1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

UNIVUL P25

UVINUL P25



CAS Number:116242-27-4


SYNONYMS
PEG-25 PABA;4-Bis(polyethoxy)paraaminobenzoic acid polyethoxyethyl ester;Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate;4-BİS(POLYETHOXY)PARAAMİNOBENZOİC ACİD POLYETHOXYETHYL ESTER;Ethoxylated ethyl-4-aminobenzoate;Diethylhexyl Phthalate;PABA;Ethyl PABA;Ethyl dihydroxypropyl PABA;Ethylhexyl dimethyl PABA;Glyceryl PABA;BENZOIC ACID, 4-AMINO-, ETHYL ESTER, POLYMER WITH OXIRANE;Peg-25 Paba;P-Aminobenzoate + 25 Moles Ethylene Oxide;polyoxyethylene ethyl-4-aminobenzoate


ÖZELLİKLERİ VE UYGULAMA



Uvinul P25 Jeller, şampuanlar, renklendiriciler, ayar losyonları ve normal ve parlak saç spreyleri gibi cilt bakım ürünleri ve saç bakım ürünlerinde kullanılır. UV-B filtresi olarak davranır. Yumuşaklık, koruma ve gelişmiş stabilite gibi faydalar sunar.




Uvinul P25, suda çözünür bir UV-B filtresi istenen cilt kozmetiklerinde kullanılır. Sudaki iyi çözünürlüğü, moleküldeki yüksek polietilen glikol içeriğinin bir sonucudur. Bu, aynı zamanda, kolayca emülsiyonlar oluşturmasının ve Uvinul P25'in cildin önemli özelliklerinin hafif olmasının sebebidir. İyonik olmayan yapısı, onu nispeten kararsız emülsiyon sistemlerine dahil etmeyi mümkün kılar. Uvinul P25, sulu çözeltilerde stabildir, ancak güçlü asitler ve bazlar, ester bileşenlerini sabunlaştırabilir



Uvinul P 25, para-aminobezoik asidin 25 mol etoksilatıdır. ABD'deki OTC güneş koruyucu ürünlerinde kullanım için onaylanmamıştır. Berrak bir sıvıya eriyen açık sarı bir balmumu.Kurul P 25, suda çözünür bir UV-B filtresine ihtiyaç duyan cilt kozmetiklerinde kullanılır. Suda iyi bir çözünürlük, moleküldeki yüksek etilen oksit içeriğinin bir sonucudur. Bu, aynı zamanda, kolayca emülsiyonlar oluşturması ve cildin yumuşak olmasının nedenidir - Uvinul P 25'in önemli özellikleri. Noniyonik doğası, onu nispeten kararsız emülsiyon sistemlerine dahil etmeyi mümkün kılmaktadır.Uvinul P 25, sulu çözeltilerde stabildir. ester bileşenlerinin olası sabunlaşmasını önlemek için güçlü asitlerin ve bazların varlığından kaçınılmalıdır.



Ultraviyole (UV) ışınlamanın hem in vivo hem de in vitro tümör nekroz faktörü-alfa (TNF) salımını indükleyebildiği gösterilmiştir. Bu çalışmanın amacı, bir insan keratinosit hücre çizgisi NCTC 2544, UV ile indüklenen TNF salınımının mekanizmalarını ve UV ile indüklenen TNF salınımını modüle etmek için yaygın olarak kullanılan güneş koruyucularının kullanımını değerlendirmekti. TNF salımı, hem radyasyondan sonra bir anti-insan IL-1 alfa antikoru eklenerek kısmen önlenebilir; bu da, TNF salımını indüklemek için IL-1 alfanın otokrin etkisini ve ayrıca oksidan türlerinin de rol oynadığını gösteren antioksidanlar ekleyerek önlenebilir. Bir kappa-B alfa proteaz inhibitörü olan TPCK, UV ile indüklenen TNF salımının NF-kappa B aktivasyonunu gerektirdiğini gösteren UV ile indüklenen TNF salımını fiilen ortadan kaldırabildi. Anti-insan IL-1 beta antikoru, keratinositlerin pre-IL-1 beta'sını aktif formuna işleyemedikleri düşünülürse, beklendiği gibi etkisiz kalmıştır. UV-uyarımlı TNF salınımı üzerindeki güneş kremi modülasyonunu değerlendirmek için, test edilmiş güneşten koruyucuların varlığında veya yokluğunda konfluent hücreler ışınlanmıştır (Uvinul MS40, Uvinul P25 ve Uvinul DS49). Farklı UV absorpsiyon spektrumları ile ilgili olabilecek farklı IC50 değerleri hesaplanabilir: Uvinul MS40, daha geniş absorpsiyon spektrumu sayesinde Uvinul P25 ve son olarak Uvinul DS49 tarafından yakından takip edilerek büyük bir koruma sağlar.


