1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

UNIVUL MC 80

UNIVUL MC 80

CAS Number:5466-77-3
EC Number:226-775-7


SYNONYMS

Cinoxate;Ethylhexyl Methoxycinnamate;Univul Mc80; Octinoxate; Omc; Octyl Methoxy Cinnamate;Amiloxate;Cinoxate;cinnamic acid;Octyl methoxycinnamate;Eusolex 2292;(E)-3-(4-methoxyphenyl) prop-2-enoic acid 2-ethylhexyl ester;2-ethylhexyl-4-methoxycinnamate;2-ethylhexyl-(4-methoxyphenyl)-2-propenoate;Etilhexil Metoxicinamato;2-Ethylhexyl Methoxycinnamate; 2-Ethylhexyl 4-Methoxycinnamate;p-Methoxycinnamic Acid; 2-Ethylhexyl Ester; 3-(4-Methoxyphenyl)-2-Propenoic Acid; 2-Ethylhexyl Ester; Octyl Methoxycinnamate; 2-Propenoic Acid, 3-(4-Methoxyphenyl)-; 2-Ethylhexyl Ester;Octyl Methoxycinnamate; Galsorb OMC HP; Neo Heliopan AV; Uvinul MC 80 UV Absorber;Uvinul MC80; Uvinul MC-80; Escalol 557; Galaxy 2932;2-Ethylhexyl 4-methoxycinnamate; 2-Ethylhexyl p-methoxycinnamate; 4-Methoxycinnamic acid 2-ethylhexyl ester; Escalol 557; Escalol 557NB; Escalol 557T; Ethylhexyl Methoxycinnamate; Ethylhexyl p-Methoxycinnamate; Eusolex 2292; Eusolex UV-Pearls OMC; Jeescreen OMC; NSC 26466; Neo Heliopan AV Octyl 4-Methoxycinnamate; Octyl Methoxycinnamate; Octyl p-Methoxycinnamate; Parsol MCX; Parsol MCX-SA; Parsol MOX; Solarom OMC; Sun Caps 664; Sunscreen AV; Tinosorb OMC; Uvinul 3088; Uvinul MC 80; Uvinul MC 80N; Uvinul MC 90; p-Methoxycinnamic Acid 2-Ethylhexyl Ester;OMC;PARSOL MC; EUSOLEX 2292;PARSOL MCX-XR;OCTINOXATE,USP;Neo Heliopan AV;TIMTEC-BB SBB008472;OCTYL METHOXYCINNAMATE;CINOXATE;ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE;UNIVUL MC80; OCTINOXATE; OMC; OCTYL METHOXY CINNAMATE;AMILOXATE;CINOXATE;CINNAMIC ACID;OCTYL METHOXYCINNAMATE;EUSOLEX 2292;(E)-3-(4-METHOXYPHENYL) PROP-2-ENOIC ACID 2-ETHYLHEXYL ESTER;2-ETHYLHEXYL-4-METHOXYCINNAMATE;2-ETHYLHEXYL-(4-METHOXYPHENYL)-2-PROPENOATE;ETILHEXIL METOXICINAMATO;2-ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE; 2-ETHYLHEXYL 4-METHOXYCINNAMATE;P-METHOXYCINNAMIC ACID; 2-ETHYLHEXYL ESTER; 3-(4-METHOXYPHENYL)-2-PROPENOIC ACID; 2-ETHYLHEXYL ESTER; OCTYL METHOXYCINNAMATE; 2-PROPENOIC ACID, 3-(4-METHOXYPHENYL)-; 2-ETHYLHEXYL ESTER;OCTYL METHOXYCINNAMATE; GALSORB OMC HP; NEO HELIOPAN AV; UVINUL MC 80 UV ABSORBER;UVINUL MC80; UVINUL MC-80; ESCALOL 557; GALAXY 2932;2-ETHYLHEXYL 4-METHOXYCINNAMATE; 2-ETHYLHEXYL P-METHOXYCINNAMATE; 4-METHOXYCINNAMIC ACID 2-ETHYLHEXYL ESTER; ESCALOL 557; ESCALOL 557NB; ESCALOL 557T; ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE; ETHYLHEXYL P-METHOXYCINNAMATE; EUSOLEX 2292; EUSOLEX UV-PEARLS OMC; JEESCREEN OMC; NSC 26466; NEO HELIOPAN AV OCTYL 4-METHOXYCINNAMATE;2-ethylhexyl (E)-3-(4-methoxyphenyl)prop-2-enoate;2-Ethyhexyl-4-Methoxycinnamate;2-Propenoic acid, 3,(4-methoxyphenyl)-, 2-ethylhexyl ester;4-Methoxycinnamic acid 2-ethylhexyl ester;Ethylhexyl-p-methoxycinnamate; Octyl 4-methoxycinnamate;Octyl p-methoxycinnamate;p-Methoxycinnamic acid 2-ethylhexyl ester;OctinoxateOctinoxate; Parsol MCX; Parsol MOX; 2-Ethylhexyl p-methoxycinnamate; 2-Ethylhexyl-4-methoxycinnamate; 2-Ethylhexyl methoxycinnamate; 3-(4-Methoxyphenyl)-2-propenoic acid 2-ethylhexyl ester; Escalol 557; Neo heliopan AV; Neo heliopan, type AV; Octyl methoxy cinnamate; 2-Ethylhexyl 3-(4-methoxyphenyl)-2-propenoate; NSC 26466; Sunscreen AV; Uvinul MC 80; UvinulT MC 80 N;4-Methoxycinnamate de 2-ethylhexyle4-Methoxycinnamic acid 2-ethylhexyl ester4-metoxicinamato de 2-etilhexilo;Escalol 557;Escalol 557NB;Escalol 557T;Ethylhexyl p-methoxycinnamate;Eusolex 2292;Eusolex UV-Pearls OMC;Jeescreen OMC;Neo Heliopan AV;Octyl 4-methoxycinnamate;OCTYL METHOXYCINNAMATE;Octyl p-methoxycinnamate;Parsol MCX;Parsol MCX-SA;Parsol MOX;pMethoxycinnamic acid 2-ethylhexyl ester;PROPEN-2-ENOATE, 3-(4-METHOXYPHENYL)-, 2-ETHYLHEXYL;Sunscreen AV;Tinosorb OMC;

