1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CETEARYL STEARYL ALCOHOL 30-70

CETEARYL STEARYL ALCOHOL 30-70

CAS NO: 8005-44-5

METATAGS;LANETTE AOK;CETYL ALCOHOL - STEARYL ALCOHOL;CETYLSTEARYL ALCOHOL;CETEARYL ALCOHOL;CETOSTEARYL ALCOHOL;C16-18;C16-C18 n-Hexadecyl-stearyl alcohol (mixed);CETOSTEARYLALCOHOL,NFCeto-Stearyl Alcohol 30:70 NF; Ceto-Stearyl Alcohol NF 30:70; T/N: ThaiOL 1618 Cetyl-Stearyl Alcohol; C16-18 Alcohols; EINECS 267-008-6; Unirol CS37P;Cetyl stearyl alcohol 50/50 and 30/70;SABONAL C1618 30/70;D03453;Stenol PC;CETOSTEAROL;LANETTE AOK;Stenol 1618;Surfol 1618;Speziol C 16-18;alcohols,c16-18;C16-18-Alcohols;Alkohole, C16-18;CETEARYL ALCOHOL;PHENYLSELENOL; Aluminum acetylacetonate; COBALT(II) ACETYLACETONATE; Ferric acetylacetonate; Ethyl isocyanoacetate; N-BUTYLISOCYANIDE; COBALT ETHYLENE DIAMINE CHLORIDE; TRIS(2,2,6,6-TETRAMETHYL-3,5-HEPTANEDIONATO);EUROPIUM(III) DICHLORO(ETHYLENEDIAMINE);PLATINUM(II); TERT-BUTYL ISOCYANIDE; SALCOMINE; Tosylmethyl isocyanide; 2,4-PENTANEDIONE, SILVER DERIVATIVE; TRIS(2,2,6,6-TETRAMETHYL-3,5-HEPTANEDIONATO);DYSPROSIUM(III); METHYL ISOCYANOACETATE; 1,1,3,3-TETRAMETHYLBUTYL; ISOCYANIDE CHROMIUM(III); ACETYLACETONATE BENZYL ISOCYANIDE;C16-18-Alkylalcohol; 67762-27-0LANETTE; AOKCETYL ALCOHOL - STEARYL ALCOHOL;CETYLSTEARYL ALCOHOL;CETEARYL ALCOHOL;CETOSTEARYL ALCOHOL;CETOSTEAROLAlkohole; C16-18CETOSTEARYL ALCOHOL, USPCD3CH214CD2OHD03453Ecorol 68/30; Cetostearyl Alcohol (30:70); PastillesEcorol 68/50;Cetostearyl Alcohol (50:50); PastillesVegetable; Kosher Glycerine;Speziol C 16-18;Speziol D; PharmaStenol; 1618Stenol; PCSurfol; 1618Tego; Alkanol ;1618SurfactantAlcohol;C16-18 branched and linearalcohols;c16-18 C16-18-Alcohols;CETYL STEARYL ALCOHOL 30:70;CremerAL;CremerAL 1618 (30/70)CremerAL 16/18 (50/50), (70/30), (60/40);CETEARYL ALCOHOL;Ceto-stearyl alcohol; Cetearyl alcohol; CETYL-STEARYL ALCOHOL; C1618; heptadecan-1-ol; hexadecan-1-ol - octadecan-1-ol (1:1); tetratriacontan-17-ol;Fatty alcohols;2DMT128M1S;C16-18 Alcohols;UNII-2DMT128M1S;(C16-C18) Alkyl alcohol;CETOSTEARYL ALCOHOL;CETYL ALCOHOL;CETYL ALCOHOL-STEARYL ALCOHOL;CETYLSTEARYL ALCOHOL;LANETTE AOK;C16-18;C16-C18 n-Hexadecyl-stearyl alcohol (mixed);CETOSTEARYLALCOHOL,NF;DEHYQUARTDC16-18;DEHYQUARTD;LANETTE