1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ETHYLHEXYL PALMITATE

ETHYLHEXYL PALMITATE

CAS NO: 29806-73-3

METATAGS;2-ETHYLHEXYL PALMITATE; 2-ETHYLHEXYL ESTER HEXADECANOIC ACID; 2-ETHYLHEXYL ESTER PALMITIC ACID; 2-ETHYLHEXYL HEXADECANOATE; 2-ETHYLHEXYL PALMITATE; ALKYL (14,16,18) 2-ETHYL HEXANOATE; ELFACOS EHP; HEXADECANOIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTER; HEXADECANOIC ACID, 2ETHYLHEXYL ESTER; OCTYL PALMITATE; PALMITIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTER; Ethylhexyl Palmitate is an ester of 2-ethylhexyl alcohol and palmitic acid;ETHYLHEXYL PALMITATE;2-Ethylhexyl hexadecanoate;29806-73-3;Ethylhexyl palmitate;Elfacos EHP;Ceraphyl 368;Wickenol 155;Hexadecanoic acid, 2-ethylhexylester;Palmitic acid, 2-ethylhexyl ester;EINECS 249-862 1;AI3 31580;AK116075;AC1L1XWV;SCHEMBL15529;DTXSID3027958;CTK4G3838;Palmitic acid 2-ethylhexyl ester;MolPort-006-125-956;SFAAOBGYWOUHLU-UHFFFAOYSA-N;Hexadecanoic acid,2-ethylhexyl ester;AKOS016010384;CC-10523;LP011985;O206;KB-230437;LS-101204;43728-EP2292593A2;43728-EP2311829A1;43728-EP2374792A1;C-28041;J-017652 2-ETHYLHEXYL PALMITATE;ETHYLHEXYL PALMITATE;2-Ethylhexyl hexadecanoate;29806-73-3;Ethylhexyl palmitate;Elfacos EHP;Ceraphyl 368;Wickenol 155;Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester;Palmitic acid, 2-ethylhexyl ester;EINECS 249-862-1;AI3-31580;AK116075;AC1L1XWV;SCHEMBL15529;DTXSID3027958;CTK4G3838;Palmitic acid 2-ethylhexyl ester;MolPort-006-125-956;SFAAOBGYWOUHLU-UHFFFAOYSA-N;Hexadecanoic acid,2-ethylhexyl ester;AKOS016010384;CC-10523;LP011985;O206;KB-230437;LS-101204;43728-EP2292593A2;43728-EP2311829A1;43728-EP2374792A1;C-28041;J-017652;2-Ethylhexyl hexadecanoate;29806-73-3;Elfacos EHP;Ceraphyl 368;Wickenol 155;Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester;Palmitic acid, 2-ethylhexyl ester;EINECS 249-862-1;AI331580;AK116075;AC1L1XWV;SCHEMBL15529;DTXSID3027958;CTK4G3838;Palmitic acid 2-ethylhexyl ester;MolPort-006-125-956;SFAAOBGYWOUHLU-UHFFFAOYSA-N;Hexadecanoic acid,2-ethylhexyl ester;AKOS016010384;KS-0000102C;CC-10523;LP011985;O206;KB-230437;LS-101204;FT-0709066;43728-EP2292593A2;43728-EP2311829A1;43728-EP2374792A1;C-28041;J-017652;2-ethylhexyl palmitate;ethylhexyl palmitate;octyl palmitate;palmitic acid,2-ethylhexyl ester;Octyl Palmitate;Eastman GEMTM; 2-ethylhexyl palmitate;Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester; Octyl palmitate;LipexelTM;Wickenol 155;Cetiol® EHP;Octyl Palmitate;ETHYLHEXYL PALMITATE;TEGOSOFT® OP;Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester (29806-73-3);Octyl Palmitate; Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester; Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester; Octyl;ceraphyl368;wickenol155;EVERNOL EHP;OCTYL PALMITAE;OCTYL PALMITATE;ETHYL HEXYL PALMITATE;2-ethvlhexvlpalmitate;2-ETHYLHEXYL PALMITATE;2-ethylhexyl hexadecanoate;HEXADECANOIC ACID OCTYL ESTER;Octyl Palmitate, Hexadecanoic acid 2-ethylhexyl este;ceraphyl 368;crodamol OP;dermol 816;edenor H2660;elfacos EHP;2-ethyl hexyl hexadecanoate;2-ethyl hexyl