 
 
 
ÖZELLİKLERİ



Uvinul MC 80 ultraviyole emici, para-metoksisinnamik asit ve 2-etilheksanolün bir esteridir. BHT ile stabilize edilir. FDA Kategori-1 güneş ekranı ve dünya çapında onaylanmıştır. Bu ürün renksiz veya açık sarı bir sıvıdır. % 0.05-0.09 BHT ile stabilize edilmiştir.


Uvinul MC 80 dünya çapında onaylıdır ve en çok kullanılan UVB filtresidir ve tüm normal kozmetik hammaddelerinde sorunsuzca birleştirilebilir. Karakteristik bir kokuya sahip renksiz, açık sarı bir sıvıdır, 95.0 - 105.0 g / 100 g'lık bir tahlile,> 850'lik spesifik bir absorpsiyona ve maks. 70 APHA.


Etilheksil metoksisinamat. BASF tarafından Uvinul MC 80, bir UV-B filtresi olarak görev yapar. Koruma ve gelişmiş stabilite gibi faydalar sunar. Uvinul® MC 80 cilt ve güneş bakım ürünlerinde kullanılır.


Uvinul MC80, güneş kremi, dudak balsamı ve diğer güzellik ürünlerinde kullanılan, güneşten koruyucu cihazını emen, cildin hasar görmesini engelleyen organik bir üründür, UVB SUNSCREEN'in çoğunda yaygın olarak kullanılır. Oda sıcaklığında su içinde çözünmez bir transpa kira sıvısıdır.

