1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

POLYSORBATE 60 (POLİSORBAT 60)

CAS No. : 9005-67-8

METATAGS: Polysorbat 60 ; Poly sorbate 60 ; Polisorbate 60 , Polisorbat 60 ; Polisorbat60 ; Polisorbate60 ; Polysorbate60 ; Polysorbate60 ; Polyethylene glycol sorbitan monostearate, Polyoxyethylene sorbitan monostearate, TWEEN 60 ; Poly ethylene glycol sorbitan monostearate ; Polyoxythylene Sorbitan Monostearate, Tween 60 ; Twen 60 ; Tveen 60 ; Tven 60 ; Tween60 ; Twen60 ; POLYSORBATE 60, MONOOCTADECANOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; MONOOCTADECANOATE SORBITAN, POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONOOCTADECANOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOSTEARATE; SORBIMACROGOL STEARATE 300; SORBITAN, MONOOCTADECANOATE, POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS.; SORBITAN, MONOOCTADECANOATE, POLY (OXY1,2ETHANEDIYL) DERIVS.; GLYCOSPERSE S-20; POLYOXYETHYLENE 20 SORBITAN MONOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE SORBITAN MONOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE-40-SORBITAN MONOSTEARATE ; POLYETHYLENE GLYCOL SORBITAN MONOSTEARATE;POLYSORBATE 61;POLYSORBATUM 60;POLYSORBATE 60;POLYOXYETHYLENE SORBITAN MONOSTEARATE;POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOSTEARATE;POLYOXYETHYLENE(20) SORBITAN MONOISOSTEARATE;POLYOXYETHYLENE (4) SORBITAN MONOSTEARATE ;PEG-3 Sorbitan stearate; PEG-40 Sorbitan stearate; PEG-6 Sorbitan stearate; PEG-60 Sorbitan stearate; Polyethylene glycol (3) sorbitan monostearate; Polyethylene glycol 2000 sorbitan stearate; Polyethylene glycol 300 sorbitan monostearate; Polyethylene glycol 3000 sorbitan monostearate; Polyoxyethylene (20) sorbitan monostearate; Polyoxyethylene (3) sorbitan monostearate; Polyoxyethylene (4) sorbitan monostearate; Polyoxyethylene (40) sorbitan stearate; Polyoxyethylene (6) sorbitan monostearate; Polyoxyethylene (60) sorbitan monostearate; Polysorbate 60; Polysorbate 60 ; Polysorbate 61; Sorbimacrogol stearate 300; Sorbitan, monooctadecanoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs.; CCRIS 702; EC 500-020-4; FEMA No. 2916; Glycosperse S-20; Peg sorbitan stearate; Peg-20 sorbitan stearate; Polyoxyethylene 20 sorbitan monostearate; Polyoxyethylene sorbitan monostearate; Polyoxyethylene-40-sorbitan monostearate; Polysorbate 60; Sorbitan monostearate, ethoxylated; Sorbitan, monooctadecanoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs.; Sorbitan, monostearate, polyoxyethylene derivs.; Tween 60; UNII-073G38N8GC; UNII-3453J8557N; UNII-90SOR12GHG; UNII-CAL22UVI4M; UNII-HD40WR33LC; UNII-X61U1UH01B; Polyoxyethylene sorbitan monostearate; Sorbitan, monooctadecanoate, poly(oxy-1,2-ethanediyl) derivs.; Sorbitan, monostearate polyoxyethylene deriv.; Polyoxyethylene sorbitan monostearate; Polysorbate 60; Sorbitan, monostearate, polyoxyethylene derivs.; Polyethylene Glycol Sorbitan; Monostearate;Polysorbate 61;Polysorbatum 60;Polysorbate 60;Polyoxyethylene Sorbitan Monostearate;Polyoxyethylene(20) Sorbitan Monoisostearate;Polyoxyethylene (4) Sorbitan Monostearate;Tween(R) 60
T-61;TWEEN 61;TWEEN 60;Twain 60;FEMA 2916;TWEEN(R) 60;TWEEN NO 60;TWEEN(TM) 60;TWEEN(TM) 61;TWEEN(R) 61

 

 

 

