1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLYCOLIC ACID (GLİKOLİK ASİT)

GLYCOLIC ACID (GLİKOLİK ASİT)

CAS NO: 79-14-1

METATAGS;2-hydroxyacetic acid; glycolate; glycolic acid; glycolic acid, 1-(14)C-labeled; glycolic acid, 2-(14)C-labeled; glycolic acid, calcium salt; glycolic acid, monoammonium salt; glycolic acid, monolithium salt; glycolic acid, monopotassium salt; glycolic acid, monosodium salt; glycolic acid, potassium salt; hydroxyacetic acid; potassium glycolate; glycolic acid; hydroxyacetic acid; 2-Hydroxyacetic acid; 79-14-1; Hydroxyethanoic acid; Acetic acid, hydroxy-; Glycollic acid; glycolate; Caswell No. 470; Kyselina glykolova; Kyselina glykolova [Czech]; Kyselina hydroxyoctova; glycolicacid; Kyselina hydroxyoctova [Czech]; Glycocide; alpha-Hydroxyacetic acid; POLYGLYCOLIC ACID; EPA Pesticide Chemical Code 000101; GlyPure, GLYCOLLATE
C2H4O3; 2-Hydroxyethanoic acid, Acetic acid, hydroxy-, homopolymer; EINECS 201-180-5; Acetic acid, 2-hydroxy-; .alpha.-Hydroxyacetic acid; Acetic acid, 2-hydroxy-, homopolymer; NSC166; CHEBI:17497; Glycolic acid-13C2; Polyglycollic acid; GOA; Dexon (polyester); 259744-22-4; Poly(L-glycolic acid); Glycolic acid homopolymer; Polyglycolide; Hydroxyacetic acid homopolymer; Hydroxyethanoate; a-Hydroxyacetate; CCRIS 9474; Dicarbonous acid; hydroxy-acetic acid; alpha-Hydroxyacetate; hydroxyl acetic acid; a-Hydroxyacetic acid; Glycolic Acid 70%; 2-hydroxy acetic acid; 2-hydroxy-acetic acid; ACMC-209pgf; omega-Hydroxy fatty acid; 2-hydroxyl ethanoic acid; Glycolic acid, polyesters; GLİKOLİK ASİT; GLİKOLİK ACİD; GLICOLIC ASIT; GLIKOLIK ASIT; GLYCOLIC ACID; GLYCOLIC ACIT; GLYCOLIC ASIT.glycolic acid;hydroxyacetic acid;2-Hydroxyacetic acid;79-14-1;Hydroxyethanoic acid;Glycollic acid;Acetic acid, hydroxy-;glycolate;Caswell No. 470;Kyselina glykolova;Kyselina glykolova [Czech];Kyselina hydroxyoctova;glycolicacid;HOCH2COOH;Kyselina hydroxyoctova [Czech];Glycocide;alpha-Hydroxyacetic acid;POLYGLYCOLIC ACID;EPA Pesticide Chemical Code 000101;GlyPure;HSDB 5227;NSC 166;AI3-15362;UNII-0WT12SX38S;GlyPure 70;BRN 1209322;GLYCOLLATE;C2H4O3;2-Hydroxyethanoic acid;Acetic acid, hydroxy-, homopolymer;EINECS 201-180-5;Acetic acid, 2-hydroxy-;.alpha.-Hydroxyacetic acid;Acetic acid, 2-hydroxy-, homopolymer;NSC166;CHEBI:17497;AEMRFAOFKBGASW-UHFFFAOYSA-N;MFCD00004312;Glycolic acid-13C2;Polyglycollic acid;26009-03-0;26124-68-5;GOA;Dexon (polyester);259744-22-4;Poly(L-glycolic acid);Glycolic acid homopolymer;Polyglycolide;Hydroxyacetic acid homopolymer;Hydroxyethanoate;a-Hydroxyacetate;CCRIS 9474;Dicarbonous acid;hydroxy-acetic acid;alpha-Hydroxyacetate;hydroxyl acetic acid;a-Hydroxyacetic acid;Glycolic Acid 70%;2-hydroxy acetic acid;2-hydroxy-acetic acid;ACMC-209pgf;omega-Hydroxy fatty acid;2-hydroxyl ethanoic acid;AC1Q7BOK;AC1Q7BOL;Glycolic acid, polyesters;DSSTox_CID_5363;bmse000245;WLN: QV1Q;AC1L19YH;DSSTox_RID_77763;Glycolic acid (7CI,8CI);GLYCOLIC ACID, CRYST;DSSTox_GSID_25363;ETHYLDIOXY, 2-OXO-;4-03-00-00571 (Beilstein Handbook Reference);KSC377Q2F;ARONIS23902;Glycolic acid, p.a., 98%;0WT12SX38S;Acetic acid, hydroxy- (9CI);CHEMBL252557;DTXSID0025363;CTK2H7822;HMDB00115;NSC-166;MolPort-000-871-981;Glycolic acid solution, 56-58%;Glikolik