palmitate;2-ethylhexyl hexadecanoate;2-ethylhexylpalmitate;exceparl EH-P;hallstar OP;hexadecanoicacid 2-ethylhexyl ester;hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester;lubricit 2-EHC16;nikkol IOP;2-octyl hexadecanoate;2-octyl palmitate;palmitic acid 2-ethylhexyl ester;palmitic acid, 2-ethylhexylester;wickenol 155;241-028-5 [EINECS];Hexadecanoic acid, octyl ester [ACD/IndexName];octyl hexadecanoate;Octyl palmitate [ACD/IUPAC Name];Octylpalmitat [German] [ACD/IUPAC Name];Palmitate d'octyle [French] [ACD/IUPAC Name];16958-85-3 [RN];29806-73-3 [RN];67827-62-7 [RN];palmitic acid octyl ester;2-Ethylhexyl palmitate; Esterification; Novozym 435; Solvent-free system;Pamiltynian2-etyloheksylu; Palmitynian etyloheksylu, 2-ETHYLHEXYL PALMITATE, 2-ETHYLHEXYL ESTER HEXADECANOIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTER PALMITIC ACID, 2-ETHYLHEXYL HEXADECANOATE; 2-ETHYLHEXYL PALMITATE, ELFACOS EHP, OCTYL PALMITATE;Hexadecanoic acid, octyl ester;octyl hexadecanoate;16958-85-3;EINECS 241-028-5;AI3-30712;AC1L39WX;SCHEMBL15929;Hexadecanoic acid,octyl ester;DTXSID8066137;CHEBI:84059;CTK4D3349;OQILCOQZDHPEAZ-UHFFFAOYSA-N;Hexadecanoic acid, n.-octyl ester;AC1Q6789;LP011991;3240-EP2298313A1;Hexadecanoic acid octyl ester;Octyl hexadecanoate;Palmitic acid octyl ester;Octyl Palmitate; T/N: Radia 7779, 2-Ethyl Hexyl Palmitate; T/N: Pzester 9112; (Hexadecanoic Acid, 2-Ethylhexyl Ester); T/N: Dermol 816; Lexol EHP; Gester O;CrodamolTM OP;29806-73-3, 2-ethylhexyl hexadecanoate, 2-ETHYLHEXYL PALMITATE, AI3-31580, C24H48O2, Ceraphyl 368, EINECS 249-862-1, Elfacos EHP, Ethylhexyl palmitate, Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester, LS-101204, Octyl palmitate, palmitic acid 2-ethylhexyl ester, Palmitic acid, 2-ethylhexyl ester, Wickenol 155;2-ethylhexyl palmitate;2-Ethylhexylpalmitat;Cegesoft C 24;Ceraphyl 368;Crodamol OP;Exceparl EH-P;HEXADECANOATE, 2-ETHYLHEXYL;Hexadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester;Jeechem Op;Kessco Octyl Palmitate;Kessco OP;Lexol EHP;Octyl palmitate;Palmitate de 2-ethylhexyle;PALMITATE, 2-ETHYLHEXYL;palmitato de 2-etilhexilo;Palmitic acid, 2-ethylhexyl ester;Palmitic acid-2-ethylhexyl monoester;Saboderm OP;Salacos P 8;Tegosoft O;Tegosoft OP;Wickenol 155;OCTYL PALMITATE; OCTLY PALIMTATE; OCTYL PALMITAT; OCTLY PALMITAT; octyl palmitat; oktil palmitat; octly palmitate; octly palimitate; octyl palmıtate; octly palmitate; etilhekzil palmitat; etlyhegzil palmitate; etilhegzil palmitat; ethylhekzilpalimitate; etilhekzilpalmitat;etil hekzil palmitat; etil hegzil palmitat; etil hegzil palmiate; etil hekzil palmitate; ethylhexyl palmitat; ethylhexylpalmitate; ethylhexylpalmitat; ethlyhexyl palmitate; ethylhexly palmitate; ethlyhexlypalmitate; ETHYLHEXYL PALMITATE;ETHYLHEXYL PALMITATE SUPPLIER;ETHYLHEXYL PALMITATE PRICE;ETHYLHEXYL PALMITATE MANUFACTURE;ETHYLHEXYL PALMITATE COMPANY; ethylhexyl palmitate prices; ethylhexyl palmitate uses;ethylhexyl palmitate suppliers;ethylhexyl palmitate company;ethylhexyl palmitate benefits;ethylhexyl palmitate application.