Polisorbatlar, bazı farmasötiklerde ve gıda hazırlamada kullanılan emülgatörler sınıfıdır. Uçucu yağları su bazlı ürünlere çözünür kılmak için kozmetikte sıkça kullanılırlar. Polisorbatlar yağlı asitlerle esterleştirilmiş etoksillenmiş sorbitandan (sorbitol türevi) türetilen yağlı sıvılardır. Polisorbatların genel marka isimleri Scattics, Alkest, Canarcel ve Tween'dir

Polisorbat 60, bir stearik asit, sorbitol ve etilen oksit karışımının reaksiyona sokulması ile oluşturulur. Yağ ve katı yağlarla kolay karıştırılabilmesi için sarı macun formunda bulunur. Taklit kahvesi pastırmalarına eklenmesi, su bazlı kahveyi ve yağ bazlı kaymakamın iyice karıştırmasını sağlar. Doğal kaymak yemişleri genellikle kahve içinden ayrılır çünkü yağ ve su karışmaz.
FDA'ya göre, polisorbat 60 tüketim için güvenlidir. Tatlı soslarda bir emülgatör olarak kullanıldığında, polisorbat 60 genellikle aşağıdaki katkı maddelerinin bir veya tümüyle karıştırılır: sorbitan monostearat, polisorbat 65 veya polisorbat 80. Bununla birlikte, polisorbat 60'ın miktarı, nihai ağırlığının yüzde 0,4'ünü geçemez Tepesi. Pişmiş mallarda kullanıldığında, polisorbat 60 genellikle sorbitan monostearat veya polisorbat 65 ile birlikte eklenir. Bu durumda, tek başına veya diğer iki katkı maddesi ile kombinasyon halinde kullanıldığında, katkı maddesi miktarı, pasta karışımının nihai kuru ağırlığının% 0,46'sını aşamaz ağırlık. Polisorbat 60 ayrıca PEG-60, TWEEN-60 ve polioksietilen- (20) -sorbitan monostearat olarak bilinir.

Özellikleri: Noniyonik, çok amaçlı emülgatör (su ve yağın karışmasını sağlar; setil alkol veya sorbitan stearat ile kombine edildiğinde etki artar), dispersiyon ajanı, yoğunlaştırıcı antistat, uçucu yağların çözünürleştirici ve sabitleyici.
Kullanım: Kullanmadan önce eritmek için sıcaktır. Tipik kullanım seviyesi% 1-10'dur. Yalnızca harici kullanım içindir.

Polisorbat 60, kozmetik ve cilt bakım formüllerinde "normalde çözülmeyecekleri bir çözücüye eritilmesi için kullanılan yoğunlaştırıcı bir ajan ve yağlı bir sıvıdır, ayrıca emülsiyon haline getirilecek maddelerin yüzey gerilimini azaltarak emülsiyonların oluşmasına yardımcı olurlar" uyarınca CosmeticsInfo.org'a. Polisorbat 60, sorbitolün etilen oksit ile ve bitkisel katı ve sıvı yağlardan elde edilen yağ asitleri ile reaksiyona sokulması sonucu oluşan bir yüzey aktif maddedir. Yağları formülasyonlarda suya yaymak için kullanılır ve cilt ferahlatıcıları, cilt bakım ürünleri, cilt temizleme ürünleri, makyaj temelleri ve temelleri, şampuanlar ve koku tozu gibi geniş bir yelpazede ürün görür.

Gıda Kullanımı
Polisorbat 60 imitasyon krem, pişmiş mal ve dondurulmuş tatlılarda kullanılır. Bu monogliseritler ve digliseritler gibi benzer bir şekilde çalışır, ancak küçük miktarlarda gerektirir. Poli sorbat 60, beyazlatıcılar kahve çözülür yardımcı dereotu turşu kavanozları içinde çözülmüş dereotu yağı tutar, bayat gitmekten pişmiş iyi önler ve yapay çırpılmış krem desolubizing petrol engeller. Polisorbat60 popüler aperatif kek Twinkie bir katkı maddesi olarak bilinir.


Tıpta Kullanımı
Polisorbate 60, krem akne tedavileri ve bu Orajel olarak ağız yaraları, topikal tedavi olarak medikal ürünler, kullanılır. Saç büyümesini teşvik etmek için çalışan insanlar büyüyen yeni saç önleyebilir sebum, kırmak için kimyasal kullanabilirsiniz. Polysorate 60 aynı zamanda, monistat gibi bazı vajinal kaşıntı tedaviler kullanılır.


