1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CUTINA MD

CUTINA MD

CAS NO: 67701-33-1

METATAGS;CUTINA MD; CUTİNA MD; cutına md; cutına MD; cutina md; cutina MD; CUTINAMD; cutinamd; Glyceryl Stearate;OCTADECANOIC ACID, ESTER WITH 1,2,3PROPANETRIOL; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE; STEARINE;1,3-Dihydroxy-2-propanyl stearate ;[ACD/IUPAC Name];1,3-Dihydroxy-2-propanylstearat [German] [ACD/IUPAC Name];1,3-dihydroxypropan-2-yl octadecanoate;1,3-Dihydroxypropan-2-yl stearate;1-Glyceryl stearate;250-705-4 [EINECS];2-hydroxy-1-(hydroxymethyl)ethyl octadecanoate;2-hydroxy-1-(hydroxymethyl)ethyl stearate;2-stearoylglycerol;Glycerin monostearate;Glycerol monostearate;GLYCEROL STEARATE,Octadecanoic acid, 2-hydroxy-1-(hydroxymethyl)ethyl ester;Octadecanoic acid, monoester with 1,2,3-propanetriol Stéarate de; 1,3-dihydroxy-2-propanyle;[2-hydroxy-1-(hydroxymethyl)ethyl] octadecanoate;1,2,3-Propanetriol 2-octadecanoyl ester;1-Monoacylglyceride;1-Monoacylglycerol;2-Monostearin,2-Monostearoylglycerol;2-octadecanoylglycerol;2-octadecanoyloxy-propane-1,3-diol;2-Octadecanoyl-rac-glycerol;2-octadecanoyl-sn-glycerol;2-Stearoyl-glycerol;2-stearoyloxy-propane-1,3-diol;2-Stearoyl-rac-glycerol;31566-31-1 [RN];593-29-3 [RN];621-61-4 [RN];b-Monoacylglycerol;EINECS 209-786-1;glycerine monostearate;Glycerol β-sterate;Glycerol-β-monostearate;GLYCERYL 2-STEARATE;glyceryl monostearate;GLYCERYL STEARATE SE;MAG(0:0/18:0);MG (0:0/18:0/0:0);MG(0:0/18:0);MG(0:0/18:0/0:0);Monostearin;octadecanoic acid [2-hydroxy-1-(hydroxymethyl)ethyl] ester;Octadecanoic acid 2-hydroxy-1-(hydroxymethyl)ethyl ester;Octadecanoic acid, potassium salt;Potassium n-octadecanoate;potassium octadecanoate;Potassium stearate [ACD/IUPAC Name];Potassium stearate, pure;Steadan 300;stearic acid (2-hydroxy-1-methylol-ethyl) ester;Stearic acid β-monoglyceride;Stearic acid, monoester with glycerol;Stearic Acid, Potassium Salt;Stearin, 2-mono-;UNII:QCK4W723ZX;UNII-230OU9XXE4;UNII-FCZ5MH785I;UNII-QCK4W723ZX;β-Glyceryl monostearate;β-Monoacylglycerol;β-Monostearin;aldo MSD KFG;glycerol stearate SE;hallstar GMS SE;lipo GMS 470 pastilles;lonzest GMR;lonzest GMS-D;nikkol MGS-150V;nikkol MGS-AMV;nikkol MGS-ASEV;nikkol MGS-AV;nikkol MGS-BMV;nikkol MGS-BSEV;nikkol MGS-BV2;nikkol MGS-DEXV;nikkol MGS-F40V;nikkol MGS-F50SEV;nikkol MGS-F50V;nikkol MGS-F75V;norfox gms-fg;octadecanoic acid ester with 1,2,3-propane triol;octadecanoic acid; propane-1,2,3-triolstearine;TERMIUM Plus;1-O-octadecanoylglycerol ;2,3-dihydroxypropyl octadecanoate ;glycerin 1-monostearate ;glycerin 1-stearate ;glycerol 1-monostearate ;glycerol alpha-monostearate ;glycerol 1-stearate ;glyceryl stearate ;1-glyceryl stearate ;glyceryl 1-monostearate ;1-monostearin;alpha-monostearin ;1-monostearoylglycerol;octadecanoic acid 2,3-dihydroxypropyl ester ;octadecanoic acid monoester with 1,2,3-propanetriol ;stearic acid 1-monoglyceride ;stearic acid alpha-monoglyceride ;3-stearoyloxy-1,2-propanediol;LonzestTM MSA;LonzestTM MSA Glyceryl Stearate;;Lipophilic emulsifier; plant-derived;C14-C18)Alkyl and (C14-C18)dialkyl glyceride;(C14-C18)Alkyl and dialkyl glyceride;C14-18 Mono- and diglycerides;EC 266-952-6;EINECS 266-952-6;SDA 17-002-00;Glycerides, C14-18 mono- and di-;Glycerides, C14-18 mono- and di-;Sda 17-002-00;Aldo(R) HMS ;KFG;Aldo(R) MSLG KFG;Lonzest(R) GMS-C;Einecs 266-952-6;Lonzest(R) GMS-LG;Aldo(R) MS-C (formerly);Aldo(R) MS#2 Special KFG;C14-18 Mono- and diglycerides;Glyceryl Stearate low glycerin 67701-33-1Glycerides, C14-18 mono- and di- Aldo(R) HMS KFGGlyceryl monostearate, high monoMono-and Diglycerides of Edible Fats or Oils, or Edible Fat-forming AcidsAldo(R); MS#2 Special KFGAldo(R); MSLG; KFGGlyceryl monostearate; low glycerin;Glyceryl Stearate; low glycerin;Aldo(R); MS-C (formerly);Glyceryl Monostearate; - cosmeticLonzest(R); GMS-C;Glyceryl Monostearate, Low GlycerineLonzest(R); GMS-LG(C14-C18);Alkyl and (C14-C18)dialkyl glyceride;(C14-C18)Alkyl and dialkyl glyceride;C14-18 Mono- and diglycerides;Einecs 266-952-6;Sda; 17-002-00;Glycerides, C14-18 mono- and di- Suppliers;Glycerides, C14-18 mono- and di- Preparation Products And Raw materials;Glycerides, C14-18 mono- and di- Properties;Glycerides, C14-18 mono- and di-;Glycerides, C14-18 mono- and di-;Aldo(R) HMS KFG;Glyceryl monostearate, high mono;Mono-and Diglycerides of Edible Fats or Oils, or Edible Fat-forming Acids;Aldo(R) MS#2 Special KFG;Aldo(R) MSLG KFG;Glyceryl monostearate low glycerin;Glyceryl Stearate low glycerin;(C14-C18) alkyl and (C14-C18)dialkyl glyceride;(C14-C18) alkyl and dialkyl glyceride;(C14-C18)Alkyl and (C14C18)dialkyl glyceride; (C14-C18)Alkyl and dialkyl glyceride;C14-18 Mono- and diglycerides; SDA 17-002-00; (C14-C18)Alkyland (C14-C18)dialkyl glyceride;(C14-C18)Alkyl and dialkylglyceride;C14-18 Mono- and diglycerides;SDA 17-00200;Glycerides, C14-18 mono- and di-;Aldo(R) HMS KFG;Glyceryl monostearate, high mono;Mono-and Diglycerides of Edible Fats or Oils, or Edible Fat-forming Acids;Aldo(R) MS#2 Special KFG;Aldo(R) MSLG KFG;Glyceryl monostearate low glycerin;Glyceryl Stearate low glycerin;CUTINA MD SUPPLIERS; CUTINE MD ; CUTINA MD PRICES; CUTINA MD PROPERTIES; CUTINA MD USES; CUTINA MD APPLICATION;CUTINA MD MANUFACTURE; CUTINEMD;CUTINE MD; KUTINA MD;KUTINAMN; KUTİNA MD; KUTİNAMD;cutına md supplıers; cutıne md ; cutına md prıces; cutına md propertıes; cutına md uses; cutına md applıcatıon;cutına md manufacture; cutınemd;cutıne md; kutına md;kutınamn; kutina md; kutinamd.


