1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLİSERİL STEARAT (GLYCERYL STEARATE)


GLYCERYL STEARATE (GLİSERİL STEARAT)

CAS NO:123-94-4
EC NO:250-705-4

METATAGS:OCTADECANOIC ACID, ESTER WITH 1,2,3PROPANETRIOL; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE; STEARINE; Glyceryl monostearate; Glyceryl stearate; Monostearin; 123-94-4; Tegin; 1-Glyceryl stearate; Stearin, 1-mono-; Octadecanoic acid, 2,3-dihydroxypropyl ester; 1-Monostearoylglycerol; Sandin EU; 31566-31-1; 1-MONOSTEARIN; Glycerin 1-monostearate; Aldo MSD; Aldo MSLG; Glycerin 1-stearate; Glycerol 1-stearate; Arlacel 165; Tegin 55G; alpha-Monostearin; Emerest 2407; Aldo 33; Aldo 75; Glycerol 1-monostearate; Glyceryl 1-monostearate; Stearic acid 1-monoglyceride; 1-Stearoyl-rac-glycerol; Stearoylglycerol; 2,3-dihydroxypropyl octadecanoate; 3-Stearoyloxy-1,2-propanediol; Glycerol alpha-monostearate; .alpha.-Monostearin; Tegin 515; 1-octadecanoyl-rac-glycerol; NSC 3875; 2,3-Dihydroxypropyl stearate; FEMA No. 2527; Stearic acid alpha-monoglyceride; NSC3875; Glycerol stearate, pure; MONOSTEARIN (L); EINECS 204-664-4; EINECS 245-121-1; Stearic acid, monoester with glycerol; Glycerol .alpha.-monostearate; MG(18:0/0:0/0:0)[rac]; 1-MONOSTEAROYL-rac-GLYCEROL
VBICKXHEKHSIBG-UHFFFAOYSA-N; Stearic acid .alpha.-monoglyceride; (1)-2,3-Dihydroxypropyl stearate; 11099-07-3; NCGC00164529-01; gliseril monostearat; gliseril stearat; gliseril staarate; gliserin stearat; gliserin stearin; Cerasynt 945; Glyceryl Stearate (and) Laureth-23; Cerasynt IP; Glycol Stearate (and) Stearamide AMP; Cerasynt M; Glycol Stearate; Cerasynt PA; Propylene Glycol Stearate; Cerasynt Q; Glyceryl Stearate SE; Cerasynt SD; Glyceryl Stearate; Emulsynt 1055; Polyglyceryl-4 Oleate (and) PEG-8 Propylene Glycol Cocoate

 

 

 

 

Gliseril Stearat Nedir?
Gliseril Stearat gliserin ve stearik asidin esterifikasyon ürünleridir. Gliseril Stearat, beyaz veya krem ​​rengi mum benzeri bir katıdır.

Gliseril Stearat SE, az miktarda sodyum ve / veya potasyum stearat içeren bir "Kendiliğinden Emülsiyonlaştırıcı" gliseril Stearat formudur.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, gliseril Stearat yaygın olarak kullanılır ve losyonlar, kremler, tozlar, cilt temizleme ürünleri, makyaj temelleri ve temelleri, rimel, göz farı, göz farı, saç kremi ve durulamalar ile güneş ve güneş koruyucu ürünlerinde bulunur.

Neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır?
Gliseril Stearat, cildin yüzeyinde yağlayıcı olarak işlev görür ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ayrıca, cildin yüzeyinde bir bariyer oluşturarak derideki su kaybını da yavaşlatır. Gliseril Stearat ve Gliseril Stearat SE, emülsiyon haline getirilecek maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyon oluşturmaya yardımcı olur.

Gliseril Stearat hurma çekirdeği, sebze veya soya yağı ile türetilir ve ayrıca insan vücudunda doğal olarak bulunmaktadır. Cildin yüzeyinde yağlayıcı olarak işlev görür ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Deriye kolayca nüfuz eder ve cildin yüzeyinde bir bariyer oluşturarak derideki su kaybını yavaşlatır. Cildin serbest radikal hasarından da korunduğu gösterildi.