Görünüş: Renksiz veya açık sarı sıvı
Tanımlama IR: Uygun

Tanımlama UV: uygun

Asitlik (0.1 N NaOH / 5ml): ≤0.8ml

Özgül ağırlık: 1.005-1.013

Kırılma indeksi: 1.542-1.548

Bireysel kirlilik: ≤0.5%

Toplam safsızlıklar: ≤% 2

Deney: 95,0-105,0%



Etilheksil metoksisinamat (EHMC) EHMC ayrıca saç, cilt, tırnak ve renk kozmetik ürünlerde kullanılmıştır products.1-3 güneş, bir aktif bileşen olarak rolü öncelikle bilinen en çok kullanılan organik ultraviyole (UV) filtreleri, arasındadır substratları, örneğin, saçları UVB radyasyonu tarafından hasara karşı korumak ve formülasyonları fotodegradasyona karşı stabilize etmeye yardımcı olmak için



Bir internet araştırması, BASF'ın Univul MC 80 ticari ismi altında ürünü ürettiğini ortaya koydu. Almanya'nın Ludwigshafen'deki fabrikası 4.500 ton / yıl, yarım milyar 300ml şişe güneş kremine eşdeğerdir. BASF şimdi tüm güneş koruma ürünleri üreticilerini tedarik ediyor.


Anti-fotoseptik ve anti-lekelenme özellikleri olan UV koruyucu krem, ana madde olarak Seabuckthorn tohumu yağını içeren bitkisel bir formülasyondur. Formülasyon ayrıca Uvinul T 150-etil heksil triazon içeren, Uvinul mc 80-etilheksil metoksi sinamat, tinisorb m-metilen bis-benzotriazolil tetra metilbutil fenol, a-dietil amino, hidroksil benzoil tetra methylbutylphenol, Tinosorb-bisethylhexyloxyphenol metoksifenil triazin, vazelin Uvinul izopropil miristis (IPM) ve diğer bileşikler. Formülasyon çinko içermez ve anti-lekelenmeler ve cilt iyileştirici özellikleri ile birlikte SPF> 45'e eşdeğer UV koruyucu etkinliğe sahiptir. Formülasyon, yüksek irtifada düşük nem ve UV aracılı cilt hasarı için profilaktik olarak kullanılabilir.



Yedinci kez, BASF Aktiengesellschaft, Ludwigshafen, şirket içi yeni gelişmeler ve başarılı uygulamaları için inovasyon ödülünü kazandı. Mükemmel - polivinilamin, yeni bir proses kimyasalları sınıfı, kağıt daha kolay ve daha kaliteli olarak üretilebilir - ayrıca UV-B emici Uvinul MC 80.Dr. Michael Hüllmann ve Dr. Ayrıca Ludwigshafen, BASF Aktiengesellschaft için çalışan Christof Kandzia, ışık stabilizatörü Uvinul MC 80. Bu şekilde geleneksel sentezi "kısaltması" ve aynı zamanda, daha saf bir ürün sağlar üretimi için tamamen yeni bir işlem bulmuşlardır. Düşük maliyetli üretim, rekabette büyük bir avantaj sağlar. Sonuç olarak, Uvinul MC 80 piyasada hızla kabul gördü ve büyümeye devam ediyor.


