash; 2-(2,4-dichlorophenoxy)-5-chlorophenol; SMR000471847; CAS-3380-34-5; SR-01000762974; SterZac Bath Concentrate; Ster Zac Bath Concentrate; Ster-Zac Bath Concentrate; Trichlorosan; Sterzac; CCRIS 9253; Triclosan USP; 1nhg; Triclosan [USAN:USP:INN:BAN]; Triclosan; Irgasan; Irgasan DP 30; TCCP; Neostrata Antibacterial Facial Cleanser; Triclosan Reckitt Bran; 3p9t; 4w9n; SSL Brand of Triclosan; Clearasil DailyFace Wash; AC1L1KMN; Triclosan Pharmachem; Brand; D00CSQ; D09SNH; Dermtek Brand of Triclosan; Epitope ID:119683; Reckitt Brand of Triclosan; SCHEMBL3269; KSC498G0D; MLS001066347; MLS001074876; MLS001335937;; MLS001335938; Pharmachem Brand of Triclosan; BDBM8726; ZINC2216; DTXSID5032498; CTK3J8301; BII1002; MolPort-003-666-702; Trans Canaderm Brand of Triclosan; ZX-AFC000465; GlaxoSmithKline Brand of Triclosan; HMS2093L17; HMS2270M06; HMS3259K19; HMS3715H11; Pharmakon1600-01505465; trichloro-2'-hydroxydiphenyl ether; Irgasan, >=97.0% (HPLC); DNDI1246774; HY-B1119; KS-000009AG; Tox21_111648; Tox21_400079; ANW-42338; DP 300; GA5716; MFCD00800992; NSC759151; Procter & Gamble Brand of Triclosan; s4541; SBB058565; STL451034; 5-chloro-(2,4-dichlorophenoxy)phenor; AKOS015850380; Tox21_111648_1; API0004498; CCG-213459; CH-3635; CS-4718; DB08604; KS-5356; MCULE-2614621397; NC00516; NSC-759151; RTR-014090; TRA0068104; WL-1001; NCGC00159417-03; NCGC00159417-04; NCGC00159417-07; NCGC00159417-08; AC-10667; AJ-08144; AK-73001; BC678270; BR-73001; CJ-00083; CPD000471847; LS-67854; SAM002554907; SC-16588; ZB000507; 5-chloro-2-(2, 4-dichlorophenoxy)phenol; SBI-0206807.P001; AX8020299; KB-197273; Phenol,5-chloro-2-(2,4-dichlorophenoxy)- ST2411924; TL8002539; TR-014090; 5-chloro-2-(2,4-di-chloro-phenoxy)-phenol; FT-0609773; ST50826110; CH-3565, Lexol 300, Irgasan DP 300; C12059; D06226; J10025; M-6446; S00100; 5-Chloro-2-(2,4-dichlorophenoxy)phenol, 97%; AB00698074_08; Triclosan (Irgasan) 10 microg/mL in Cyclohexane; Triclosan, Antibiotic for Culture Media Use Only; 380T345; A821950; C-18186; 2-[2,4-bis(chloranyl)phenoxy]-5-chloranyl-phenol; I01-2897; SR-01000762974-2; SR-01000762974-3; BRD- K41731458-001-04-5; BRD-K41731458-001-09-4; Triclosan, certified reference material, TraceCERT(R); 5-Chloro-2-(2, 4-dichlorophenoxy) phenol, 99% 25g F2173-0825; Triclosan, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard; Triclosan, Pharmaceutical Secondary Standard; Certified Reference Material; 112099-35-1; 1155174-27-8; 164325-69-3; 261921-78-2; tiriklosan; tiriklozan; triklozan; tiriclosan; tırıclosan; tırıclozan; tiriclosan;

 

 

 

  