 

 

ETİLHEKSİL PALMİTAT


Etilheksil Palmitat olarak da adlandırılan Octyl Palmitate, palmiye yağı kaynaklı berrak bir sıvıdır. Etilheksil palmitat, sıklıkla silikanın organik bir yerine konması olarak kullanılan palmiye yağı türevidir. Etilheksil palmitatın, silikon dokusuna çok benzer bir 'kuru kayma' hissi vardır. Etilheksil palmitat, birçok kozmetik ürününde kıvamını ayarlamak için kullanılan bir bileşen olarak bulunur. ETİLLHEXYL PALMİTATE, yüksek dereceli kozmetiklerde, performansında, stabilitesinde, kolay oksidasyonda değil, kendine has bir koku üretmekte önemli unsurlardan biridir. Yumuşak cilt hissi ile silindikten sonra deriye mükemmel nüfuz eder, nemlendirir ve efekti yumuşatır, cilde nem getirir. Güneşten koruma ürünlerinden renk makyajı seçimine kadar kişisel bakım ürünleri. Mineral yağı yerine kullanılan bu ürün, birçok avantaj elde etmek için sıklıkla kullanılır ve diğer yumuşatıcılardır. ISOPROPYL MYRISTATE cilt hissinden daha bol miktarda bulunur. Güneş kremi kullanılan formülasyonda stabilite sağlayabilir, çünkü güneş kremi emilim eğrisinin etkinliğini sürdürebilir. Ayrıca her çeşit krem, losyon ve diğer ipeksi cilt nemlendirme ürünlerini güçlendirebilir. Kozmetikte, etkin basınçlı toz bağlayıcı olarak kullanılabilir.

Oktil palmitat (etilheksil palmitat) lineer asit ve dallanmış bir alkol, 22 karbon atomuna sahip bir uzun zincirli arasında bir esterdir.
Orta viskoziteye ve polariteye sahip, şeffaf, mükemmel inceliğe sahip ve iyi bir yağlama etkisi olan bir sıvıdır. Palmiye yağından türetilir ve oksidasyona karşı kararlıdır.


Octyl Palmitate cildi yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm veren yumuşatıcıdır. etilheksil palmitatın silikon dokusuna benzer kuru-uyku hissi vardır. Bu nedenle, etilheksil palmitat, kozmetik ürünlerdeki silikonların yerine kullanılmaktadır. Ek olarak, Octyl Palmitate, koyulaştırıcı ve çözücü olarak güzellik ürünlerinde kullanılmaktadır.

Etilheksil Palmitat, aynı zamanda Octyl Palmitate olarak da bilinir, berrak, renksiz, pratik olarak kokusuz bir sıvıdır. Cetyl Palmitate beyaz, kristalimsi, balmumu benzeri bir maddedir. İzopropil palmitat renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır. Kozmetik ürünlerinde ve kişisel bakım ürünlerinde Palmitatlar geniş bir yelpazede kullanılan ürünlerdir. Eter 2-etilheksanol ve palmitik asit. Zengin fakat yağlı olmayan cilt hissi nedeniyle birçok cilt bakım formülasyonunda kullanılan orta dereceli, tıkayıcı olmayan yumuşatıcıdır. Formülasyonlarda mineral yağı değiştirebilir. Ürün değeri 130 - 160. Net kehribar rengi sıvı. Suda çözünmez, yağlarda karışabilir.

