1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PEG 40 STEARATE;

PEG 40 STEARATE;

 


CAS NUMBER; 9004-99-3; 111-60-4; 86418-55-5;

 


EC NUMBER;926-608-4; 617-851-4; 203-886-9; 618-405-1;

 


SYNONYMS;MACROGOL STEARATE 2000; POLYETHYLENE GLYCOL 2000 MONOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE (40) MONOSTEARATE; POLYOXYL 40 STEARATE; STEARETHATE 40; Polyoxyl 40 stearate [USAN:JAN:NF]; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Polyoxyl (40) stearate, polyoxyethylene (40) monostearate; INS No. 431 ; Produces Fine-Texture Emulsions; EMEREST 2715 FLAKE, TRYDET SA-40; POE (40) STEARIC ACID, PEG 40 STEARATE,PROPYLENE GLYCOL ESTERS OF STEARIC ACID; PEG-40 Stearate; Tego Acid S 40 P; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), alpha-hydro-omega-hydroxy-, octadecanoate; Polyoxyethylene 40 stearate; Polyethylene glycol monostearate; Antifungal activity, polymerization, polyoxyethylene-40 stearate, solid lipid nanoparticles, vaginal release; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS ; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio).; Poly(oksi-1,2-etaanidiyyli), α-(1-okso-oktadekyyli)-ω-hydroksi-.; Polietilenglicole 40 stearato; Polyethylene glycol; PEG; Cosmetics; Safety assessment; Toxicology; PEG-40 GLYCERYL STEARATE; C98H196O42; MACROGOL STEARATE 2000; POLYETHYLENE GLYCOL 2000 MONOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE (40) MONOSTEARATE; POLYOXYL 40 STEARATE; STEARETHATE 40; Polyoxyl 40 stearate [USAN:JAN:NF]; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Polyoxyl (40) stearate, polyoxyethylene (40) monostearate; INS No. 431 ; Produces Fine-Texture Emulsions; EMEREST 2715 FLAKE, TRYDET SA-40; POE (40) STEARIC ACID, PEG 40 STEARATE,PROPYLENE GLYCOL ESTERS OF STEARIC ACID; PEG-40 Stearate; Tego Acid S 40 P; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), alpha-hydro-omega-hydroxy-, octadecanoate; Polyoxyethylene 40 stearate; Polyethylene glycol monostearate; Antifungal activity, polymerization, polyoxyethylene-40 stearate, solid lipid nanoparticles, vaginal release; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS ; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio).; Poly(oksi-1,2-etaanidiyyli), α-(1-okso-oktadekyyli)-ω-hydroksi-.; Polietilenglicole 40 stearato; Polyethylene glycol; PEG; Cosmetics; Safety assessment; Toxicology; PEG-40 GLYCERYL STEARATE; C98H196O42; 2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-Poly(oxy-1; Emulsifier T-60; Polyoxyethylene monostearate T-60; Tween 60; Polyethylene glycol 400 monostearate; glycols, polyethylene, monostearate; myrj 49