Uvinul P25, suda çözünür bir UV-B filtresi istenen cilt kozmetiklerinde kullanılır. Sudaki iyi çözünürlüğü, moleküldeki yüksek polietilen glikol içeriğinin bir sonucudur. Bu, aynı zamanda, kolayca emülsiyonlar oluşturmasının ve cildin yumuşak olmasının sebebidir - Uvinul P25'in önemli özellikleri. İyonik olmayan yapısı, onu nispeten kararsız emülsiyon sistemlerine dahil etmeyi mümkün kılar. Uvinul P25, sulu çözeltilerde stabildir, ancak güçlü asitler ve bazlar, ester bileşenlerini sabunlaştırabilir.


Hipotezimizi araştırmak için, hem piyasada mevcut olan hem de Avrupa düzenlemeleri tarafından yetkilendirilen 21 UV filtresi üzerinde çalıştık ve bu filtreleri fareler kullanılarak forbol-miristat-asetat testine tabi tuttuk. Daha sonra,% 70'in üzerinde ödem önleme yüzdeleri ile belirgin bir anti-enflamatuar etki gösteren 13 filtreyi katalogladık. Filtreler şunlardır: dietilheksil butamido triazon (% 92), benzofenon-5 ve titanyum dioksit (% 90), benzofenon-3 (% 83), oktocryle ve izoamil p-metoksisinamat (% 82), PEG-25 PABA ve homosalat (% 80), oktil triazon ve fenilbenzimidazol sülfonik asit (% 78), oktil dimetil PABA (% 75), bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazin ve dietilamino hidroksibenzoil heksilbenzoat (% 70). Bu filtreler, maksimum izin verilen dozları dahil olmak üzere çeşitli konsantrasyonlarda test edilmiştir. Doz-cevap ilişkisi tespit ettik.



Bir in vivo veya in vitro yöntem kullanarak SPF belirlemesi sırasında gözlenen farklılıkları açıklamak için, anti-inflamatuar özelliklere sahip içeriklerin varlığında hipotezimiz var. METODOLOJİ / PRENSİPEL BULGULAR: Hipotezimizi araştırmak için, her ikisi de mevcut olan 21 UV filtresi üzerinde çalıştık. Avrupa yönetmelikleri tarafından onaylanmış ve bu filtrelere tabi tutulmuş ve fareler kullanılarak bu filtrelere forbol-miristat-asetat testine tabi tutulmuştur. Daha sonra,% 70'in üzerinde ödem önleme yüzdeleri ile belirgin bir anti-enflamatuar etki gösteren 13 filtreyi katalogladık. Filtreler: dietilheksil butamido triazon (% 92), benzofenon-5 ve titanyum dioksit (% 90), benzofenon-3 (% 83), oktokireni ve izoamil p-metoksisinamat (% 82), PEG-25 PABA ve homosalat (80) %), oktil triazon ve fenilbenzimidazol sülfonik asit (% 78), oktil dimetil PABA (% 75), bis-etilheksiloksifenol metoksifenil triazin ve dietilamino hidroksibenzoil heksilbenzoat (% 70). Bu filtreler, maksimum izin verilen dozları dahil olmak üzere çeşitli konsantrasyonlarda test edilmiştir. Doz-cevap ilişkisi tespit ettik.



Glyceryl PABA ve PEG-25 PABA özellikle BASF tarafından "UVINUL P25" ticari adıyla satılmaktadır.



Uvinul filtreleri, cildi veya saçı, ürünün kendisini, özellikle renklendiriciyi, kokuyu veya aktif içeriği UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı korumak için çok sayıda kozmetikte kullanılır.


Uvinul sınıflarının bazıları tipik UV-B emicilerdir, i. e. bunların absorbsiyonu maksimum 280-320 nm bandında yatar. Diğer Uvinul notları, özellikle benzofenon türevleri, geniş bantlı filtrelerdir, i. e. UV-A (320-400 nm) ve UV-B (280-320 nm) aralıklarında hem absorbe ederler. Bir filtre içinde absorbe UV-A aralığı. Metal oksitler geniş bir UV zayıflaması olan mikronize pigmentlerdir.


