1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SODIUM COCOYL GLYCINATE

SODIUM COCOYL GLYCINATE

CAS NUMBER: 90387-74-9

 

EC NUMBER: 291-350-5

 

SYNONYMS

Sodium-cocyl-gluconate;sodiumcocylglycinate;sodumcocoylglycınate; sodıum cocoglycınate; SODIUMCOCOYL GLYCINATE;SODİUMCOCOGLYCİNATE; SODYUM COCOYL GLYCINATE; SODIUM COCOYLGLYCINATE; SODIUMCOCOYL GLYCINATE; Disodium Cocoyl Glycinate; glycine, N-coco acyl derivs.,;sodium salts; Sodium Cocoyl Glycinate; GLYCINE; N-COCO ACYL DERIVS; SODIUM SALTS; Sodium lauroyl glycinateUNII-L54QIO80PN;L54QIO80PN;N-Lauroylglycine sodium salt;18777-32-7;Sodium N-lauroylglycine;Sodium dodecanoylglycinate;Glycine, N-lauroyl-, sodium salt;Glycine, N-lauroyl-, monosodium salt;Sodium cocoyl glycinate;sodium n-lauroylglycinate;Glycine, N-(1-oxododecyl)-, sodium salt (1:1);SCHEMBL452024;DTXSID90172088;EINECS 291-350-5;AKOS024351953;MCULE-5889398964;2-(dodecanoylamino)acetic acid, sodium salt;Glycine, N-coco acyl derivs., sodium salts;ST50976878;UNII-FSW2K9B9N5 component IKGKWKGYFJBGQJ-UHFFFAOYSA-M;UNII-XLU9KH03XM component IKGKWKGYFJBGQJ-UHFFFAOYSA-M;90387-74-9; UNII-L54QIO80PN; N-Lauroylglycine sodium salt; Glycine,N-lauroyl-,sodium salt; Sodium dodecanoylgly;Acid, Aminoacetic;Aminoacetic Acid;Calcium Salt Glycine;Cobalt Salt Glycine;Copper Salt Glycine;Glycine;Glycine Carbonate (1:1), Monosodium Salt;Glycine Carbonate (2:1), Monolithium Salt;Glycine Carbonate (2:1), Monopotassium Salt;Glycine Carbonate (2:1), Monosodium Salt;Glycine Hydrochloride;Glycine Hydrochloride (2:1);Glycine Phosphate;Glycine Phosphate (1:1);Glycine Sulfate (3:1);Glycine, Calcium Salt;Glycine, Calcium Salt (2:1);Glycine, Cobalt Salt;Glycine, Copper Salt;Glycine, Monoammonium Salt;Glycine, Monopotasssium Salt;Glycine, Monosodium Salt;Glycine, Sodium Hydrogen Carbonate;Hydrochloride, Glycine;Monoammonium Salt Glycine;Monopotasssium Salt Glycine;Monosodium Salt Glycine;Phosphate, Glycine;Salt Glycine, Monoammonium;Salt Glycine, Monosodium; Glycine, N-methyl-, N-coco acyl derivs., sodium salts;COCOYL SARCOSINE SODIUM SALT;Glycin, N-Methyl-, N-Kokos-acylderivate, Natriumsalze;Cocoyl sarcosine sodium;N-coco acyl derivs; 1-Propanaminium, 3-amino-N-(carboxymethyl)-N,N-dimethyl-, N-coco acyl derivs., chlorides, sodium salts; Amidler, hindistancevizi yağı, sarkosin, sodyum tuzları; Sodyum N-kokoil sarkosinat; Sodyum kokoil sarkosinat; Glisin, N-metil-, N-koko asil türevleri, sodyum tuzları; Softan SCS-30; Sodyum kokoutilsülosinat; Glycine, N-methyl-, N-coco acyl derivs., sodium salts;COCOYL SARCOSINE SODIUM SALT;Glycin, N-Methyl-, N-Kokos-acylderivate, Natriumsalze; Amides, coconut oil, with sarcosine, sodium salts; Sodium N-cocoyl sarcosinate; Sodium cocoyl sarcosinate; Glycine, N-methyl-, N-coco acyl derivs, sodium salts; Softan SCS-30; Sodium cocoanutylsarcosinateGardol;lauroyl sarcosine;N-dodecanoyl-N-methylglycine;N-lauroyl sarcosinate;N-lauroyl sarcosine;N-lauroyl-N-methylaminoacetic acid;N-lauroylsarcosinate;N-lauroylsarcosine;N-lauroylsarcosine sodium salt;N-methyl-N-(1-oxododecyl)glycine sodium salt (1:1);sarcosyl NL;sarkosyl;sarkosyl L;sarkosyl NL;sarkosyl NL 30;sarkosyl, ammonium salt;sarkosyl, potassium salt;sodium lauroyl sarcosinate;sodium N-lauroyl sarcosinate;sodium N-lauroylsarcosinate;sodium N-laurylsarcosinate;

