1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CUTINA CP


CUTINA CP

CAS NO: 540-10-3

METATAGS:Fatty alcohol / fatty acid ester; CUTINA CP; CUTINA SP; CUTİNA CP; CETYL PALMITATE; CETYL PALMİTATE; CETİL PALMITAT; CETIL PALMİTAT; SETİL PALMİTAT; HEXADECANOIC ACID, HEXADECYL ESTER; HEXADECYL ESTER HEXADECANOIC ACID; HEXADECYL PALMITATE; N-HEXADECYL HEXADECANOATE; PALMITYL PALMITATE; CETIN; HEXADECANOIC ACID, HEXADECYL ESTER; HEXADECYL PALMITATE; PALMITYL PALMITATE; STANDAMUL 1616; Cetyl palmitate; Palmityl palmitate; Hexadecyl palmitate; 540-10-3; Hexadecyl hexadecanoate; Cetin; Hexadecanoic acid, hexadecyl ester; Standamul 1616; hexadecanyl hexadecanoate; n-Hexadecyl hexadecanoate; Hexadecanoic acid hexadecyl ester; Palmitic acid palmityl ester; UNII-5ZA2S6B08X; EINECS 208-736-6
PALMITIC ACID, HEXADECYL ESTER; palmitic acid, cetyl ester; BRN 1805188
CHEBI:75584; PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N; WE(16:0/16:0); MFCD00053739
SBB058698; Palmitic Acid Hexadecyl Ester; Schercemol CP; Crodamol CP; Precifac ATO; Rewowax CG; Starfol CP; Cutina CP; Palmitic acid cetyl; Cetyl palmitate; Palmityl palmitate; Hexadecyl palmitate; 540-10-3; Hexadecyl hexadecanoate; Cetin; Hexadecanoic acid, hexadecyl ester; Schercemol CP; Crodamol CP; Precifac ATO; Rewowax CG; Starfol CP; Cutina CP; Palmitic acid cetyl; EINECS 309-375-8; CETYLPALMITATE; n-hexadecyl palmitate; Waxenol 815; Kessco 653; n-hexadecanyl palmitate; Cetyl palmitate (NF); Radia 7500; 1-Hexadecyl hexadecanoate; Palmityl palmitate, >=99%; Palmatic acid n-hexadecyl ester; Hexadecanoic acid,hexadecyl ester

 

 

 

 

 


CUTINA® CP beyaz kaba peletler halinde sağlanır.
Kullanım örneği: Tutarlılığı verici özelliklerinden dolayı cildin bakım formülasyonlarına vücut kazandıran mumsu yumuşatıcı.


Setil palmitat, palmitik asit ve setil alkolden türetilen esterdir. Bu beyaz mumlu katı madde, sperm balinalarının kafatasında bulunan, bir zamanlar çok değer verilen balmumundan olan spermacetin temel bileşeni. Setil palmitat, bazı katı lipit nanoparçacıklarının bir bileşenidir.

Mercan kayalıklarını oluşturan taşlı mercanlar, kısmen bir besin önleyicisi olarak işlev gören dokularına büyük miktarda setil palmitat mumu içerir.

Cutina® CP, tutarlılık verici özelliklerinden dolayı tüm cilt bakım formülasyonlarına vücudu kazandıran mumsu bir yumuşatıcıdır. Beyaz kaba peletler şeklinde, maksimum asit değeri vardır. 1, sabunlaşma değeri 112-123 ve damlatma noktası 46-51 ° C'dir.

Cutina CP (Cetyl Palmitate)
Kimyasal Fonksiyon: Yumuşaklaştırıcı
Ürün Uygulamaları: Güneş Sonrası Bakım, Bebeğe Karşı Bakım, Güzellik Bakımı, Vücut Bakımı, Renkli Kozmetikler, Deodorantlar, Yüz Bakımı, Parfüm, Saç Kremi, El ve Tırnak Bakımı, Ruj, Maskara, Cilt Bakımı, Güneş Bakımı
Yeşil Sertifikalar: Ecocert

 

 

 

 

 


CUTINA® CP is supplied in the form of white coarse pellets.
Example of use: Waxy emollient which due to its consistency-giving properties imparts body to all skin care formulations.


Cetyl palmitate is the ester derived from palmitic acid and cetyl alcohol. This white waxy solid is the primary constituent of spermaceti, the once highly prized wax found in the skull of sperm whales. Cetyl palmitate is a component of some solid lipid nanoparticles.

Stony corals, which build the coral reefs, contain large amounts of cetyl palmitate wax in their tissues, which may function in part as an antifeedant.

Cutina® CP is a waxy emollient which due to its consistency-giving properties, imparts body to all skin care formulations. It comes in the form of white coarse pellets, has an acid value of max. 1, a saponification value of 112-123, and a dropping point of 46-51°C.

Cutina CP (Cetyl Palmitate)
Chemical Function: Emollient
Product Applications: After Sun Care, Antiperspirent, Baby Care, Beauty Care, Body Care, Color Cosmetics, Deodorants, Face Care, Fragrances, Hair Conditioning, Hand & Nail Care, Lipstick, Mascara, Skin Care, Sun Care
Green Certifications: Ecocert

 

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.