asit;GLİKOLİKASİT;GLIKOLIKASIT;glikolikasitvegüzellik;glycolıcacıdandbeuty;glikolikaitvesivilcetedavisi;glukoliksit;GLIKOLIKASITVEKREMLER;GLIKOLIKASITKREMLER;SIVILCETEDAVISINDEGLIKOLIKSIT;GLYCOLICACIDBEAUTY;GLİKOLİKASİTİNFAYDALARI;GLIKOLIKASITNERDENALINIR;GLIKOLIKASITNEICINKULLANILIR;glikolikasitnerdenalınır;glikolik asit nerden alınır;glikolik asit ne için kullanılır;glikolik asit ve güzellik;Glycolic acid, >=97.0% (T);STR00936;ZINC4658557;Tox21_301298;ANW-37261;1932-50-9 (mono-potassium salt);39663-84-8 (mono-lithium salt);AKOS000118921;Glycolic acid, ReagentPlus(R), 99%;35249-89-9 (mono-ammonium salt);DB03085;Glycolic acid solution, puriss., 70%;LS-2184;MCULE-9792551388;OR13191;RP18351;RTR-037849;CAS-79-14-1;TRA-0184681;2836-32-0 (mono-hydrochloride salt);NCGC00160612-01;NCGC00160612-02;NCGC00257533-01;AJ-51839;AK128829;AN-23979;K398;KB-77574;OR034123;OR249589;OR249590;OR249802;OR358460;SC-26092;SC-85771;Glycolic acid solution, CP, 70% in H2O;AB1011457;ST2410039;TR-037849;25904-89-6 (unspecified potassium salt);FT-0083160;FT-0612572;G0110;G0196;Glycolic acid, SAJ special grade, >=98.0%;C00160;C03547;Glycolic Acid, pharmaceutical secondary standard;Glycolic acid, Vetec(TM) reagent grade, 98%;M-7418;11046-EP2269610A2;11046-EP2269988A2;11046-EP2270002A1;11046-EP2270003A1;11046-EP2270008A1;11046-EP2270011A1;11046-EP2275401A1;11046-EP2275413A1;11046-EP2277848A1;11046-EP2277867A2;11046-EP2280003A2;11046-EP2281563A1;11046-EP2284160A1;11046-EP2284178A2;11046-EP2284179A2;11046-EP2287156A1;11046-EP2289510A1;11046-EP2289879A1;11046-EP2289890A1;11046-EP2292617A1;11046-EP2295424A1;11046-EP2298735A1;11046-EP2298755A1;11046-EP2301931A1;11046-EP2301937A1;11046-EP2301940A1;11046-EP2305257A1;11046-EP2305646A1;11046-EP2305651A1;11046-EP2308851A1;11046-EP2308854A1;11046-EP2311807A1;11046-EP2311842A2;11046-EP2314588A1;11046-EP2314593A1;11046-EP2316457A1;11046-EP2316458A1;11046-EP2316459A1;11046-EP2316825A1;11046-EP2316826A1;11046-EP2316827A1;11046-EP2316828A1;11046-EP2372017A1;11046-EP2374786A1;11046-EP2374787A1;11046-EP2374895A1;11046-EP2380871A1;47926-EP2301544A1;47926-EP2308851A1;47926-EP2311810A1;49125-EP2272848A1;49125-EP2281824A1;49125-EP2292613A1;49125-EP2295408A1;49125-EP2295426A1;49125-EP2295427A1;49125-EP2295430A2;49125-EP2295431A2;49125-EP2305254A1;49125-EP2305679A1;49125-EP2311823A1;Glycolic acid, BioXtra, >=98.0% (titration);Glycolic acid solution, technical, ~55% in H2O;I04-1094;J-509661;F2191-0224;Glycolic acid solution, high purity, 70 wt. % in H2O;Z1259155884;287EB351-FF9F-4A67-B4B9-D626406C9B13;Glycolic acid solution, technical grade, 70 wt. % in H2O;Glycolic acid, certified reference material, TraceCERT(R);InChI=1/C2H4O3/c3-1-2(4)5/h3H,1H2,(H,4,5;Glycolic acid, anhydrous, free-flowing, Redi-Dri(TM), ReagentPlus(R), 99%;ALPHA/BETA HYDROXY ACIDS (GLYCOLIC ACID) (SEE ALSO ALPHA/BETA HYDROXY ACIDS);1033720-45-4;1033720-48-7;702627-33-6;GLICOLIC ACID;GLIKOLIK ACID;GLICOLICACID;GLICOLIKACID;GLICOLIC ASIT;GLIKOLIC ASIT;GLIKOLIKASIT;GLİKOLİK ASİT;GLİCOLİC ASİT;GLİCOLİC ACİD;Glicolic acid;Glicolic asit;Glikolik asit;Glikolik asıt;glukolik asit;glukolıc acıd;Glukolik asit;Glucolic acid;Glukolikasit;Glukolicacıd;gılikolik asit;gılıcolıc acıd;glicolic acid;glycolic asit;glikolik asit;Glikolik Asit;gulukolik asit;gulukolik acıd ;GULUKOLİK ASİT; GLUKOLİK ACİD;gulukoliksit;gulukolıkacıd;GULUKOLIKASIT;GULUKOLIKACID

