1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ZINC (OMADINE) PRYTHIONE ( ÇİNKO OMADİN PRİZYON)

ZINC PRYTIONE (ÇİNKO PRİTİON)

CAS NO: 13463-41-7

METATAGS;2-pyridinethiol, 1-oxide, zinc salt;Zinc pyrithione;1-Hydroxypyridine-2-thione zinc salt; Zinc Pyrithione; Pyrithione zinc; 2-Pyridinethiol 1-Oxide Zinc Salt; Bis(2-pyridylthio) Zinc 1,1'-Dioxide; Mercaptopyridine N-oxide zinc salt; 2-Mercaptopyridine N-oxide zinc salt;109702-19-4, 118480-78-7, 1192-70-7, 1320-68-9, 13463-41-7, 14376-32-0, 15686-64-3, 162400-43-3, 16782-00-6, 17652-47-0, 192458-89-2, 208398-70-3, 2(1H)-Pyridinethione, 1-hydroxy-, zinc complex, 226883-65-4, 244778-79-8, 2C5H4NOS.Zn, 2-Mercaptopyridine 1-oxide zinc salt, 2-Pyridinethiol-1-oxide, zinc salt, 31089-48-2, 3138-01-0, 35430-20-7, 3590-23-6, 39412-61-8, 51148-10-8, 51406-57-6, 55172-61-7, 74261-71-5, AI3-62421, BC-J, Biocut ZP, Bis(1-hydroxy-2(1H)-pyridinethionato)zinc, Bis(2-pyridinethiol-1-oxide)zinc, Bis(2-pyridylthio)zinc 1,1'-dioxide, bis(N-oxopyridine-2-thionato)zinc (II), Breck One Dandruff Shampoo, C10H8N2O2S2Zn, Caswell No. 923, CCRIS 4894, EINECS 236-671-3, EPA Pesticide Chemical Code 088002, Evafine P 50, Finecide ZPT, FSB 8332, Head and Shoulders, HEAD AND SHOULDERS CONDITIONER, HEAD & SHOULDERS CONDITIONER, Hokucide ZPT, HSDB 4498, LS-784, NCGC00091933-01, Niccanon SKT, NSC 290409, OM-1563, Omadine Zinc, Piritionato cincico [INN-Spanish], PYRITHIONE ZINC, Pyrithione zinc derivative, Pyrithione zincique [INN-French], Pyrithione zinc [USAN:BAN:INN], Pyrithione zinc [USAN:INN:BAN], Pyrithionum zincicum [INN-Latin], Sebulon Shampoo, (T-4)-bis(1-hydroxy-2(1H)- pyridinethionato-O,S)zinc, (T-4)-Bis(1-hydroxy-2(1H)-pyridinethionato-O,S)zinc, Tomicide Z 50, Tomicide ZPT 50, Top Brass, Vancide P, Vancide ZP, Wella Crisan, Zinc 1-hydroxy-2-pyridinethione, zinc 1-oxidanidylpyridin-1-ium-2-thiolate, zinc 1-oxidopyridin-1-ium-2-thiolate, Zinc 2-mercaptopyridine N-oxide, Zinc 