CUTINA MD

Gliseril Stearat, Cutina® MD bir hidrofilik balmumu. Tutarlılığı veren özellikler sunar. Viskozite ayarı için kozmetik O / W emülsiyonlarında kullanılır. CUTINA® MD, beyaz ila hafif sarımsı, hidrofilik mum olup, topaklar halinde verilir. Gliseril Stearat, gliserin bileşeni nedeniyle cilt kondüsyonu, nemlendirme ve hidrasyon sağlayan stearik asitten (gliserin ve stearik asit) elde edilen doğal gliseril esterdir.
Gliseril Stearat, aynı zamanda Gliseril MonoStearat veya GMS olarak bilinen, stearik asitten türetilen doğal bir gliseril esterdir. "Stea" kelimesi "yağ" anlamına geldiğinden, Gliseril Stearatın yağlar ve katı yağlar ile bir ilgisi olduğu açıktır. Gliseril Stearat, nemlendirme, kondisyonlama ve nemlendirme etkileri nedeniyle insan derisi için son derece yararlı olduğu düşünülmektedir. Gliseril Stearat doğal olarak türevlendirilmiş bir yağ asidi olup, temel olarak iyonik olmayan emzik, formülasyon sabitleyici ve koyulaştırıcı olarak işlev görür ve böylece daha pürüzsüz ve daha yumuşak görünümlü bir cilt sunar.

CUTINA MD, bitkisel yağ, hurma çekirdeği ve soya yağı ile elde edilmiştir. Gliseril Stearatın insan vücudunda doğal olarak bulunduğu söylenmektedir. CUTINA MD, cilde ideal yağlayıcı olarak davranır ve cilde pürüzsüz ve yumuşak görünüm verir. Dahası, bileşen cilde kolayca nüfuz edebilir ve ayrıca yüzey üzerinde uygun bir bariyer oluşturarak nem içeriğinin kaybını azaltabilir. CUTINA MD ayrıca cildi serbest radikallerden kaynaklanan hasarlardan korumaktan sorumludur. Gliseril Stearat SE, CUTINA KD 16, emülsiyon haline getirilmesi gereken maddelerin yüzey geriliminde bir azalmaya neden olarak emülsiyon oluşumunda da yardımcı olur.

CUTINA KD 16, stearik asit fazlasının gliserin ile reaksiyona sokulmasıyla oluşturulur. Fazla stearik asit daha sonra sodyum hidroksit ve / veya potasyum ile reaksiyona sokulur. Bu, CUTINA MD'nin yanı sıra sodyum stearat ve / veya potasyum sülat içeren bir ürün verir. CURINA MD, FDA'dan Genel Olarak Tanınan Güvenilir (GRAS) derecelendirmesi ile ve ayrıca Kozmetik Madde İnceleme Kurulu tarafından onaylanmıştır.

CUTINA MD'yi cilt bakım şirketleri arasında bu kadar popüler yapan şey, CUTINA MD'nin kozmetik temeller için mükemmel dengeleyici olarak kabul edildiği ve yağların yağlanmayı azalttığı ve bu ürünlerin cilde sunduğu nemlendirme avantajlarına müdahale etmediği de biliniyor . Ayrıca, Gliseril Stearat yaygın olarak toksik olmayan ve cilt bakım ürünlerinde güvenli bir bileşen olarak kabul edilmektedir.

CUTINA MD genellikle oldukça güvenli bir madde olarak kabul edilir, ancak bazı insanlar alerjik reaksiyonlar yaşayabilir. Bu nedenle CUTINA MD, CUTINA MD uygulamasına alerjiniz olmadığını garantilemek için cildinizin küçük bir bölümünde CUTINA MD içeren herhangi bir ürünü test etmeniz önerilir.

CUTINA MD ve CUTINA KD 16 gliserin ve stearik asidin esterifikasyon ürünleridir. CUTINA MD, beyaz veya krem ​​renkli balmumu benzeri bir katıdır. CUTINA KD 16, az miktarda sodyum ve / veya potasyum stearat içeren CUTINA MD'nin "Kendiliğinden Emülsiyonlaştırıcı" halidir.