Octyl Palmitate modaya uygun kozmetikte kullanılan yeni bir katkı maddesidir. Etilheksil palmitat, mükemmel kimyasal ve ısı kararlılığına sahiptir ve oksitlenebilir, renk değiştirilemez veya koku değiştirilemez. Etilheksil palmitat cildi iyi nemlendirir ve besler ve yapışkan bir his olmadan ve cildi tahriş etmeden cildi beslerken iyi yayılma kapasitesi sağlar.

Yoğunluk: 0.9 ± 0.1 g / cm3
Kaynama Noktası: 760 mmHg'de 414.2 ± 13.0 ° C
Buhar Basıncı: 25 ° C'de 0.0 ± 1.0 mmHg
Parlama noktası: 209.9 ± 9.7 ° C

Oktil palmitat olarak da bilinir, etilheksil palmitat, palmiye yağı türemiştir ve kozmetikte birçok farklı amaca hizmet etmek için kullanılır. Oda sıcaklığında renksiz ve kokusız bir sıvı olan bu madde, yumuşatıcı veya cilt nemlendiricisi olarak ve aynı zamanda bir yağlayıcı, çözücü ve taşıyıcı madde olarak kullanılır.

Kayganlaştırıcı ve yumuşatıcı olarak kullanılan bu madde içeren ürünler, cildi yumuşak, pürüzsüz ve genç bir görünüm elde etmeye yardımcı olabilir. Taşıyıcı maddeler çoğu kez bir kozmetik ürünün kıvamını ayarlamak için veya bir pasta veya tablette tozları bir arada tutmak için bir yapıştırıcı olarak kullanılır. etilheksil palmitat, silikonun doğal bir yerine konması olarak sıklıkla kullanılır ve losyonlar, pul pul temizleyici ve vücut yıkamaları gibi ürünlerde bulunur. Etilheksil palmitat etken bileşenlere müdahale etmeyeceği için, etilheksil palmitat da bazen güneşten koruyucularda bir çözücü olarak kullanılır. Etilheksil Palmitat oldukça komedojeniktir. etilheksil palmitat, eğer bu bileşen herhangi bir üründe bulunuyorsa, etilheksil palmitatın sivilceye eğilimli cilde sivilceye neden olması muhtemel olduğu anlamına gelir. Cildiniz kolayca çıkmazsa bile, bu maddeyi içeren ürünlere dikkat etmeniz gerekir.
Etilheksil Palmitat cildi tahriş edici nitelikte değildir. Deri tahrişçileri, gözenek tıkanmasa bile sivilceye neden olabilir. Bunun nedeni cildi tahriş ederek akne ile sonuçlanabilecek daha fazla sebum üretmesine neden oluyor.

 

ETİLHEKSİL PALMİTATİN KULLANIMLARI

Etilheksil Palmitat kozmetik formülasyonlarda bir solvent, taşıyıcı madde, pigment ıslatma maddesi, parfüm fiksatif ve yumuşatıcı olarak kullanılır. Kuru kaygan cilt hissi bazı silikon türevlerine benzer

Uygulamalar: Etilheksil palmitat veya oktil palmitat, 2-etilheksanol ve palmitik asitten türetilmiş yağ asidi esteridir. Etilheksil palmitat, kozmetik formülasyonlarda yaygın olarak kullanılır. Renkli kozmetikler, preslenmiş tozlar, cilt bakım ürünleri, güneşte bakım ürünleri. Oktil Palmitat, kozmetik formülasyonlarda solvent, taşıyıcı ajan, pigment ıslatma maddesi, koku sabitleyici ve yumuşatıcı olarak kullanılır. Kuru kaygan cilt hissi bazı silikon türevlerine benzer.

