1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

POLİETİLEN GLİKOL 400 (POLYETHYLENE GLYCOL 400)

CAS NO:5117-19-1
EC Number:225-856-4

Molekül Formulü:C16H34O9
Molekül Ağırlığı:370.439 g/mol


SYNONYMS
Octaethylene glycol;5117-19-1;3,6,9,12,15,18,21-Heptaoxatricosane-1,23-diol;Octaethyleneglycol;Polyethylene Glycol 400;HO-PEG8-OH;GLZWNFNQMJAZGY-UHFFFAOYSA-N;PE8;2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-(2-hydroxyethoxy)ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethanol;Octanethyl glycol;2-(2-{2-[2-(2-{2-[2-(2-hydroxyethoxy)ethoxy]ethoxy}ethoxy)ethoxy]ethoxy}ethoxy )ethan-1-ol;C16H34O9;EINECS 225-856-4;4gs9;PED-diol (n=8);HO-dPEG8-OH;AC1L2VZM;ACMC-1AL8Y;SCHEMBL45160;KSC270I6P;UNII-B697894SGQ;DTXSID3058618;CHEBI:44794;CTK1H0467;KS-00000GUW;MolPort-003-926-911;B697894SGQ;AC1Q5925;ZINC5178830;ANW-31203;SBB061523;AKOS015839805;ACN-050823;MCULE-3002372725;RL03883;AJ-53504;AK112659;AS-19695;BP-21369;CJ-12501;OR322547;SC-43935;AX8146021;DB-051916;KB-234278;LS-191709;TR-018243;CS-0031650;FT-0635546;O0295;ST51047527;Y4953;Octaethylene glycol, >=95% (oligomer purity);117O191;A829142;C-41276;J-511381;I14-16370;2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-(2-hydroxyethyloxy)ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethanol


POLİETİLEN GLİKOL 400
PEG 400 (polietilen glikol 400), düşük moleküler ağırlıklı bir polietilen glikol sınıfıdır. Berrak, renksiz, viskoz bir sıvıdır. Düşük toksisitesi nedeniyle PEG 400, çeşitli farmasötik formülasyonlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.


KİMYASAL ÖZELLİKLER
PEG 400, güçlü bir şekilde hidrofiliktir. PEG 400 ve heksan arasındaki bölme katsayısı, su ve heksan ile karıştırıldığında PEG 400 su tabakasında 1 milyon PEG 400 için sadece 15 parça heksan olduğunu belirten 0.000015 (log) 'dir. [bir]
PEG 400, su, aseton, alkoller, benzen, gliserin, glikoller ve aromatik hidrokarbonlar içinde çözünür ve alifatik hidrokarbonlarda az çözünür.


ÜRÜN DETAYLARI VE BİLGİ
Polietilen glikol 400 (PEG400) birçok endüstride ve uygulamada kullanılan berrak, renksiz bir sıvıdırPEG400'ümüz standart petrol polietilen glikol özelliklerine sahiptir, ancak aynı zamanda çevre dostu bir ürün olma avantajına sahiptir.
PEG 400 ünitemiz, serin ve iyi havalandırılmış bir yerde saklandığında üretim tarihinden itibaren bir yıl raf ömrüne sahiptir. Biyobozunur ve toksik olduğu bilinmemektedir, ancak kullanım sırasında uygun endüstriyel hijyen uygulamalarını izlemelisiniz.


KULLANIM VE UYGULAMALAR
OLGU: Mürekkepler ve Yapıştırıcılarda Hümektan; Mürekkeplerde Solvent, Boya Taşıyıcı; Lateks Boyada Modifiye Edici ve Bağlayıcı; Su Bazlı Kaplamalarda Dispersant
Yenilenebilir Kimya Maddeleri: PEG'lerimiz Şeker Kamışı Atıklarından Yapılmış Biyo-Bazlı
Yağlayıcılar ve Gresler: Sentetik Yağlar, Kesme Yağı ve Hidrolik Akışkanlarda Katkı Maddesi
Metal İşleme Akışkanları: Lehimleme Akı inında Solvent olarak davranır
Kişisel Bakım: Solvent, Hümektan ve Yağlayıcı olarak görev yapan Cilt Kremleri ve Losyonlar için Baz Olarak Kullanılır; Kremlerde, Losyonlarda ve Banyo Jellerinde Çözücü
Plastikler: Kalıp Ayırıcı ve Dış Yağlayıcı
Kauçuk: Doğal ve Sentetik Kauçuk Üretiminde Kalıp Ayırıcı ve Yağlayıcı
Sabunlar ve Deterjanlar: Viskozite Değiştirici ve Çözücü
Yüzey aktif maddeler ve esterler: Yüzey aktif maddeler olarak PEG esterleri kullanılır.
Tekstil: Yağlayıcı, Yumuşatıcı, Boya Taşıyıcı, Dispersant ve Anti-Statik Ajan


UYGULAMALAR VE ÖZELLİKLERİ
Polietilen glikol 400, 380 ve 420 dalton arasında bir moleküler ağırlığa ve 99 ° C'de 7.0 ve 8.0 cSt arasında bir viskoziteye sahiptir. Ürünümüz, içinde solvent, humektan, yağlayıcı ve çözücü olarak kullanıldığı kozmetik ve kişisel bakım ürünleri de dahil olmak üzere bir dizi uygulamada kullanılmaktadır. Tekstili işlemek ve plastik ve kauçuk kalıp ayırıcı olarak kullanılır. Boyalar ve mürekkeplerde, bir bağlayıcı, boya taşıyıcı, nemlendirici ve değiştirici. PEG 400'ün esterleri genellikle yüzey aktif maddeler olarak kullanılır.
Yüksek kaliteli ürünümüz birçok uygulamayı destekleyecek kadar çok yönlüdür.