myrj 52; polyethylene glycol monostearate; polyethylene glycol monostearate #12; polyethylene glycol monostearate #40; polyethylene glycol monostearate #200; polyethylene glycol monostearate #400; polyethylene glycol monostearate #1000; polyethylene glycol monostearate #6000; akyporox s 100; arosurf 1855e40; carbowax 1000 monostearate; cerasynt m; cerasynt mn; cithrol 10ms; cithrol ps; clearate g; cremophor a; crill 20,21,22,23; emanon 3199; emcol h 35-a; empilan cp-100; empilan cq-100emulphor vt-650; ethofat 60/25; glycol polyethylene monostearate #200; glycol, polyethylene monostearate #6000; ionet ms-1000; kessco x-211; lactine; lamacit ca; lipal 15s; magi 45; myrj 45; myrj 51; myrj 53; nissan nonion s 15; nonex 28; nonex 29; nonex 53; nonex 54; nonex 63; peg-12 stearate; peg-40 stearate; peg-8 stearate; pegosperse s 9; perphinol 45/100; pms no. 1; pms no. 2; alpha-(1-oxooctadecyl)- omega -hydroxy-poly(oxy-2-ethanediyl); alpha-(1-oxooctadecyl)-omega-hydroxy-poly(oxy-2-ethanediyl); alpha-1-(oxooctadecyl)-omega-hydroxy-poly(oxy-2-ethanediyl); poly(oxyethylene) stearate; polyethylene glycol stearate; polyethyleneglycols monostearatepolyethyleneglycols monstearate; polyoxyethylate (9) stearic acid; polyoxyethylene (8) stearate; polyoxyethylene monostearate; polyoxyethylene(8)stearate; polyoxyethylene-(12)-monostearate; polyoxyethylene-(40)-monostearate; polyoxyethylene-8-monostearate; polystate; s 1004; s 1012; s 1054; s 1116; s 541; slovasol mks 16soromin-sg; stabilisant delta-118; stearox 6; trydet sa series; usaf ke-12; usaf ke-14; usaf ke-9; x-489-r; polyoxyethylene 8 stearate; pol yoxyl; polyoxyethylene stearate(mol. wt.; polyoxyethylene stearate(mol. wt. 600-2000); polyoxyethylenestearate(mol.wt.600-2000); Poly(oxy-1,2-ethanediyl),.alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-; POLYETHYLENE GLYCOL 2000 MONOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE (40) MONOSTEARATE; POLYOXYL 40 STEARATE; STEARETHATE 40; Polyoxyl 40 stearate [USAN:JAN:NF]; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Polyoxyl (40) stearate, polyoxyethylene (40) monostearate; INS No. 431 ; Produces Fine-Texture Emulsions; EMEREST 2715 FLAKE, TRYDET SA-40; POE (40) STEARIC ACID, PEG 40 STEARATE,PROPYLENE GLYCOL ESTERS OF STEARIC ACID; PEG-40 Stearate; Tego Acid S 40 P; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), alpha-hydro-omega-hydroxy-, octadecanoate; Polyoxyethylene 40 stearate; Polyethylene glycol monostearate; Antifungal activity, polymerization, polyoxyethylene-40 stearate, solid lipid nanoparticles, vaginal release; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS ; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio).; Poly(oksi-1,2-etaanidiyyli), α-(1-okso-oktadekyyli)-ω-hydroksi-.; Polietilenglicole 40 stearato; Polyethylene glycol; PEG; Cosmetics; Safety assessment; Toxicology; PEG-40 GLYCERYL STEARATE; C98H196O42; MACROGOL STEARATE 2000; POLYETHYLENE GLYCOL 2000 MONOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE (40) MONOSTEARATE; POLYOXYL 40 STEARATE; STEARETHATE 40; Polyoxyl 40 stearate [USAN:JAN:NF]; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Polyoxyl (40) stearate, polyoxyethylene (40) monostearate; INS No. 431 ; Produces Fine-Texture Emulsions; EMEREST 2715 FLAKE, TRYDET SA-40; POE (40) STEARIC ACID, PEG 40 STEARATE,PROPYLENE GLYCOL ESTERS OF STEARIC ACID; PEG-40 Stearate; Tego Acid S 40 P; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), alpha-hydro-omega-hydroxy-, octadecanoate; Polyoxyethylene 