2-pyridinethiol-1-oxide, Zinc, bis(1-hydroxy-2(1H)-pyridinethionato)-, Zinc, bis(1-hydroxy-2(1H)-pyridinethionato)- (8CI), Zinc, bis(1-hydroxy-2(1H)-pyridinethionato-O,S)-(T-4)-, Zinc, bis(1-(hydroxy-kappaO)-2(1H)-pyridinethionato-kappaS2)-, (T-4)-, Zinc, bis[1-(hydroxy-.kappa.O)-2(1H)-pyridinethionato-.kappa.S2]-, (T-4)-, Zinc, bis(2-pyridinylthio)-, N,N'-dioxide, Zinc, bis(2-pyridylthio)-, 1,1'-dioxide, Zinc, bis(2-pyridylthio)-, N,N'-dioxide, Zinc bis(2-pyridylthio)-N-oxide, zinc bis(2-thioxopyridin-1(2H)-olate), Zinci pyrithionum, Zinc Omadine, Zincon Dandruff Shampoo, Zincpolyanemine, Zinc pt, Zinc pyrethion, Zinc pyridine-2-thiol 1-oxide, Zinc pyridine-2-thiol-1-oxide, Zinc pyridinethione, Zinc - pyrion, Zinc pyrithione, ZNP bar, ZnPT, Zn - pyrion, ZPT;biocut ZP;breck one dandruff shampoo;chemical ZPT;head and shoulders;2-mercaptopyridine N-oxide zinc salt;2-mercaptopyridine-1-oxide zinc salt;bis[pyridine-2-thiolato-kappaS 1(oxide-kappaO)]zinc;bis(2-pyridinethiol-1-oxide)zinc;2-pyridinethiol, 1-oxide, zinc salt (2:1);bis(2-pyridylthio)zinc 1,1'-dioxide;pyrithione zinc;pyrithionum zincicum;sebulon shampoo;tomicide ZPT 50;vancide ZP;zinc bis(pyridine-2-thiolate 1-oxide);zinc omadine enhanced CP dispersion;zinc omadine fine particle size (FPS) fungicide-algaecide dispersion (zinc pyrithione);zinc omadine general fungicide-algaecide dispersion (zinc pyrithione);zinc pyrithione 48-50 dispersion (cleanbio zinc);zinc, bis(1-(hydroxy-kappaO)-2(1H)-pyridinethionato-kappaS2)-, (T-4)-;zinc, bis(1-hydroxy-2(1H)-pyridinethionato-O,S)-(T-4)-;zinc, bis(1-hydroxy-2(1H)-pyridinethionato)- (8CI);zinc, bis(2-pyridinylthio)-, N,N'-dioxide;zinc, bis(2-pyridylthio)-, 1,1'-dioxide;zinc, bis(2-pyridylthio)-, N,N'-dioxide;zinc;1-oxidopyridin-1-ium-2-thiolate;zincon dandruff shampoo;zincpolyanemine;ZPT;ZNPT;zincpt;OM-1563;vancidep;de-squaman;vancide zp;zincpyrion;ZPT(power);ZINC PYRIT;zink priorin;zınk prıorın;ZINK PRIORIN;ZİNK PRİORİN;zinc priorin;zınc prıorın;ZINC PRIORIN;ZİNK PRİORİN;ŞAMPUAN;KEPEKŞAMPUANI;SHAMPOO;çinko priorin;çınko priorin;ÇİNKO PRİORİN;ÇINKO PRIORIN;CINKO PRIORIN;CİNKO PRİORİN;cınkoprıorın;cinkopriorin;zincpriorin;zıncprıorın;ZİNCPRİORİN;ZINCPRIORIN;ZİNKPRİORİN;ZINKPRIORIN;zinkpriorin;zınkprıorın;ÇİNKOPRİORİN;CİNKOPRİORİN;ÇINKOPRIORIN;CINKOPRIORIN;ÇINKIPRIORIN

