1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SHEA BUTTER ( KARİTE YAĞI)

 

CAS NUMBER:91080-23-8

EC NUMBER :293-515-7

 

 

SYNONYMS:butyrospermum parkii fruit butter;jarplex SB-FCC;jarplex SB10;jarplex SB15;jarplex SB30;jarplex SB30-O;jarplex SB35;jarplex SB45;jarplex shealatum;lipobutter refined organic shea;lipobutter refined shea;phytoconcentrole shea butter (Symrise);shea butter (organic);shea butter - east african organic; shea butter - west african organic;shea butter ghana organic;shea butter organic;shea fruit butter; shea butter; SHEA BUTTER ; karite yağı; KARİTE YAĞI;KARİTEYAĞI; karite yağı; sheabutter, SHEABUTTER; fat obtained from the fruit of the shea tree, butyrospernum parkii, sapotaceae;shea butter;sheanut butter;

 

  

Shea yağı( karite yağı) shea ağacından gelen bir tohum yağıdır. Shea ağacı Doğu ve Batı tropik Afrika'da bulunur. Shea Tereyağı, shea ağacı tohumu içindeki iki yağlı taneden gelir. Çekirdek tohumdan çıkarıldıktan sonra bir toz ve suda kaynatılır. Tereyağı daha sonra suyun üstüne yükselir ve katılaşır. İnsanlar shea tereyağını akne, artrit, yanıklar, kepek, iltihaplı cilt, kuru cilt, egzama, böcek ısırıkları, kaşıntı, kas ağrısı, pullu cilt ve kaşıntılı deri (sedef hastalığı), kızarıklık, akarların (uyuz), yara izlerinin, sinüs enfeksiyonunun, deri kırılmalarının neden olduğu bir deri enfeksiyonu, streç işaretleri, yara iyileşmesi ve kırışık ciltler.Gıdalarda, yağ tereyağı yemek pişirmek için bir yağ olarak kullanılır. Imalatta, shea tereyağ, kozmetik ürünlerinde kullanılır. Ter yağı, shea ağacının fındıklarından elde edilen kirli beyaz yağlı bir maddedir.Batı Afrika'dan, tipik olarak kozmetik ve doğal cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Tamamen doğal A vitamini ile dolu, yüzde 100 saf, rafine edilmemiş, ham shea yağı, lekeler ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt hastalıklarında yardımcı olur, streç işareti önleme Hamilelik sırasında kas yorgunluğu, dermatit ve bazı tıbbi problemler için radyasyon tedavisi. Gerçekten, çünkü ham shea yağı(karite yağı) son derece nemlendirici ve çok nemlendiricidir, cilde uygulandığında hemen yumuşaklık sağlar ve pürüzsüzlük. Ama diğer kanıtlanmış faydaları var. Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi, bir çalışma olduğunu yayınladı. shea fıstığı ve shea yağı (shea yağı) önemli bir anti-inflamatuar ve anti-tümör teşvik kaynağı oluşturuyor bileşikler. Amerikan Hayat Bilimleri Dergisi'nin bir başka çalışması, shea tereyağı kollajen üretimini artırdığını iddia ediyor. Yaşlanma karşıtı özellikleri gösterir. Shea yağı, shea ağacı fıstıklarından elde edilen yağdır. Beyaz ya da fildişi renklidir ve cildinize yayılması kolay bir krem ​​kıvamına sahiptir. Çoğu shea yağı, Batı Afrika'daki shea ağaçlarından gelir. Yüksek yağlı asit ve vitamin konsantreleri shea tereyağını, cildi yumuşatmak için ideal bir kozmetik bileşen yapar. Shea yağı ayrıca anti-inflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Vücudunuzdaki shea tereyağı, özellikle de yüzünüzün kullanılması, cildinizi canlandırabilir, tonlandırabilir ve yumuşatır. İshal tereyağı, Afrika shea ağacının (Vitellaria paradoxa) somunundan elde edilen bir yağdır. Genellikle ham, Ren, Rafine edilmemiş, Rafine edilmiş ve Ultra Rafine edilmiş Shea yağı renginde fildişi veya beyaz renktedir. Shea yağı, esas olarak stearik asit ve oleik asitten türetilen bir trigliserittir (yağ). Kozmetiklerde nemlendirici, salve veya losyon olarak yaygın olarak kullanılır. Shea yağı yenilebilir ve bazı Afrika ülkelerinde gıda hazırlamada kullanılır. Bazen, çikolata endüstrisi kakao yağının yerine diğer yağlarla karıştırılmış shea yağı kullanıyor, ancak tadı fark edilir derecede farklı olsa da. İngilizce "shea" kelimesi, ağacın adı Bambara dilinde olan s'í'den geliyor. Birçok yerel isimle, örneğin Dagbani'deki Kpakahili, Gana'nın Yukarı Batı Bölgesi'nde waala dilinde taama, Hausa'daki kaɗe veya kaɗanya, Batı Afrika'nın bazı bölgelerinde, Senegal'in Wolof dilinde karité, ve birçok Afrika tarafından bilinir. diğerleri.