40 stearate; Polyethylene glycol monostearate; Antifungal activity, polymerization, polyoxyethylene-40 stearate, solid lipid nanoparticles, vaginal release; algon ST 400; 2- hydroxyethyl octadecanoate (peg-40); lipopeg 39-S; lipopeg 39-S flakes; myrj S40; nikkol MYS-40MV; nikkol MYS-40V; pegosperse 1750 MS ; pegosperse 1750-MS; poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio); polyethylene glycol (40) monostearate; polyethylene glycol (40) stearate; polyoxyethylene (40) monostearate; polyoxyethylene (40) stearate; polyoxyl 40 stearate NF grade; polyoxyl 40 stearate regular grade; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy- (40 mol EO average molar ratio).; Poly(oksi-1,2-etaanidiyyli), α-(1-okso-oktadekyyli)-ω-hydroksi-.; Polietilenglicole 40 stearato; Polyethylene glycol; PEG; Cosmetics; Safety assessment; Toxicology; PEG-40 GLYCERYL STEARATE; C98H196O42; 2-ethanediyl), .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-Poly(oxy-1; Emulsifier T-60; Polyoxyethylene monostearate T-60; Tween 60; Polyethylene glycol 400 monostearate; glycols, polyethylene, monostearate; myrj 49
myrj 52; polyethylene glycol monostearate; polyethylene glycol monostearate #12; polyethylene glycol monostearate #40; polyethylene glycol monostearate #200; polyethylene glycol monostearate #400; polyethylene glycol monostearate #1000; polyethylene glycol monostearate #6000; akyporox s 100; arosurf 1855e40; carbowax 1000 monostearate; cerasynt m; cerasynt mn; cithrol 10ms; cithrol ps; clearate g; cremophor a; crill 20,21,22,23; emanon 3199; emcol h 35-a; empilan cp-100; empilan cq-100emulphor vt-650; ethofat 60/25; glycol polyethylene monostearate #200; glycol, polyethylene monostearate #6000; ionet ms-1000; kessco x-211; lactine; lamacit ca; lipal 15s; magi 45; myrj 45; myrj 51; myrj 53; nissan nonion s 15; nonex 28; nonex 29; nonex 53; nonex 54; nonex 63; peg-12 stearate; peg-40 stearate; peg-8 stearate; pegosperse s 9; perphinol 45/100; pms no. 1; pms no. 2; alpha-(1-oxooctadecyl)- omega -hydroxy-poly(oxy-2-ethanediyl); alpha-(1-oxooctadecyl)-omega-hydroxy-poly(oxy-2-ethanediyl); alpha-1-(oxooctadecyl)-omega-hydroxy-poly(oxy-2-ethanediyl); poly(oxyethylene) stearate; polyethylene glycol stearate; polyethyleneglycols monostearatepolyethyleneglycols monstearate; polyoxyethylate (9) stearic acid; polyoxyethylene (8) stearate; polyoxyethylene monostearate; polyoxyethylene(8)stearate; polyoxyethylene-(12)-monostearate; polyoxyethylene-(40)-monostearate; polyoxyethylene-8-monostearate; polystate; s 1004; s 1012; s 1054; s 1116; s 541; slovasol mks 16soromin-sg; stabilisant delta-118; stearox 6; trydet sa series; usaf ke-12; usaf ke-14; usaf ke-9; x-489-r; polyoxyethylene 8 stearate; pol yoxyl; polyoxyethylene stearate(mol. wt.; polyoxyethylene stearate(mol. wt. 600-2000); polyoxyethylenestearate(mol.wt.600-2000); Poly(oxy-1,2-ethanediyl),.alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-; cremophor A; cremophor S9; macrogolstearate 400; MYRJ 45; MYRJ 59; PEG-stearate; polyethylene glycol