Kozmetik Kullanımı
Bileşenlerin kombine polisorbat ailesi yardımı üyeleri genellikle çözünmezler. Nedeniyle kozmetik ürünlerde su ve yağ sıklığı, polisorbatlar yoğun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca emülsifiye edici işleminde yardımcı kremler ve sıvıların yüzey gerilimi azaltır. Tween 60 şampuanlar, cilt yumuşatıcı, kokulu pudralar, makyaj bazları ve vakıflar, exfoliants, güneşsiz tabak ve anti-aging kremler dahil olmak üzere sayısız kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır.

 

 

 

 

Polysorbates are a class of emulsifiers used in some pharmaceuticals and food preparation. They are often used in cosmetics to solubilize essential oils into water-based products. Polysorbates are oily liquids derived from ethoxylated sorbitan (a derivative of sorbitol) esterified with fatty acids. Common brand names for polysorbates include Scattics, Alkest, Canarcel, and Tween

Polysorbate 60 is formed by reacting a mixture of stearic acid, sorbitol and ethylene oxide. It comes in the form of a yellow paste for easy mixing with oil and fats. Its addition to imitation coffee creamers allows the water-based coffee and the oil-based creamer to mix thoroughly. Natural creamers usually separate from coffee because oil and water do not mix.
According to the FDA, polysorbate 60 is safe for consumption. When it is used as an emulsifier in dessert toppings, polysorbate 60 is commonly mixed with one or all of the following additives: sorbitan monostearate, polysorbate 65 or polysorbate 80. However, the amount of polysorbate 60 cannot exceed 0.4 percent of the final weight of the topping. When used in baked goods, polysorbate 60 is commonly added along with sorbitan monostearate or polysorbate 65. In this case, when used alone or in combination with the other two additives, the amount of the additive cannot exceed 0.46 percent of the cake mix's final dry weight. Polysorbate 60 is also known as PEG-60, TWEEN-60 and polyoxyethylene-(20)-sorbitan monostearate.

Properties: Non-ionic, multi-purpose emulsifier (enables water & oil to mix; effect increased when combined with cetyl alcohol or sorbitan stearate), dispersing agent, thickener antistat, solubilizer & stabilizer of essential oils.
Use: Warm to melt before use. Typical use level is 1 - 10%. For external use only.

Polysorbate 60 is a thickening agent and oily liquid used in cosmetics and skin care formulas "to dissolve in a solvent in which they would not normally dissolve. They also help to form emulsions by reducing the surface tension of the substances to be emulsified," according to CosmeticsInfo.org. Polysorbate 60 is a surfactant created by reacting sorbitol with ethylene oxide and fatty acids obtained from vegetable fats and oils. It is used to disperse oil in water in formulas, and seen in a wide variety of products, including skin fresheners, skin care products, skin cleansing products, makeup bases and foundations, shampoos, and fragrance powders.

Usage in Food
Polysorbate 60 is used in imitation cream, baked goods and frozen desserts. Polysorbat 60 works in a similar manner as monoglycerides and diglycerides, but requires smaller amounts. Poly sorbate 60 helps whiteners dissolve in coffee, keeps dill oil solubilized in dill pickle jars, prevents baked good from going stale, and prevents oil from desolubizing in artificial whipped cream. Poly sorbat 60 is well-known as an additive in the popular snack cakes Twinkies.

 

Usage in Medicine
Polysorbate60 is used in medical products, such as cream treatments for acne, and topical treatments for mouth sores, such as Orajel. People trying to stimulate hair growth might use the chemical to break up sebum, which can prevent new hair from growing. Polysorat 60 also is used in some vaginal itch treatments, such as Monistat.


Usage in Cosmetics
Members of the polysorbate family aid in the combination of ingredients that are usually insoluble. Due to the prevalence of water and oil in cosmetic products, polysorbates are extensively used. They also reduce the surface tension of creams and liquids, which aids in the process of emulsifying. Polisorbate 60 is used in numerous cosmetic products, including shampoos, skin softeners, scented powders, makeup bases and foundations, exfoliants, sunless tanners and anti-aging creams.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.