Uvinul MC80, bazı güneş kremleri ve dudaklı balsamlarında bir bileşen olan organik bir bileşiktir. Metoksisinnamik asit ve 2-etilhekzanolden oluşan bir esterdir. Suda çözünmeyen berrak bir sıvıdır. Birincil kullanım güneşten korur ve diğer kozmetikler güneşten UV-B ışınlarını emerek cildi hasara karşı korur. Aynı zamanda skar görünümünü azaltmak için kullanılır. 2000 yılında yapılan bir çalışmada, güneş koruyucuları tipik seviyelerinden daha düşük konsantrasyonlarda fare hücrelerine toksisite göstererek octyl methoxycinnamate ile ilgili güvenlik kaygıları artırdı. [3] [4] [tıbbi alıntı gerekli] Ancak, Başka bir çalışma, oktil metoksisinamatın ve diğer güneş tarama ajanlarının, altta yatan insan keratinositlerine anlamlı bir toksisiteye neden olmak için yeterli konsantrasyonda dış cilde nüfuz etmediği sonucuna varmıştır. [5] Laboratuar hayvanlarında güneş kremi kullananlarınkine yakın konsantrasyonlarda östrojenik ve nörolojik etkiler kaydedilmiştir [6] [7] ve ayrıca in vitro gösterilmiştir. [Atıfta bulunma] Octil metoksisinamatın UV emiliminde azalma ile ışığa duyarlı olduğu gösterilmiştir. ışığa maruz kaldığında etkinlik [atıf yapılması gerekir] Bu bozulma, E-oktil-p-metoksisinamattan Z-oktil-p-metoksisinamatın oluşumuna neden olur. Aksine, OMC uzun süre karanlıkta tutulduğunda bozulma göstermez. [Kaynak belirtilmeli]

Çek Cumhuriyeti Masaryk Üniversitesi Çevre Araştırma Merkezi tarafından 2017 yılında gerçekleştirilen bir çalışma, oktil metoksisinamatın (EHMC) insan hücre DNA'sına zarar verebileceğini göstermektedir. Güneş ışınlarına maruz kaldığında, moleküllerinin uzamsal düzeni değişir ve izomerizasyon gerçekleşir. Şimdiye kadar sadece değişmeyen EHMC araştırılmış olmasına rağmen, Massaryk Üniversitesi araştırmacıları izomerlerine odaklanmış ve laboratuar koşullarında önemli bir genotoksik etkiye sahip olduğunu keşfetmişlerdir. Bu, insan DNA'sına zarar verebileceği ve ciddi sağlık risklerine yol açabilecek genom mutasyonlarına neden olabileceği anlamına gelir.



Octinoxate, güneş koruyucularının ve diğer kişisel bakım ürünlerinin uygulanması yoluyla doğrudan deri yoluyla emilir. Kullanılan topikal araçlara bağlı olarak, nispeten az kimyasal (% 1 ila% 6'dan daha az) cilde emilir ve idrarla atılır, cildin% 94-99'u çeşitli su kaynaklarına yıkanabilir (19). -23). Octinoxate yağda çözünen bir kimyasaldır, bu da vücut tarafından emilen bazılarının metabolize olacağı ve idrarla atılacağı anlamına gelir, fakat çoğu ya yağ dokusu ya da plasenta gibi lipit açısından zengin bir dokuda depolanır. Su ve deniz ortamlarında, su derinliği, ışık yoğunluğu ve yerdeki çözünmüş organik karbon miktarı miktarı, Octinoxate'in kaderini belirlemektedir (28). Ek olarak, titanyum dioksit varlığında foto-degradasyon daha fazla toksik yan ürünlerin oluşumuna yol açar. Artan toksisite kısmen Daphnia gibi alglere ve suda yaşayan omurgasızlara toksik olan 4-metoksibenzaldehid oluşumuyla açıklanır. Güneş koruyucu formülasyonlarında, Octinoxate, ürünün genel güneş koruma faktörünü azaltarak Avobenzone ile reaksiyona girebilir ve bu da foto-kararsızlığa ve güneş yanığının artmasına neden olur. Oksinoksat ayrıca organizmalarda biyolojik olarak birikebilir ve biyolojik olarak da parçalanabilir. Biyomagnasyon, Octinoxate'in, gıda zincirini hareket ettirirken organizmaların dokularındaki konsantrasyonda artabileceği anlamına gelir. Sazan, kedi balığı, yılan balığı, beyaz balık, alabalık, barbun, kefali, levrek ve midyelerden mercan, mahi-mahi, yunuslar, deniz kaplumbağası yumurtaları ve göçmen kuş yumurtalarına kadar birçok su ve deniz türünün kontamine olduğu keşfedilmiştir. .