Octyl palmitate, kayma ve yağlayıcı özelliklerinden dolayı vücut ürünlerinde olmak üzere her türlü kozmetik formülasyonda kullanım için müsait bir yumuşatıcıdır. Pigmentlerin iyi bir dispersan olması nedeniyle, titanyum dioksit gibi inorganik filtreler içeren güneş ürünlerinde de kullanılır. Oldukça kuru dokunuşa sahiptir ve çabucak emilir.

Etilheksil palmitat, silikonlarla sergilene çok benzer bir 'kuru kayma' hissi taşır ve tutarlılığı ayarlamak için cilt bakım formülasyonlarında yaygın olarak kullanılır.Etilheksil palmitat birçok renkte kozmetik formülasyonlarda çözücü, pigment ıslatma maddesi vb. Olarak kullanılır. Ayrıca iyi bir koku verici madde olarak kullanılır. Ayrıca;

 

Antiperspiran ve Deodorantlar
Tıraş olmak
Bebek Bakımı
Vücut bakımı
Yüz Bakımı
Güneş kremi
Yüz Makyajı
Dudak Parlatıcıları
Püskürtülür emülsiyonlar
Temizleyiciler ve tonerler
Göz bakımı
Spesifik cilt bakım uygulamaları
Ayaklar, eller ve çiviler
Şampuanlar
Deodrants - rulo, sopa ve püskürtülebilir
Erkek tımar etme - saç, vücut, tedavi, güneşten koruma.
kokular
depilatuvarlar
Ağız bakımı
Tırnak bakımı

 

Uygulama alanları:
1. kremler ve losyonlar
2. Renkli makyaj, toz alt
3. saç bakımı ürünleri
4. Güneş kremi ve banyo yağı

 

ETHYLHEXYL PALMİTATE SAKLAMA

Orijinal ambalajında, ısı ve doğrudan güneş ışığından uzakta gölgeli bir depoda saklanır.
Raf Ömrü: Açılmamış ambalajında yukarıda belirtilen saklama koşullarında depolandığı takdirde, üretim tarihinden itibaren bir yıl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETHYLHEXYL PALMITATE


Octyl Palmitate, also called Ethylhexyl Palmitate, is a clear liquid derived from palm oil.Ethylhexyl palmitate is a derivative of palm oil often used as an organic replacement to silicone. Ethylhexyl palmitate has a 'dry-slip' feel that is very similar to silicone's texture. Ethylhexyl palmitate is found in many skin care products as an ingredient used to adjust the consistency.ETHYLHEXYL PALMITATE is one of the important element to add in high-grade cosmetics, its performance, stability, not easy oxidation or produce peculiar smell. Has excellent penetration to the skin, moisturize and soften effect, bring to the skin moist, after wiping with soft skin feeling. Personal care products from sunscreen products to the choice of colour makeup. As a substitute for mineral oil, this product is often used and other emollients, in order to achieve multiple advantages. More abundant than ISOPROPYL MYRISTATE skin feeling. Used in sunscreen can bring stability to formulation, because can maintain the activity of sunscreen absorption curve. Also can strengthen all kinds of cream, lotion and other silky skin moisturizing products. In the cosmetics, can be used as effective pressure powder binder.

Octyl Palmitate is an emollient that gives skin a soft and smooth appearance. ethylhexyl palmitate has a dry-sleep feel that is similar to silicone's texture. For this reason, ethylhexyl palmitate is often used as a substitute for silicones in cosmetic products.In addition, Octyl Palmitate is used in beauty products as thickener and solvent.

Ethylhexyl Palmitate, also called Octyl Palmitate, is a clear, colorless, practically odorless liquid. Cetyl Palmitate is a white, crystalline, wax-like substance. Isopropyl Palmitate is a colorless, almost odorless, liquid. In cosmetics and personal care products, the Palmitates are used in a wide spectrum of products. Ester of 2-ethylhexanol and palmitic acid. It is a medium spreading, non-occlusive emollient used in many skin care formulations due to its rich but non-oily skin feel. Can replace mineral oil in formulations.Saponification value 130 - 160. Clear amber liquid. Insoluble in water, miscible in oils.