AOK;CETEARYL ALCOHOL;CETOSTEARYL ALCOHOL;CETYLSTEARYL ALCOHOL;CETOSTEARYLALCOHOL,NF;CETYL ALCOHOL - STEARYL ALCOHOL;C16-C18 n-Hexadecyl-stearyl alcohol (mixed);LANETTE AOK;CETYL ALCOHOL - STEARYL ALCOHOL;CETYLSTEARYL ALCOHOL;CETEARYL ALCOHOL;CETOSTEARYL ALCOHOL;C16-18;C16-C18 n-Hexadecyl-stearyl alcohol (mixed);CETOSTEARYLALCOHOL,NF;CETEARYL PALMITATE(cas 85341-79-3) Phenethyl alcohol(cas 60-12-8) Ethyl Alcohol(cas 64-17-5) Methyl alcohol(cas 67-56-1;170082-17-4) Neopentyl alcohol(cas ;75-84-3) Tetrahydrofurfuryl alcohol(cas 97-99-4) Furfuryl alcohol(cas 98-00-0) Benzyl alcohol(cas 100-51-6) Cinnamyl alcohol(cas 104-54-1) Allyl alcohol(cas ;107-18-6);etearyl alcohol;67762-27-0;UNII-2DMT128M1S;CETEARYLALCOHOL;8005-44-5;1-Octadecanol, mixed with 1-hexadecanol;C16-18 Alcohols;(C16-C18) Alkyl alcohol;(C16-C18)-Alkyl alcohol;Lanette O;EINECS 267-008-6;Ceto/Stearyl Alcohol;Cetyl/stearyl alcohol;AC1L1WQE;2DMT128M1S;SCHEMBL1091511;hexadecan-1-ol; octadecan-1-ol;Cetyl-Stearyl Alcohol (50/50);CETYL ALCOHOL; STEARYL ALCOHOL;LP015857;LS-193702;Cetyl Alcohol: Stearyl Alcohol: Cetearyl Alcohol;Cetostearyl alcohol, Cetylstearyl alcohol, Cetyl/stearyl alcohol;12705-32-7;1336-34-1;199745-51-2;39315-71-4;52003-59-5;58392-01-1;58392-68-0;63393-84-0;67762-43-0;78565-03-4;8032-20-0;8032-22-2;8032-92-6;8033-00-9;8034-88-6;Fatty alcohols, Cetearyl alcohol, Cetostearyl alcohol, Cetyl/stearyl alcohol, Alcohols, C16-18, Cetostearyl alcohol (NF), CETYL-STEARYL ALCOHOL, (C16-C18) Alkyl alcohol, (C16-C18)-Alkyl alcohol, EINECS 267-008-6, 1-Octadecanol, mixed with 1-hexadecanol, LS-193702, D03453, 67762-27-0, 12705-32-7, 1336-34-1, 199745-51-2, 39315-71-4, 52003-59-5, 58392-01-1;1-Octadecanol, Mixed With 1-Hexadecanol; Cetostearyl Alcohol; Cetyl-Stearyl Alcohol;Skin care (Facial care, Facial cleansing, Body care, Baby care);Decorative cosmetics/Make-up;Toiletries (Shower & Bath, Oral care...) ;Hair care (Shampoos, Conditioners & Styling);Perfumes & fragrances ;Sun care (Sun protection, After-sun & Self-tanning;AEC Cetearyl Alcohol (A & E Connock (Perfumery & Cosmetics) Ltd.);Alfol 1618 Alcohol (Sasol North America, Inc.);Alfol 1618CG Alcohol (Sasol North America, Inc.);Alfol 1618E Alcohol (Sasol North America, Inc.);Cetostearyl Alcohol (Kokyu Alcohol Kogyo Co., Ltd.);Cetostearyl Alcohol BP (Croda, Inc.);Cetostearyl Alcohol NF (Croda, Inc.);Crodacol 1618 (Croda, Inc.);Crodacol CS50 (Croda Europe, Ltd.);Crodacol CS-50 (Croda, Inc.);Crodacol CS90 EP (Croda Europe, Ltd.);Lanette D (BASF Corporation);Lanette O (BASF Corporation);Laurex CS (Albright & Wilson UK Limited);Laurex CS/D (Albright & Wilson UK Limited);Lipocol CS-50 (Lipo Chemicals, Inc.);Lipocol CS-604 (Lipo Chemicals, Inc.);Lipocol SC (Lipo Chemicals, Inc.);Lipocol SC-1618S (Lipo Chemicals, Inc.);Nafol 1618 Alcohol (Sasol Germany GmbH Hamburg);Nafol 1618 H Alcohol (Sasol Germany GmbH Hamburg);Nafol 1618 L Alcohol (Sasol Germany GmbH Hamburg);Nafol 1618 S Alcohol (Sasol Germany GmbH Hamburg);Protachem CS-50 (Protameen Chemicals);Radianol 1768 (Oleon NV);Rita Cetearyl Alcohol 30/70 (Rita Corporation);Rita Cetearyl Alcohol 50/50 (Rita Corporation);Rita Cetearyl Alcohol 70/30 (Rita Corporation);Sabonal C16 18 30/70 (Sabo s.p.a.);Sabonal C16 18 50/50 (Sabo s.p.a.);Sabonal C16 18 70/30 (Sabo s.p.a.);TA-1618 (Procter & Gamble Chemicals);Tego Alkanol 1618 (Evonik Industries AG);Tego Alkanol 6855 (Evonik Industries AG);Ultrapure CS (Ultra Chemical, Inc.);Unette-O (Universal Preserv-A-Chem, Inc.);Unihydag WAX-O (Universal Preserv-A-Chem, Inc.);(C16-C18) alkyl alcohol;(C16-C18)- alkyl alcohol;alkyl alcohols C16-18;brookswax D;cetax 50;cetearyl alcohol;cetyl-stearyl alcohol;cetyl/stearyl alcohol;cosmowax;cosmowax D;cosmowax J;crodacol CS50;crodacol CS90;crodafos CES;crodafos CS20A;crodex A;crodex N;emulsifying wax pastilles SP-210P NF;hallstar NCD-20;hexadecan-1-ol; octadecan-1-ol;jarcol I-167;lanette O;lipocol SC;lipocol SC-1618 pastilles;lipomulse luxe;lipowax D;lipowax NI;lipowax P;lipowax R2;1-octadecanol mixed with 1-hexadecanol;Ecorol 16/98 P;Ecorol 16/98;setil siterat alkol; cetil stearat alkol; setil stearat alkol; setil sitearat alkol; setil stearate alkol; cetilstearatalkol; setearil alkol;sitearil alkol; setil sitearil alkol; cetilstearly alcol;cetearly stearly alcohol;SETİL SİTERAT ALKOL; CETİL STEARAT ALKOL; SETİL STEARAT ALKOL; SETİL SİTEARAT ALKOL; SETİL STEARATE ALKOL; CETİLSTEARATALKOL; SETEARİL ALKOL;SİTEARİL ALKOL; SETİL SİTEARİL ALKOL; CETİLSTEARLY ALCOL;CETEARLY STEARLY ALCOHOL.