 

 


Ham Shea Yağı Beslenme Geçmişi

 


Ham shea yağı stearik, oleik asitler ve yararlı vitamin E ve A vitamini açısından zengindir. Shea ağacı yaklaşık yüzde 45-50 oleik asit, yüzde 30-41 stearik asit, 5-9 içeren bitkisel yağ kaynağı olarak kullanılır. yüzde palmitik asit ve yüzde 4-5 linoleik asit. En iyi shea yağı, ilave kimyasallar veya koruyucular olmaksızın soğuk presleme yöntemleri kullanılarak ekstrakte edilir. Ter yağı, dokuda pürüzsüzdür ve oda sıcaklığında sıvılaşmaz; Ancak, ellerinizi yumuşatır, kolay uygulanmasını sağlar. A ve E vitaminleri içeren, üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağı ve kanola yağı gibi diğer bitkisel kaynaklı lipidlere kıyasla nispeten yüksek miktarlarda doymuş yağ asitleri (MCT yağı gibi) vardır. Uygulama, Genel Olarak Güvenli Olarak Tanınan (GRAS) olarak tanımlanan doğrudan besin maddeleri listesinde shea nut yağı içerir. Güzellik ürünlerinde daha yaygın olmakla birlikte, shea yağı genellikle çeşitli şekerlemelerde ve kakao yağı yerine çikolatada bulunur. Ham shea yağı ve ilgili formların güvenliği, Kozmetik Hammadde İnceleme (CIR) Uzman Paneli tarafından değerlendirilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerindeki popülaritesini, 1,780 ürün ile diğer birçok yağa kıyasla, bu ürünlerin 1.680 tanesi izinli formülasyonlarda kullandıklarına dikkat çekiyor. Ayrıca, "shea yağı için son zamanlarda yapılan bir araştırma konsantrasyonunun, bırakma ürünlerinde maksimum kullanım yoğunluğu yüzde 60 olduğunu bildiriyorlar." Oleo Science Dergisi, çalışmaları sayesinde, kabuklu yemişler ve shea yağı (shea butter) olduğunu belirtti. inflamasyonu azaltmak için bulundu. Çalışmalar ayrıca, shea tereyasının tarçının sağlık yararlarını da oluşturan sinamat esterleri gibi önemli bir anti-tümör terkip edici bileşikler kaynağı içerdiğini de göstermiştir.
 

 

 


Kompozisyon ve özellikleri

 


Shea tereyağı özü, birçok sabunlaşamayan bileşene (alkali ile işlenerek tamamen sabun haline getirilemeyen maddeler) ilave olarak aşağıdaki yağ asitlerini içeren kompleks bir yağdır: oleik asit (% 40-60), stearik asit (% 20-50) ), linoleik asit (% 3-11), palmitik asit (% 2-9), linolenik asit (<% 1) ve arakiik asit (<% 1), Shea yağı vücut sıcaklığında erir. Cilt bakımı için kullanımının savunucuları, cildin içine hızla emildiğini, bir "yeniden canlandırma" ajanı olarak işlev gördüğünü ve iyi bir su bağlama özelliklerine sahip olduğunu korurlar.
 

 

 


