1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

POLYSORBATE 20 (POLİSORBAT 20)

POLYSORBATE 20 (POLİSORBAT 20)

CAS Number: 9005-64-5

EC Number: 500-018-3

METATAGS: Polyoxyethylene (20) sorbitan monolaurate; Polysorbate 20; 20; polisorbat20; polisorbat 20; peg 20; tvenn 20; PEG(20)sorbitan monolaurate; Alkest TW 20; Tween 20; C58H114O26; tween 20; Polysorbate 20; Polysorbate (INN); Polysorbate; 9005-64-5; 2-[2-[3,4-bis(2-hydroxyethoxy)oxolan-2-yl]-2-(2-hydroxyethoxy)ethoxy]ethyl dodecanoate; 20, Polysorbate 20; Tween 60; Tween 80; Polysorbate 80; Tween 81; Tween 85; Tween Derivatives; Sorbitan Monolaurate; Polyoxyethylene Sorbitan; Polyoxyethylene Sorbitan Monolaurate; Polysorbate 20; Polysorbate 80; Polysorbates; PSML; Sorbitan Derivatives; Sorbitan Monolaurate; Polyoxyethylene; Tween 20; Tween 60; Tween 80; Tween 81; Tween 85; Tweens; POLYSORBATE 20, MONODODECANOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONODODECANOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOLAURATE; POLYOXYETHYLENE SORBITAN MONOLAURATE; POYLSORBATE-20; SORBIMACROGOL LAURATE 300; SORBITAN, MONODODECANOATE, POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS.; TWEEN-20;

Polisorbat 20 (yaygın, ticari markalar Scattics, Alkest TW 20 ve Tween 20 içermektedir) laurik asit ilave edilmeden önce, sorbitan etoksilasyon ile oluşturulan bir polisorbat türü noniyonik yüzey aktif cismidir. Stabil ve göreli toksik olmaması da bilimsel ve farmakolojik uygulamalarda bir deterjan ve emülgatör olarak kullanılmasını sağlar. Adından da anlaşılacağı gibi etoksilasyon süreci polietilen glikol 20 tekrar birimlerine sahip molekül bırakır. Uygulamada, bu kimyasal tür bir dizi ihtiva eden bir ticari ürün giden 4 farklı zincirler arasında dağıtılır.
Polisorbat 20, bir sürfaktan, emülgatör ve koku bileşeni olarak kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Vikipedi'ye göre Lauric Acid'den türetilir ve sorbitol etilen oksidin kimyasal bir karışımıdır. Bazen meyvelerden ve meyvelerden türetilir, bu da onun kokulu özelliklerine yol açar. Polisorbat 20, dağıtıcı bir ajan görevi yapabilir ve yağ ve su karışımı olarak kullanılabilir, parfüm çözücü ve dengeleyici olarak çalışır, yağlayıcı olarak görev yapar ve deride yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

Polisorbat 20'nin kimyasal ve fiziksel özellikleri

Polisorbat 20'nin Hesaplanmış Özellikleri

Özellik Adı                                                                                                       Özellik Değer
Molekül Ağırlığı                                                                                                522.676 g / mol
Hidrojen Bağımı Bağışlayıcı Sayısı                                                                      3
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı                                                                                   10
Dönebilen Bağ Sayımı                                                                                      26
Karmaşıklık                                                                                                     507
Topolojik Polar Yüzey Alanı                                                                               133 A ^ 2
Monoizotopik Kütle                                                                                          522.34 g / mol
Tam Kütle                                                                                                       522.34 g / mol
XLogP3-AA                                                                                                      2.5
Bileşik Canonicalized                                                                                        doğrudur
Resmi Yükleme                                                                                                0
Ağır Atom Sayısı                                                                                              36
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı                                                                      2
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı                                                                    2
Tanımlanmış Bond Stereocenter Sayısı                                                               0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı                                                                    0
İzotop Atom Sayısı                                                                                          0
Kovalent Bağlı Ünite Sayısı                                                                               1

Gıda uygulamaları
Polisorbat 20 aromalı ağızda bir ıslatma maddesi olarak kullanıldığında, SD alkol ve nane aroması gibi diğer katkı maddeleri, bir yayma hissi sağlamak için yardımcı buz damlaları gibi düşer.