SETEARİL STEARİL ALKOL

Cetyl-Stearyl Alcohol olarak da bilinen Cetearyl Alcohol, katyonik, anyonik ve noniyonik sürfaktanı sentezlemek için kullanılan temel hammaddedir. Ayrıca plastik, tekstil, ilaç, gıda, tarım, makine, emtia kimyasalları ve mineral dökme gibi çeşitli endüstrilerde geniş uygulama alanı buluyor.

Cetearyl Stearyl Alcohol 30-70 ağırlıklı olarak Setil ve Stearil Alkol'ü içeren doğal yollarla elde edilmiş (Hindistan Cevizi ve Palm Oil) yağlı alkollerin bir karışımıdır. Cetearyl Alcohol, vücut parlatıcıları veya yağ karışımları gibi susuz formülasyonlar da dahil olmak üzere kremleriniz, losyonlarınız ve diğer kişisel bakım ürünlerinizde çok etkili bir viskozite geliştirir. Bu muhteşem bileşen, hem O / W hem de W / O emülsiyonlarının oluşturulmasında reoloji ve viskoziteyi değiştirmek için kullanılabilir. Geliştirilmiş viskoziteye ek olarak, Cetearyl Alcohol formülasyona kendi emolliğini de verir. Setil Alkol ile karşılaştırıldığında, Cetearyl Alchol, diğer katkı maddelerinin penetrasyonunun arttırılmasının yanı sıra arttırılmış viskozite oluşturma etkileri sunar. Cetearyl Alcohol, uzun zamandır "taşıyıcı" ve "nüfuz arttırıcı" olarak bilinir. Yaygın olarak kullanılan bu yağ alkolü, krem ​​krem ​​veya saç kremi formülasyonlarında tek şartlandırma ajanı olarak kullanılır, çünkü yeterince nemlendirir ve ıslak / kuru combout'u geliştirir. 30/70 harman, Cetearyl Alcohol 70/30'ın daha sert bir emülsiyon oluşturacaktır. .

Cetearyl Stearyl Alcohol, ağırlıklı olarak setilalkol ve stearil alkolden oluşan yağlı alkollerin bir karışımıdır. Bu alkoller genel olarak aşağıdaki formüle uygundur:
Setil Alkol Ampirik Formül C16H34O veya CH3 (CH2) 14CH2OH
Stearil Alkol Ampirik Formül C18H38O veya CH3 (CH2) 16CH2OH

Formülasyonları koyulaştırmak ve stabilize etmek için kullanılan sürdürülebilir palmiye ve hindistancevizi yağlı yağ alkollerinden (setil ve stearil alkol) elde edilen bitkisel kaynaklı yağ alkolü. Cetearyl Stearyl Alcohol cilde yumuşatıcı bir his verir.
Cetearyl Stearyl Alcohol, yağ içinde su emülsiyonlarında, su içinde yağ emülsiyonlarında ve susuz formülasyonlarda (krem, losyon, merhem, vücut yağı, tuz yıkama) kullanılabilir.

Setil Stearil Alkol (Setearil), setil ve stearil yağlı alkollerin bir karışımıdır ve viskozite eklemek için kullanılır ve kremlerde ve losyonlarda bir dengeleyici olarak kullanılır. Setil Stearil Alkol aynı zamanda bir emülsiyonlaştırıcı olarak kullanılır ve cilde yumuşatıcı bir his ve kayganlık kazandırır. Setil Stearil Alkol, Kremler, Losyonlar, Balsamlar, Vücut Parlatıcıları, Susuz Fırçalar ve Katı İklimlendirme Çubuklarında bizim için uygundur. Setil Stearil Alkol, Conditional Emülgatör ve Veg-Emulse ile oldukça uyumludur, ancak tüm emuslifiers'lerimizle birlikte kullanılabilir.


SETEARİL STEARİL ALKOLÜN ÖZELLİKLERİ

Jelleşmeyen koyulaştırıcı, viskozite ve kıvam arttırıcı (ayrıca ruj gibi su içermeyen ürünler için). % 2'nin altındaki konsantrasyonlarda da birlikte emülsiyonlaştırıcı olarak kullanılır. Ayrıca yumuşatıcı, nemlendirici ve köpük artırıcı özellikler.

Formül: C16H34O
MW: 242.44
@ 25 ° C'de Fiziksel Biçim: Beyaz ila grimsi olmayan pul veya peletler.
Beyaz renk
Koku: Kokusuz Çözünürlük: Suda çözünmez, alkol, eter, yağda çözülürüz.
Erime Noktası: 48-55 ° C
Asit sayısı: 0,2
İyot sayısı: 0,1-0,3
Taşınmaz: 0,1-0,5