Kullanımları

Shea yağı esas olarak kozmetik endüstrisinde cilt ve saçla ilgili ürünler (dudak parlatıcısı, cilt nemlendirici kremler ve emülsiyonlar ve kuru ve kırılgan saçlar için saç kremleri) kullanılır. [12] Ayrıca sabun yapımcıları tarafından, genellikle küçük miktarlarda (reçete içindeki yağların% 5-7'si) kullanılır, çünkü bolca sabunlaşamaz ve daha yüksek miktarlarda daha az temizlik kabiliyetine sahip daha yumuşak sabunlar oluşur. Bazı esnaf sabunu üreticileri% 25'lik bir oranda shea tereyağı kullanırlar - Avrupa Birliği maksimum kullanım oranını% 28 civarında tutarken, hurma yağı veya prina (zeytinyağı) gibi yağlara kıyasla yüksek maliyeti nedeniyle ticari olarak üretilen sabunlarda nadiren görülür. sıvı yağ). Kuru ciltler için mükemmel bir yumuşatıcıdır. Hiçbir kanıt, bir tedavi olduğunu gösterir, ancak sıkılık ve kaşıntı ile ilgili acıyı hafifletir. Benin gibi bazı Afrika ülkelerinde shea yağı, yemek pişirmek için, su yalıtımı için bir balmumu, kuaförlük, mum yapımı ve Tıbbi merhemlerde bir madde. Ahşabın dayanıklılığını arttırmak için geleneksel Afrika vurmalı çalgılar üreticileri tarafından kullanılır (örneğin, oyulmuş olan djembe kabukları), kurutulmuş su kabakları ve deri ayar kayışları.Shea yağı, organik et suyunun bir bileşeni olabilir. Birleşik Krallık ve diğer ülkelerde, tuvalet kağıdı gibi çeşitli doku ürünlerine dahil edilir.

 

 

Tıbbi

Shea yağı bazen tıbbi merhemler için bir baz olarak kullanılır. İzole kimyasal bileşenlerden bazılarının anti-enflamatuar, yumuşatıcı ve nemlendirici özelliklere sahip olduğu bildirilmiştir. Shea yağı, güneş koruyucu losyon olarak kullanılır ve bazı bileşenleri "ultraviyole radyasyonunu absorbe etme kapasitesine sahiptir." Gana'da yerel olarak Dagbani, nkuto'da Kpakahili (Eng. Trans. Çiğ krema) olarak bilinen shea yağı ( Akan) veya nku (Ga), ya kuru harmattan mevsiminde cildi korumak için bir gıda ürünü olarak kullanılır ya da losyon olarak uygulanır. Shea nut ağacının kendisi tááŋà (pl. Táánsì) denir ve meyveye táánì (pl. Támá) denir. Şu anki kuzey bölgesel sermayesi Tamale, isimleri "tama" ve "yili" kelimelerinin birleşiminden alıyor, "shea meyvesi kasabası" anlamına geliyor. : s.8 Nijerya'da, shea yağı sinüzitin yönetimi ve burun tıkanıklığının giderilmesi için kullanılır. Ağrıların meydana geldiği eklemler ve vücudun diğer kısımlarına masaj yapılır.

 

 

 

 

 

Shea butter is a seed fat that comes from the shea tree. The shea tree is found in East and West tropical Africa. The shea butter comes from two oily kernels within the shea tree seed. After the kernel is removed from the seed, it is ground into a powder and boiled in water. The butter then rises to the top of the water and becomes solid. People apply shea butter to the skin for acne, arthritis, burns, dandruff, inflamed skin, dry skin, eczema, insect bites, itch, muscle soreness, scaly and itchy skin (psoriasis), rash, a skin infection caused by mites (scabies), scars, sinus infection, skin breakages, stretch marks, wound healing, and wrinkled skin.In foods, shea butter is used as a fat for cooking. In manufacturing, shea butter is used in cosmetic products.Shea butter is an off-white fatty substance obtained from the nuts of the shea tree from West Africa, typically used in cosmetic and natural skin care products. Full of all-natural vitamin A, 100 percent pure, unrefined, raw shea butter aids in numerous skin conditions such as blemishes and wrinkles, stretch mark prevention during pregnancy, muscle fatigue, dermatitis, and radiation treatments for certain medical problems. Indeed, because raw shea butter is extremely moisturizing and very hydrating, when applied to the skin, it provides immediate softness and smoothness. But it has other proven benefits.The National Center for Biotechnology Information published a study indicating that shea nuts and shea fat (shea butter) constitute a significant source of anti-inflammatory and anti-tumor promoting compounds. Another study from the American Journal of Life Sciences claims that shea butter boosts collagen production, demonstrating anti-aging properties. Shea butter is fat that has been extracted from shea tree nuts. It's off-white or ivory colored and has a creamy consistency that's easy to spread on your skin. Most shea butter comes from shea trees in West Africa.High concentrations of fatty acids and vitamins make shea butter an ideal cosmetic ingredient for softening skin. Shea butter also has anti-inflammatory and healing properties. Using shea butter on your body, especially your face, can condition, tone, and soothe your skin.Shea butter is a fat extracted from the nut of the African shea tree (Vitellaria paradoxa). It is usually yellow in color when raw, with Unrefined, Refined, and Ultra-Refined Shea butter being ivory or white in color. Shea butter is a triglyceride (fat) derived mainly from stearic acid and oleic acid. It is widely used in cosmetics as a moisturizer, salve or lotion. Shea butter is edible and is used in food preparation in some African countries. Occasionally, the chocolate industry uses shea butter mixed with other oils as a substitute for cocoa butter, although the taste is noticeably different.The English word "shea" comes from s'í, the tree's name in the Bambara language of Mali. It is known by many local names, e.g., Kpakahili in Dagbani, taama in waala language in the Upper West Region of Ghana, kaɗe or kaɗanya in Hausa, karité in the Wolof language of Senegal, ori in some parts of West Africa, and many others.

