1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

POLYSORBATE 80 (POLİSORBAT 80)

CAS No : 9005-65-6
EINECS No : 500-019-9

METATAGS: Polisorbat 80 , Polisorbate 80 , Polisorbat80 ; Polysorbat 80 ; Polysorbat80 ; Polysorbat80 ; Polysorbate80 ; Poli sorbat 80 ; Poli sorbat80 ; Polyoxyethylene 20 sorbitan monooleate ; Poly ethylene oxide sorbitan mono-oleate ; Polyethylene oxide sorbitan monooleate ; Polyethylene oxide sorbitanmonooleate ; Polyethylene oxide sorbitan mono-oleate ; Polyethylene oxide sorbitan mono-oleate ; Tween 80 , Twen 80 ; Tween80 ; Tven 80 ; Tveen 80 ; Tven80 ; Tween ; Polyoxyethylene sorbitan monooleate ; Polysorbate 80 , Polyoxyethylene sorbitan oleate ; Sorbitan mono-9-octadecenoate poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivatives ; Sorethytan (20) monooleate ; armotanpmo 20; atlox1087;atlox8916tf;atolox8916tf;capmulpoe-o;crill10;crill11;crillet4; Sorbitan, mono-(9Z)-9-octadecenoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs. (Z)-Mono-9-octadecenoate sorbitan poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs ; Tween 80; Glycol (polysorbate 80); Polyoxyethylene sorbitan oleate; Polyethylene oxide sorbitan mono-oleate; Polyoxyethylene (20) sorbitan monooleate; AC1NQZCF ; Alkamuls PSMO 20 POLYSORBATE 80, MONO-9-OCTADECENOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOOLEATE; SORBIMACROGOL OLEATE 300; SORBITAN, MONO- (9Z) -9-OCTADECENOATE, POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS.; SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE, (Z) -POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS.; SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE, POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS.; SORBITAN, MONO9OCTADECENOATE, POLY (OXY1,2ETHANEDIYL) DERIVS., (Z) ; ARMOTAN PMO-20; ATLOX 1087; ATLOX; 8916TF; Alkamuls T 80; Atlox 1087; Atlox 8916TF; Canarcel TW 80; Capmul; POE-O; Cemerol T 80; Cemesol TW 1020; Crill 10; Crill 11; Crill S 10; Crillet 4; Crillet 4 Super; Crillet 41; Derives poly(oxyethyleniques) du monooleate de sorbitane; Disponil SMO 120; Durfax 80; E 433; E 433 (polyglycol); Ecoteric 20; Ecoteric T 80; Emalex ET 8020; Emasol O 105R; Emsorb 6900; Emulson 10OM; Ethoxylated sorbitan monooleate; Ethsorbox O 20; Ethylan GE 08; Ethylene oxide-sorbitan monooleate polymer; Eumulgin SMO 20; Flo Mo SMO 20; Glycosperse O 20; Glycosperse O 5; Hexaethylene glycol sorbitan monooleate; Hodag SVO 9; Ionet T 80; Ionet T 80C; Ionet-T 80PA; Lamesorb SMO 20; Liposorb O 20VBE; MO 55F; Montanox 80; Montanox 81VG; Montanox DF 80; Myvatex MSPS; Nikkol TO 10; Nikkol TO 106; Nikkol TO 10M; Nikkol TO 10V; Nissan Nonion OT 220; Nissan Nonion OT 221; Nofable ESO 9920; Nonio-light 0-30; Nonio-light SPO 1; Nonion OT 220; Nonion OT 221; Olothorb; PEG sorbitan monooleate; PEO(20) sorbitan monooleate; POE sorbitan monooleate; Polisorbac 60; Polyethoxylated sorbitan monooleate; Polyethylene glycol sorbitan ether monooleate;; POLYETHYLENE GLYCOL SORBITAN MONOOLEATE ; POLYOXYAETHYLEN(20)SORBITANMONOOLEAT; POLYOXYAETHYLEN(5)SORBITANMONOOLEAT; Polyoxyethylated sorbitan monooleate; Polyoxyethylene monosorbitan monooleate; POLYOXYETHYLENE SORBITAN MONOOLEATE; Polyoxyethylenesorbitan oleate; Polysorban 80; POLYSORBATE 80; Polysorbate 81; Radiasurf 7157; Rheodol Super TW-O 120; Rheodol TQ-O 106; Rheodol TW 0120V; Rheodol TW-O 106; Rheodol TW-O 106V; Rheodol TW-O 120; Rheodol TW-O 120V; Romulgin O; Setrolene O; Silvan T 80; Simugel EG; Sorbax PMO 20; Sorbimacrogol oleate; Sorbimacrogol oleate 100; Sorbimacrogol oleate 300; Sorbital O 20; Sorbitan monoleate; Sorbitan monooleate ethylene oxide adduct; Sorbitan monooleate polyethylene glycol ether; Sorbitan monooleate polyoxyethylene ether; Sorbitan monooleate, ethoxylated; Sorbitan oleate-ethylene oxide adduct; Sorbitan, mono-(9Z)-9-octadecenoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs.; Sorbitan, mono-9-octadecanoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs.; Sorbitan, mono-9-octadecanoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs., (Z)-; Sorbitan, mono-9-octadecenoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivatives, (Z)-; Sorbitan, mono-9-octadecenoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs., (Z)-; SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE, POLY(OXY-1,2-ETHANEDIYL)DERIVS., (Z)-; Sorbitan, mono-9-octadecenoate,poly (oxy-1,2-ethanediyl)derivs.,(Z)-; Sorbitan, monooleate, polyoxyethylene derivs.; Sorbon T 80; Sorgen TW 80; Sorgen TW 80V; Sorlate; Sorporol 120; SVO 9;T 80;T 80C;T-MAZ 80; T-MAZ 80K; T-MAZ 81; TO 10M; TO 10MV; Tris(polyoxyethylene)sorbitan monooleate; TW 0120V; Tween 18:1c; TWEEN 80; Tween 80A; Tween 81; TW-O 106V; TW-O 120; Value TN 80; Witconol 2722; POLİSORBAT 80; polisorbat; polisorbac; polisorbate, 80; polisorbate 80; twin 80; tvin 80; tween , tween 80; twiin 80.