- Zaman sıkılaştırmak veya styptik olarak ekleyin.
- İçindeki bileşenlerin çözünmesi ve karıştırılması için kullanılırlar.
- Cildin hafifletilmesi için kullanılırlar.
- Sebze hammaddelerinden öyle ki emülgatör.
- Kozmetik formülündeki bileşenlerin bölünmesini önlemek için emülsiyonlara ekleyin
- Viskozite düzeltme (regülatör) ve M / In emülsiyonlarının losyonları ve kremlerin stabilizörü
- Birincil yapısal sürfaktan deodorant / terleme önleyici yapıların sağlam yapılarında kullanılır.
- İrritatif faaliyet göstermez,
- cildin daha derin katmanlarına besin maddelerinin nüfuz etmesini teşvik eder.
- Nem tutma filmi oluşturur,
- dezenfekte edici etkiye sahiptir.
- cilde yumuşak bir hoş his verir.
- Kremlerde, rujlarda ve büyük miktarda suyun diğer kozmetik ürünlerde ciltleme ve indirimi teşvik eder.
- Emülsiyon yumuşatıcı ve dengeleyici.
- strukturoobrazovatel ve nazik.
- Saçlar için konditsoner, yapısını geliştirir, taramayı kolaylaştırır


SETEARİL STEARİL ALKOLÜNÜN UYGULAMALARI


Bir emülsiyonlayıcı, yumuşatıcı, viskozite kontrolörü veya dispersan olarak kullanılmak üzere setearil stearil alkol. Aynı zamanda köpürme özelliklerini geliştirdiği deodorantlar ve temizleyiciler gibi ürünlerdeki kimyasal bir ara ürün olarak da kullanılabilir. Sonuç olarak, kişisel bakım ürünleri, yağlayıcılar, reçineler, kozmetik ve daha pek çok çeşide setil alkol ve stearil alkol bulacaksınız. Liyonlar, kremler, saç şampuanları, kremler, vücut yıkarları, makyaj ürünleri.

SETEARİL STEARİL Alkol Etoksilat (C16-18 Alkol etoksilat) ayrıca Ceteareth, alfa-Ceto Stearil l-omega-hidroksi-poli (oksi-1,2-etandiil), SETEARİL STEARİL Alkol Etoksillenmiş, Polioksietilen Ceto Stearil Alkol, Polietilen Glikol Ceto Stearil Eter. Setostearil Alkol Etoksilat etoksilasyona dayalı beyaz, mumsu ve katı / puldur. 10'dan fazla molekül etoksilat suda çözünebilir ve polar çözücüler içinde de çözünebilir. İyonik özellik taşımayan, biyolojik olarak parçalanabilen yüzey aktif maddelerdir.

Cetostearyl Alcohol Ethoxylate tekstil, ilaç, kimya ve tarım alanlarında çeşitli endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sürfaktanlar ıslatma maddeleri, emülgatörler, oda temizleme çözeltileri, metal işleme ve deri işleme fabrikaları olarak kullanılırlar.

Cilt Bakımı: Tüm Kremler, Losyonlar
Saç Bakımı: Saç Kremleri, Krem Durulama, Şekillendirme Yardımcıları
Vücut Bakımı: Kremler, Losyonlar, Salvesler ve Susuz Ürünler

Kozmetikte kullanın:
- Yağlı faz ile birlikte setearil alkolü eritmenizi öneririz.
- Ek çalışma koşulları, M / In emülsiyonlarının alınmasına ilişkin genel prensipleri ifade eder
-etearil stearil alkol genellikle kremlerde ve saç balzalarında uygulanır.
- Antimikrobik preparatlarda aktif maddeler.
- Şampuanlar için koyulaştırıcı
- Kremler için emülgatörler, saç maskeleri
- Kozmetik kremleri, deodorantlar, depilatörler, kirpik yağları, saç spreyleri, saç maskeleri.

setil stearil alkol bitkisel türevi emülsiyon yapıcı. tipik yağ benzeri kokusu olan katı beyaz balmumu benzeri ürün. Yağlı alkoller esterifikasyon ve katalitik hidrojenasyon yoluyla yağlı asitlerden hazırlanır. Yağ alkolleri, kayganlaştırıcılar, reçineler, parfümler ve kozmetik ürünlerinde, çeşitli yumuşatıcılarda yumuşatıcılar, emülgatörler ve koyulaştırıcı maddeler olarak geniş bir kullanım alanına sahiptir ve şampuanlar ve saç kremlerinde saç kaplaması olarak yaygın bir şekilde kullanılırlar. kozmetik ve kişisel kremlerde ve losyonlarda tutarlılık sağlayan bir faktör olarak da kullanılır. Yağ alkolleri, cildi pürüzsüzleştirmek ve nem kaybını önlemek için emülgatörler ve yumuşatıcılardır. Formüllerin sürtünmesini arttırmak ve kozmetik, kişisel bakım ürünleri ve farmasötik bileşenlerdeki viskozite ve dağılma özelliklerini kontrol etmek için özdeş yağlı esterler kullanılır.