 


Nutritional Background of Raw Shea Butter

 

Raw shea butter is rich in stearic, oleic acids and benefit-rich vitamin E and vitamin A. The shea tree is used as a source of vegetable oil containing about 45-50 percent oleic acid, 30-41 percent stearic acid, 5-9 percent palmitic acid and 4-5 percent linoleic acid. The best shea butter is extracted using cold pressed methods without added chemicals or preservatives.Shea butter is smooth in texture and does not liquify at room temperatures; however, it will soften in your hands, making it easy to apply. Containing vitamins A and E, it has relatively high amounts of saturated fatty acids (like MCT oil) when compared to other plant-sourced lipids, such as grape seed oil, olive oil and canola oil.Cosmeticsinfo.org reports that The Food and Drug Administration includes shea nut oil on its list of direct food substances affirmed at Generally Recognized as Safe (GRAS). While it is more common in beauty products, shea butter is often found in a variety of confections and chocolate as a cocoa butter substitute.The safety of raw shea butter and related forms has been assessed by the Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel, and they note its popularity in cosmetics and personal care products as compared to many other oils with a total of 1,950 products, with 1,680 of those uses in leave-on formulations. They also note that "a recent survey of use concentrations for shea butter reports a maximum use concentration of 60 percent in leave-on products."The Journal of Oleo Science reported that through its studies, shea nuts and shea fat (shea butter) was found to reduce inflammation. The studies also showed that shea butter contains a significant source of anti-tumor promoting compounds such as cinnamate esters, which also make up the health benefits of cinnamon.

 

 

 

Composition and properties

Shea butter extract is a complex fat that in addition to many nonsaponifiable components (substances that cannot be fully converted into soap by treatment with alkali) contains the following fatty acids: oleic acid (40-60%), stearic acid (20-50%), linoleic acid (3-11%), palmitic acid (2-9%), linolenic acid (<1%) and arachidic acid (<1%).Shea butter melts at body temperature. Proponents of its use for skin care maintain that it absorbs rapidly into the skin, acts as a "refatting" agent, and has good water-binding properties.

 

Uses

 

Shea butter is mainly used in the cosmetics industry for skin- and hair-related products (lip gloss, skin moisturizer creams and emulsions, and hair conditioners for dry and brittle hair).[12] It is also used by soap makers, typically in small amounts (5-7% of the oils in the recipe), because it has plenty of unsaponifiables, and higher amounts result in softer soaps that have less cleaning abilities. Some artisan soap makers use shea butter in amounts to 25% - with the European Union regulating the maximum use around 28%, but it is rarely the case in commercially produced soap due to its high cost compared to oils like palm oil or pomace (olive oil). It is an excellent emollient for dry skin. No evidence shows it is a cure, but it alleviates the pain associated with tightness and itching.In some African countries such as Benin, shea butter is used for cooking oil, as a waterproofing wax, for hairdressing, for candle-making, and as an ingredient in medicinal ointments. It is used by makers of traditional African percussion instruments to increase the durability of wood (such as carved djembe shells), dried calabash gourds, and leather tuning straps. Shea butter can be an ingredient of organic broth.In the UK and other countries, it is incorporated into assorted tissue products, such as toilet paper.
 

 

 


Medicinal

 

Shea butter is sometimes used as a base for medicinal ointments. Some of the isolated chemical constituents are reported to have anti-inflammatory, emollient, and humectant properties. Shea butter has been used as a sunblocking lotion[citation needed] and some of its components "have limited capacity to absorb ultraviolet radiation".In Ghana, shea butter locally known as Kpakahili (Eng. trans. raw cream) in Dagbani, nkuto (Akan) or nku (Ga), is either used as a food product or applied as lotion to protect the skin during the dry Harmattan season. The shea nut tree itself is called tááŋà (pl. táánsì) and the fruit is called táánì (pl. támá). The current northern regional capital Tamale, derives it names from a combination of the words "tama" and "yili", meaning "the town of shea fruits". :p.8 In Nigeria, shea butter is used for the management of sinusitis and relief of nasal congestion. It is massaged into joints and other parts of the body where pain occurs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.