Finsurf SCG, Gliserin ve hindistancevizi yağ asidinden elde edilen hafif bir temizlik maddesidir ve krem ​​yüz yıkama ve sentez çubukları için uygundur. . Toz formunda mevcuttur. Yağ varlığında bile kremsi ve esnek köpük üretir ve cildin ve saçın nemli kalmasına yardımcı olur. Finsurf SCG, sülfatsız ürün uygulamaları için mükemmel bir çözüm sunar. Mükemmel köpüklenme özellikleri olan hafif, yumuşak yüzey aktif maddedir. Yıkama sonrası cildinizde kuru bir his bırakmadan berrak bir his bırakır.

 

 Kokoil glisin doğrudan hindistancevizi yağı ve sodyum glisinattan% 87 verimle sentezlendi. IR, ESI-MS ve LC / MS analiz sonuçları, kokoil glisinin, farklı açil zincir uzunluklarına sahip bir dizi asil glisin içerdiğini ve her bileşenin oranının, hindistancevizi yağından türetilen yağ asitlerinin bileşimi ile tutarlı olduğunu gösterdi. Karşılık gelen sodyum tuzunun yüzey gerilimi ve Kritik Misel Konsantrasyonu (CMC) değerlendirildi. Sonuç, sodyum kokoil glisinatın, 0.21 mmol·L1 CMC'de suyun yüzey gerilimini yaklaşık 33 mN · m − minimum değere düşürdüğünü gösterdi.

 

 

Sodyum Cocoyl Glycinate hafif bir amino asit tipi anyonik yüzey aktif cismidir, mükemmel emülsifikasyon, dekontaminasyon, çözündürme, stabil kabarcık, pas koruması, korozyon azaltma, ıslatma ve nüfuz etme kabiliyetine sahiptir. Sodyum Cocoyl Glycinate, sodyum metil lauroil taurate ve sodyum lauroil glutamat ile iyi bir uyumluluğa sahiptir, kabarcık karakterini iyileştirir, ayrıca mükemmel toner, mositürize, koşullandırma kabiliyetine sahiptir. Sodyum Cocoyl Glycinate iyi dirençli sert suya ve en iyi biyolojik olarak çözünebilir maddeye sahiptir. Sodyum Cocoyl Glycinate ana yüzey aktif madde kullanımı olarak, ayrıca diğer yüzey aktif madde bileşiği ile birlikte yüzey aktif madde olabilir

 

Sodyum kokoil glisinat, çok iyi bir köpürme davranışı yanı sıra, olağanüstü cilt uyumu ile de kendini ayıran çok yumuşak bir tensittir. 5.5). Bu nedenle, cilt bariyerine karşı naziktir ve istenmeyen cilt reaksiyonlarını azaltabilir. Sodyum kokoil glisinat cildi çok nazikçe temizler ve besler ve bu nedenle hassas ciltler için mükemmel şekilde uygundur. Sonuç ipeksi yumuşaklıkta bir cilt hissidir. Bitkisel yağlardan elde edilir ve biyolojik olarak parçalanabilir.

 

Bu tensit, doğal, yenilenebilir malzemelerden elde edilen en hafif amino asit tensidleri arasındadır. Hindistan cevizi yağı ve fermente şekerden elde edilen bu yumuşak temizleyici, mükemmel temizleme ve köpüklenme özelliklerine sahiptir, çevre dostudur ve hassas ve alerjik cilt tipleri tarafından iyi tolere edilir.

 

Sıvı ve hafif viskoz yüzey aktif cismi, berrak sarımsı renk. Bu çok yumuşak yüzey aktif cismi, hindistancevizi yağı yağ asitlerinden ve insan derisinin yapısal proteininde (kollajen) en bol bulunan amino asit olan glisinden elde edilir.