Biyoteknik uygulamalar
Biyolojik teknikler ve bilimlerde, Polisorbat 20 geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir. Şu alanlarda kullanılır:

-Bağışıklık sisteminde, yıkama maddesi gibi kullanılır. Bu engel olmayan özgü antikor bağlanma için yardımcı olur. Bu ana uygulamada, tris-tamponlu bir tuzlu su içinde çözünmüş ya da fosfat,% 0.5 h / h% 0.05 arasında seyreltilerde tamponlu tuz olarak kullanılabilir. Bu tamponlar, bağlanmamış İMMÜNOLOJİK ayrılması için, her immün reaksiyonlar arasında yıkama için kullanılan ve sonunda immunoreagents kuluçka çözeltileri (etiketli antikorlar) için spesifik olmayan fonun azaltılması için gereklidir.
-yüzeylerde bağlanma siteleri doyurmak için kullanılır. (genellikle BSA gibi proteinler ile birlikte mikro-kaplama polistiren)
-Proteinler saflaştırılmış protein türevi stabilize (PPD) çözümünde ve tüberküloz maruz kalma cilt testi için kullanılır.
-Membran proteinlerinde bir çözme maddesi gibi
-Memeli hücrelerinin erimesi için genellikle diğer deterjanlar, tuzlar ve katkı maddeleri ile birlikte,% 0.5 v / v, 0.05% bir konsantrasyonda kullanılır.

Farmasötik uygulamalar
Polisorbat 20 emülsiyonları ve süspansiyonları stabilize etmek için farmasötik uygulamalarda bir yardımcı madde olarak kullanılır.

Endüstriyel ve evsel uygulamalar
Polysorbate 20 zarf pulları kaldırmak için ve damganın kendisi zarar vermeden, pul kalıntıları çıkarmak için filatelistler tarafından kullanılır.
Polisorbat 20, ayrıca elastomer sanayide kauçuk balya olarak ıslatma maddesi olarak kullanılır.
Polisorbat 20 (Tween 20), küresel manyetit nano düzenekleri sentezlemek için bir biçim yönlendiren bir madde olarak kullanılmıştır.
Neden bir risk?

Polisorbat, zararsız sorbitol olarak başlar, ancak kanserojen etilen oksit ile tedavi edilir. Polizorbat 20 deniyor, çünkü 20 "parça" etilen oksit ile muamele görüyor. Sayı ne kadar yüksekse, o kadar çok etilen oksit ile işlem görür. Bu madde daha sonra çeşitli yağ asitleri ile birleştirilir. Cilt Derin Veri Tabanı, bunu yalnızca bir "tek" olarak değerlendirir ve etilen oksit ve daha sonra 1,4 dioksan ile kontamine olabileceği riskini göz ardı etmez. Buna ek olarak, ağır metaller ile bağlanabilir.

INCI Adı: Polisorbat-20
Özellikleri: Noniyonik emülgatör (su ve yağın karışmasını sağlar; setil alkol veya sorbitan stearat ile kombine edildiğinde etki artar), dispersan ajan, antistatik koyulaştırıcı, uçucu yağların çözünürleştirici ve stabilizatörü.
Kullanım: Formüllere olduğu gibi normal konsantrasyonda% 2-10 eklenebilir. Yalnızca harici kullanım içindir.
Uygulamalar: Kremler, salvesler, merhemler, koruyucu kremler, balsamlar, pomatlar, rujlar, maskaralar, glosses.