monostearate; polyethyleneglycol stearate; stearox-6;Glycol stearate; Cremophor A; 2-Hydroxyethyl stearate; 2-Hydroxyethyl octadecanoate; Polyethylene glycol monostearate; Ethylene glycol monostearate; Cerasynt MClearate G; Cerasynt MN; Cithrol PS; Polyoxyl 40 stearate; Lactine; Polystate; 9004-99-3; Cithrol 10MS; Myrj; Cerasynt 660; Polystate B; Prodhybase P; Akyporox S 100PEG stearate; Lamacit CA; Soromin-SG; Emerest 2640; Stearoks 6; Stearoxa-6; Nikkol MYS; Stearox 6; Pegosperse S 9; Emanon 3113; Glycol monostearate; Myrj 45; Stenol 8Arosurf 1855E40; Emcol H 35-A PEG-8 Stearate; Monthybase; Monthyle; Parastarin; PEG-40 stearate; Ivorit; Prodhybase 4000; Sedetol; Stearoks 920; Nikkol MYS 4; Nonion S 2; Nonion S 4; Tego-stearate; Nissan Nonion S-2; Stearox 920; Lipal 15S; Prodhybase ethyl; Lipo-Peg 4-S; Nikkol MYS 40; Nikkol MYS 45; Nikkol MYS-25; Nonex 28; Nonex 29; Nonex 36; Nonex 53; Nonex 54, Nonex 63; PEG-150 stearate; Prodhybas N; Trydet SA 40; Empilan CP-100; Empilan CQ-100; Nonion S 15; Polyoxyl 50 stearate; Clindrol SEG; Nissan Nonion S 15; OCTADECANOIC ACID, 2-HYDROXYETHYL ESTER; Myrj 52S; Emunon 3115; Kessco X-211; Myrj 51; Myrj 53; Ethofat 60/15; Ethofat 60/20; Ethofat 60/25Perphinol 45/100; Trydet SA series; Ethoxylated stearic acid; Lipal 400-S; Polyoxyethylene-8-monostearate; Polyethylene oxide monostearate; Ionet MS-1000; Lipo EGMSPEG-10 Stearate; Polyoxyl 8 stearate, Slovasol MKS 16, Emery 15393; Poly(oxyethylene) stearate; Polyoxyethylene(8)stearate; Usaf ke-9; Emulphor VT-650; Polyethyleneglycol stearate; Polyoxyethylene 50 stearate; Usaf ke-12; Usaf ke-14; Emerest 2350; Empilan 2848; Myrj solution; Polyethylene glycol 8 monostearate; Carbowax 1000 monostearate; Carbowax 4000 monostearate; 111-60-4; MYRJ 49; MYRJ 52; Emanon 3199; Magi 45; PEG 100MS; PEG 600MS; Ethylene glycol stearate; Stabilisant delta-118Poly(oxyethylene) stearic acid ester; Tegin G; Polyethylene glycol monostearate #200; Polyethylene glycol monostearate #400; Polyethylene oxide stearate;Polyoxyethylene monostearate; Polyethylene glycol (100) monostearate; Polyethylene glycol monostearate #1000; Polyethylene glycol monostearate #6000; PMS No. 1; PMS No. 2; Glycol, polyethylene monostearate #6000; Glycols, polyethylene, monostearate; STEARIC ACID, 2-HYDROXYETHYL ESTER; Ethylene glycol, monostearate; Polyoxyethylene (8) stearate; Polyethyleneglycols monstearate; Myrj 59; Polyethyleneglycols monostearate; LX 3; MYS 40; MYS 45; PEG 1000MS; PEG 42; Macrogol stearate 2000; Polyoxyethylate (9) stearic acid; Polyoxyethylene stearate (mol. wt. 600-2000), Polyoxyethylene-(40)-monostearate; Polyoxyethylene 40 stearate; USAF KE-11; Glycol stearate SE; Glycol polyethylene monostearate #200; Poly(oxyethylene) monostearate; X-489-R; Ethylene glycol monostearate SE, Polyoxyethylene 40 monostearateGlycol monostearate SE; HSDB 1927; Macrogol ester (INN); Polyoxyl 8 stearate [USAN:BAN]; Stearic acid, monoester with ethylene glycol; Crill 20,21,22,23; S 541NSC 31811; Polyethylene glycol monostearate #40; Stearic acid, monoester with polyethylene glycol;Myrj 52 (TN); Glycol, polyethylene monostearate #200; Polyoxyl 8 stearate (USAN); POLYOXYETHYLENE STEARATE; 40S; S 151; UNII-0324G66D0E; RFVNOJDQRGSOEL-UHFFFAOYSA-N; NSC31811; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), .alpha.