 

Çinko Prytiyonun moleküler ağırlığı
317,70

Çinko Prytiyonun moleküler formülü
C10H8N2O2S2Zn

Çinko Prytiyonun Görünüşü
Bej ince granüller (est)

Çinko Prytione Erime Noktası
240.00 ° C. @ 760.00 mm Hg

Çinko Prytionun Kaynama Noktası
350.20 ° C. @ 760.00 mm Hg

Çinko Prytiyonun Buhar Basıncı
0.000091 mm / Hg @ 25.00 ° C.

Çinko Prytione'nin Parlama Noktası
330.00 ° F TCC (165.60 ° C.)

LogP (o / w) Çinko Prytione
-0,900

Ürün Açıklaması
Çinko Omadin olarak da bilinir, 1930'ların başında çinko bromid'in piritiyon kompleksleri zaten sentezlenmiş ve topikal bir antifungal veya antibakteriyel madde olarak kullanılmıştır. Oda sıcaklığında beyaz ila sarı kristal tozdur. Hafif karakteristik koku. Suda çözünmez. Çözünürlük: su 15mg / kg; PH = 8 Su 35mg / kg; Etanol 100mg / kg; Polietilen glikol (PEG400) 2000 mg / kg. 4.5 ila 9.5 arasında bir pH optimum aralığı; % 10 süspansiyon pH3.6 kütle fraksiyonu. Çinko pirition, çözünmeyen çökelti oluşturan katyonik ve iyonik olmayan yüzey aktif cisimlerle reaksiyona girer, ışıkta ve oksidansta dengesiz, yüksek sıcaklıklarda asitler ve bazlar için kararlı değildir. EDTA ile uyumlu değildir, iyonik olmayan yüzey aktif maddeler kısmen deaktive edilir. Ağır metallerin bulunması durumunda şelasyon veya anti-sekestrasyon meydana gelir ve bu çelat suda çözünmez.Çinkonun bir tür formülize edilmiş halidir, yoğun kepek tedavisinde en yaygın kullanılan maddedir,tek başına yeterli olabilmektedir ancak aşırı kepek, yağlı egzama ve sedef hastalığı gibi kepeğin çok abartılı olduğu durumlarda climbazol ile etkinliğinin çok arttığı bilinmektedir.

Zink pyrition kepeğin sebebi olan hızlı cilt yenilenmesine bağlı olarak gelişen ölü cilt tabakasını eriterek sorunu çözer bu etkisine keratolitik etki denir.Gerek seboreik dermatit te gerekse aşırı kepeklenmede asıl sorun mantar olduğu için ek olarak climbazole kullanılması tedavide başarıyı artıracaktır.
EEC ve GB7916-87, kozmetik ürünlerinde çinko piritiyon kütle fraksiyonunun maksimum izin verilen konsantrasyonunun% 0,5 olduğunu, yalnızca ürünlerin kullanımdan sonra temizlenmesini sağlar. Genel konsantrasyon 250 ~ 1000mg / kg (aktif), çinko pirition, jel, krem, Losyonlar, talk pudrası ve kepek öncesi şampuan, deodorant ve ayrıca eşyaların dezenfekte edilmesi için.
Çinko Pyrithione, kepek ve seboreik dermatiti tedavi etmek için şampuanlara eklenen bir antimikrobik maddedir. Molekül, çinko piritiyon kompleksidir ve bu nedenle de yaygın olarak (ancak karışık olarak) 'piritiyon çinko' olarak anılır. Çinko piritiyon içeren şampuanlar tipik olarak reçetesiz satın alınabilir.

Avrupa'da, çinko piritiyon bir ilaç olarak değil bir koruyucu olarak düzenlenir. Bu, bileşenin şampuanlarda bulunan diğer aktif maddelere (örn., Ketokonazol) farklı düzenlemelere tabi olduğu anlamına gelir; ve önemlisi, üretici doz şemasına karar verir. Şampuanlar genellikle durulamadan önce 5-10 dakika bekletilir ve her 2-3 günde bir uygulanır. Bu markaya göre değişiklik gösterebilir ve şampuan içindeki diğer bileşenlere bağlıdır.

Çinko Piridin, beyaz ila hafif sarı kristaller halinde bulunur. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde Zinc Pyrithione, temizlik ürünleri, saç kremi, şampuan, göz kapakları, yüz tozları ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır.


Çinko Piridin'in Kullanım Alanları
Kepek için şampuan, çinko piritiyon Gram pozitif ve negatif bakterileri ve kalıp büyümesini inhibe edebilir, Saçları etkili bir şekilde bakıma sokar, saç yaşlanmayı geciktirir, beyaz saçları kontrol altına alır ve saç dökülmesini önler. Çinko pirition aynı zamanda bir kozmetik koruyucu, yağ, boya biyosit olarak da kullanılır.
Çinko piritiyon mantarları ve bakterileri güçlü bir öldürme gücüne sahiptir, böylelikle kepekli mantarları etkili bir şekilde öldürerek kepekli bir rol oynamaktadır.
Çinko Piridin'in Kimyasal Özellikleri
Bej granülleri
Antibakteriyel (üriner)
Genel açıklama
İnce bej zerreleri.
Hava ve Su Reaksiyonları
Suda çözünmez.
Reaktivite Profili
Çinko pirition gibi organometalikler birçok diğer grupla reaktiftir. Asitler ve bazlarla uyuşmaz. Organometalikler iyi indirgeyici ajanlardır ve bu nedenle oksitleyici ajanlarla uyuşmazlar. Toksik veya yanıcı gazlar üretmek için genellikle su ile reaktiftir.

