1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Cocamidopropyl Betaine (Kokamidopropil betain (CAPB) )

METATAGS:Cocamidopropyl betaine,Amphoteric L,Softazoline LPB,Obazoline CAB,Amphitol 20AB,Anpholex LB 2,Rewoteric AMB 12,Tego-Betain L 90,4292-10-8,Lauroylamide propylbetaine,
3-Lauroylamidopropyl betaine,UNII-23D6XVI233,Dimethyl(lauramidopropyl)betaine,Lauroylaminopropyldimethylaminoacetate,N-Laurylamidopropyl-N,N-dimethylbetaine2-[3-(DODECANOYLAMINO)PROPYL-DIMETHYL-AMMONIO]ACETATE,
Cocoamidopropyl betaine,65277-51-2,1-Propanaminium, N-(carboxymethyl)-N,N-dimethyl-3-[(1-oxododecyl)amino]-, inner salt,1-Propanaminium, N-(carboxymethyl)-N,N-dimethyl- 3-[(1-oxododecyl)amino]-, hydroxide, inner salt,
(3-(Lauroylamino)propyl)dimethylaminoacetic acid,[3-(Lauroylamino)propyl]dimethylaminoacetic acid,Amphosol LB,Obazoline LAB,Empigen BR,Lexaine LM,Monateric LMAB
1-Propanaminium, N-(carboxymethyl)-N,N-dimethyl-3-((1-oxododecyl)amino)-, inner salt,Mackam LMB,Softazoline LPB-R,Enagicol L 30B,Dehyton L 12,Rikabion B 300,Lauroylamidopropylbetaine
,Lebon 2000L,AC1L2FXAC1Q22BQ,SCHEMBL22684,DTXSID4041282,CTK5C2481,NSC8191,MolPort-023-220-314,(3-Lauramidopropyl)dimethylbetaine,23D6XVI233,C19H38N2O3,NSC 8191
,NSC-8191,EINECS 224-292-6,(3-Laurylaminopropyl)dimethylaminoacetic acid, hydroxide, inner salt,61789-40-0,AN-20275,I427,LP010942,N,N-Dimethyl-N-dodecanoylaminopropylbetaine,
Glycine, (3-lauramidopropyl)dimethylbetaine,FT-0670746,2-[(3-Dodecanamidopropyl)dimethylaminio]acetate,N-(Dodecylamidopropyl)-N,N-dimethylammonium betaine
,W-105096,2-[3-(dodecanoylamino)propyl-dimethylazaniumyl]acetate,(3-Laurylaminopropyl)dimethylaminoacetic acid, inner salt,UNII-5OCF3O11KX component MRUAUOIMASANKQ-UHFFFAOYSA-N
,(Carboxymethyl)(3-lauramidopropyl)dimethylammonium Hydroxide Inner Salt,1-Propanaminium,N-dimethyl-3-[(1-oxododecyl)amino]-, hydroxide, inner salt,Ammonium, (carboxymethyl)(3-lauramidopropyl)dimethyl-, hydroxide, inner salt
,N-(Carboxymethyl)-N,N-dimethyl-3-[(1-oxododecyl)amino]-1-propanaminium Hydroxide Inner Salt,1-Propanaminium, N-(carboxymethyl)-N,N-dimethyl-3-((1-oxododecyl)amino)-, hydroxide, inner salt,5437-10-5
,N-(Carboxymethyl)-N,N-dimethyl-3-((1-oxododecyl)amino)-1-propanam- inium hydroxide, inner salt
MeSH Synonyms:
cocamidopropyl betaine
cocamidopropylbetaine

Molecular Formula: C19H38N2O3
Molecular Weight: 342.524 g/mol
IUPAC Name: 2-[3-(dodecanoylamino)propyl-dimethylazaniumyl]acetate
CAS: 4292-10-8
EC Number: 224-292-6

 


Kokamidopropil betain (CAPB), kozmetik ve kişisel hijyen ürünlerinde (ör. Şampuanlar, kontak lens özümleri, diş macunu deterjanları, makyaj temizleyicileri, banyo jöleleri, cilt bakım ürünleri, temizleyiciler, sıvı sabunlar, antiseptikler vb.)
Artan bir şekilde kullanılan bir amfoterik sentetik deterjandır. Ve jinekolojik ve anal hijyen ürünleridir), çünkü nispeten hafif derecede hafif bir cilt tahrişine neden olur. CAPB'ye gecikmiş T hücre aracılı tip IV aşırı duyarlılık reaksiyonları
bildirilmiş olup kontakt duyarlılığı prevalansı% 3.0 ila 7.2 arasında bulunmuştur. Artan oranlarda duyarlılaşma, CAPB'nin 2004'te Yılın Allerjen ismi haline gelmesine yol açtı. Üretim sürecinde (amidoamin ve dimetilaminopropilamin gibi) verilen
ilgili safsızlıkların sensitizasyonda rol oynadığı düşünülmektedir.