Hem yağda çözünür hem de suda çözünür tipler mevcut olduğundan, emülsiyonlar, yağlar, jeller, eau dahil olmak üzere neredeyse her kozmetik preparat için ürünler bulunur. Tüyler, rujlar, tırnak cilaları vb. Bu aynı zamanda pigmentler için de geçerlidir.

Tercih edilen p-aminobenzoik asit türevi, ISP tarafından "Escalol 507" adı altında satılan PABA, Etil PABA, Etil Dihidroksipropil PABA, Etilheksil Dimetil PABA'dır; ISP, Glyceryl PABA tarafından "Escalol HP-610" ismi ile satılan DimetilPABAminopropyl Laurdimonium Tosilat, BASF tarafından "Uvinul P25" adı altında satılan PEG-25 PABA,



Aşağıdaki içerikler daha sonra beher (B) içine tartıldı: Polisorbat - 20, Parfum, Setrimonyum Klorür, PEG-12 Dimetikon, Cocamidopropyl Betain, içerikler dikkatlice karıştırıldı ve formülasyona bağlı olarak, Polysilikon - 19 veya PEG - 25 PABA ve DMDM ??- Hydantoin karışımı


PABA (?max = 309 nm), yüksek oranda alerjik olması nedeniyle Avrupa'da yasaklanmıştır [91]. Türevleri (PEG-25 PABA ve Octildimetil PABA) daha az alerjiktir ve hala Avrupa'da yetkilidir. Bunlar, mevcut birkaç hidrosolümlü filtrenin bazı örnekleridir. Yapılan aşılamaya göre, etkinlik değişkendir. Octildimetil PABA Padimate O),% 8 oranında bir SPF değerinin elde edilmesini sağlar ve PEG-25 PABA,% 10'luk bir SPF değeri verir.


DEPOLAMA

Kapları sıkıca kapalı tutun. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Oksitleyici maddelerle depolamaktan veya nakliyeden kaçının.













PROPEETIES AND APPLICATION

Uvinul P25 Used in skin cosmetics and hair care products like gels, shampoos, colorants, setting lotions and normal and gloss hair sprays. Acts as a UV-B filter. Offers benefits such as mildness, protection and improved stability.



Uvinul P25 is used in skin cosmetics for which a water-soluble UV-B filter is desired. Its good solubility in water is a result of the high polyethylene glycol content in the molecule. This is also the reason why it readily forms emulsions and is mild to the skin important features of Uvinul P25. Its nonionic nature makes it possible to incorporate it in relatively labile emulsion systems. Uvinul P25 is stable in aqueous solutions, but strong acids and bases may saponify its ester ingredients



Uvinul P 25 is the 25 mole ethoxylate of para-aminobezoic acid. It is not approved for use in OTC sunscreen products in the USA. Light yellow wax that melts to a clear liquid.Uvinul P 25 is used in skin cosmetics that need a water-soluble UV-B filter.Its good solubility in water is a result of the high ethylene oxide content in the molecule. This is also the reason why it readily forms emulsions and is mild to the skin - important features of Uvinul P 25.Its nonionic nature makes it possible to incorporate it in relatively labile emulsion systems.Uvinul P 25 is stable in aqueous solutions, however, the presence of strong acids and bases must be avoided to prevent the possible saponification of its ester components



It has been demonstrated that ultraviolet (UV) irradiation is able to induce both in vivo and in vitro, tumor necrosis factor-alpha (TNF) release. The purpose of the present study was to evaluate, using a human keratinocyte cell line NCTC 2544, the mechanism(s) of UV-induced TNF release and the ability of commonly used sunscreens to modulate UV-induced TNF release. TNF release can be partially prevented both by adding an anti-human IL-1 alpha antibody after irradiation, suggesting an autocrine effect of IL-1 alpha in inducing TNF release, and by adding antioxidants indicating also a role of oxidant species. TPCK, a I kappa-B alpha protease inhibitor, was able to virtually abolish UV-induced TNF release, indicating that UV-induced TNF release requires NF-kappa B activation. Anti-human IL-1 beta antibody was ineffective as expected, considering that keratinocytes are unable to process pre-IL-1 beta to its active form. To evaluate the sunscreen's modulation on UV-induced TNF release, confluent cells were irradiated, in the presence or absence of the tested sunscreens (Uvinul MS40, Uvinul P25 and Uvinul DS49). Different IC50 values could be calculated, which may be related to different UV absorption spectrums: Uvinul MS40 offers great protection by virtue of its broader absorption spectrum, closely followed by Uvinul P25 and finally by Uvinul DS49.