 

 

 

 


Molecular weight of Zinc Prytione
317.70

Molecular formula of Zinc Prytione
C10H8N2O2S2Zn

Appearance of Zinc Prytione
beige fine granules (est)

Melting Point of Zinc Prytione
240.00 °C. @ 760.00 mm Hg

Boiling Point of Zinc Prytione
350.20 °C. @ 760.00 mm Hg

Vapor Pressure of Zinc Prytione
0.000091 mm/Hg @ 25.00 °C.

Flash Point of Zinc Prytione
330.00 °F. TCC ( 165.60 °C. )

logP (o/w) of Zinc Prytione
-0.900


Product description of Zinc Prytione
Also known as zinc Omadine ,this pyrithione complexes of zinc bromide, in the early 1930s, was already synthesized and used as a topical antifungal or antibacterial agent. At room temperature it is white to yellow crystalline powder. Slight characteristic odor. Insoluble in water. Solubility: water 15mg/kg; pH = 8 Water 35mg/kg; Ethanol 100mg/kg; polyethylene glycol (PEG400) 2000mg/kg. A pH optimum range of 4.5 to 9.5; mass fraction of 10% suspension pH3.6. Zinc pyrithione react with cationic and non-ionic surfactants forming insoluble precipitate, unstable in the light and oxidizer, when at higher temperatures ,it is not stable to acids and bases . It is not compatible with EDTA, non-ionic surfactants make it partially deactivated. When with the presence of heavy metals, chelation or anti-sequestration will occur, and these chelates are insoluble in water.
EEC and GB7916-87 provide that maximum allowable concentration of mass fraction of zinc pyrithione on cosmetics is 0.5%, only for cleaning after using products.General concentration 250~1000mg/kg (active), zinc pyrithione can be used in gels, creams, lotions, talcum powder and anti-dandruff shampoo, deodorant and also for disinfecting articles.Zinc is a formulated form, most commonly used in intensive dandruff treatment alone, but it is known to be effective with climbazole in cases where excessive dandruff, oily eczema and psoriasis are very exaggerated.

This effect is called keratolytic effect by dissolving the dead skin layer which develops due to the rapid skin regeneration caused by Zinc pyrition. It is also called keratolytic effect. In case of seborrheic dermatitis te is the main problem for excessive dandruff, additional use of climbazole will increase the success in treatment.

Zinc Pyrithione is an antimicrobial added to shampoos to treat dandruff and seborrhoeic dermatitis. The molecule is a pyrithione complex of zinc, and so is also commonly (but confusingly) referred to as ‘pyrithione zinc'. Shampoos containing zinc pyrithione can be typically be bought without a prescription.

In Europe, zinc pyrithione is regulated as a preservative and not a medication. This means that the ingredient is subject to different regulations to other active ingredients found in shampoos (e.g. ketoconazole) - and importantly, the manufacturer decides the dosing schedule. The shampoos are typically left for 5-10 minutes before rinsing, and applied every 2 to 3 days. This can vary by brand, and depends on any other ingredients in the shampoo.

Zinc Pyrithione occurs as white to slightly yellow crystals. In cosmetics and personal care products, Zinc Pyrithione is used in the formulation of cleansing products, hair conditioners, shampoos, eyeliners, face powders and skin care products.

Uses of Zinc Pyrithione
Shampoo for dandruff,zinc pyrithione can inhibit Gram positive and negative bacteria and mold growth,Care hair Effectively , delay hair aging ,control white hair and hair loss generation. zinc pyrithion is also used as a cosmetic preservative, oil, paint biocide.
Zinc pyrithione has a strong killing power on fungi and bacteria so that it can effectively kill dandruff fungus,playing a role in dandruff .
Chemical Properties of Zinc Pyrithione
Beige granules
antibacterial (urinary)
General Description
Fine beige granules.
Air & Water Reactions
Insoluble in water.
Reactivity Profile
Organometallics, such as Zinc pyrithione, are reactive with many other groups. Incompatible with acids and bases. Organometallics are good reducing agents and therefore incompatible with oxidizing agents. Often reactive with water to generate toxic or flammable gases.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.