1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLYCERYL MONOSTEARATE (GLİSERİL MONOSTEARATE)

GLYCERYL MONOSTEARATE (GLİSERİL MONOSTEARATE)

CAS NO: 31566-31-1

METATAGS;Glyceryl monostearate;Glyceryl stearate;Monostearin;123-94-4;Tegin;1-Glyceryl stearate;Stearin, 1-mono-;1-Monostearoylglycerol;Sandin EU;31566-31-1;1-MONOSTEARIN;Glycerin 1-monostearate;Octadecanoic acid, 2,3-dihydroxypropyl ester;Aldo MSD;Aldo MSLG;1-Stearoyl-rac-glycerol;Glycerin 1-stearate;Glycerol 1-stearate;Arlacel 165;Tegin 55G;alpha-Monostearin;Emerest 2407;Aldo 33;Aldo 75;Glycerol 1-monostearate;Glyceryl 1-monostearate;Stearic acid 1-monoglyceride;Stearoylglycerol;3-Stearoyloxy-1,2-propanediol;Glycerol alpha-monostearate;2,3-dihydroxypropyl octadecanoate;.alpha.-Monostearin;Tegin 515;1-octadecanoyl-rac-glycerol;NSC 3875;2,3-Dihydroxypropyl stearate;FEMA No. 2527;Stearic acid alpha-monoglyceride;NSC3875;Glycerol stearate, pure;MONOSTEARIN (L);EINECS 204-664-4;EINECS 245-121-1;Stearic acid, monoester with glycerol;Glycerol .alpha.-monostearate;MG(18:0/0:0/0:0)[rac];22610-63-5;CHEBI:75555;1-MONOSTEAROYL-rac-GLYCEROL;VBICKXHEKHSIBG-UHFFFAOYSA-N;Stearic acid .alpha.-monoglyceride;(1)-2,3-Dihydroxypropyl stearate;11099-07-3;NCGC00164529-01;AK175522;ST51037333;DSSTox_CID_9160;S-7950;DSSTox_RID_78691;DSSTox_GSID_29160;Q-201168;W-110285;MFCD00036186;CAS-123-94-4;GMS;Abracol S.L.G.;TEGIN 90;Glycerol monostearate, purified;Tegin (Related);Glycerylmonostearate;DL-|A-Stearin;1-O-stearoylglycerol;1-octadecanoylglycerol;Monostearin (Related);Glycerol Mono Stearate;rac-octadecanoylglycerol;Triglyceryl monostearate;Glyceryl-1-monostearate;Polyglyceryl-3 stearate;glycerol 1-octadecanoate;Glyceryl 1-octadecanoate;rac-Glycerol 1-stearate;rac-glyceryl monostearate;Tegin 515 (Related);Glycerol .alpha.-sterate;rac-1-monostearoylglycerol;(+-)-1-stearoylglycerol;AC1L2NM3;SCHEMBL4488;(+-)-glyceryl monostearate;Glycerol mono-and distearate;Glyceryl stearate (Related);DSSTox_RID_78757;DSSTox_GSID_29304;Glycerol monostearate 250g;(+-)-1-monostearoylglycerol;(+-)-1-octadecanoylglycerol;1,2,3-Propanetriol, homopolymer, isooctadecanoate;1,2,3-Propanetriol, homopolymer, monooctadecanoate;Stearin, 1-mono- (8CI);1-Monooctadecanoyl-rac-glycerol;CHEMBL255696;Glyceryl monostearate (Related);Jsp005887;2,3-Dihydroxypropyl stearate #;DTXSID7029160;CHEBI:75557;CTK0H5260;Glycerol Monostearate FCC Kosher;BIG1007;MolPort-003-939-321;ZX-AFC000905;Glyceryl monostearate (JP17/NF);(R)-2,3-Dihydroxypropyl stearate;1-Stearoyl-rac-glycerol, >=99%;NSC-3875;EINECS 238-880-5;Tox21_112160;Tox21_202573;Tox21_301104;ANW-27153;LMGL01010003;rac-2,3-dihydroxypropyl