BASF, Urielul MC 80'in üç kattan fazla üretim kapasitesine sahip olup, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde yeni bir fabrikayı başarıyla devreye almıştır. Yeni tesis 2001 yılının ikinci çeyreğinde planlandığı gibi devreye alındı ​​ve üretim kapasitesini yılda 4.500 mt'a yükseltti.Dünya çapında onay ile Uvinul MC 80 güneşin ultraviyole ışınlarından sağladığı yüksek etkili koruma için hem güneş kremlerinde hem de günlük cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. BASF'nin geniş UVB ve UVA emici ürün yelpazesi, Uvinul MC 80 ve ilgili ürünler, kozmetik endüstrisinin çeşitli Güneş Koruma Faktörlerinde (SPF) optimumgüneş koruması sağlayan güneş kremi kremleri oluşturmasına izin verir.Uvinul MC 80 (etilheksil metoksisinamat), hem üstün ürün kalitesi hem de saflık sağlayan bir BASF patentli prosesi ile üretilmiştir. Bu yenilikçi süreç, BASF Group'un Almanya merkezli merkezi olan Ludwigshafen üretim sahasının BASF'in eşsiz "Verbund" yapısına da mükemmel bir şekilde uyar.



UV-B emici olan Uvinul MC 80, neredeyse her güneş koruyucusunun bir bileşenidir. Tarçınik asit esteri Uvinul MC 80 geleneksel olarak anisaldehit ve metil asetatın yoğunlaştırılmasıyla elde edilir. Ancak araştırmacılar, geleneksel sentezin bir “kısayolu” olan, BASF'nin hızlı, yüksek oranda seçici olduğu ve daha yüksek saflıkta bir ürün ürettikleri Uvinul MC 80'nin sentezi için yeni bir süreç keşfettiler.Michael Hüllmann, ketenin anisaldehit asetal içerisine yerleştirilmesinin mümkün olacağını fark etti. Tarçınik asit esterlerine erişmenin yeni ve ekonomik bir yolunu açın. İkinci bir gelişme, sentezdeki daha sonraki bir aşamada iki adımın birleşiminden kaynaklanmıştır. Bu yeni sürecin gelişimi, üretimin başlangıcına ilk önemli canlandırma aşamasının keşfinden beş yıl almıştır. Kapasite önemli ölçüde artmıştır ve 2001 yılında 4500 ton / yıl kapasiteli Uvinul MC 80 kapasiteli yeni tesis ile değiştirilecektir.



Octinoxate, güneş ışığındaki ve diğer cilt bakım ürünlerindeki DNA foto-mahsurunu en aza indirmek için bir sinamat ester ve ortak bir maddedir. İlk olarak 1950'lerde güneşten gelen UV-B ışınlarını emen organik bir UV-B filtresi olarak geliştirilmiştir. Genellikle epidermiste lokalizasyonu arttırmak ve perkütanöz emilim riskini azaltmak için formülasyonlardaki nanopartiküller veya diğer suya dayanıklı lipozomlarla birleştirilir. İlaç ve kozmetik formülasyonlarında kullanımı FDA tarafından onaylanmıştır. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


PROPERTIES



Uvinul MC 80 ultraviolet absorber is an ester of para-methoxycinnamic acid and 2-ethylhexanol. It is stabilized with BHT. FDA Category-1 sun screen, and is approved worldwide. This product is a colorless or light yellow liquid. that is stabilized with 0.05-0.09 percent BHT.


Uvinul MC 80 is approved worldwide and is the most frequently used UVB filter, and can be reaily incorporated without problems in all the usual cosmetic raw materials. It is a colorless to light yellow liquid, with a characteristic odor, has an assay of 95,0 - 105,0 g/100g, a specific absorption of >= 850, and a hazen color value of max. 70 APHA.


Ethylhexyl Methoxycinnamate. Uvinul MC 80 by BASF acts as a UV-B filter. Offers benefits such as protection and improved stability. Uvinul MC 80 is used in skin- and sun care products.


