1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SALICYLIC ACID

SALİSİLİK ASİT

CAS NO:69-72-7
CAS NO:94891-34-6
CAS NO:97952-82-4

EC NO:200-712-3


METATAGS:Salisilik asit; salisilikasit; salstik asit;salistk asit;Salicylic Acid;2 Hydroxybenzoic Acid;2-Hydroxybenzoic Acid;Acid, 2-Hydroxybenzoic;Acid, o-Hydroxybenzoic Acid, ortho-Hydroxybenzoic;Acid, Salicylic;o Hydroxybenzoic Acid;o-Hydroxybenzoic Acid;ortho Hydroxybenzoic Acid;ortho-Hydroxybenzoic Acid
salicylic acid;2-Hydroxybenzoic acid;69-72-7;o-hydroxybenzoic acid;2-Carboxyphenol;o-Carboxyphenol;Salonil;Keralyt;Rutranex;Retarder W;Duoplant;Psoriacid-S-stift;Compound w;salicylate;Freezone;Saligel;Ionil;Benzoic acid, 2-hydroxy-;Stri-Dex;Salicylic acid collodion;Verrugon
Phenol-2-carboxylic acid;Salicylic acid soap;Acidum salicylicum;Trans-Ver-Sal;Orthohydroxybenzoic acid;2-Hydroxybenzenecarboxylic acid;Duofil wart remover;Acido salicilico;Salicylic acid, tech.

 


Salisilik asit (Latin salix'inden, söğüt ağacı), bir monohidroksibenzoik asit, bir fenolik asit türü ve bir beta hidroksi asittir (BHA). C7H6O3 formülüne sahiptir. Bu renksiz kristalin organik asit organik sentezde yaygın olarak kullanılır ve bir bitki hormonu olarak işlev görür. Salisin metabolizmasından türemiştir. Salisilik aside ön ilaç olarak kısmen etki eden, aspirinin (asetilsalisilik asit) önemli bir aktif metaboliti olarak hizmet etmenin yanı sıra topikal anti-akne ürünlerinde anahtar bir bileşen olarak kullanılması en iyi bilinmektedir. Salisilik asit tuzları ve esterleri salisilatlar olarak bilinir. Bitkinin tıbbi kısmı iç kabuktur.

 

SALİSİLİK ASİT KULLANIM ALANLARI
Bir ilaç olarak salisilik asit, cildin dış katmanının çıkarılmasına yardımcı olmak için en yaygın şekilde kullanılır. Dolayısıyla, siğiller, sedef hastalığı, kepek, akne, mantar önleyiciliği ve iktiyozu tedavi etmek için kullanılır.
Diğer hidroksi asitlerinde olduğu gibi, salisilik asit, seboreik dermatit, akne, sedef, kallus, mısır, keratoz pilaris, akantozis nigrikans, iktiyoz ve siğillerin tedavisinde birçok cilt bakım ürünlerinde anahtar bir bileşen.

 

SALİSİLİK ASİT İMALAT
Salisilik asit, 4-aminosalisilik asit sandülpirid landetimide (Salethamide ile) de dahil olmak üzere diğer farmasötik ürünlerin üretiminde kullanılır.

Salisilik asit, asetilsalisilik asit (aspirin) yapımı için orijinal başlangıç ??maddelerinden biriydi 1897'de.

Bizmut ve salisilik asitin bir tuzu olan bizmut subsalisilat, Pepto-Bismol gibi mide yardım malzemelerinin aktif maddesi olup Kaopektatın ana maddesi olup "anti-enflamatuar etki gösterir (salisilik asitten dolayı) ve ayrıca bir antasit gibi davranır Ve hafif antibiyotik "dir.

Diğer türevler arasında, eklem ve kas ağrısını yatıştırmak için bir liniment olarak kullanılan metil salisilat ve ağız ülserlerinin ağrısını hafifletmek için topikal olarak kullanılan kolin salisilat yer alır.

 

SALİSİLİK ASİT KİMYASI
Salisilik asit C6H4 (OH) COOH formülüne sahiptir, burada OH grubu karboksil grubuna ortho'dur. Ayrıca 2-hidroksibenzoik asit olarak bilinir. Suda az çözünür (20 ° C'de 2 g / L). [15] Aspirin (asetilsalisilik asit veya ASA), salisilik asidin fenolik hidroksil grubunun, asetik anhidrid veya asetil kloritten asetil grubu ile esterifikasyonu ile hazırlanabilir. Salisilik asit ayrıca Kolbe-Schmitt reaksiyonu kullanılarak da hazırlanabilir.

 

 

SALİSİLİK ASİT DİĞER KULLANIMLARI
Salisilik asit gıda koruyucu, bakterisit ve antiseptik olarak kullanılır.