octadecanoate;AKOS015901589;Tox21_112160_1;API0009385;MCULE-2198239945;ACM22610635;(+-)-2,3-dihydroxypropyl octadecanoate;NCGC00164529-02;NCGC00164529-03;NCGC00164529-04;NCGC00255004-01;NCGC00260122-01;Octadecanoic acid,3-dihydroxypropyl ester;1,2,3-Propanetriol 1-octadecanoyl ester;37349-34-1;8029-22-9;83138-62-9;85666-92-8;AK498174;AN-22932;CC-06953;LP070487;Octadecanoic acid, monoester with 3,3'-((2-hydroxy-1,3-propanediyl)bis;(oxy))bis(1,2-propanediol-;P566;SC-19844;SC-79530;AB1009437;CAS-11099-07-3;LS-164168;FT-0626740;FT-0626748;G0085;Octadecanoic acid, monoester with triglycerol;1379-EP2270002A1;1379-EP2270006A1;1379-EP2270011A1;1379-EP2277861A1;1379-EP2277865A1;1379-EP2281823A2;1379-EP2289892A1;1379-EP2292234A1;1379-EP2292593A2;1379-EP2295406A1;1379-EP2295409A1;1379-EP2295424A1;1379-EP2295426A1;1379-EP2295427A1;1379-EP2298742A1;1379-EP2298747A1;1379-EP2298766A1;1379-EP2298772A1;1379-EP2301536A1;1379-EP2301538A1;1379-EP2301922A1;1379-EP2301931A1;1379-EP2305641A1;1379-EP2305648A1;1379-EP2308492A1;1379-EP2308839A1;1379-EP2308869A1;1379-EP2311455A1;1379-EP2311821A1;1379-EP2311829A1;1379-EP2314590A1;1379-EP2316452A1;1379-EP2374792A1;3889-EP2295430A2;3889-EP2295431A2;3889-EP2305668A1;3889-EP2374787A1;D01947;C-35384;SR-01000944874;SR-01000944874-1;I14-13864;I14-45102;I14-112341;Octadecanoic acid, monoester with tri-1,2,3-propanetriol diether;1-Monooctadecanoyl-rac-glycerol; rac-Glycerol 1-stearate; DL-|A-Stearin;;Monostearin;100041-47-2;109767-98-8;110618-11-6;113356-04-0;119758-60-0;12676-39-0;1319-95-5;146586-29-0;150605-03-1;177645-80-6;209533-94-8;342394-34-7;37297-05-5;55962-68-0;58615-57-9;61163-94-8;64366-44-5;69073-02-5;8039-58-5;8045-31-6;8050-92-8;86904-15-6;87714-32-7;902145-16-8;911431-86-2;InChI=1/C21H42O4/c1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-21(24)25-1-;20(23)18-22/h20,22-23H,2-19H2,1H;3-Stearoyloxy-1,2-propanediol; Glyceryl stearate; Alpha-Monostearin; Monostearin; Octadecanoic acid, 2,3-dihydroxypropyl ester; Glycerin 1-monostearate; Glycerin 1-stearate; Glycerol alpha-monostearate; Glyceryl 1-monostearate; Stearic acid alpha-monoglyceride; Stearic acid 1-monoglyceride; 1-Glyceryl stearate; 1-Monostearin; 1-Monostearoylglycerol; 1,2,3-Propanetriol 1-octadecanoyl ester;Glyceryl monostearate;
3-Stearoyloxy-1,2-propanediol; Glyceryl stearate; Alpha-Monostearin; Monostearin; Octadecanoic acid, 2,3-dihydroxypropyl ester; Glycerin 1-monostearate; Glycerin 1-stearate; Glycerol alpha-monostearate; Glyceryl 1-monostearate; Stearic acid alpha-monoglyceride; Stearic acid 1-monoglyceride; 1-Glyceryl stearate; 1-Monostearin; 1-Monostearoylglycerol; 1,2,3-Propanetriol 1-octadecanoyl ester;

 