 

 Kokoil glisin doğrudan hindistancevizi yağı ve sodyum glisinattan% 87 verimle sentezlendi. IR, ESI-MS ve LC / MS analiz sonuçları, kokoil glisinin, farklı açil zincir uzunluklarına sahip bir dizi asil glisin içerdiğini ve her bileşenin oranının, hindistancevizi yağından türetilen yağ asitlerinin bileşimi ile tutarlı olduğunu gösterdi. Karşılık gelen sodyum tuzunun yüzey gerilimi ve Kritik Misel Konsantrasyonu (CMC) değerlendirildi. Sonuç, sodyum kokoil glisinatın, 0.21 mmol·L1 CMC'de suyun yüzey gerilimini yaklaşık 33 mN · m − minimum değere düşürdüğünü gösterdi.

 

 

Coco glisinat, doğal koko (hindistancevizi) yağ asidinden ve amino asit glisinden elde edilen bir maddedir. Coco yağlı asit, cocos nucifera veya hindistancevizi palmiye ağacında yetişen hindistancevizlerinden gelir. Hindistancevizi avuçlarının dünya genelinde yıllık yağışların düşük olduğu ova tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişmesi. [1,2] Geniş çapta ekili, sağlıklı hindistancevizi avuçlarının yılda 50 fındık üretmesi ve ağaç gıda ve içecekten liflere kadar her şeyi üretmek için kullanılabilir inşaat malzemeleri ve doğal içerikler [3,4] Glisin, protein üretimi için hayati önem taşıyan doğal bir amino asittir. Karaciğerde oluşturulur ve ciltte, kaslarda ve bağ dokusunda bulunur.

 

 Özellikleri: Sert suda bile konsantre, kremsi ve elastik bir köpük üretir. İpeksi bir doku verir ve sinirlilik azaltır. Aynı zamanda mükemmel bir biyobozunurluğa sahiptir ve kullanımı çok güvenlidir. Sert sudaki temizleme ve dağılma gücünü korur. Temizleme gücü, yağ asidi sabunlarınınkine eşdeğerdir, ancak cildi çok yumuşak ve taze bırakır. Bu nedenle, cilt temizleyicilerin formülasyonunda mükemmel bir seçim olur. Ayrıca saçı esnek, ipeksi ve taraklandırması da kolaylaştırır.

 

Sodyum Cocoyl Glycinate için Tipik Özellikler CAS 90387-74-9

 

1. Yüksek güvenlik, çok düşük stimülasyon

 2. Köpük son derece zengin, kararlı, pürüzsüz ve elastiktir. Yıkamadan sonra pürüzsüz, taze ve doğal, sıkı değildir.

 3. kendiliğinden sabun benzeri su, sabunlu tahrişi azaltmak, köpük geliştirmek ve hissetmek için sabun bazlı sistemde kullanılabilir

 4. Güçlü sert suya dayanıklılık yeteneği, yüksek sertlikteki suyunda hala bol miktarda köpük bulundurun

 5. İyi kalınlaşma etkisi, saf amino asit yüz temizleyici için uygun

 6. Son derece biyobozunur, çevre dostu ürünler

 

 

 Şartname

 Görünüm Beyaz veya açık sarı sıvı

 Aktif Madde İçeriği,% 28.0  30.0

 pH, 25  7.0  9.0

 Sodyum Klorür,% ≤1,0

 Geçirgenliği,% ≥90.0

 Hazen Renk ≤50

 Ağır Metal, ppm ≤10

 Olarak, ppm ≤2.0

 

 

 Uygulama

 1. Yüz temizleyici, temizleme jeli

 2. Bebek temizlik ürünleri

 3. Duş jeli, duş jeli, şampuan, banyo köpüğü

 

Kullanım Alanları: Bu yüzey aktif madde şampuanlar, duş jelleri, sıvı sabunlar, temizlik losyonları, yüz temizleyicileri ve bebek bakım ürünleri için kullanılabilir. Yumuşaklığı nedeniyle ipek ve yün için deterjanlarda da kullanılabilir.

 

Avantajlar ve özellikler:

Amino asitlerin türevi olan sülfatsız süper yumuşak bir yüzey aktif cismi.

Mükemmel köpüklenme gücü.

Sert sularda bile yüksek temizleme gücü.

Kremsi ve elastik bir köpük: ipeksi ve canlandırıcı bir his verir.

Güvenli, çevre dostu ve biyolojik olarak parçalanabilir.

Yardımcı yüzey aktif madde olarak köpüğü arttırabilir, tahrişi azaltabilir ve duyusal özellikleri geliştirebilir.

Doğal kökenli.

Hipoalerjenik ve komedojenik değildir.

Saça ve cilde uyum sağlama yeteneği.

Saçın penye kapasitesini arttırır.