-(1; oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-; EINECS 203-886-9; 0324G66D0E; 60S; BRN 1794033; NCGC00188435-01; Polyoxyl 40 stearate [USAN:BAN:JAN]; 17-Hydroxy-3,6,9,12,15-pentaoxaheptadec-1-yl octadecanoate; alpha-(1-Oxooctadecyl)-omega-hydroxypoly(oxy-1,2-ethanediyl); Poly(oxy-1,2-ethanediyl), alpha-1-(oxooctadecyl)-omega-hydroxy; Polyoxyl 8 stearate [USAN]; W-109413; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), alpha-(1-oxooctadecyl)-omega-hydroxy-; Poly(oxy-1,2-ethanediyl), alpha-hydro-omega-hydroxy-, octadecanoate; 26-Hydroxy-3,6,9,12,15,18,21,24-octaoxahexacos-1-yl octadecanoate; Octadecanoic acid, 17-hydroxy-3,6,9,12,15-pentaoxaheptadec-1-yl ester41-Hydroxy-3,6,9,12,15,18,21,24,-27,30,33,36,39-tridecaoxahentetr- acont-1-yl octadecanoate; Octadecanoic acid, 41-hydroxy-3,6,9,12,15,18,21,24,27,30,33,36,39-tridecaoxahentetra- cont-1-yl ester; Alkamuls SEG; Ablunol EGMS; PEG 100; Alkamuls EGMS/C; PEG40 stearate; UNII-5I60X40576; Pegosperse 50 MS; Glycols, monostearate; Polyoxyl 40 stearate [USAN:JAN:NF]; PEG-200 Monostearate; PEG-300 Monostearate; PEG-400 Monostearate; PEG-600 Monostearate; Cerasynt M (Salt/Mix); AC1L2NNLethyleneglycol monostearate; Cerasynt MN (Salt/Mix); PEG-1000 Monostearate; PEG-2000 Monostearate; PEG-4000 Monostearate; polyoxyethylene 8 stearate; 1X2OAT3BFK
DSSTox_CID_6881; J3W1NQQ2BZ; Stabilisant .delta.-118; MACROGOL 8 STEARATE; DSSTox_RID_78236; RCE8XV9D25; WZU67V0H4I; DSSTox_GSID_26881; MACROGOL ESTER 400; SCHEMBL10412; MACROGOL 40 STEARATE; Crill 20,22,23; MACROGOL ESTER 2000; Polyethylene glycol monosterate; 13A4J4NH9I; 1J2956FWUB; CHEMBL2355383DTXSID5026881; CHEBI:32027; MolPort-006-110-663; 1U8KB35S20; 776CJK5X56; YD01N1999R; Polyoxyl 40 stearate (JP15/NF); Polyoxyl 40 stearate (JP17/NF); Crill 20,21,22, 23Tox21_113036; NSC-31811; CAS-111-60-4; Poly(oxy-1, .alpha.-(1-oxooctadecyl)-.omega.-hydroxy-; Polyoxyethylene Monostearate ester, POE(14) Monostearate; Polyoxyethylene Monostearate ester, POE(23) Monostearate; Polyoxyethylene Monostearate ester, POE(46) Monostearate; Polyoxyethylene Monostearate ester, POE(7) Monostearate; Polyoxyethylene Monostearate ester, POE(9) Monostearate; Polyoxyethylene Monostearate ester, POE(90) Monostearate; Poly(oxy-1, .alpha.-hydro-.omega.-hydroxy-, octadecanoate; UNII-6YLY96TQL6 component RFVNOJDQRGSOEL-UHFFFAOYSA-N; UNII-YHX98F77PB component RFVNOJDQRGSOEL-UHFFFAOYSA-N; Poly(oxy-1, 2-ethanediyl), .alpha.-hydro-.omega.-hydroxy-, octadecanoate; 11107-94-1; 11108-48-8; 121340-91-8; 123543-87-3; 35885-17-7;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Görünüm @ 25 ° C: beyaz pul
Asit numarası: 2.0 maksimum
Saponifikasyon numarası: 25-36
Nem içeriği: 3.0 Maksimum
Hidroksil numarası: 27-40
pH (% 5 solum): 5.0-7.5
Renk (gardner ölçeği): 2,0 Maksimum
Erime noktası ° C: 44-47