 

EC Numarası: 238-880-5

Gliseril Monostearatın Moleküler Formülü
C21H42O4

Moleküler Ağırlık: 358.63 g / mole

Gliseril Monostearatın Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri

Hesaplanan Özellikler
Özellik adı
Moleküler Ağırlık: 358.563 g / mol
Hidrojen Bağımı Bağışlayıcı Sayısı: 2
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 4
Dönebilen Bağ Sayımı: 20
Karmaşıklık: 281
Topolojik Polar Yüzey Alanı: 66.8 A ^ 2
Monoizotopic Kütle: 358.308 g / mol
Tam Kütle: 358.308 g / mol
XLogP3: 7.4
Bileşik Canonicalized: true
Resmi Şarj: 0
Ağır Atom Sayısı: 25
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 1
Tanımlanmış Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlanmamış Bond Stereocenter Sayısı: 0
İzotop Atom Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1

Gliseril Monostearatın Deneysel Özellikleri

Gliseril Monostearatın Fiziksel Tanımı
PelletsLargeCrystals

Gliseril Monostearatın Erime Noktası
77 - 79 ° C


Genellikle GMS olarak bilinen gliserol monostearat, bir emülgatör olarak kullanılan bir organik moleküldür. GMS, higroskopik, beyaz, kokusuz ve tatlı tatma pul pul tozudur. Stearik asidin gliserol esteridir. Vücuttaki yağların parçalanmasıyla doğal olarak oluşur ve aynı zamanda yağlı gıdalarda bulunur.

GMS, koyulaştırıcı, emülsifiye edici, kek yapmayan ve koruyucu bir madde olarak kullanılan bir gıda katkı maddesidir; Yağlar, mumlar ve çözücüler için bir emülsiyon haline getirici madde; Higroskopik tozlar için koruyucu bir kaplama; Farmasötiklerde bir katılaştırıcı ve kontrol salma maddesi; Ve bir reçine yağlayıcı. Ayrıca kozmetik ve saç bakım ürünlerinde de kullanılır.
Bir emülsiyon iki itici maddenin (su ve yağ) bir karışımıdır. Çözünmemiş bir maddenin bir sıvı boyunca dağılmasını sağlar. Dağılan faz diğer sürekli fazda dağıtılır. Emülsiyonlar dengesizdir ve bu nedenle kendiliğinden sudan ayrılmış dengeli yağ seviyesine geri dönme eğilimindedir. Emülsiyon tutmak için çalkalama, karıştırma, homojenizatörler veya püskürtme işlemleri gibi fiziksel enerji gereklidir. Yüzey aktif maddeler emülsiyonların kinetik kararlılığını arttırır ve emülsiyonun uzun vadede belirgin bir şekilde değişmesini önler. Bir emülgatör, emülsiyonu istikrarlı ve iyi dağılmış halde tutmak için kullanılan bir sürfaktan maddesidir. Emülgatörlerin tipik olarak bir molekülünde bir hidrofobik kafa ve bir hidrofilik kafa vardır. Emülgatörler bir hidrofobik molekülü çevreleyebilir ve hidrofilik kuyruk koruyucu bir tabaka oluşturur, böylece yağ molekülleri birlikte "yığın" yapamaz. Bu eylem, fazın iyi dağılmış olmasını sağlar. En önemli emülsiyon yapıcılardan bazıları, yüksek yağ asitleri tuzları veya esterleri, yağ alkolleri, monogliserid esterleri, jelatin, lesitinler, polisakkaritler ve kazein içerir.
Gliseridler (asilgliseroller olarak da bilinirler) gliserol ile yağlı asitlerle esterleştirilir. Üç hidroksil fonksiyonel grubu içeren gliserol sırasıyla monogliseridler, digliseridler ve trigliseritler oluşturmak üzere bir, iki veya üç yağ asidi ile esterleştirilir. Bir monosikerid, ester bağlantı ile bir gliserol molekülüne kovalent olarak bağlanmış bir yağlı asit zincirlerinden oluşan bir bileşiktir. Digliserid ve trigliserid, sırasıyla iki ve üç yağlı asit zincirinden oluşur. Trigliserid örnekleri triasetin, trimiristin ve trioleindir. Monogliserid genellikle lipazdan yağ asidi salımıyla trigliserit metabolizmasında bir ara madde olarak oluşur. Ticari kaynak hayvan ya da bitkisel yağlar ve sentetik olarak da üretilebilir. Mono- ve digliseridler, yağla nefret edici ve sudan nefret eden bazı maddeleri harmanlamak için emülgatör veya stabilizatör olarak kullanılan, aksine iyi harmanlanmayan yaygın gıda katkı maddeleridir.

