1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SULFATED CASTOR OIL (SÜLFATLANMIŞ HİNT YAĞI)


cas no: 8002-33-3
ec no: 232-306-7

metatags: SULFATED CASTOR OIL (TURKEY RED OIL); sulfated castor oil; sulfonated castor oil; sulphonated castor oil; sulfonated castor oıl; sulphonated castor oıl; castor oil; castor oil; sülfatlı castor oıl; sülfatlı castor oil; sülfatlanmış castor oil; sülfatlanmış castor oıl; sülfatlı hint yağı; sülfatlı hint hagı; sülfatlanmış hint yağı; sülfatlanmış hint yagı; Aquasol; Turkey red oil; Turkey-red oil; Castor oil, sulfated; Caswell No. 899; UNII-75T1HFY189; trisodium;[(Z)-18-[1,3-bis[[(Z)-12-sulfonatooxyoctadec-9-enoyl]oxy]propan-2-yloxy]-18-oxooctadec-9-en-7-yl] sulfate; CASTOR OIL; HINY YAGI; HİNT YAĞI; hint yağı; hınt yagı; sulfated castro oil; sulfated castro oıl; sulfonated castro oil, sulphonated castro oıl; kırmızı yağ; kırmızı yag; türkiye kırmızı yağ; türkiyekırmızı yag; türkiye kırmızı yag; turkey kırmızı yağ; turkey kırmızı yag; Sulfated Ricinus communis (Castor) Oil; ricinus communis.

 


Türkiye-kırmızı yağ hazırlamanın geleneksel yöntemi, birkaç saatlik bir süre boyunca, 25-30 ° C'lik bir sıcaklığın muhafaza edilmesi için reaksiyon kütlesinin sabit soğutulması ve çalkalanması ile, hintyağıya kontrollü bir oranda konsantre sülfürik asit ilave etmektir. Asit ilavesi tamamlandıktan sonra reaksiyon kütlesi yıkanır, daha sonra bir alkali çözelti veya bir amin kullanılarak nötralize edilir.

Sülfatlanmış hintyağı Uygulamalar:

· Sülfatlı hint yağı sıradan sabunlardan sonraki ilk sentetik deterjandır. Yağlayıcılar, yumuşatıcılar ve boyama yardımcılarını formüle etmekte de kullanılır.

· Sülfatlanmış hint yağı Bir anyonik sürfaktan olması, aktif bir ıslatma maddesidir (eritildiği bir sıvının yüzey gerilimini azaltabilen bir kimyasal madde). Bu nedenle, pamuk ve ketenlerin boyanmasında ve kaplanmasında yaygın olarak kullanılır. Genel olarak, hintyağı ve bazı türevlerinin ıslak yüzeylere kazandırma özelliği, pigmentlerin ve boyaların mükemmel taşıyıcıları olarak yararlı olmasını sağlar.

· Sülfolanmış hint yağı, orta viskozitededir ve genellikle banyo yağı tariflerinde koku veya uçucu yağlarla birlikte veya şampuanlarda kullanılır.

· Sülfatlanmış hint yağı, suda tamamen dağılmış tek yağdır. Sülfonatlı hint yağı bir yüzey aktif cismidir ve bu nedenle, banyo yağı için su ile iyi karışan, süt banyosu üreten harika bir temel oluşturur.

· Sülfonatlı hintyağı, tarımda organik gübre olarak, köpük giderici kağıt sanayiinde, ilaçlarda undesilenat, boya, mürekkep, yumuşatıcı ve yağlayıcı olarak da kullanılır.
Türkiye Kırmızı yağ tarımda organik gübre, tekstillerde yüzey aktif maddeler ve ıslatma maddeleri, köpük giderici kağıt endüstrisinde, emülgatörler olarak kozmetiklerde, undesilenat olarak, boya mürekkeplerinde ve kayganlaştırıcı olarak farmasötiklerde kullanılır.
Bu yağ, sıradan hintyağına sülfürik asit tuzu ilavesiyle elde edilir ve genellikle Türkiye Kırmızı Yağ olarak adlandırılır. Sülfürik asit ilavesi bu yağı tamamen suda çözünür yapar, bu nedenle suya ilave edildiğinde süspansiyon ajanına ihtiyaç duymadan eşit dağılır. Bu nedenle genellikle çiçeklenme banyo yağı tariflerinde veya yağların su formülasyonlarına eş emülsiyon yapıcı olarak kullanılır.

Sülfatlanmış hint yağı, renk olarak derhal kırmızıdır ve standart hint yağı benzeri dokuda kalındır. Bu yağ, cilt kullanımının yararına göre görüş farklılıkları gösterir, bazı araştırmalar, belli bir süre doğrudan cilt temasının deriyi hafifçe tahriş edebildiğini gösterir. Diğer çalışmalar toksisite ya da cilt ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını göstermektedir ve diğer bulgular cildin yararına olduğunu göstermektedir.

Kozmetik derece. Sadece Dış Kullanım.