Octyl Palmitate is a new additive used in fashionable cosmetics. Ethylhexyl palmitate has excellent chemical and heat stabilities, and can't be oxidated, colour-changed or odor-changed. Ethylhexyl palmitate can moisten and nourish the skin well, and provides good spreading capacity, as to nourish skin with no tacky feeling and no irritation to skin.

Density: 0.9±0.1 g/cm3
Boiling Point: 414.2±13.0 °C at 760 mmHg
Vapour Pressure: 0.0±1.0 mmHg at 25°C
Flash Point: 209.9±9.7 °C

Also known as octyl palmitate, ethylhexyl palmitate is derived from palm oil and is used in cosmetics to serve several different purposes. A colorless and odorless liquid at room temperature, this substance is used as an emollient, or skin moisturizer, and also as a lubricant, solvent and carrying agent.

Used as a lubricant and emollient, products containing this substance can help give skin a soft, smooth and youthful appearance. Carrying agents are often used to adjust the consistency of a cosmetic product or as an adhesive to hold powders together in a cake or tablet. ethylhexyl palmitate is often used as a natural replacement for silicone and can be found in products like lotions, exfoliating cleansers and body washes. Because ethylhexyl palmitate won't interfere with active ingredients, ethylhexyl palmitate is also sometimes used as a solvent in sunscreens.Ethylhexyl Palmitate is highly comedogenic. ethylhexyl palmitate means that if this ingredient is present in any product, ethylhexyl palmitate is very likely to cause pimples on acne prone skin. Even if your skin does not break out easily, you need be careful with products containing this ingredient.
Ethylhexyl Palmitate is not known to be irritating to the skin. Skin irritants may cause acne even if they are not pore-clogging. This is because they irritate the skin causing it to produce more sebum which may result in acne.

 

USES OF ETHYLHEXYL PALMITATE

Ethylhexyl Palmitate is used in cosmetic formulations as a solvent, carrying agent, pigment wetting agent, fragrance fixative and emollient. Its dry-slip skinfeel is similar to some silicone derivatives

Applications: Ethylhexyl palmitate, or octyl palmitate, is the fatty acid ester derived from 2-ethylhexanol and palmitic acid. Ethylhexyl palmitate is commonly used in cosmetic formulations. Color cosmetics, pressed powders, skin care product, sun care products.Octyl Palmitate is used in cosmetic formulations as a solvent, carrying agent, pigment wetting agent, fragrance fixative and emollient. Its dry-slip skin feel is similar to some silicone derivatives.

Octyl palmitate is a suitable softener for use in all kinds of cosmetic formulations in the body products due to its slip and lubricating properties. Because the pigments are a good dispersant, they are also used in solar products containing inorganic filters such as titanium dioxide. Ethylhexyl palmitate has a fairly dry touch and is quickly absorbed.

Ethylhexyl palmitate has a ‘dry-slip' feel that is very similar to those exhibited by silicones and is widely
used in skin care formulations to adjust the consistency.Ethylhexyl palmitate is used in many color cosmetic formulations as a solvent, pigment wetting agent etc.Also acts as a good fragrance fixative.Also;

 

Antiperspirants & Deodorants
Shaving
Baby Care
Body Care
Facial Care
Sun Care
Facial Make-Up
Lip Products
Sprayable emulsions
Cleansers and toners
Eyecare
Specific skin care treatments
Feet, hands and nails
Shampoos
Deodrants - roll on, stick, and sprayable
Male grooming - hair, body, treatments, sun protection.
Fragrances
Depilatories
Oral care
Nail care

 

Areas of application:
1. creams and lotions
2. Colour makeup, powdery bottom
3. hair care products
4. Sunscreen and bath oil

 

STORAGE OF ETHYLHEXYL PALMITATE

To be stored in original packing in a shaded warehouse away from heat & direct sunlight.
Shelf Life: One year from the date of production if stored under above mentioned storage conditions in unopened packaging.

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.