 

Depolama: Sodyum Cocoyl Glycinate (SCG), suyla biriktirilmemesi için serin, havalandırılmış ve kuru bir yerde tutulur. Ayrıca% 30 ve% 95 sodyum lauroil glisinat% 30 ve% 95'ini de tedarik etmekteyiz,% 30 ve% 95 sodyum kokolil glisinatın ayrıntılı bilgilerini bilmeniz gerekir, lütfen sorunuzu postaya göndermek için tereddüt etmeyin,. enan Surface Chemical Industry Co Ltd, Çin'de% 30 ve% 95 oranında sodyum kokolin glisinatın profesyonel üreticisi, lideri ve tedarikçisidir.

 

Uygulamalar / Tavsiye Edilenler:

Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı)> Yüz bakımı

Tuvalet Aksesuarları (Duş ve Banyo, Ağız Bakımı ...)> Duş ve Banyo> Duş jeli ve kremleri

Saç Bakımı (Şampuanlar, Saç Bakım Ürünleri)

Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı)> Vücut bakımı

 

Bileşimin ağırlığınca% 70'den daha büyük bir miktarda mevcut olan bir asil glisinat içeren düşük sıcaklıkta kararlı konsantre bileşimler; ve b) bileşimin ağırlığınca% 0.1'den daha büyük bir miktarda mevcut olan zwitteriyonik bir yüzey aktif cismi veya amfoterik bir yüzey aktif cisminin en az biri, burada konsantre düşük sıcaklıkta stabildir.

  

 

 

 

 

 

Finsurf SCG is mild cleaning agent derived from Glycerine and coconut fatty acid, and it is suitable for cream facial wash and syndet bars. . It is available in powder form. It produces creamy and resilient foam, even in presence of oils, and it helps keep the skin and hair moisturized. Finsurf SCG provides an excellent solution for sulfate-free product applications. It is mild, gentle surfactant with excellent foaming properties. It leaves a clarifying feel without dry feel on the skin after washing.

 

Cocoyl glycine was synthesized directly from coconut oil and sodium glycinate in yield of 87%. IR, ESI-MS and LC/MS analysis results showed that cocoyl glycine consists of a series of acyl glycines with different acyl chain lengths, and the proportion of each component was consistent with the composition of fatty acids derived from coconut oil. The surface tension and the Critical Micelle Concentration (CMC) of corresponding sodium salt were evaluated. The result showed that sodium cocoyl glycinate reduced the surface tension of water to a minimum value of approximately 33 mN·m−1 at CMC of 0.21 mmol·L−1. 

Sodium Cocoyl Glycinate is an mild amino acid type anionic surfactant,has excellent emulsification,decontamination, solubilization, stable bubble, rust protection, corrosion mitigation, wetting and permeation ability. Sodium Cocoyl Glycinate has good compatibility with sodium methyl lauroyl taurate and sodium lauroyl glutamate, improve bubble character, also has excellent toner, mositurize, conditioning ability. Sodium Cocoyl Glycinate has good resistant hard water and best biodegradable. Sodium Cocoyl Glycinate can as main surfactant usage, also can as co-surfactant with other surfactant compound

 

Sodium cocoyl glycinate is a very mild tenside, which distinguishes itself by its exceptional skin compatibility as well as its very good foaming behavior.It supports the skin´s moisture balance as its puffering effect helps to maintain the natural skin pH-value (approx. 5.5). Thus, it is kind to the  skin barrier and can reduce unwanted skin reactions.Sodium cocoyl glycinate cleanses and nourishes the skin very gently and, therefore, is perfectly suitable for sensitive skin. the result is a silky-soft skin sensation.It is gained from plant oils and is biodegradable.

 

This tenside is among the mildest amino acid tensides from natural, renewable materials. Derived from coconut oil and fermented sugar, this gentle cleanser has excellent cleansing and foaming properties, is environmentally-friendly and is well-tolerated by sensitive and allergic skin types.

 

Liquid and slightly viscous surfactant, clear to yellowish color. This very mild surfactant is derived from the fatty acids of coconut oil and from glycine, an amino acid of the most abundant in the structural protein (collagen) of human skin.

Cocoyl glycine was synthesized directly from coconut oil and sodium glycinate in yield of 87%. IR, ESI-MS and LC/MS analysis results showed that cocoyl glycine consists of a series of acyl glycines with different acyl chain lengths, and the proportion of each component was consistent with the composition of fatty acids derived from coconut oil. The surface tension and the Critical Micelle Concentration (CMC) of corresponding sodium salt were evaluated. The result showed that sodium cocoyl glycinate reduced the surface tension of water to a minimum value of approximately 33 mN·m−1 at CMC of 0.21 mmol·L−1.