INCI: Sülfatlı Ricinus communis (Castor) Yağı
Bazı sabun yapım tariflerinde zenginleştirici olarak kullanılan, yağlanamaz yağ. Viskoz kırmızımsı kahverengi yağ. Ana sabun üreten yağ olarak uygun değildir, sabunlaşmaz hale gelir. Boyanan deri ve bazı kumaşlarda ilave kullanımlar vardır. Yağlayıcılar ve yumuşatıcıların formülasyonunda da kullanılır. Suda tamamen dağılmış tek yağdır. Sülfatlanmış hint yağı, hintyağına sülfürik asit ilavesiyle oluşturulur ve ilk sentetik deterjandır. Türkiye Kırmızı Yağ bilindiği gibi, farklı ve ağır bir kokusu vardır. Bir sürfaktan ve bu nedenle, su ile iyi karıştığı için bir banyo yağı için harika bir temel oluşturarak bir süt banyosu üretiyor.

Sülfatlanmış hint yağı taşıma ve depolama
Taşıma
Güvenli Kullanım:
İyi imalat uygulamaları ve endüstriyel hijyen uygular.
Uygulamaları, havalandırmayı uygun şekilde sağlayın. Yemeyin, içmeyin veya sigara içmeyin
Kullanım sırasında. Yangından ve alevlerden uzak tutun. Koruyun
Donmadan.
Depolama
Depolama Alanları ve
Konteynerler:
Serin, kuru bir yerde, kapalı bir kapta saklayın. Simge durumuna küçült
Hava ile temas ve ışık maruziyeti. Kaçınılması için önlem alın
Çalışma alanında statik deşarjlar.

 

 

 

 

Sulfated/Sulfonated Castor Oil
Sulfated or Sulfonated castor oil is a castor oil that has been treated so that it is fully dispersible in water, thus making it perfect for bath oil products. It is also called Turkey Red Oil.

The traditional method of preparing turkey-red oil is to add concentrated sulfuric acid at a controlled rate to castor oil over a period of several hours with constant cooling and agitation of the reaction mass to maintain a temperature of 25-30oC. After acid addition is complete, the reaction mass is washed then neutralized using an alkali solution or an amine.

sulfated castor oil Applications:

· Sulfated Castor Oil was the first synthetic detergent after ordinary soap. It is also used in formulating lubricants, softeners, and dyeing assistants.

· sulfated castor oil Being an anionic surfactant, it is an active wetting agent (a chemical agent capable of reducing the surface tension of a liquid in which it is dissolved). As such, it is used extensively in dyeing and in finishing of cotton and linen. Generally, the ability of castor oil and some of its derivatives to wet surfaces make them useful as excellent carriers of pigments and dyes.

· Sulfonated castor oil is of medium viscosity and is usually used in bath oil recipes along with fragrance or essential oils, or in shampoos.

· sulfated castor oil is the only oil that will completely disperse in water. sulfonated castor oil is a surfactant and therefore makes a wonderful base for bath oil as it mixes well with water, producing a milk bath.

· Sulfonated castor oil is also used in agriculture as organic manure, in paper industry for defoaming, in pharmaceuticals as undecylenate, in paints, inks, softeners and in lubricants.
This oil is obtained thru the process of adding salt of sulfuric acid to ordinary castor oil, creating what is often called Turkey Red Oil. The addition of the sulfuric acid makes this oil completely water soluble, thus when added to water it will disperse evenly without needing a suspension agent. For this reason it's often used in blooming bath oil recipes, or as a co-emulsifier for oils into water formulations.
Turkey Red oil is used in agriculture as organic manure, in textiles as surfactants and wetting agents, in paper industry for defoaming, in cosmetics as emulsifiers, in pharmaceuticals as undecylenate, in paints inks and as lubricants.

sulfated castor oil is deeply red in color, and thick in texture, similar to standard castor oil. This oil holds differences of opinions as to the benefit for skin use, some studies show that direct skin contact over a period of time can mildly irritate the skin. Other studies show no toxicity or skin related issues, and other findings show it benefits the skin.

Cosmetic grade. External Use Only.

INCI: Sulfated Ricinus communis (Castor) Oil
Unsaponifiable oil used in some soapmaking recipes as an enrichment. Viscous reddish-brown oil. Not suitable as a main soap-making oil, being unsaponifiable. Has additional uses in dying leather and certain fabrics. Also used in formulating lubricants and softeners. Turkey Red Oil as it is known, has a distinct and heavy scent. It is a surfactant and therefore makes a wonderful base for a bath oil as it mixes well with water, producing a milk bath.

sulfated castor oil handling and storage
Handling
Safe Handling:
Apply good manufacturing practice and industrial hygiene
practices, ensure proper ventilation. Do not eat, drink or smoke
during handling. Keep away from fire and open flames. Protect
from freezing.
Storage
Requirements for Storage Areas and
Containers:
Store in a cool, dry location, in a sealed container. Minimize
contact with air and exposure to light. Take precautions to avoid
static discharges in working area.

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.