 

 

Polisorbat 80, polietoksillenmiş sorbitan ve oleik asitten türetilir. Bu bileşikteki hidrofilik gruplar, etilen oksit polimerleri olan polioksietilen grupları olarak da bilinen polieterlerdir. Polisorbatların adlandırılmasında, polisorbatı takip eden sayısal tanımlama lipofilik gruba, bu durumda oleik asite işaret eder (daha fazla bilgi için bkz. Polisorbat.

Polisorbat 80: Bu, emülsiyon haline getirici bir maddenin yanı sıra, ortak bir parfüm ve esans yağ solublizörüdür. Suda ve alkolde çözünür ve yağlarda çözünmez. Genellikle oda spreyleri ve keten spreyler için koku ve uçucu yağlar için bir viskozite değiştirici ve bir dağıtma maddesi olarak kullanılan birlikte emülsiyonlaştırıcıdır. Losyonlardaki yağlı su emülsiyonları için en iyi sonucu verir ve vücut kremlerini köpürtmek veya kırpmaya yardımcı olur. Sıvı yağlarla birleştirildiğinde, Polysorbate 80 çiçek açan bir banyo yağı oluşturur. Kendiliğinden emülsiyon yapan bir şeker veya tuz fırçasında da kullanılabilir. Sonunda, banyo bombalarında, küvette köpürmenin uzamasına yardımcı olmak için nemlendirici bir ajan (geleneksel bir cadı elması veya sıvı yağdan ziyade% 6'ya kadar) ekleyebilirsiniz. Kullanım oranı losyonlarda birlikte emülgatör olarak% 1-5, dağılmış bir banyo yağı veya parfüm / uçucu yağ taşıyıcı için% 50'ye kadar.

Özellikleri: Noniyonik emülgatör (su ve yağın karışmasını sağlar), dispersiyon ajanı, çözücü, yumuşak antistatik ve kondisyonlama özellikleri, uçucu yağların çözünürleştirici ve sabitleyici.
Kullanım: Formüller olduğu gibi eklenebilir. Tipik kullanım seviyesi% 1-10'dur. Yalnızca harici kullanım içindir.

Polisorbat 80, ilaç endüstrisinde emülgatör ve çözücü olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. NOF enjektabl derece için son derecede saf Polysorbate 80 (HX2) TM sağlar; bu, olağanüstü özelliklere sahiptir;
Sebze Kaynağı (Hayvancılık yok)
Ultra Saf Ürünler
Düşük safsızlıklar
Düşük Peroksit
Renksiz ve Kokusuz
Yüksek Kararlılık
Düşük Allerjik Reaksiyon (Düşük Degranülasyon)
Yüksek Güvenlik Özellikleri (Düşük Hücre Zehirliliği ve Hemoliz)
Çok Yönlü (NF (USP), EP ve JP)
NF (USP), EP ve JP gereksinimlerini karşılayan polisorbat 80 (HX2) TM, Polysorbate 80'ler arasında dünyadaki bir numaralı kaliteli ürün.
Polysorbate 80 (HX2) TM, düşük peroksit özelliği nedeniyle ilacın oksidasyonunu veya bozunmasını önlemek için peroksit duyarlı ilacın emülgatör ve çözünürleştirici olarak kullanılabilir.
Ek olarak, yüksek emniyet karakteristiği nedeniyle, suda çözünür olmayan ilaçlar için Polysorbate 80 (HX2) TM konsantrasyonu arttırılabilir.
Sıçan çalışmasında, polisorbat 80 (HX2) TM geleneksel polisorbat 80 formülasyonlarına kıyasla sıçan mast hücrelerinden daha az histamin salınımı başlattı. En son in-vivo köpek çalışması ayrıca Polysorbate 80 (HX2) TM'nin histamin salımını daha az göstermiştir. Düşük allerjinin en büyük özelliği, müşterilerin emniyetli ilaç formülasyonları için kullanmalarını sağlar.
Polysorbate 80'in (HX2) bu çarpıcı özellikleri için, TM, özellikle parenteral formülasyonlar için, ilaç endüstrisinde dünya çapında standart bir üründür.