 

Gliserin (gliserin, gliserol veya 1,2,3-propanetriol) en basit trihedrik alkoldür. Özgül ağırlığı 1,26 olan saf gliserin, 17,8 ° C'de 290 ° C'de kaynayan, renksiz, kokusuz, tatlı, viskoz bir sıvıdır. Kaynama noktasında ayrışır ve aşındırıcı akrolein dumanı üretir. Suda karışabilir ve herhangi bir oranda bir çözüm oluşturur. Aynı zamanda çözünür alkol ancak eter ve etil asetat gibi ortak organik çözücülerde kısmen çözünebilir. Donmaya karşı direniyor. Higroskopiktir, bu da kozmetikte nemi tutmak için nemlendirici olarak tercih eder. Bir katalizör varlığında asetik anhidritlerle şiddetle reaksiyona girer. Yağlar yağ asitleri veya sabunlar elde etmek üzere hidrolize edildiğinde yan ürün olarak elde edilir. Gliserol ayrıca ticari olarak propilen (Dow Chemical) 'dan sentezlenmiştir. Gliserol, tescilli fermantasyon işlemine dayanılarak da elde edilebilir. Gliserol yaygın olarak kullanılır; Septik yaralar ve kaynarların tedavisinde kullanılan bir çözücü, gıda katkı maddesi, tatlandırıcı ajan ve yumuşatıcı ve emülsiyon olarak magnezyum sülfat kullanılır; Alkid reçinesi, selofan, ester zamkları, plastikleştirici, dinamit, nitrogliserin, kozmetik, sıvı sabun, parfüm ve diş macunu imalatında (iyi çözünürlük ve tat, gliserine diş macunundaki sorbitol üzerinde bir kenar verir ve bunların neredeyse üçte birini oluşturduğu tahmin edilmektedir Kişisel bakım ürünlerinde gliserin pazarının); Antifriz karışımlarının bir parçası olarak; Kumaşları esnek tutmak, pamuklu baskıları korumak, ön camlardan donmayı sağlamak; Antibiyotik üretiminde fermantasyon kültürleri için bir besin kaynağı olarak; Bazı farmasötik ve biyolojik preparatlarda ve alkolsüz özler ve tentürlerde bir koruyucu olarak.

 

 

 

EC Number: 238-880-5

Molecular Formula of Glyceryl Monostearate
C21H42O4

Molecular Weight: 358.63 g/mole

Chemical and Physical Properties of Glyceryl Monostearate

Computed Properties
Property Name
Molecular Weight: 358.563 g/mol
Hydrogen Bond Donor Count: 2
Hydrogen Bond Acceptor Count: 4
Rotatable Bond Count: 20
Complexity: 281
Topological Polar Surface Area: 66.8 A^2
Monoisotopic Mass: 358.308 g/mol
Exact Mass: 358.308 g/mol
XLogP3: 7.4
Compound Is Canonicalized: true
Formal Charge: 0
Heavy Atom Count: 25
Defined Atom Stereocenter Count: 0
Undefined Atom Stereocenter Count: 1
Defined Bond Stereocenter Count: 0
Undefined Bond Stereocenter Count: 0
Isotope Atom Count: 0
Covalently-Bonded Unit Count: 1

Experimental Properties of Glyceryl Monostearate

Physical Description of Glyceryl Monostearate
PelletsLargeCrystals

Melting Point of Glyceryl Monostearate
77 - 79 °C


Glycerol monostearate, commonly known as GMS, is an organic molecule used as an emulsifier. GMS is a white, odorless, and sweet-tasting flaky powder that is hygroscopic. It is a glycerol ester of stearic acid. It occurs naturally in the body as a by-product of the breakdown of fats, and is also found in fatty foods.