 



EC Numarası: 201-180-5

Glikolik Acıd isimleri ve tanımlayıcıları
Glikolik Acıd'ın Hesaplanan Tanımlayıcıları
IUPAC Glikolik Acıd ismi
2-hidroksiasetik asit


Glikolik Acıd'ın Moleküler Formülü
C2H4O3

Glikolik Acıd'ın kimyasal ve fiziksel özellikleri

Özellik adı
Moleküler Ağırlık: 76.051 g / mol
Hidrojen Bağımı Bağışlayıcı Sayısı: 2
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 3
Dönebilen Bond Sayısı: 1
Karmaşıklık: 40.2
Topolojik Polar Yüzey Alanı: 57.5 A ^ 2
Monoizotopic Kütle: 76.016 g / mol
Tam Kütle: 76.016 g / mol
XLogP3: -1.1
Bileşik Canonicalized: true
Resmi Şarj: 0
Ağır Atom Sayısı: 5
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlanmış Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlanmamış Bond Stereocenter Sayısı: 0
İzotop Atom Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1

Glikolik Acıd'ın Fiziksel Tanımı

Sıvı

Glikolik Acıd'ın Rengi
Renksiz, yarı şeffaf katı madde

Glikolik Acıd Kokusu
Kokusuz

Glikolik Acıd Kaynama Noktası
100 derece C

Glikolik Asidin Erime Noktası
79.5 ° C

Glisolik asit (hidroasetik asit veya hidroksiasetik asit); C2H4O3 (ayrıca HOCH2CO2H olarak yazılır) kimyasal formülü, en küçük ?-hidroksi asittir (AHA). Bu renksiz, kokusuz ve higroskopik kristal katı suda yüksek çözünürlüğe sahiptir. Çeşitli cilt bakım ürünlerinde kullanılır. Glikolik asit bazı şeker mahsullerinde bulunur. Bir glikolat veya glikolat, glikolik asidin bir tuzu veya esteridir.