Polisorbat 80, genellikle gıda ve kozmetikte kullanılan bir noniyonik yüzey aktif madde ve bir emülgatördür. Bu sentetik bileşik viskozdur, suda çözünür sarı sıvıdır. Polisorbat80 polietoksillenmiş bir sorbitan ve oleik asitten türetilmiştir.

Kullanım Alanları

Gıda kullanımı: Poli sorbat 80 gıdalarda bir emülgatör olarak kullanılır.
Sağlık ve güzellik kullanımı: Polisorbate 80, aynı zamanda sabun ve kozmetikte bir yüzey aktif madde olarak ya da gargara gibi bir çözücü olarak kullanılmaktadır.

Tıbbi Kullanım: Poli sorbat80, parenteral uygulama için sulu ilaç formülasyonlan stabilize etmek için kullanılır, ve antiaritmik amiodaron üretiminde emülgatör olarak kullanılan popüler bir katkı maddesidir.

Laboratuvar kullanımı: Bazı mikobakteriler (lipit moleküllerini sonları enzim) lipaz türü içerir. Tven 80 ve kırmızı fenol ihtiva eden bir karışıma ilave edildiği zaman, bu çözeltinin renk değiştirmesine neden olur, böylece fenotip tanımlamak veya izole edilmesi için bir test olarak kullanılmaktadır.

 

 

 

Polysorbate 80 is derived from polyethoxylated sorbitan and oleic acid. The hydrophilic groups in this compound are polyethers also known as polyoxyethylene groups, which are polymers of ethylene oxide. In the nomenclature of polysorbates, the numeric designation following polysorbate refers to the lipophilic group, in this case the oleic acid (see polysorbate for more detail.

Polysorbate 80: This is a common fragrance and essential oil solublizer as well as an emulsifying agent. It is soluble in water and alcohol and insoluble in oils. It is typically a co-emulsifier that is used both as a viscosity modifier and a dispersing agent for fragrances and essential oils for room sprays and linen sprays. In lotions, it works best for oil in water emulsions and is helpful for foaming or whipping body creams. When combined with liquid oils, Polysorbate 80 creates a blooming bath oil. It can also be used in a self-emulsifying sugar or salt scrub. Finally, in bath bombs, you can add up to 6% as a wetting agent (rather than a traditional witch hazel or liquid oil) to help prolong fizzing in the tub. Usage rate is from 1-5% as a co-emulsifier in lotions and up to 50% for a dispersing bath oil or fragrance/essential oil carrier.

Properties: Non-ionic emulsifier (enables water & oil to mix), dispersing agent, solubilizer, mild antistatic & conditioning properties, solubilizer & stabilizer of essential oils.
Use: Can be added to formulas as is. Typical use level is 1 - 10%. For external use only.

Polysorbate 80 has been widely used as an emulsifier and solubilizer in pharmaceutical industry. NOF supplies ultra-pure Polysorbate 80(HX2)TM for injectable grade, which has outstanding features as follows;
Vegetable Source (No animal sources)
Ultra-pure Products
Low Impurities
Low Peroxide
Colorless and Odorless
High Stability
Low Allergic Reaction (Low Degranulation)
High Safety Features (Low Cell Toxicity & Hemolysis)
Multi-Compendial (NF (USP), EP and JP)
Polysorbate80(HX2)TM, which meets NF (USP), EP and JP requirement is number one quality product in the world among Polysorbate80s.
Polysorbate80(HX2)TM can be used as emulsifier and solubilizer for peroxide sensitive drug to avoid oxidation or degradation of the drug because of low peroxide feature.
Additionally, because of high safety characteristic, concentration of Polysorbate80(HX2)TM can be increased for poorly water soluble drugs.
In rat study, Polysorbate80(HX2)TM triggered less histamine release from rat mast cells compared to conventional Polysorbate80 formulations. The latest in-vivo dog study has also indicated less histamine release of Polysorbate80(HX2)TM. The great feature of low allergy allows clients to use for drug formulations in safety.
For these outstanding characteristics of Polysorbate80(HX2)TM is recognized as worldwide standard product in pharmaceutical industry, especially for parenteral formulations.

Polysorbate 80 is a nonionic surfactant and emulsifier often used in foods and cosmetics. This synthetic compound is a viscous, water-soluble yellow liquid. Poly sorbate 80 is derived from polyethoxylated sorbitan and oleic acid.

Using Areas

Food use : Polysorbat 80 is used as an emulsifier in foods.
Health and beauty use : Polysorbate80 is also used as a surfactant in soaps and cosmetics, or a solubilizer such as in a mouthwash.

Medical use : Poly sorbat 80 is an excipient that is used to stabilize aqueous formulations of medications for parenteral administration, and used as an emulsifier in the manufacture of the popular antiarrhythmic amiodarone.

Laboratory use : Some mycobacteria contain a type of lipase (enzyme that breaks up lipid molecules). When added to a mixture of Tween 80 and phenol red, they cause the solution to change colour, so this is used as a test to identify the phenotype of a strain or isolate.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.