Gliseril Stearatın İşlevleri

Gliseril Stearat hurma çekirdeği, sebze veya soya yağı ile türetilir ve ayrıca insan vücudunda doğal olarak bulunmaktadır. Cildin yüzeyinde yağlayıcı olarak işlev görür ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır (Kaynak). Deriye kolayca nüfuz eder ve cildin yüzeyinde bir bariyer oluşturarak derideki su kaybını yavaşlatır. Cildin serbest radikal hasarından da korunduğu gösterildi.

Kimyasal olarak, Gliseril Stearat, ürünleri stabilize etmek, su buharlaşmasını azaltmak, ürünleri donmaya karşı dirençli yapmak ve yüzey kabukları oluşturmalarını önlemek için kullanılır.

Tanım: Gliseril stearat SE (biraz miktarda potasyum stearat içerdiği için kendinden emülsiyon haline getiren) gliserin ve stearik asidin monoesteridir. Bitkisel kaynaklı. Bu, bir HLB değeri 5.8 olan ve bu nedenle yağ içinde su emülsiyonları yapmak için yararlı olan bir emülgatördür. Aynı zamanda, su içinde yağ formülasyonları için birlikte emülsiyonlaştırıcı ve yoğunlaştırıcı olarak da kullanılabilir. Beyaz olmayan gevrek, mülayim bir koku. Yağda çözünür.
CAS: 123-94-4
INCI Adı: Gliseril stearat
Özellikleri: Su ve yağ fazını emülsiye eder, o / w formülasyonlarında dengeleyici ve yoğunlaştırıcı olarak görev yapar, çeşitli kozmetik formülasyonlarda yaygın olarak kullanılır.
Kullanım: Formüllerin yağ / emülgatör fazına ekleyin, 55 ° C / 130 ° F'de erir. Kullanım düzeyi:% 1-10. Yalnızca harici kullanım içindir.
Uygulamalar: Nemlendirici kremler, losyonlar, merhemler, ter önleyici, saç bakımı ve güneş kremi.

Gliseril stearat (GMS) kişisel bakım formülasyonlarında en çok kullanılan maddelerden biridir. Ancak, çoğu formulatör tarafından iyi anlaşılmayan bir materyal. GMS (AB) normalde yağlı alkollerle kombine edilmiş tabakalı jel (AB) ağı (LGN) bazlı yağ / su emülsiyonlarında düşük HLB yoğunlaştırıcı ajan olarak kullanılır.

Gliseril Stearat, ayrıca Gliseril MonoStearat veya GMS olarak da bilinir ve EcoCert sertifikasına sahiptir.

Gliseril Stearat, gliserin bileşeni nedeniyle cilt kıvamlandırma, nemlendirme ve hidrasyon sağlayan stearik asitten (gliserin ve stearik asit) elde edilen doğal gliseril esterdir.

Emülsiyonlarınıza daha yumuşak, pürüzsüz bir his veren iyonik olmayan bir matlaştırıcı, koyulaştırıcı ve formülasyon sabitleyici olarak işlev görür.

Gliseril Stearat, koyulaştırma ve stabilizasyon için laktilatlar ile birlikte yumuşatıcı olarak işlev görmek ve emülsiyona daha pürüzsüzlük kazandırmak için en iyi seçeneklerden biridir.

ÖZELLİKLER

Beyaz Flak / Granül
Karakteristik Koku
Yağ Çözünebilir
Mağaza Sıkı Kapalı, Isıdan Korumalı
Düzgün Kullanıldığında ve Depolanmış Olduğunda 24 Aylık Raf
KILAVUZ
Petrol Fazına Ekle
2.0 ila 5.0%

Gliseril stearat gliserin ve stearik asit arasındaki reaksiyonun sonucudur. Hepimiz gliserinin ne olduğunu ve neyi yaptığını biliyoruz (genelde bitkisel bazlı nemlendirici) ve stearik asit palmiye çekirdeği ve soya gibi çeşitli bitkisel, hayvansal ve yağlı kaynaklardan elde edilen yağlı asit bileşiğidir. Gliserin ve stearik asit ile reaksiyonun nihai sonucu, krem ​​rengi, vaks gibi bir maddedir.