CUTINA MD, hurma çekirdeği, sebze ya da soya yağı ile elde edilmiş olup doğal olarak insan vücudunda bulunur. CUTINA MD, cildin yüzeyinde bir yağlayıcı gibi davranır ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır (Kaynak). CUTINA MD deriye kolayca nüfuz eder ve cildin yüzeyinde bir bariyer oluşturarak cildin su kaybını yavaşlatır. CUTINA MD'nin de cildi serbest radikal hasardan koruması sağlandı.

Kimyasal olarak CUTINA MD, ürünleri stabilize etmek, su buharlaşmasını azaltmak, ürünleri donmaya karşı dirençli hale getirmek ve yüzey kabukları oluşturmalarını önlemek için kullanılır.


CUTINA MD ÖZELLİKLERİ

Görünüş: Peletler
Renk: Sarımsı, Hafif
Koku: hafif eterik alkollü bitki örtüsü
Asit değeri: maks. 6 DGF C-V 2
Sabunlaşma değeri: 165-180
Serbest gliserin:% 3-5
pH değeri:% 1 6.5 - 8.0
Hidroksil değeri: 210-250
Peroksit sayısı: max. 1

Anahtar Talepler

Yağda çözünür bileşenlere olağanüstü emülsiyonlaştırma
Geniş pH aralığında dengeli, mükemmel uzun süreli kararlılık
Asit dayanıklı, O / W emülgatör
Estetik açıdan hoşlanmış emülsiyonlar oluşturur

CUTINA MD KULLANIMI

CUTINA MD içeren ana cilt bakım ürünlerinden bazıları nemlendirme kremleri ve losyonları içerir. Güneşten koruyucu ürünlerin de bileşen içerdiği bilinmektedir. Gliseril Stearat kullanan diğer ürünler arasında göz kapakları, rimel ve göz rengi gölgeleri bulunur. Gliseril Stearatın eşsiz özellikleri, rengini toparlamamasına, göz kalıcı etkilenmemesine ve göz farı sorunsuzca devam etmesine yardımcı olmasını sağlar.

Kozmetik ve farmasötik O / W emülsiyonlarında viskozite ayarlaması için ürünün tutarlılık verici özelliklerinden dolayı kullanılır.

CUTINA MD, cildin yüzeyinde yağlayıcı olarak görev yapar ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. CUTINA MD cildin yüzeyinde bir bariyer oluşturarak cildin su kaybını da yavaşlatır. CUTINA MD ve CUTINA KD 16, emülsiyon haline getirilecek maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyon oluşturmaya yardımcı olur.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde CUTINA MD yaygın olarak kullanılmaktadır ve losyonlar, kremler, tozlar, cilt temizleme ürünleri, makyaj temelleri ve temelleri, rimel, göz farı, göz farı, saç kremi ve durulamalar ile güneş ve güneşten koruma ürünlerine rastlanmaktadır.


CUTINA MD SAKLAMA VE TAŞIMACILIĞI

Nemli ve 30 ° C'nin altındaki sıcaklıklarda korunan kapalı orijinal kaplarında CUTINA® MD en az bir yıl sabit kalır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


CUTINA MD

Glyceryl Stearate,Cutina® MD is a hydrophillic wax. Offers consistency giving characteristics. Used in cosmetic O/W emulsions for viscosity adjustment. CUTINA® MD is a white to slightly yellowish, hydrophilic wax which is supplied as pellets.Glyceryl Stearate is the natural glyceryl ester from stearic acid (glycerin and stearic acid) which offers skin conditioning, moisturization and hydration due to the glycerin component.
Glyceryl Stearate, also known Glyceryl MonoStearate or GMS, is a natural glyceryl ester that is derived from stearic acid. Since the word "Stea" means "fat", it is obvious that Glyceryl Stearate has something to do with oils and fats. Glyceryl Stearate is considered to be extremely beneficial for the human skin because of its moisturizing, conditioning and hydration effects. Glyceryl Stearate is a naturally derived fatty acid that basically functions as a non-ionic pacifier, formulation stabilizer and a thickener, thereby offering smoother and softer looking skin.