GMS is a food additive used as a thickening, emulsifying, anti-caking, and preservative agent; an emulsifying agent for oils, waxes, and solvents; a protective coating for hygroscopic powders; a solidifier and control release agent in pharmaceuticals; and a resin lubricant. It is also used in cosmetics and hair care products.

An emulsion is a mixture of two repel substances (water and oil).It induces a dispersion of undissolved material throughout a liquid. The dispersed phase is dispersed in the other continuous phase. Emulsions are unstable and thus tend to revert to the stable state of oil separated from water spontaneously. Physical energy such as shaking, stirring, homogenizers, or spray processes is needed to keep an emulsion. Surfactants increase the kinetic stability of emulsions and make the emulsion does not change significantly for long term. An emulsifier is a type of surfactant used to keep emulsion stable and well dispersed. Emulsifiers typically have a hydrophobic head and a hydrophilic tail in one molecule. The emulsifiers will surround an hydrophobic molecule and hydrophilic tail form a protective layer so that the oil molecules cannot "clump" together. This action helps keeps phase well dispersed. Some of the most important emulsifiers include salts or esters of higher fatty acids, fatty alcohols, esters of monoglycerides, gelatin, lecithins, polysaccharides and casein.
Glycerides (also known as acylglycerols) are esterified to glycerol with fatty acids. Glycerol haing three hydroxyl functional groups is esterified with one, two or three fatty acids to form monoglycerides, diglycerides and triglycerides respectively. A monolyceride is a compound consisting of one fatty acid chains covalently bonded to a glycerol molecule through ester linkage. Diglyceride and triglyceride consists of two and three fatty acid chains respectively. Examples of triglyceride include triacetin, trimyristin, and triolein. Monoglyceride usually occurs as an intermediate in triglyceride metabolism by means of a release of a fatty acid from lipase. The commercial source may be either animal or vegetable fats, and synthetically produced as well. Mono- and diglycerides are common food additives used as an emulsifier or stabilizer to blend together certain ingredients of oil-hating and water-hating, which would not otherwise blend well.

 

Glycerine (glycerin, glycerol, or 1,2,3-propanetriol) is the simplest trihedric alcohol. Pure glycerine, with a specific gravity of 1.26, is a colorless, odorless, sweet, viscous liquid melting at 17.8 C boiling at 290 C. It decomposes at boiling point and produce corrosive fumes of acrolein. It is miscible in water and forms a solution in any proportion. It is also soluble alcohol but only partially soluble in common organic solvents such as ether and ethyl acetate. It resists freezing. It is hygroscopic, which favors as a humectant to retain moisture in cosmetics. It reacts violently with acetic anhydrides in the presence of a catalyst. It is obtained as a byproduct when fats and oils are hydrolyzed to yield fatty acids or soaps. Glycerol is also commercially synthesized from propylene (Dow Chemical). Glycerol can also be obtained based on a proprietary fermentation processing. Glycerol is widely used; as a solvent, food additive, sweetening agent and emollient and emulcent with magnesium sulphate used in the treatment of septic wounds and boils; in the manufacture of alkyd resin, cellophane, ester gums, plasticizer, dynamite, nitroglycerine, cosmetics, liquid soap, perfume and toothpaste (good solubility and taste give glycerine an edge on sorbitol in toothpastes, which are estimated to make up almost one-third of glycerine's market in personal care products); as a component of antifreeze mixtures; to keep fabrics pliable, to preserve printing on cotton, to keep frost from windshields; as a source of nutrients for fermentation cultures in the production of antibiotics; as a preservative in some pharmaceutical and biological preparations and in non-alcoholic extracts and tinctures. It has many other applications.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.