Kokamidopropil betain (CAPB) MeSH Farmakolojik Sınıflaması
Yüzey Aktif Maddeler
Suyun ara yüzey gerilimini değiştiren ajanlar; Genellikle molekülde bir lipofilik ve bir hidrofilik grup bulunan maddeler; Sabunlar, deterjanlar, emülgatörler, dağıtıcı ve ıslatıcı ajanlar ve birkaç grup antiseptik içerir.
Kokamidopropil betain bir yüzey aktif cismidir; Tahriş ve alerjik kontakt dermatit, bileşenin kendisinden veya içindeki mevcut 3-dimetilaminopropilamin gibi yabancı maddelerden kaynaklanabilecek reaksiyonlarla ilişkilendirilmiştir.

Kocamidopropyl betain şampuan, diş macunu ve vücut yıkama gibi birçok kişisel bakım ürünlerinde bulunan bir kimyasaltır. Kimyasal hindistancevizinden elde edilir ve ürünler daha fazla köpük üretmek için kullanılır. Çünkü kokamidopropil betain kökenlidir
 Hindistancevizi yağı, hatta doğal olarak etiketli bazı kişisel bakım ürünleri içerir. Hükümet, içeriği güvenli olarak görse de, bazı insanlar maruz kaldıktan sonra olumsuz tepkiler almaktadır.

Kokamidopropil betain (CAPB) Alerjik reaksiyonları

Maoc'un Tom'a göre, kokamidopropil betain bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Kimyasal maddenin neden olabileceği reaksiyonlardan bazıları tahriş olmuş cilt ve kızarıklıkları içerir.
Diğer Cilt Rahatsızlığı

Kokamidopropil betain içeren ürünler ayrıca yanma ve kaşıntı da dahil olmak üzere ciddi cilt reaksiyonlarına neden olabilir. Çevrimiçi doğal yaşam dergisi Pure-Zing.com'a göre, kokamidopropil betain kabarcık cildi,
Özellikle de çok fazla safsızlık olan ürünlerde.

Kokamidopropil betain (CAPB) Göz tahrişi

Şampuanlarda yetişkinler ve çocuklar için bir bileşen olarak, kokamidopropil betain kolayca gözlere bulaşabilir. Bu, HERA Projesine göre, önemli miktarda göz tahrişine neden olabilir; bu, maddelerin içerdiği riskleri değerlendirir.
Ortak ev ürünleri.

 

Kokamidopropil betain (CAPB) Sanayi Kullanımı:
Yüzey aktif maddeler:
CBI
Ara ürünler
Petrol üretimine özgü işleme yardımcıları
Yüzey aktif maddeler

Kokamidopropil betain (CAPB) Tüketici Kullanımları:
CBI
Temizleme ve Döşeme Bakım Ürünleri

 

 

Cocamidopropyl betaine (CAPB) is an amphoteric synthetic detergent that has been increasingly used in cosmetics and personal hygiene products (eg, shampoos, contact lens solutions, toothpaste detergents, makeup removers,
bath gels, skin care products, cleansers, liquid soaps, antiseptics, and gynecologic and anal hygiene products) because it induces relatively mild skin irritation. Delayed T-cell-mediated type IV hypersensitivity reactions
to CAPB have been reported, and contact sensitization prevalence is estimated at between 3.0 and 7.2%. The increasing rates of sensitization led to CAPB's being named Allergen of the Year in 2004. Related impurities rendered
during the manufacturing process (such as amidoamine and dimethylaminopropylamine) are thought to play a role in sensitization.


MeSH Pharmacological Classification of Cocamidopropyl Betaine :
Surface-Active Agents
Agents that modify interfacial tension of water; usually substances that have one lipophilic and one hydrophilic group in the molecule; includes soaps, detergents, emulsifiers, dispersing and wetting agents, and several groups of antiseptics.
Cocamidopropyl betaine is a surfactant; it has been associated with irritation and allergic contact dermatitis, reactions that could be due to the ingredient itself or to impurities present in it, such as 3-dimethylaminopropylamine.

Cocamidopropyl betaine is a chemical found in many personal care products, including shampoo, toothpaste and body wash. The chemical is derived from coconuts and is used to make products produce more foam. Because cocamidopropyl betaine originates
from coconut oil, even some personal care products labeled as natural still contain it. Although the government regards the ingredient as safe, some people do have negative reactions after exposure to it.

Allergic Reactions of Cocamidopropyl Betaine
Cocamidopropyl betaine can cause allergic reactions in some people, according to Tom's of Maine. Some of the reactions the chemical can cause include irritated skin and rashes.
Other Skin Discomfort

Products containing cocamidopropyl betaine can also cause serious skin reactions, including burning and itching. According to the online natural living magazine Pure-Zing.com, cocamidopropyl betaine is even linked to blistering skin,
especially in products with a lot of impurities.

Eye Irritation of Cocamidopropyl Betaine :

As an ingredient in shampoos for both adults and children, cocamidopropyl betaine can easily get into the eyes. This may cause significant eye irritation, according to the HERA Project, which assesses the risks of ingredients in
common household products.

 

Industry Uses of Cocamidopropyl Betaine :
Surface active agents:
CBI
Intermediates
Processing aids, specific to petroleum production
Surface active agents

Consumer Uses of Cocamidopropyl Betaine :
CBI
Cleaning and Furnishing Care Products

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.