Coco glycinate is a substance derived from natural coco (coconut) fatty acid and the amino acid glycine. Coco fatty acid comes from coconuts, which grow on the cocos nucifera, or coconut palm tree. Coconut palms grow around the world in lowland tropical and subtropical areas where annual precipitation is low.[1,2] Widely cultivated, healthy coconut palms produce 50 nuts per year, and the tree can be used to produce everything from food and drink to fibers, building materials, and natural ingredients.[3,4] Glycine is a naturally occurring amino acid vital to manufacturing proteins. It is created in the liver and is found in the skin, muscles, and connective tissue.

 

Properties : It produces a concentrated, creamy and elastic foam, even in hard water. It gives a silky texture and reduces irritability. It also has excellent biodegradability and is very safe to use. It maintains its cleansing and dispersing potency in hard water. Its cleansing power is equivalent to that of fatty acid soaps, but it leaves the skin very soft and fresh. Therefore, it becomes an excellent choice in the formulation of skin cleaners. It also makes the hair supple, silky and easy to comb.

Typical Properties for Sodium Cocoyl Glycinate CAS 90387-74-9

 

1. High safety, very low stimulation

 2. The foam is extremely rich, stable, smooth and elastic. It is smooth after washing, fresh and natural, not tight.

 3. Spontaneous soap-like water, can be used in soap-based system to reduce soapy irritation, improve foam and feel

 4. Strong ability to resist hard water, still maintain a rich amount of foam in high hardness water

 5. Good thickening effect, suitable for pure amino acid facial cleanser

 6. Extremely biodegradable, environmentally friendly products

 

 

Specification

 Appearance                               White or light yellow liquid

 Active Substance Content,%    28.030.0

 pH,25                                     7.09.0

 Sodium Chloride, %                  ≤1.0

 Transmittance, %                     ≥90.0

 Hazen Color                             ≤50

 

 Heavy Metal, ppm                    ≤10

 

 As, ppm                                   ≤2.0

 

 

 

Application

 1. Facial cleanser, cleansing gel

 2. Baby cleaning products

 3. Shower gel, shower gel, shampoo, bubble bath

 

 

Uses : This surfactant can be used for shampoos, shower gels, liquid soaps, cleansing lotions, facial cleansers and baby care products. Because of its softness, it can also be used in detergents for silk and wool.

 

Advantages and characteristics :

A sulfate-free super-mild surfactant, derivative of amino acids.

Excellent foaming power.

A high cleansing power even in hard water.

A creamy and elastic foam: gives a silky and invigorating sensation.

Safe, environmentally friendly and biodegradable.

As co-surfactant, can enhance the foam, reduce irritation and improve sensory attributes.

Natural origin.

Hypoallergenic and non-comedogenic.

Strong ability to adapt to hair and skin.

Improves the combing capacity of the hair.

Storage:Sodium Cocoyl Glycinate (SCG) kept in a cool ,ventilated and dry place for avoiding agglomeration with water.  We also manufacture and supply sodium lauroyl glycinate 30% and 95%,you need to know detail information of sodium cocoyl glycinate 30% and 95%, promise enan Surface Chemical Industry Co Ltd is a professional manufacturer,leade and supplier of sodium cocoyl glycinate 30% and 95% in China.

 

Applications/Recommended For:

Skin care (Facial care, Facial cleansing, Body care, Baby care) > Facial care

Toiletries (Shower & Bath, Oral care...) > Shower & bath > Shower gels & creams

Hair care (Shampoos, Conditioners & Styling) > Shampoos

Skin care (Facial care, Facial cleansing, Body care, Baby care) > Body care

Low-temperature stable concentrate compositions comprising an acyl glycinate present in an amount greater than 70 wt % by weight of the composition; and b) at least one of a zwitterionic surfactant or an amphoteric surfactant present in an amount greater than 0.1 wt % by weight of the composition, wherein the concentrate is low temperature stable.

Among them are classic types of surfactants — cocamidopropyl betaine, cocamide MEA and DEA, cocamidopropyl amine oxide and high-tech “soft” surfactants — sodium cocoyl sarcosinate, sodium comamide MEA sulfosuccinate, sodium cocoyl glycinate and sodium cocoyl glutomate. They combine biologically “soft” action, carefully acting on the human’s skin and hair, with high cleaning performance, environmental friendliness and are dermatologically-tested and environmental safe products. It allows using them in eco-cosmetics production, in both sensitive skin care and kids products, and in home care products.

 

 

 

 

 

 

 


Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.