KİŞİSEL BAKIM - KOZMETİK

• setil stearil alkol - kozmetik, saç, tırnak ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir yumuşatıcı.

• Setil stearil alkol, uygun bitkisel yağların sabunlaştırılmasından elde edilen yağ alkolü ve üretilen yağ asitleri. Emülsiyonu dengeler ve kıvamı düzenler.

• setil stearil alkol: losyonlarda emülgatör ve koyulaştırıcı olarak kullanılır.

• setil stearil alkol: hindistancevizi ve palmiye yağlarından türetilmiştir. Bu bir kuruma alkolü değil. Yumuşatıcı olarak kullanılır ve cildi nem kaybına karşı korur. Cilt hissi ya da saç telindeki etkileri arttırmak.

• Nazik nemlendirici, köpük arttırıcı ve emülgatör. Saç ürünlerinde, saç kütikülünü pürüzsüzleştirmek ve yumuşatmak için kullanılır. Setil stearil alkol - losyonları vücuda koyan veya katılaştıran sekonder bir emülgatör.

• Sebze özlerinden elde edilen setil stearil alkol ve doğal bir koyulaştırıcı, emülgatör

Diğer uygulama alanları;

kozmetik preparatları.
Cilt preparatları.
şampuanlar ve saç kremlerinde saç boyası
kişisel bakım kremleri ve losyonları
şampuanlar.

UYGULAMA KULLANıR

Cetyl Stearyl Alkol Bitki türetilmiş emülgatör.
katı beyaz balmumu-gibi ürün ile tipik yağ-koku gibi. yağlı Alkoller esterification tarafından Yağ Asitleri ve katalitik hydrogenation gelen hazırlanır.
yağlı Alkoller maddeler olarak geniş bir kullanım yelpazesi var yağlar, reçineler, parfüm ve kozmetik., yumuşatıcılar, emülgatörler ve çeşitli türlü ve merhemler içinde thickeners vardır yaygın olarak kullanılan bir saç şampuanlar ve saç içinde kaplama klimalar.
ayrıca olarak kullanılan bir tutarlılık veren kozmetik ve kişisel bakım kremleri ve losyonlar faktör.
yağlı alkoller emülgatörler ve yumuşatıcılar vardır yapmak cilt pürüzsüz ve nem kaybını önlemek. özdeş yağlı esterleri ovmak artırmak için kullanılır-out in formüller ve kontrol etmek viskozite ve dağılım özellikleri kozmetik, kişisel bakım ürünleri ve ilaç maddeler.
bu ürün 100% sebze kökeni ve Kosher sertifikalı.

KIŞISEL BAKıM-KOZMETIK

Cetyl Stearyl alkol-bir yumuşatıcı kozmetikte kullanılan, saç, tırnak, ve cilt bakım ürünleri.
Cetyl Stearyl Alkol, bir uygun sebze of yağlar Yağ alkol sabunlaşma türetilen ve ortaya çıkan üretilen yağ asitleri. stabilize emülsiyon ve tutarlılık düzenler.
Cetyl Stearyl Alkol: emülgatör olarak Kullanılan ve losyonlar içinde kalınlaştırıcı
Cetyl Stearyl Alkol: hindistan cevizi ve palmiye türetilen yağlar. bu bir kurutma alkol değildir. yumuşatıcı olarak kullanılan ve nem kaybı karşı cildi korumak için. iyileştirilmesi etkileri cilt hissediyorum veya saç hissediyorum.
bir nazik nemlendirici, ter güçlendirici, ve emülgatör. In saç ürünleri, pürüzsüz ve saç manikür yumuşatmak için kullanılır. Cetyl Stearyl Alkol-Bir ikincil emülgatör ki kalınlaştırır veya losyonlar için vücut ekler
Cetyl Stearyl alkol sebze özleri ve doğal bir kalınlaştırıcı türetilen, emülgatör.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CETEARYL STEARYL ALCOHOL 30-70

Cetearyl Alcohol, also called Cetyl-Stearyl Alcohol, is the principal raw material used to synthesize cationic, anionic and nonionic surfactant. It also finds wide application in various industries such as plastics, textiles, medicines, food, farming, machinery, commodity chemicals, and mineral floatation.