Sodyum salisilat, 10 ila 100 nm arasındaki dalga boyları için neredeyse düz kuantum verimliliğine sahip vakum ultraviyole'de yararlı bir fosfordur. 420 nm'de mavi renkte floresanlaşır. Temiz bir yüzeyde doymuş bir tuz çözeltisini metanolde püskürterek, ardından buharlaştırarak kolayca hazırlanır.

 


GÜVENLİK
Yanıklar
Topik bir madde ve bir beta-hidroksi asit olarak (ve alfa-hidroksi asitlerin aksine) salisilik asit, yağları ve lipitleri nüfuz edebilir ve parçalayabilir ve cildin çok yüksek konsantrasyonlarda orta düzeyde kimyasal yanıklara neden olabilir. Solvent alkol, aseton veya bir yağ ise gözeneklerin astarına zarar verebilir. Tezgah üstü limitler, akne temizleyicileri veya şampuan gibi yüz bölgesinde beklenen topikal preparatlar için% 2 ve yıkanması beklenenlar için% 3 olarak belirlenmiştir. Siğilin alınması için satılan% 17 ve% 27 salisilik asit yüzüne uygulanmamalı ve akne tedavisi için kullanılmamalıdır. Siğil kaldırılması için bile, böyle bir çözüm günde bir veya iki kez uygulanmalıdır - daha sık kullanıldığında etkinlik artışı olmadan yan etkilerde artışa neden olabilir.

 

 

 

 

 

 


Salicylic acid (from Latin salix, willow tree) is a monohydroxybenzoic acid, a type of phenolic acid, and a beta hydroxy acid (BHA). It has the formula C7H6O3. This colorless crystalline organic acid is widely used in organic synthesis and functions as a plant hormone. It is derived from the metabolism of salicin. In addition to serving as an important active metabolite of aspirin (acetylsalicylic acid), which acts in part as a prodrug to salicylic acid, it is probably best known for its use as a key ingredient in topical anti-acne products. The salts and esters of salicylic acid are known as salicylates. The medicinal part of the plant is the inner bark.

 

USES
Salicylic acid as a medication is used most commonly to help remove the outer layer of the skin.As such it is used to treat warts, psoriasis, dandruff, acne, ringworm, and ichthyosis.
As with other hydroxy acids, salicylic acid is a key ingredient in many skin-care products for the treatment of seborrhoeic dermatitis, acne, psoriasis, calluses, corns, keratosis pilaris, acanthosis nigricans, ichthyosis and warts.

 

MANUFACTURING
Salicylic acid is used in the production of other pharmaceuticals, including 4-aminosalicylic acid sandulpiride landetimide (via Salethamide).

Salicylic acid was one of the original starting materials for making acetylsalicylic acid (aspirin) in 1897.

Bismuth subsalicylate, a salt of bismuth and salicylic acid, is the active ingredient in stomach relief aids such as Pepto-Bismol, is the main ingredient of Kaopectate and "displays anti-inflammatory action (due to salicylic acid) and also acts as an antacid and mild antibiotic".

Other derivatives include methyl salicylate used as a liniment to soothe joint and muscle pain and choline salicylate used topically to relieve the pain of mouth ulcers.

 

CHEMISTRY OF SALICYLIC ACID
Salicylic acid has the formula C6H4(OH)COOH, where the OH group is ortho to the carboxyl group. It is also known as 2-hydroxybenzoic acid. It is poorly soluble in water (2 g/L at 20 °C).[15] Aspirin (acetylsalicylic acid or ASA) can be prepared by the esterification of the phenolic hydroxyl group of salicylic acid with the acetyl group from acetic anhydride or acetyl chloride. Salicylic acid can also be prepared using the Kolbe-Schmitt reaction.

 

 

OTHER USES OF SALICYLIC ACID
Salicylic acid is used as a food preservative, a bactericidal and an antiseptic.

Sodium salicylate is a useful phosphor in the vacuum ultraviolet, with nearly flat quantum efficiency for wavelengths between 10 and 100 nm. It fluoresces in the blue at 420 nm. It is easily prepared on a clean surface by spraying a saturated solution of the salt in methanol followed by evaporation.

 

SAFETY
Burns
As a topical agent and as a beta-hydroxy acid (and unlike alpha-hydroxy acids), salicylic acid is capable of penetrating and breaking down fats and lipids, causing moderate chemical burns of the skin at very high concentrations. It may damage the lining of pores if the solvent is alcohol, acetone or an oil. Over-the-counter limits are set at 2% for topical preparations expected to be left on the face and 3% for those expected to be washed off, such as acne cleansers or shampoo. 17% and 27% salicylic acid, which is sold for wart removal, should not be applied to the face and should not be used for acne treatment. Even for wart removal, such a solution should be applied once or twice a day - more frequent use may lead to an increase in side-effects without an increase in efficacy.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.