Uvinul P25 is used in skin cosmetics for which a water-soluble UV-B filter is desired. Its good solubility in water is a result of the high polyethylene glycol content in the molecule. This is also the reason why it readily forms emulsions and is mild to the skin - important features of Uvinul P25. Its nonionic nature makes it possible to incorporate it in relatively labile emulsion systems. Uvinul P25 is stable in aqueous solutions, but strong acids and bases may saponify its ester ingredients.


To research our hypothesis, we studied the 21 UV filters both available on the market and authorized by European regulations and subjected these filters to the phorbol-myristate-acetate test using mice. We then catalogued the 13 filters demonstrating a significant anti-inflammatory effect with edema inhibition percentages of more than 70%. The filters are: diethylhexyl butamido triazone (92%), benzophenone-5 and titanium dioxide (90%), benzophenone-3 (83%), octocryle`ne and isoamyl p-methoxycinnamate (82%), PEG-25 PABA and homosalate (80%), octyl triazone and phenylbenzimidazole sulfonic acid (78%), octyl dimethyl PABA (75%), bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine and diethylamino hydroxybenzoyl hexylbenzoate (70%). These filters were tested at various concentrations, including their maximum authorized dose. We detected a dose-response relationship.



To explain observed differences during SPF determination using either an in vivo or in vitro method, we hypothesized on the presence of ingredients having anti-inflammatory properties.METHODOLOGY/PRINCIPAL FINDINGS: To research our hypothesis, we studied the 21 UV filters both available on the market and authorized by European regulations and subjected these filters to the phorbol-myristate-acetate test using mice. We then catalogued the 13 filters demonstrating a significant anti-inflammatory effect with edema inhibition percentages of more than 70%. The filters are: diethylhexyl butamido triazone (92%), benzophenone-5 and titanium dioxide (90%), benzophenone-3 (83%), octocrylène and isoamyl p-methoxycinnamate (82%), PEG-25 PABA and homosalate (80%), octyl triazone and phenylbenzimidazole sulfonic acid (78%), octyl dimethyl PABA (75%), bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine and diethylamino hydroxybenzoyl hexylbenzoate (70%). These filters were tested at various concentrations, including their maximum authorized dose. We detected a dose-response relationship.



Glyceryl PABA and PEG-25 PABA particularly sold under the trade name "UVINUL P25" by BASF.



The Uvinul filters are used in a large number of cosmetics to protect the skin or the hair, the product itself, particularly the colorant, the fragrance or the active ingredient against the harmful effects of UV radiation.


Some of the Uvinul grades are typical UV-B absorbers, i. e. their absorption maximum lies in the 280-320 nm band. Other Uvinul grades, particularly the benzophenone derivatives, are broad-band filters, i. e. they absorb both in the UV-A (320-400 nm) and the UV-B (280-320 nm) ranges. One filter absorbs in
the UV-A range. The metal oxides are micronized pigments with a broad UV attenuation.


As both oil-soluble and water-soluble types are available, there are products for almost every cosmetic preparations, including emulsions, oils, gels, eau de toilettes, lipsticks, nail varnishes etc. This also applies for the pigments.

The preferred p-aminobenzoic acid derivative is PABA, Ethyl PABA, Ethyl Dihydroxypropyl PABA, Ethylhexyl Dimethyl PABA sold under the name "Escalol 507" by ISP, DimethylPABAminopropyl Laurdimonium Tosylate sold by the name "Escalol HP-610" by ISP, Glyceryl PABA, PEG-25 PABA sold under the name "Uvinul P25" by BASF,



The following ingredients were subsequently weighed out into beaker (B): Polysorbate – 20, Parfum, Cetrimonium Chloride, PEG-12 Dimethicone, Cocamidopropyl Betaine, contents were carefully mixed, and, depending on the formulation, Polysilicone – 19 or PEG – 25 PABA and the mixture of DMDM – Hydantoin


PABA (?max = 309 nm) is now banned in Europe due to the fact that it is highly allergenic [91].Its derivatives (PEG-25 PABA and Octyldimethyl PABA) are less allergenic and are still authorized in Europe. They are some examples of the few hydrosoluble filters available.According to the grafting which was carried out, the efficacy is variable. Octyldimethyl PABA Padimate O) enables an SPF value of 9 to be attained for 8% of incorporation, and PEG-25 PABA gives an SPF of 4 for 10% 


STORAGE

Keep containers tightly sealed. Store in a cool and dry area. Avoid storage or transport with oxidising agents.




Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.