PAKETLEME
Düşük moleküler ağırlıklı sıvı polietilen glikol PEG 400, suda kolayca çözünmeyen çok sayıda madde için mükemmel bir çözücüdür. Bu nedenle, sıvı ve yarı katı preparatlarda aktif maddeler ve eksipiyanlar için çözücüler ve çözündürücü maddeler olarak yaygın şekilde kullanılmaktadırlar. PEG'lerin mükemmel solvent gücünden sorumlu olan aktif maddeler ile kompleksler oluşturma kabiliyetidir.

Polietilen glikoller (PEG'ler), çeşitli türevleri içerebilen ve çeşitli işlevlere sahip olabilen yoğunlaştırılmış etilen oksit ve sudan üretilen ürünlerdir. Birçok PEG türü hidrofilik olduğundan, bunlar penetrasyon arttırıcılar olarak kullanılır ve topikal dermatolojik preparatlarda yoğun olarak kullanılır. Pek çok iyonik olmayan türevleri ile birlikte PEG'ler, kozmetik ürünlerde yüzey aktif maddeler, emülsifiye ediciler, temizleme maddeleri, nemlendiriciler ve cilt bakım ürünleri olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Polietilen glikol 400 (PEG 400), düşük seviyeli bir toksisiteye sahip, düşük moleküler ağırlıklı bir polietilen glikol sınıfıdır. Çok hidrofiliktir, bu da zayıf suda çözünen ilaçların çözünürlüğünü ve biyoyararlanımını arttırmak için ilaç formülasyonlarında yararlı bir bileşen oluşturur. Göz kuruluğunu takiben yanma, tahriş ve / veya rahatsızlık hissi veren oftalmik solüsyonlarda kullanılır. PEG "400", spesifik PEG'in ortalama molekül ağırlığının 400 olduğunu gösterir.
PEG'lerin, birçok ilaç ilacına bağlandığı ve seçilen ilaçların daha fazla çözünürlüğe sahip olduğu PEG'lerin ortaya çıktığı görülür. PEGile edilmiş ilaçların örnekleri PEG-interferon alfa (Pegintron) ve PEG-filgrastim'dir. Ek olarak, PEG kolonoskopi prosedürleri ve müshil olarak bağırsak hazırlığı olarak kullanılabilir.


Yoğunluk: 1,13 g / cm3 (20 ° C)
Parlama noktası:> 200 ° C
Algoritma sıcaklığı: 360 ° C DIN 51794
Erime noktası: 5 ° C
Ph değeri: 5 - 7 (100 g / l, H₂O, 20 ° C)
Buhar basıncı: <0.1 hPa (20 ° C)
Viskozite kinematik: 97 - 110 mm2 / s (20 ° C)

  

 

 


CAS NO:5117-19-1
EC Number:225-856-4


Molecular Formula:C16H34O9
Molecular Weight:370.439 g/mol


SYNONYMS
Octaethylene glycol;5117-19-1;3,6,9,12,15,18,21-Heptaoxatricosane-1,23-diol;Octaethyleneglycol;Polyethylene Glycol 400;HO-PEG8-OH;GLZWNFNQMJAZGY-UHFFFAOYSA-N;PE8;2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-(2-hydroxyethoxy)ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethanol;Octanethyl glycol;2-(2-{2-[2-(2-{2-[2-(2-hydroxyethoxy)ethoxy]ethoxy}ethoxy)ethoxy]ethoxy}ethoxy )ethan-1-ol;C16H34O9;EINECS 225-856-4;4gs9;PED-diol (n=8);HO-dPEG8-OH;AC1L2VZM;ACMC-1AL8Y;SCHEMBL45160;KSC270I6P;UNII-B697894SGQ;DTXSID3058618;CHEBI:44794;CTK1H0467;KS-00000GUW;MolPort-003-926-911;B697894SGQ;AC1Q5925;ZINC5178830;ANW-31203;SBB061523;AKOS015839805;ACN-050823;MCULE-3002372725;RL03883;AJ-53504;AK112659;AS-19695;BP-21369;CJ-12501;OR322547;SC-43935;AX8146021;DB-051916;KB-234278;LS-191709;TR-018243;CS-0031650;FT-0635546;O0295;ST51047527;Y4953;Octaethylene glycol, >=95% (oligomer purity);117O191;A829142;C-41276;J-511381;I14-16370;2-[2-[2-[2-[2-[2-[2-(2-hydroxyethyloxy)ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethoxy]ethanol


POLYETHYLENE GLYCOL 400
PEG 400 (polyethylene glycol 400) is a low-molecular-weight grade of polyethylene glycol. It is a clear, colorless, viscous liquid. Due in part to its low toxicity, PEG 400 is widely used in a variety of pharmaceutical formulations.