CUTINA MD is derived from vegetable oil, palm kernel and soy oil. Glyceryl Stearate is also said to be naturally found in the human body. CUTINA MD acts as the ideal lubricant on the skin and gives the skin its smooth and soft looking appearance. Moreover, the ingredient can easily penetrate the skin and also reduce the loss of moisture content by forming a proper barrier on the surface. CUTINA MD is also responsible for protecting the skin from the damage caused by free radicals. Glyceryl Stearate SE,CUTINA KD 16 also helps in forming emulsions by causing a reduction in the surface tension of the substances that need to be emulsified.

CUTINA KD 16 is created by reacting the excess of stearic acid with glycerine. The excess stearic acid is then reacted with sodium hydroxide and/ or potassium. This yields a product that contains sodium stearate and/ or potassium searate as well as CUTINA MD. CURINA MD has been offered with the Generally Recognized as Safe (GRAS) rating from the FDA and has also been approved by the Cosmetic Ingredient Review Board.

What makes CUTINA MD so popular among skin care companies is that CUTINA MD is considered to be an excellent stabilizer for cosmetic foundations and is also known to reduce the greasiness of oils, that too without interfering with the moisturizing benefits that these products offer to the skin. Furthermore, Glyceryl Stearate is widely accepted as non toxic and a safe ingredient in skin care products.

CUTINA MD is generally considered to be an extremely safe ingredient, but some people can experience allergic reactions. Therefore, CUTINA MD is always advisable to test any product containing CUTINA MD on a small patch of your skin to ensure that you're not allergic to CUTINA MD's application.

CUTINA MD and CUTINA KD 16 are esterification products of glycerin and stearic acid. CUTINA MD is a white or cream-colored wax-like solid.CUTINA KD 16 is a "Self-Emulsifying" form of CUTINA MD that also contains a small amount of sodium and or potassium stearate.

CUTINA MD is derived from palm kernel, vegetable or soy oil and is also found naturally in the human body. CUTINA MD acts as a lubricant on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance (Source). CUTINA MD easily penetrates the skin and slows the loss of water from the skin by forming a barrier on the skin's surface. CUTINA MD has been shown to protect skin from free-radical damage as well.

Chemically, CUTINA MD is used to stabilize products, decrease water evaporation, make products freeze-resistant, and keep them from forming surface crusts.


CUTINA MD PROPERTIES

Appearance: Pellets
Color: Yellowish, Slightly
Odor:mild ethereal alcoholic herbal
Acid value: max. 6 DGF C-V 2
Saponification value: 165 - 180
Free glycerine: 3 - 5 %
pH value: 1 % 6.5 - 8.0
Hydroxyl value: 210 - 250
Peroxide number: max. 1

Key Claims;

Exceptional emulsification of oil soluble ingredients
Stable in wide pH range, excellent long term stability
Acid stable, O/W emulsifier
Creates aesthetically pleasing emulsions

USES OF CUTINA MD

Some of the main skin care products that contain CUTINA MD include moisturizing creams and lotions. Sunscreen products are also known to contain the ingredient. Other products that use Glyceryl Stearate include eyeliners, mascara and eye shadows. The unique properties of Glyceryl Stearate allow it to keep the mascara from clumping, help the eyeliner in maintaining a smooth feel and ensure that the eye shadow goes on smoothly.

Due to its consistency giving properties, the product is mainly used for the viscosity adjustment in cosmetic and pharmaceutical O/W emulsions.

CUTINA MD acts as a lubricant on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance. CUTINA MD also slows the loss of water from the skin by forming a barrier on the skin's surface. CUTINA MD, and CUTINA KD 16 help to form emulsions by reducing the surface tension of the substances to be emulsified.

In cosmetics and personal care products, CUTINA MD is widely used and can be found in lotions, creams, powders, skin cleansing products, makeup bases and foundations, mascara, eye shadow, eyeliner, hair conditioners and rinses, and suntan and sunscreen products.


STORAGE AND TRANSPORTATION OF CUTINA MD

In sealed original containers, protected from moisture and at temperatures below 30° C CUTINA® MD remains stable for at least one year.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.