Cetearyl Stearyl Alcohol 30-70 is a mixture of naturally derived (Coconut and Palm Oil) fatty alcohols consisting predominantly of Cetyl and Stearyl Alcohol. Cetearyl Alcohol offers very efficient viscosity building in your creams, lotions, and other personal care products, including anhydrous formulations such as body polishes or oil blends. This fabulous ingredient can be utilized to modify rheology and viscosity in the creation of both O/W and W/O emulsions. In addition to enhanced viscosity, Cetearyl Alcohol also imparts its own emolliency in the formulation. When compared to Cetyl Alcohol, Cetearyl Alchol offers enhanced viscosity building effects as well as improved penetration of other ingredients. Cetearyl Alcohol has long been known as a “carrier” and “penetration enhancer”. This widely used fatty alcohol is often employed as the sole conditioning agent in crème rinse or hair conditioner formulations, as it adequately moisturizes and improves wet/dry combout.The 30/70 blend will create a stiffer emulsion than the Cetearyl Alcohol 70/30 will.

Cetearyl Stearyl Alcohol is a mixture of fatty alcohols consisting predominantly of cetylalcohol and stearyl alcohol. These alcohols conform generally to the formula:
Cetyl Alcohol Empirical Formula C16H34O or CH3(CH2)14CH2OH
Stearyl Alcohol Empirical Formula C18H38O or CH3(CH2)16CH2OH

Vegetable source fatty alcohol derived from sustainable palm and coconut oil fatty alcohols (cetyl and stearyl alcohol) used to thicken and stabilize formulations. Cetearyl Stearyl Alcohol imparts an emollient feel to the skin.
Cetearyl Stearyl Alcohol can be used in water-in-oil emulsions, oil-in-water emulsions, and anhydrous formulations--cream, lotion, ointment, body butter, salt scrubs.

Cetyl Stearyl Alcohol (Cetearyl) is a blend of cetyl and stearyl fatty alcohols, and is used as to add viscosity and and as a stabiliser in creams and lotions. Cetyl Stearyl Alcohol is also used as a co-emulsifier and imparts emollient feel and lubricity to the skin.Cetyl Stearyl Alcohol is suitable for us in Creams, Lotions, Balms, Body Butters, Anhydrous Scrubs and Solid Conditioning Bars. Cetyl Stearyl Alcohol is highly compatible with Conditioning Emulsifier and Veg-Emulse, but can be used with all our emuslifiers.


PROPERTIES OF CETEARYL STEARYL ALCOHOL 30-70

Non-gelling thickener, viscosity & consistency enhancer (also in waterless products like lipsticks). At concentrations under 2% also used as co-emulsifier. Also emollient, moisturizing, and foam boosting properties.

Formula: C16H34O
MW: 242.44
Physical Form @ 25°C: White to off-white flakes or pellets.
Color: white
Odour: Odourless Solubility: it is water-insoluble, we will dissolve in alcohol, ether, oil.
Melting Point: 48-55°C
Acid number: 0,2
Iodine number: 0,1-0,3
Unsaponifiable: 0,1-0,5

- Add for tightening of time or as styptic.
- Are used for dissolution and mixing of ingredients among themselves.
- Are used for mitigation of skin.
- So-Emulgator from vegetable raw materials.
- Add to emulsions to prevent division of components in cosmetic formula
- correction (regulator) of viscosity and the stabilizer of creams and lotions of emulsions of M / In
- as primary structural surfactant is used in firm structures of deodorants/antiperspirants.
- Does not render irritant action,
- promotes penetration of nutrients into deeper layers of skin.
- Forms moisture-holding film,
- possesses disinfecting action.
- gives soft pleasant feeling to skin
- Promotes binding and deduction in creams, lipstick and other cosmetics of large amount of water.
- Softener and stabilizer of emulsions.
- strukturoobrazovatel and emolent.
- the konditsoner for hair, improves their structure, facilitates combing