"Glikolik asit" adı 1848 yılında Fransız kimyager Auguste Laurent (1807-1853) tarafından üretildi. O, daha sonra glikolleol denilen - amino asit glisinin, "glikolik asit" (asit glikolik) olarak adlandırdığı varsayımsal bir asitin amini olabileceğini önermişti. Strecker ve Sokolov ekibi nihayet 1851'de glikolik asit ürettiklerinde, Laurent'in varsayımsal asitinin adını asitlerine verdiler.


Glikolik asitin Kullanım Alanları
Glikolik asit tekstil endüstrisinde boyama ve tabaklama maddesi olarak, lezzet verici bir ajan olarak ve koruyucu olarak gıda işlemede ve ilaç endüstrisinde cilt bakım maddesi olarak kullanılır. Yapışkanlarda ve plastiklerde de kullanılır. Glikolik asit genellikle akış özelliklerini iyileştirmek ve parlaklık kazandırmak için emülsiyon polimerleri, solventler ve mürekkep ve boya katkı maddeleri içine katılır. Karo döşeme üzerindeki sürtünme katsayısını arttıran yüzey işleme ürünlerinde kullanılır.

Glikolik asit cilde nüfuz etme özelliğinden dolayı, cilt bakım ürünlerinde, çoğunlukla% 20 ila 70 konsantrasyonlarda bir dermatolog tarafından yapılan kimyasal soyma veya% 10 ila% 20 arasında daha düşük konsantrasyonlarda evde kullanılan kiti bulur. Konsantrasyona ek olarak, pH da çözeltideki glikolik asitin potansiyelini belirlemede büyük bir rol oynamaktadır. Hekim mukavemetli kabukların pH değeri 0.6'ya kadar düşebilir (evde tamamen keratolizleşmek için yeterince güçlüdür), ancak evde kabuk soyma asitleri 2.5 kadar yüksek olabilir. Glikolik asit, cildin görünümünü ve dokusunu iyileştirmek için kullanılır. Kırışıklıkları, akne skarını, hiperpigmentasyonunu azaltabilir ve aktinik keratozis, hiperkeratozis ve seboreik keratoz gibi birçok cilt rahatsızlığını iyileştirebilir. Glikolik asit, uygulandıktan sonra, epidermisin üst tabakasıyla reaksiyona girerek, bağlanma özelliklerini zayıflatabilir. Ölü cilt hücrelerini bir arada tutan lipidler. Bu, stratum corneum'un pul pul dökülmesine ve canlı cilt hücrelerinin ortaya çıkmasına izin verir. Yüksek oranda saflaştırılmış glikolik asit dereceleri, kişisel bakım uygulamaları için piyasada bulunmaktadır.

Glikolik asit, oksidasyon-redüksiyon, esterifikasyon ve uzun zincirli polimerizasyon da dahil olmak üzere bir dizi reaksiyonda organik sentez için de yararlı bir ara maddedir. Poliglikolik asit ve diğer biyolojik olarak uyumlu kopolimerlerin (ör. PLGA) hazırlanmasında bir monomer olarak kullanılır. Ticari açıdan, önemli türevler, kolaylıkla damıtılabilen metil (CAS # 96-35-5) ve etil (CAS # 623-50-7) esterlerini (sırasıyla bp 147-9 ve 158-159 ° C) Ana asidin aksine. Butil ester (b.p. 178-186 ° C) bazı verniklerden biridir, arıtılmış olması nedeniyle, uçucu değildir ve iyi çözülme özelliklerine sahiptir.

Glisol asidi bir eksfoliyatördür.
Glikolik asit ürünleri birçok farklı formda bulunur: temizleyiciler, serumlar, nemlendiriciler, göz kremleri ve yüz kabukları.
Glikolik asit değişik meyvelerde doğal olarak bulunan ve meyve asitleri olarak da bilinen alfa hidroksiasitlerin (AHA) bir üyesidir. Glikolik asit, doğada şeker kamışında bulunur.