 


Açıklama

PEG 40 STEARATE çok hidrofilik bir emülsifiye edici, stabilizatör, çözücü, anti-jelleştirici ve kayganlaştırıcıdır. Özellikle kremler, losyonlar, şampuanlar, deodorantlar ve makyaj maddeleri olmak üzere çeşitli yumuşatıcı yağlar ve balmumları için birincil emülgatör olarak kullanılabilir. Bu ürün beyaz, mumsu, pul pul dökülmüş bir katıdır ve 2.0 max. Renginde (Gardner) 27.0-40.0m hidroksil değeri ve 25.00-35.00 sabunlaşma değerine sahiptir.


PEG 40 Stearat kozmetik ve güzellik ürünlerinde esas olarak yüzey aktif madde ve temizleme maddesi olarak kullanılır, çünkü PEG Stearates'in, su ve yağ ile karışarak su ve yağın karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçları temizlemesini sağlar. org. Bununla birlikte, ikincil özellikler nedeniyle, bir yumuşatıcı olarak da görülür.


Fonksiyonlar:

PEG 40 Stearat kozmetik ve güzellik ürünlerinde esas olarak yüzey aktif madde ve temizleme maddesi olarak kullanılır, çünkü PEG Stearates'in, su ve yağ ile karışarak su ve yağın karışmasına yardımcı olarak cildi ve saçları temizlemesini sağlar. org. Bununla birlikte, ikincil özellikler nedeniyle, bir yumuşatıcı olarak da görülür.

Tipik PEG'lerden farklı olarak (tanımlayıcı sayısı moleküler ağırlığına karşılık gelir), her bir PEG Stearatın sayısal değeri polietilen zincirindeki ortalama etilen oksit monomer sayısına karşılık gelir (2 - 150 arası).

PEG'lerle ilgili birçok korkuya rağmen, çeşitli özellikleri nedeniyle çok sayıda üründe bir bileşen olarak görülüyor. 2005 yılında Toksikoloji dergisinde yayınlanan bir çalışmada, "Kozmetik ürünlerde kullanılan polietilen glikoller (PEG'ler) ve bunların türevleri üzerindeki güvenlik değerlendirmesi" başlıklı bir çalışmada, "aşağıdaki bileşikler ile ilgili mevcut tüm bilgileri dikkate alarak; Bu mod ve eylem mekanizması, bu son noktalar ile ilgili hiçbir güvenlik kaygısı belirlenememiştir. Mevcut verilere dayanarak, geniş bir moleküler ağırlık aralığındaki (200'den 10,000'e kadar) PEG'lerinin, eterlerinin (lauret. ceteths), ceteareths, steareths ve oleths) ve yağlı asit esterleri (lauratlar, dilauratlar, stearatlar, distearatlar) kozmetikte kullanım için güvenlidir. "

PEG 40 Stearat, tahriş edici veya hassaslaştırıcı olarak kabul edilmez (% 100'e kadar çalışmalarda sadece minimal tahriş verir) ve CIR ve FDA kullanım için onaylanmıştır, ancak kırık ciltte (Kaynak) değildir.

 

Bu nedir?
Polietilen Glikol (PEG) Stearatlar (PEG-2 Stearat, PEG-6 Stearat, PEG-8 Stearat, PEG-12 Stearat, PEG-20 Stearat, PEG-32 Stearat, PEG-40 Stearat, PEG-50 Stearat, PEG-100 Stearat, PEG-150 Stearat), polietilen glikol ve stearik asit esterleridir. PEG Stearatlar, beyaz ten rengi olan balmumsu katılara yumuşaktır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, PEG Stearatlar cilt kremleri, saç kremleri, şampuanlar, vücut temizleyiciler ve sabunsuz deterjanlarda kullanılır.

Neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılıyor?
PEG Stearatlar, su ve yağ ile karışmaya yardımcı olarak cildi ve saçı temizler, böylece durulanabilirler.


Uygulamalar:
Bebek Bakımı
Banyo duşu
Saç Bakımı
Cilt bakımı
Güneş kremi

Fonksiyonlar:
emülgatör

Pazar Sektörleri:
Saç Bakımı
Cilt bakımı
Güneş kremi

 


PEG nedir?

Muhtemelen kullandığınız birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününün içerikler arasında farklı PEG tipleri olduğunu fark etmişsinizdir. Polietilen glikolün kısaltması olan PEG, kendi içinde kesin bir kimyasal varlık değil, bir araya getirilmiş olan polimerlerin bileşiklerinin bir karışımıdır. Polietilen en yaygın plastik formudur ve glikol ile birleştirildiğinde kalın ve yapışkan bir sıvı haline gelir.