 

 

 

 

Polysorbate 20 (common, trademarks Scattics, Alkest TW 20 and Tween 20) is a polysorbate type nonionic surfactant formed by sorbitan ethoxylation prior to addition of lauric acid. The fact that it is stable and relatively non-toxic allows it to be used as a detergent and emulsifier in scientific and pharmacological applications. As the name suggests, the ethoxylation process leaves the molecule with 20 repeating units of polyethylene glycol. In practice, a commercial product containing this sequence of chemical species is distributed among the 4 different chains going.
Polysorbate 20 is used in cosmetics and skin care products as a surfactant, emulsifier, and fragrance ingredient. It is derived from Lauric Acid and is also a chemical mixture of sorbitol ethylene oxide, according to Wikipedia. It is sometimes derived from fruits and berries as well, leading to its fragrant properties. Polysorbate 20 can serve as a dispersing agent and mix oil and water, work as a fragrance solubilizer and stabilizer, act as a lubricator, and have a soothing effect on the skin.

Chemical and Physical Properties of Polysorbate 20

Computed Properties of Polysorbate 20

Property Name                                                                                                         Property Value
Molecular Weight                                                                                                      522.676 g/mol
Hydrogen Bond Donor Count                                                                                     3
Hydrogen Bond Acceptor Count                                                                                 10
Rotatable Bond Count                                                                                               26
Complexity                                                                                                              507
Topological Polar Surface Area                                                                                   133 A^2
Monoisotopic Mass                                                                                                    522.34 g/mol
Exact Mass                                                                                                               522.34 g/mol
XLogP3-AA                                                                                                               2.5
Compound Is Canonicalized                                                                                       true
Formal Charge                                                                                                         0
Heavy Atom Count                                                                                                   36
Defined Atom Stereocenter Count                                                                              2
Undefined Atom Stereocenter Count                                                                           2
Defined Bond Stereocenter Count                                                                               0
Undefined Bond Stereocenter Count                                                                           0
Isotope Atom Count                                                                                                  0
Covalently-Bonded Unit Count                                                                                   1

Food applications
When polysorbate 20 is used as a wetting agent in the mouth with aroma, other additives such as SD alcohol and mint flavor fall like auxiliary drops of ice to provide a smear feel.


Biotechnical applications
In biological techniques and sciences, Polisorbat 20 has a wide range of applications. Used in the following areas:

Used in the immune system as a washing agent. This prevents non specific antibody binding. In this main application, it can be dissolved in a tris-buffered saline or phosphate can be used as the buffered salt at dilutions of 0.5% v / v to 0.05%. These buffers are required for unbound immunologic separation, for use in washing between immunological reactions, and eventually for immunoreagents to reduce non-specific for incubation solubles (labeled antibodies).
- used to saturate binding sites on the surface. (Usually micro-coated polystyrene with proteins such as BSA)
-Proteins used for purified protein derivative stability (PPD) solution and skin test for tuberculosis exposure.

As a solubilizing agent in membrane proteins
For use in the detoxification of micelles, it is generally used in a concentration of 0.5% v / v, 0.05%, together with other detergents, salts and additives.

Pharmaceutical applications
Polysorbate 20 is used as an excipient in pharmaceutical applications to stabilize emulsions and suspensions.
Industrial and domestic applications
The Polysorbate 20 is used by the Philatelists to remove the envelope scales and to remove the scales without damaging the self.
Polysorbate 20 is also used as a wetting agent in the elastomer industry as rubber bales.
Polysorbate 20 (Tween 20) was used as a formative agent to synthesize spherical magnetite nanostructures.

Why is it a risk?

Polysorbate starts out as harmless sorbitol, but then it's treated with carcinogenic ethylene oxide. It's called Polysorbate 20 because it's treated with 20 "parts" of ethylene oxide. The higher the number, the more ethylene oxide it has been treated with. This substance is then combined with various fatty acids. The Skin Deep Database rates it as only a "one," and doesn't pick up on the risk that it could be contaminated with ethylene oxide, and subsequently, 1,4 dioxane. In addition, it can be laced with heavy metals.

INCI Name: Polysorbate-20
Properties: Non-ionic emulsifier (enables water & oil to mix; effect increased when combined with cetyl alcohol or sorbitan stearate), dispersing agent, antistat thickener, solubilizer & stabilizer of essential oils.
Use: Can be added to formulas as is, usual concentration 2 - 10%. For external use only.
Applications: Creams, salves, ointments, protective creams, balms, pomades, lipsticks, mascaras, glosses.

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.