 

 

 

 

 

EC Number: 201-180-5

Names and Identifiers of Glycolıc Acıd
Computed Descriptors of Glycolıc Acıd
IUPAC Name of Glycolıc Acıd
2-hydroxyacetic acid


Molecular Formula of Glycolıc Acıd
C2H4O3

Chemical and Physical Properties of Glycolıc Acıd

Property Name
Molecular Weight:76.051 g/mol
Hydrogen Bond Donor Count:2
Hydrogen Bond Acceptor Count:3
Rotatable Bond Count:1
Complexity:40.2
Topological Polar Surface Area:57.5 A^2
Monoisotopic Mass:76.016 g/mol
Exact Mass:76.016 g/mol
XLogP3:-1.1
Compound Is Canonicalized:true
Formal Charge:0
Heavy Atom Count:5
Defined Atom Stereocenter Count:0
Undefined Atom Stereocenter Count:0
Defined Bond Stereocenter Count:0
Undefined Bond Stereocenter Count:0
Isotope Atom Count:0
Covalently-Bonded Unit Count:1

Physical Description of Glycolıc Acıd

Liquid

Color of Glycolıc Acıd
Colorless, translucent solid

Odor of Glycolıc Acıd
Odorless

Boiling Point of Glycolıc Acıd
100 deg C

Melting Point of Glycolıc Acıd
79.5 °C

 

Glycolic acid (hydroacetic acid or hydroxyacetic acid); chemical formula C2H4O3 (also written as HOCH2CO2H), is the smallest ?-hydroxy acid (AHA). This colorless, odorless, and hygroscopic crystalline solid is highly soluble in water. It is used in various skin-care products. Glycolic acid is found in some sugar-crops. A glycolate or glycollate is a salt or ester of glycolic acid.

The name "glycolic acid" was coined in 1848 by the French chemist Auguste Laurent (1807-1853). He proposed that the amino acid glycine - which was then called glycocolle - might be the amine of a hypothetical acid, which he called "glycolic acid" (acide glycolique). When the team of Strecker and Sokolov finally produced glycolic acid in 1851, they bestowed, on their acid, the name of Laurent's hypothetical acid.


Uses of Glycolıc Acıd

Glycolic acid is used in the textile industry as a dyeing and tanning agent, in food processing as a flavoring agent and as a preservative, and in the pharmaceutical industry as a skin care agent. It is also used in adhesives and plastics. Glycolic acid is often included into emulsion polymers, solvents and additives for ink and paint in order to improve flow properties and impart gloss. It is used in surface treatment products that increase the coefficient of friction on tile flooring.

Due to its excellent capability to penetrate skin, glycolic acid finds applications in skin care products, most often as a chemical peel performed by a dermatologist in concentrations of 20 to 70% or at-home kits in lower concentrations between 10 and 20%. In addition to concentration, pH also plays a large part in determining the potency of glycolic acid in solution. Physician-strength peels can have a pH as low as 0.6 (strong enough to completely keratolyze the epidermis), while acidities for home peels can be as high as 2.5. Glycolic acid is used to improve the skin's appearance and texture. It may reduce wrinkles, acne scarring, hyperpigmentation and improve many other skin conditions, including actinic keratosis, hyperkeratosis, and seborrheic keratosis.[citation needed] Once applied, glycolic acid reacts with the upper layer of the epidermis, weakening the binding properties of the lipids that hold the dead skin cells together. This allows the stratum corneum to be exfoliated, exposing live skin cells. Highly purified grades of glycolic acid are commercially available for personal care applications.

Glycolic acid is also a useful intermediate for organic synthesis, in a range of reactions including: oxidation-reduction, esterification and long chain polymerization. It is used as a monomer in the preparation of polyglycolic acid and other biocompatible copolymers (e.g. PLGA). From the commercial perspective, important derivatives include the methyl (CAS# 96-35-5) and ethyl (CAS# 623-50-7) esters which are readily distillable (b.p. 147-9 and 158-159 °C, respectively), unlike the parent acid. The butyl ester (b.p. 178-186 °C) is a component of some varnishes, being desirable because it is nonvolatile and has good dissolving properties.

Glycolic acid is an exfoliator.
Glycolic acid products comes in many different forms: cleansers, serums, moisturizers, eye creams and facial peels.

Glycolic acid is a member of alpha hydroxyacids (AHA), naturally occurring in different fruits and also known as fruit acids. Glycolic acid is found in sugar cane in nature.

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.