PEG'lere hemen hemen bir sayı, örneğin PEG-6, PEG-8, PEG-100 ve benzerleri gelir. Bu sayı, bu bileşiğin yaklaşık molekül ağırlığını temsil eder. Tipik olarak kozmetikler, daha küçük moleküler ağırlıklara sahip PEG'leri kullanır. Moleküler ağırlık ne kadar düşük olursa, bileşiğin cilde nüfuz etmesi o kadar kolay olur. Çoğu zaman, PEG'ler başka bir moleküle bağlanır. Örneğin, bir bileşen olarak PEG 100 stearatı görebilirsiniz. Bu, yaklaşık moleküler ağırlığı 100 olan polietilen glikol polimerin kimyasal olarak stearik aside eklendiği anlamına gelir.

Kozmetiklerde PEG'ler üç şekilde işlev görürler: (yumuşatıcı ve cildi yumuşatmaya yardımcı olan) yumuşatıcılar olarak (su bazlı ve yağ bazlı bileşenlerin düzgün bir şekilde karıştırılmasına yardımcı olan) ve diğer bileşenlerin cildin daha derinliklerine ulaşmasına yardımcı olan araçlar olarak. .

PEG'lerin cildinizde ne etkisi var?

Polietilen glikol bileşikleri tüketici gruplarından çok fazla ilgi görmemiştir, fakat yapmalıdırlar. PEG'lerle ilgili bilmeniz gereken en önemli şey, büyüklükleri çeşitli değişkenlere bağlı olan bir penetrasyon artırıcı etkiye sahip olmalarıdır. Bunlar şunları içerir: PEG'in hem moleküler ağırlığı hem de moleküler ağırlığı, formüldeki diğer kimyasal bileşenler ve en önemlisi cildin genel sağlığı.

Her boyuttaki PEG'ler, hasar görmüş ciltten korunan bariyer fonksiyonu ile nüfuz edebilir. Bu nedenle, cildiniz en iyi durumda değilse, PEG'li ürünleri önlemek çok önemlidir. Deri penetrasyonu artırıcı etkiler PEG-2 ve PEG-9 stearat ile gösterilmiştir.

Bu penetrasyon artırıcı etkisi üç nedenden ötürü önemlidir: 1) Cilt bakım ürününüz bir takım başka istenmeyen bileşenler içeriyorsa, PEG'ler cildinizin derinliklerine inmesini kolaylaştırır. 2) Cildin yüzey gerilimini değiştirerek, PEG'ler doğal nem dengesini bozabilir. 3) PEG'ler her zaman saf değildir, ancak çoğu zaman bir dizi zehirli yabancı madde ile kontamine olurlar.

 

 

Appearance @ 25° C: white flake
Acid number: 2.0 Maximum
Saponification number: 25-36
Moisture content: 3.0 Maximum
Hydroxyl number: 27-40
pH (5% soln.): 5.0-7.5
Color (gardner scale): 2.0 Maximum
Melting point °C: 44-47


Description

PEG 40 STEARATE is a very hydrophilic emulsifier, stabilizer, solubilizer, anti-gellant and lubricant. It can be used as a primary emulsifier for a variety of emollient oils and waxes, particularly in creams, lotions, shampoos, deodorants and makeup. This product is a white, waxy, flaked solid, and has a color (Gardner) of 2.0 max., a hydroxyl value of 27.0-40.0m and a saponification value of 25.00-35.00.


PEG 40 Stearate is used in cosmetics and beauty products primarily as a surfactant and cleansing agent, because PEG Stearates' ability to clean the skin and hair by helping water to mix with oil and dirt so that they can be rinsed away, according to CosmeticsInfo.org. However, it is also seen as an emollient, because of secondary properties.


Functions:

PEG 40 Stearate is used in cosmetics and beauty products primarily as a surfactant and cleansing agent, because PEG Stearates' ability to clean the skin and hair by helping water to mix with oil and dirt so that they can be rinsed away, according to CosmeticsInfo.org. However, it is also seen as an emollient, because of secondary properties.