 

 

 

 

 

What Is Glyceryl Stearate
Glyceryl Stearate is esterification products of glycerin and stearic acid. Glyceryl Stearate is a white or cream-colored wax-like solid.

Glyceryl Stearate SE is a "Self-Emulsifying" form of Glyceryl Stearate that also contains a small amount of sodium and or potassium stearate.

In cosmetics and personal care products, Glyceryl Stearate is widely used and can be found in lotions, creams, powders, skin cleansing products, makeup bases and foundations, mascara, eye shadow, eyeliner, hair conditioners and rinses, and suntan and sunscreen products.

Why is it used in cosmetics and personal care products?
Glyceryl Stearate acts as a lubricant on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance. It also slows the loss of water from the skin by forming a barrier on the skin's surface. Glyceryl Stearate, and Glyceryl Stearate SE help to form emulsions by reducing the surface tension of the substances to be emulsified.

Glyceryl Stearate is derived from palm kernel, vegetable or soy oil and is also found naturally in the human body. It acts as a lubricant on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance. It easily penetrates the skin and slows the loss of water from the skin by forming a barrier on the skin's surface. It has been shown to protect skin from free-radical damage as well.

Functions of Glyceryl Stearate

Glyceryl Stearate is derived from palm kernel, vegetable or soy oil and is also found naturally in the human body. It acts as a lubricant on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance (Source). It easily penetrates the skin and slows the loss of water from the skin by forming a barrier on the skin's surface. It has been shown to protect skin from free-radical damage as well.

Chemically, Glyceryl Stearate is used to stabilize products, decrease water evaporation, make products freeze-resistant, and keep them from forming surface crusts.

Description: Glyceryl stearate SE (self-emulsifying as it contains a small amount 3-6% of potassium stearate) is the monoester of glycerin and stearic acid. Vegetable origin. It is an emulsifier with a HLB value of 5.8 and thus useful for making water-in-oil emulsions. It can also be used as a co-emulsifier and thickener for oil- in-water formulations. Off-white flakes, bland odor. Soluble in oil.
CAS: 123-94-4
INCI Name: Glyceryl stearate
Properties: Emulsifies water and oil phase, acts as stabilizer and thickener in o/w formulations, widely used in a variety of different cosmetic formulations.
Use: Add to oil/emulsifier phase of formulas, melts at 55°C/130°F. Use level: 1-10%. For external use only.
Applications: Moisturizing creams, lotions, ointments, antiperspirant, hair care and sunscreen.

Glyceryl stearate (GMS) is one of the most commonly used ingredients in personal care formulations. But it's a material that is not well understood by most formulators. GMS (EU) is normally used as a low-HLB thickening agent in lamellar gel (EU) network (LGN)-based oil-in-water emulsions, often combined with fatty alcohols.

Glyceryl Stearate, also known as Glyceryl MonoStearate, or GMS, is EcoCert certified.

Glyceryl Stearate is the natural glyceryl ester from stearic acid (glycerin and stearic acid) which offers skin conditioning, moisturization and hydration due to the glycerin component.

Functions as a non-ionic opacifier, thickener, and formulation stabilizer, where it also imparts a softer, smoother, feel to your emulsions.

Glyceryl Stearate is one of the best choices, for thickening and stabilizing, to use in combination with the lactylates, where it also functions as an emollient, and gives the emulsion more smoothness.

SPECIFICATIONS

Off White Flake / Granule
Characteristic Odor
Oil Soluble
Store Tightly Closed, Protected from Heat
24 Month Shelf when Properly Handled, and Stored
GUIDELINES
Add to Oil Phase
2.0 to 5.0%

Glyceryl stearate is the end result of reaction between glycerin and stearic acid. We all know what glycerin is and does (generally vegetable based humectant), and stearic acid is a fatty acid compound extracted from a variety of vegetable, animal, and oil sources such as palm kernel and soy. The end result of the reaction with glycerin and stearic acid is a cream-colored, waxy like substance.

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.