CHEMICAL PROPERTIES
PEG 400 is strongly hydrophilic. The partition coefficient of PEG 400 between hexane and water is 0.000015 (log), indicating that when PEG 400 is mixed with water and hexane, there are only 15 parts of hexane per 1 million parts of PEG 400 in the water layer.[1]
PEG 400 is soluble in water, acetone, alcohols, benzene, glycerin, glycols, and aromatic hydrocarbons, and is slightly soluble in aliphatic hydrocarbons.


PRODUCT DETAILS & INFORMATION
Polyethylene glycol 400 (PEG400) is a clear, colorless liquid used in many industries and applications. Our PEG400 has all the characteristics of standard petroleum polyethylene glycol, but with the added benefits of being an environmentally friendly product.
Our PEG 400 has a shelf life of up to one year from the date of manufacture when stored in a cool, well-ventilated place. It is biodegradable and not known to be toxic, though you should follow proper industrial hygiene practices during handling.


USES & APPLICATIONS
CASE: Humectant in Inks and Adhesives; Solvent, Dye Carrier in Inks; Modifier and Binder in Latex Paint; Dispersant in Water Based Coatings
Renewable Chemistries: Our PEGS are Bio-Based, Made from Sugar Cane Waste
Lubricants and Greases: Additive in Synthetic Lubricants, Cutting Oil and Hydraulic Fluids
Metal Working Fluids: Acts as a Solvent in Soldering Flux
Personal Care: Used as a Base for Skin Creams and Lotions Acting as a Solvent, Humectant and Lubricant; Solubilizer in Creams, Lotions and Bath Gels
Plastics: Mold Release Agent and External Lubricant
Rubber: Mold Release Agent and Lubricant in Production of Natural and Synthetic Rubber
Soaps and Detergents: Viscosity Modifier and Solvent
Surfactants and Esters: PEG Esters are used as Surfactants
Textiles: Lubricant, Softener, Dye Carrier, Dispersant and Anti-Static Agent


APPLICATIONS AND CHARACTERISTIC
Polyethylene glycol 400 has a molecular weight between 380 and 420 daltons and a viscosity between 7.0 and 8.0 cSt at 99°C. Our product is used in a range of applications, including the manufacture of cosmetics and personal care products, in which it is employed as a solvent, humectant, lubricant and solubilizer. It is used to process textiles and as a plastic and rubber mold-release agent. In paints and inks, it is a binder, dye carrier, humectant and modifier. Esters of PEG 400 are often used as surfactants.
Our high-quality product is versatile enough to support many applications.


PACKAGING
Smaller quantities of PEG 400 are available for immediate purchase in our online store. Choose from one-gallon cans or five-gallon pails, and place your order today. We can also accommodate bulk orders. To request a quote, tell us your requirements using our secure online form, and one of our sales reps will be in touch shortly.

The low-molecular weight liquid polyethylene glycol PEG 400 is an excellent solvent for a large number of substances that do not readily dissolve in water. They are therefore widely used as solvents and solubilising agents for active substances and excipients in liquid and semi-solid preparations. It is the ability of PEGs to form complexes with active substances that is responsible for their excellent solvent power.

Polyethylene glycols (PEGs) are products made of condensed ethylene oxide and water that can contain various derivatives and have various functions. Because many PEG types are hydrophilic, they are favorably used as enhancers of penetration, and used heavily in topical dermatological preparations. PEGs, along with their many nonionic derivatives, are widely utilized in cosmetic products as surfactants, emulsifiers, cleansing agents, humectants, and skin conditioners.
Polyethylene glycol 400 (PEG 400) is a low-molecular-weight grade of polyethylene glycol with a low-level toxicity. It is very hydrophilic, which renders it a useful ingredient in drug formulations to augment the solubility and bioavailability of weakly water-soluble drugs. It is used in ophthalmic solutions for the relief of burning, irritation and/or discomfort that follows dryness of the eye. PEG "400" indicates that the average molecular weight of the specific PEG is 400.
PEGylation occurs when PEGs are attached to numerous protein medications, allowing for greater solubility for selected drugs. Examples of PEGylated medications are PEG-interferon alpha (Pegintron) and PEG-filgrastim. In addition, PEG is available as a bowel preparation for colonoscopy procedures and as a laxative


Density: 1.13 g/cm3 (20 °C)
Flash point: >200 °C
İgnition temp.: 360 °C DIN 51794
Melting point:5 °C
Ph value: 5 - 7 (100 g/l, H₂O, 20 °C)
Vapor pressure: <0.1 hPa (20 °C)
Viscosity kinematic: 97 - 110 mm2/s (20 °C)

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.