Unlike typical PEGs, (whose identifying number corresponds to their molecular weight) the numerical value of each PEG Stearate corresponds to the average number of ethylene oxide monomers in the polyethylene chain (from 2 - 150).

Despite the many fears regarding PEGs, they are seen as an ingredient in a large number of products because of their diverse properties. In a study published in the Toxicology journal in 2005, entitled "Safety assessment on polyethylene glycols (PEGs) and their derivatives as used in cosmetic products," it was concluded that: "Taking into consideration all available information from related compounds, as well as the mode and mechanism of action, no safety concern with regard to these endpoints could be identified. Based on the available data it is therefore concluded that PEGs of a wide molecular weight range (200 to over 10,000), their ethers (laureths. ceteths, ceteareths, steareths, and oleths), and fatty acid esters (laurates, dilaurates, stearates, distearates) are safe for use in cosmetics."

PEG 40 Stearate is not considered to be an irritant or sensitizer (it gave only minimal irritation in studies up to 100%), and are CIR and FDA approved for use, but not on broken skin (Source).


What Is It?
Polyethylene Glycol (PEG) Stearates (PEG-2 Stearate, PEG-6 Stearate, PEG-8 Stearate, PEG-12 Stearate, PEG-20 Stearate, PEG-32 Stearate, PEG-40 Stearate, PEG-50 Stearate, PEG-100 Stearate, PEG-150 Stearate) are esters of polyethylene glycol and stearic acid. The PEG Stearates are soft to waxy solids that are white to tan in color. In cosmetics and personal care products, PEG Stearates are used in skin creams, conditioners, shampoos, body cleansers and soapless detergents.

Why is it used in cosmetics and personal care products?
The PEG Stearates clean the skin and hair by helping water to mix with oil and dirt so that they can be rinsed away.

Applications:
Baby Care
Bath & Shower
Hair Care
Skin Care
Sun Care

Functions:
Emulsifier

Market Sectors:
Hair Care
Skin Care
Sun Care

 

What are PEGs?

You have probably noticed that many of cosmetics and personal care products you use have different types of PEGs among ingredients. PEG, which is the abbreviation of polyethylene glycol, is not a definitive chemical entity in itself, but rather a mixture of compounds, of polymers that have been bonded together. Polyethylene is the most common form of plastic, and when combined with glycol, it becomes a thick and sticky liquid.

PEGs are almost often followed by a number, for example PEG-6, PEG-8, PEG-100 and so on. This number represents the approximate molecular weight of that compound. Typically, cosmetics use PEGs with smaller molecular weights. The lower the molecular weight, the easier it is for the compound to penetrate the skin. Often, PEGs are connected to another molecule. You might see, for example, PEG 100 stearate as an ingredient. This means that the polyethylene glycol polymer with an approximate molecular weight of 100 is attached chemically to stearic acid.

In cosmetics, PEGs function in three ways: as emollients (which help soften and lubricate the skin), as emulsifiers (which help water-based and oil-based ingredients mix properly), and as vehicles that help deliver other ingredients deeper into the skin.

What effect do PEGs have on your skin?

Polyethylene glycol compounds have not received a lot of attention from consumer groups but they should. The most important thing to know about PEGs is that they have a penetration enhancing effect, the magnitude of which is dependent upon a variety of variables. These include: both the structure and molecular weight of the PEG, other chemical constituents in the formula, and, most importantly, the overall health of the skin.

PEGs of all sizes may penetrate through injured skin with compromised barrier function. So it is very important to avoid products with PEGs if your skin is not in best condition. Skin penetration enhancing effects have been shown with PEG-2 and PEG-9 stearate.

This penetration enhancing effect is important for three reasons: 1) If your skin care product contains a bunch of other undesirable ingredients, PEGs will make it easier for them to get down deep into your skin. 2) By altering the surface tension of the skin, PEGs may upset the natural moisture balance. 3) PEGs are not always pure, but often come contaminated with a host of toxic impurities.

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.