   Triklosan, antibakteriyel ve antifungal bir maddedir. Bir polikloro fenoksi fenolüdür. Sabun, cilt kremleri, diş macunu ve deodorant gibi kişisel bakım ürünlerinde ve plastik doğrama tahtaları, spor ekipmanları ve ayakkabılar gibi ev eşyalarında koruyucu ve antimikrobiyal ajan olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) 'ya göre şu anda kişisel bakım ürünlerindeki triklosanın diş macundaki anti-gingivitis etkisinin ötesinde sağlığa ekstra fayda sağladığına dair bir kanıt yoktur. FDA, şu anda yeterli güvenlik kanıtı bulunmaması nedeniyle triklosan içeren ürünlerin tüketici kullanımını bir şekilde değiştirmeyi önermemektedir. Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yapılan çalışmalar triklosanın etkili bir antibakteriyel olduğunu bulmuştur. Triklosan güvenliği şu anda FDA ve Health Canada tarafından gözden geçirilmektedir. Triklosan sadece bu ilacı kullanan veya alan bireylerde bulunur. Triklosan (TCS), el sabunları ve kozmetikler de dahil olmak üzere kişisel bakım ürünlerine eklenmiş ve atletik giysiden gıda ambalajına kadar çok çeşitli materyallere emprenye edilmiş geniş spektrumlu bir antimikrobiyal maddedir. TCS'nin kanalizasyon sistemine sürekli olarak atılması, büyük bir çevresel ve halk sağlığı tehlikesi yaratmaktadır. Biyolojik birikim ve bozunma direncinin kimyasal özellikleri nedeniyle, TCS, nanogramlardan litre başına mikrogramlara kadar değişen konsantrasyonlarda çeşitli çevresel bölmelerde yaygın olarak tespit edilir. Epidemiyoloji çalışmaları, tüm insan yaş gruplarında vücut sıvılarında önemli düzeyde TCS bulunduğunu göstermektedir. Biz burada ortaya çıkan kanıtları - in vitro ve in vivo hayvan çalışmalarından ve çevresel toksikoloji çalışmalarından - TCS'nin farklı etki mekanizmaları aracılığıyla farklı biyolojik sistemler üzerinde olumsuz etkiler sergilediğini kanıtlıyoruz. İnsanların eşzamanlı olarak TCS'ye ve birçok TCS benzeri kimyasallara maruz kaldıkları göz önüne alındığında, TCS'nin neden olduğu yan etkilerin insan sağlığı ile ilgili olabileceğini düşünüyoruz.

 

 

 

Triclosan'ın Faydaları Var mı?

 

  Bazı tüketici ürünleri için, triklosanın bir fayda sağladığına dair kanıtlar vardır. 1997 yılında FDA, Colgate Total diş macununda triklosan üzerinde kapsamlı etkililik verilerini gözden geçirdi. Kanıtlar, bu üründe triklosanın dişeti iltihabının önlenmesinde etkili olduğunu gösterdi. Reçetesiz (OTC) tüketici antiseptik ürünleri gibi diğer ürünler için, FDA triklosanın insan sağlığına fayda sağladığına dair bir kanıt elde etmemiştir. Şuanda, FDA, OTC tüketici antibakteriyel sabunlarında ve vücut yıkamalarında triklosanın düzenli sabun ve suyla yıkamanın herhangi bir yararı olduğuna dair kanıtlara sahip değildir. Aralık 2017'de FDA, belirli OTC sağlık bakım ürünü antiseptik ürünlerine ilişkin nihai bir kural yayınladı. Sonuç olarak, şirketler bu ürünlerdeki triklosan veya 23 diğer aktif bileşeni, güvenlik ve etkinliklerine ilişkin yetersiz veriler nedeniyle premarket incelemeden kullanamazlar.

 

 

 

 

 
  Triclosan is an antibacterial and antifungal agent. It is a polychloro phenoxy phenol. It is widely used as a preservative and antimicrobial agent in personal care products such as soaps, skin creams, toothpaste and deodorants as well as in household items such as plastic chopping boards, sports equipment and shoes. According to the Food and Drug Administration (FDA) at the present time there is no evidence that triclosan in personal care products provides an extra benefit to health beyond its anti-gingivitis effect in toothpaste. The FDA does not recommend changing consumer use of triclosan containing products one way or the other due to currently insufficient safety evidence. Studies by the Environmental Protection Agency (EPA) found triclosan to be an effective antibacterial. Triclosan safety is currently under review by the FDA and Health Canada. Triclosan is only found in individuals that have used or taken this drug.Triclosan (TCS) is a broad-spectrum antimicrobial agent that has been added to personal care products, including hand soaps and cosmetics, and impregnated in numerous different materials ranging from athletic clothing to food packaging. The constant disposal of TCS into the sewage system is creating a major environmental and public health hazard. Owing to its chemical properties of bioaccumulation and resistance to degradation, TCS is widely detected in various environmental compartments in concentrations ranging from nanograms to micrograms per liter. Epidemiology studies indicate that significant levels of TCS are detected in body fluids in all human age groups. We document here the emerging evidence-from in vitro and in vivo animal studies and environmental toxicology studies-demonstrating that TCS exerts adverse effects on different biological systems through various modes of action. Considering the fact that humans are simultaneously exposed to TCS and many TCS-like chemicals, we speculate that TCS-induced adverse effects may be relevant to human health.

 

 

Are There Benefits of Triclosan?

 

  For some consumer products, there is evidence that triclosan provides a benefit. In 1997, FDA reviewed extensive effectiveness data on triclosan in Colgate Total toothpaste. The evidence showed that triclosan in that product was effective in preventing gingivitis.For other products, such as over-the-counter (OTC) consumer antiseptic products, FDA has not received evidence that triclosan provides a benefit to human health. At this time, FDA doesn't have evidence that triclosan in OTC consumer antibacterial soaps and body washes provides any benefit over washing with regular soap and water.In December 2017, the FDA issued a final rule regarding certain OTC health-care antiseptic products. As a result, companies will not be able to use triclosan or 23 other active ingredients in these products without premarket review due to insufficient data regarding their safety and effectiveness. 

 

 

 

 

 

 


Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.