APPLICATIONS OF CETEARYL STEARYL ALCOHOL 30-70


cetearyl stearyl alcohol for use as an emulsifier, emollient, viscosity controller or dispersant. It can also be used as a chemical intermediate in products such as deodorants and cleaners, in which it improves foaming properties. As a result, you can find cetyl alcohol and stearyl alcohol in a wide range of personal care products, lubricants, resins, cosmetics and more.Lotions, creams, hair shampoos, conditioners, body washes, makeup products.

Cetostearyl Alcohol Ethoxylate (C16-18 Alcohol ethoxylate) is also known as Ceteareth, alpha-Ceto Stearyl l-omega-hydroxy-poly (oxy-1,2-ethanediyl), Ceto Stearyl Alcohol Ethoxylated, Polyoxyethylene Ceto Stearyl Alcohol, Polyethylene Glycol Ceto Stearyl Ether. Cetostearyl Alcohol Ethoxylate is white, waxy and solid/flake based on the ethoxylation. More than 10 mole ethoxylate is water soluble and also can dissolve in polar solvents. It is biodegradable surfactants with non-ionic property.

Cetostearyl Alcohol Ethoxylate is widely used in various industrial applications in textile, pharmaceutical, chemical and agriculture field. These surfactants are used as wetting agents, emulsifiers, room cleaning solutions, metalworking and leather processing factories.

Skin Care: All Creams, Lotions
Hair Care: Conditioners, Cream Rinse, Styling Aids
Body Care: Creams, Lotions, Salves and Anhydrous Products

Use in cosmetics:
- we recommend to melt cetearyl alcohol together with oil phase.
- additional working conditions refer to the general principles of receiving emulsions of M / In
-cetearyl stearyl alcohol is applied generally in creams and hair balms.
- Active ingredients in antimicrobic preparations.
- thickener for shampoos
- with - emulsifier for creams, masks for hair
- Joins in cosmetic creams, deodorants, depilators, eyelash oils, hairsprays, masks for hair.

cetyl stearyl alcohol plant derived emulsifier. solid white wax-like product with typical fat-like odour. Fatty alcohols are prepared from fatty acids by esterification and catalytic hydrogenation. fatty alcohols have a wide range of uses as ingredients in lubricants, resins, perfumes and cosmetics., emollients, emulsifiers and thickeners in ointments of various sorts and are widely used as a hair coating in shampoos and hair conditioners. also used as a consistency-giving factor in cosmetics and personal care creams and lotions. fatty alcohols are emulsifiers and emollients to make skin smoother and prevent moisture loss. Identical fatty esters are used to improve rub-out of formulas and to control viscosity and dispersion characteristics in cosmetics, personal care products and pharmaceutical ingredients.

PERSONAL CARE - COSMETIC

• cetyl stearyl alcohol - an emollient used in cosmetics, hair, nail, and skin care products.

• cetyl stearyl alcohol , a fatty alcohol derived from the saponification of suitable vegetable oils and the resulting fatty acids produced. Stabilizes emulsion and regulates consistency.

• cetyl stearyl alcohol: used as an emulsifier and thickener in lotions.

• cetyl stearyl alcohol: derived from coconut and palm oils. This is not a drying alcohol. Used as an emollient and to protect skin from moisture loss. Improving the effects in skin feel or hair feel.

• a gentle humectant, lather booster, and emulsifier. In hair products, it is used to smooth and soften the hair cuticle. Cetyl stearyl alcohol - a secondary emulsifier that thickens or adds body to lotions.

• cetyl stearyl alcohol derived from vegetable extracts and is a natural thickener, emulsifier

Other application areas;

cosmetics preparation.
skin preparations.
hair coating in shampoos and hair conditioners
personal care creams and lotions
shampoos.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.