Uvinul MC80, is a product used in some sunscreen, lip balm and other beauty products organic compounts to absorb the sun'sultravioler, protect the skin form its injury, is widely uesd in most of UVB SUNSCREEN. Insoluble in water at room temperature is a transpa rent liquid.

Appearance:Colorless or light yellow liquid 
Identification IR:Conform

Identification UV:Conform

Acidity (0.1N NaOH/5ml):≤0.8ml 

Specific gravity:1.005-1.013

Refractive index:1.542-1.548

Individual impurity:≤0.5%

Total impurities:≤2.0% 

Assay:95.0-105.0%



Ethylhexyl methoxycinnamate (EHMC) is among the most frequently used organic ultraviolet (UV) filters, known primarily for its role as an active ingredient in sunscreen products.1–3 EHMC also has been used in hair, skin, nail and color cosmetic products to protect substrates, e.g., hair from damage by UVB radiation, and to help stabilize formulations against photodegradation



An internet search revealed that BASF produces the substance under the trade name Univul MC 80. Its plant in Ludwigshafen, Germany, has a capacity of 4,500tonnes/year, equivalent to half a billion 300ml bottles of sun cream. BASF now supplies all the main manufacturers of sun-protection products. 


UV protective cream with anti-photoageing and anti-blemishes properties is an herbal formulation that contains Seabuckthorn seed oil as a major ingredient. The formulation also contains uvinul t 150-ethyl hexyl triazone, uvinul mc 80-ethylhexyl methoxy cinnamate, tinisorb m-methylene bis-benzotriazolyl tetra methylbutyl phenol, uvinul a-diethyl amino hydroxyl benzoyl tetra methylbutylphenol, tinosorb-bisethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, petroleum jelly, isopropyl myristicate (IPM), and other compounds. The formulation does not contain zinc and has UV protective efficacy equivalent to SPF > 45 along with anti-blemishes and skin healing properties. The formulation can be used as a prophylactic for low humidity and UV mediated skin damage at high altitude.



For the seventh time, BASF Aktiengesellschaft, Ludwigshafen, has awarded the innovation prize for in-house new developments and their successful implementation. Were excellent - polyvinylamine, a new class of process chemicals, the paper can be produced more easily and in better quality - as well as a fast and highly efficient synthetic route for the UV-B absorber Uvinul MC 80.Dr. Michael Hüllmann and dr. Christof Kandzia, who also works for BASF Aktiengesellschaft in Ludwigshafen, found a completely new process for the production of the light stabilizer Uvinul MC 80. Its way is an "abbreviation" of conventional synthesis and also provides a purer product. The cost-effective production results in a huge advantage in the competition. As a result, Uvinul MC 80 has rapidly gained acceptance on the market - and continues to grow. 



Uvinul MC80, is an organic compound that is an ingredient in some sunscreens and lip balms. It is an ester formed from methoxycinnamic acid and 2-ethylhexanol. It is a clear liquid that is insoluble in water.Its primary use is in sunscreens and other cosmetics to absorb UV-B rays from the sun, protecting the skin from damage. It is also used to reduce the appearance of scars.One study performed in 2000 raised safety concerns about octyl methoxycinnamate by demonstrating toxicity to mouse cells at concentrations lower than typical levels in sunscreens.[3][4][medical citation needed] However, another study concluded that octyl methoxycinnamate and other sun screening agents do not penetrate the outer skin in sufficient concentration to cause any significant toxicity to the underlying human keratinocytes.[5] Estrogenic and neurological effects were noted in laboratory animals at concentrations close to those experienced by sunscreen users[6][7] and were also shown in vitro.[citation needed] Octyl methoxycinnamate has been shown to be light sensitive with a decrease in UV absorption efficiency upon light exposure.[citation needed] This degradation causes formation of the Z-octyl-p-methoxycinnamate from the E-octyl-p-methoxycinnamate. In contrast, the OMC does not show degradation when kept in darkness for extended periods of time.A study carried out in 2017 by the Research Centre for Toxic Compounds in the Environment at Masaryk University, Czech Republic, indicates that octyl methoxycinnamate (EHMC) may damage human cell DNA. When exposed to sun rays, the spatial arrangement of its molecules changes and isomerisation takes place. While until now only unchanged EHMC has been researched, Massaryk University researchers focused on its isomers and found out that it has a significant genotoxic effect under lab conditions. It means that it may potentially damage human DNA and cause genome mutations which may lead to serious health risks



Octinoxate is absorbed directly through the skin, via the application of sunscreens and other personal care products. Depending on the topical vehicle used, relatively little chemical (less than 1% to 6%) is absorbed into the skin and excreted in the urine, leaving 94% – 99% on the skin that can be washed off into various water sources (19-23).  Octinoxate is a fat-soluble chemical, which means that some of it that absorbed by the body will be metabolized and excreted in urine, but much of it will be stored either in fat tissue or lipid-rich tissue such as the placenta. In aquatic and marine environments, water depth, light intensity and the amount of dissolved organic carbon content in the location determine the fate of Octinoxate (28). Additionally, photo-degradation in the presence of titanium dioxide leads to the formation of more toxic by-products. The increased toxicity is partially accounted for by the formation of 4-methoxybenzaldehyde, which is toxic to algae and aquatic invertebrates, such as Daphnia. In sunscreen formulations, Octinoxate can react with Avobenzone reducing the overall sun protection factor of the product, leading to photo-instability and an increase risk of sunburn.Octinoxate may also bioaccumulate and be biomagnified in organisms.  Biomagnification means Octinoxate may increase in concentration in the tissues of organisms as it travels up the food chain. A number of aquatic and marine species have been discovered to be contaminated, from carp, catfish, eel, white fish, trout, barb, chub, perch and mussels to coral, mahi-mahi, dolphins, sea turtle eggs, and migratory bird eggs.



BASF has more than tripled production capacity of Uvinul MC 80 with the successful commissioning of a new plant in Ludwigshafen, Germany. The new plant was brought on-line, as planned in the second quarter of 2001, and increases production capacity to 4,500 metric tons per year.With worldwide approval, Uvinul MC 80 is widely used in both sunscreens and daily skin care products for the highly effective protection it offers from the sun's ultra violet rays. Part of BASF's extensive range of UVB and UVA absorbers, Uvinul MC 80 and related products allow the cosmetic industry to formulate sun screen creams which give optimum sun protection at various Sun Protection Factors (SPF).
Uvinul MC 80 (ethylhexyl methoxycinnamate) is manufactured by a BASF patented process that delivers both outstanding product quality and purity. This innovative process also fits perfectly into BASF unique "Verbund"-structure of the Ludwigshafen production site, the Germany based headquarter of BASF Group.


Uvinul MC 80, a UV-B absorber, is a constituent of virtually every sunscreen. The cinnamic acid ester Uvinul MC 80 is conventionally obtained by condensation of anisaldehyde and methyl acetate. But researchers discovered a new process for the synthesis of Uvinul MC 80, a 'shortcut' of the conventional synthesis, which BASF claims is fast, highly selective and produces a higher purity product.Michael Hüllmann realised that the insertion of ketene into anisaldehyde acetal would open up a new and economical way of accessing cinnamic acid esters. A second improvement came from the combination of two steps at a later stage in the synthesis.The development of this new process has taken five years from the discovery of the first, crucial reaction step to the start of production. The capacity has been increased significantly, and will be replaced in 2001 with new plant with a capacity of 4500 tonne/year of Uvinul MC 80.



Octinoxate is a cinnamate ester and common ingredient in sunscreen and other skin care products to minimize DNA photodamage. It was originally developed in 1950's as an organic UV-B filter that absorbs UV-B rays from sun. It is often combined with nanoparticles or other water-resistant liposomes in formulations to increase the localization at the epidermis and decrease the risk of percutaneous absorption. Its use in pharmaceutical and cosmetic formulations is approved by FDA.

 
 
 
 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.