1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ALLANTOIN

ALLONTOIN; ALLONTOİN; allontoın; allontoin; ALLONTOYIN; ALLONTOYİN; allontoyın; allontoyin; (2,5-Dioxo-4-imidazolidinyl) urea; GLYOXYLDIUREIDE; glyoxyldıureıde; Glyoxyldiureide; gloksıldıure; gloksildiüre; GLOKSILDIURE; GLOKSİLDİÜRE; 5 UREIDOHYDANTOIN; 5 UREİDOHYDANTOİN; 5 ureıdohydantoın; 5 üreidohydantoin;5-Ureidohydantoin

 

 

Cas Number:97-59-6
Bu ürün, dengede olan keto ve enol şekilleri, bir tautometrik karışım olarak oluşur. Cilt hüzrelerine karşı tedavisel etkisiyle bilinir. Yara iyileşimini hızlandırıcı etkisi vardır.
Yara iyileştirmede Allantoin'in etkisi biraz karışıktır. Önce ölü hücre uzaklaştırılır ve yaralı alan temizlenir. İyileştirme ve hızlandırma etkisi bunu takip eder. Bir çok durumda birkaç uygulamadan sonra yara ağrılarının ortadan kalktığı görülmüştür. Kötü bir şekilde yaralanmış, ezilmiş ve sert havaya maruz kalmış cilt üzerinde iyi bir iyileşme sağlar. Allantoinin diğer özelliği keratolitik hareketidir. Uygulandığı cilde yumuşaklık, düzlük ve sağlıklı görünüm verir. Daha az önemli olmak üzere bir diğer özelliği, cilt nemi üzerindeki yararlı etkisidir.Allantoin önemli bir şekilde tıbbi ve kozmetik ürünlerinin geniş bir aralığı için kullanışlıdır. Daha da fazlası kozmetikte kullanılan aktif maddelerin çoğuyla ve tıbbi alanda kullanılan bilinen birçok maddeyle dermatolojik olarak uyumludur. Bu yüzden spesifik uygulamalar için olan ürünlerin geliştirilmesinde bir çok olasılığa imkan verir. Düşük miktarlarda bile etkili oluşu, Allantoinin ayrıca ekonomik olarak da uygun olmasını sağlar.Vazelinde % 5 Allantoin, kemik ülserleri, psoriasis ve kuru cilt tedavisinde yarar sağlar. Ayrıca Allantoin içeren formülasyonlar, egzama, ellerin kontaktdermatitisi, hiperkeratotis, periodontotis ve ağızdaki ısı kabarcıkları ve mukus (mukoza) zarları üzerinde yararlı etkiye sahiptir. Özellikle bir avantajı, keloid oluşumu olmaksızın yaraların iyileşmesidir. Allantoin için uygun araçlar, yağ-su emülsiyon tiplerinin yıkanabilir merhemlerini kapsar. Allantoin'in formülasyonun sulu fazına dahil edilmesi tavsiye edilir.Allantoin çevresel etkilere maruz kalmış ve zayıflamış olan ciltteki hücre yenilenmesini destekler, vücut ve yüz üzerindeki bozulmamış cildin sağlığını sürdürmesine ve ilerlemesine yardım eder.
Allantoinin el kremlerine eklenmesi sertliği ve cilt çatlaklarını yok etmeye yardım eder ve elleri pürüzsüz ve yumuşak bırakır. Yapılan bir araştırmada cildi ciddi anlamda hasarlı olan bayanların el losyonunu düzenli kullanımıyla, bayanların % 90'ında tamamen, %10'unda ise belirgin iyileşme tespit edilmiştir. Allantoin, hassas ciltler (bebek cildi) için de uygundur. Dudak bakım ürünleri, çeşitli kullanımlar için tozlar, güneş sonrası losyonlar ve diğer kozmetik ürünlerde Allantoin iyileşme ve yenileme aktivitesine sahiptir.Lipstick, deodorant ve güneş ürünlerinde cildi zarar görmekten korur. İyi keratolitik etkileri nedeniyle, bir çok saç bakım ürünleri için özellikle kepek tedavisinde değerlidir. Periodontosis ve ısı kabarcıklarına karşı iyi etkisi Allantoin'i ağızda ve mukus zarları üzerinde, oral hijyen ürünlerinde güvenilir bir aktif madde yapar. Kozmetiklerde kullanım oranı % 0,1-0,4 arasındadır.Hücre yenileyici bir kremde % 0,5 Allantoin kullanılır. Bu miktarda Allantoin içeren kremin mekanik ve kimyasal tahrişi ve UV tahrişinden dolayı olan cilt kızarıklılığını azalttığı görülmüştür. Ayrıca yine bu miktardaki Allantoin tahrişleri azalttığı için cildi nemlendirme etkisine sahiptir.Çözünürlük: Kozmetik ürünlein sulu fazlarında çözünür, fakat çoğunlukla kullanılan kozmetik yağlarda çözünmez. En iyi olarak sulu faza ilave edilerek - 50 oC'ye ısıtılarak yada 25 oC'de karıştırılarak çözeltilere dahil edilir. Sulu çözeltileri pH: 3-8 arasında stabildir. Allantoin, sulu bir çözeltide uzun bir süre ısıtıldığında ve kuvvetli alkalilerle dekompoze olabilir.Tavsiye edilen kullanımlar: Yüz losyonları ve kremleri, el ve vücut losyonları ve kremleri, güneş sonrası losyonlar, traş sonrası ürünler, bebek krem ve losyonları, kepek karşıtı şampuanlar, banyo ve duş jelleri, gargaralar, diş macunu.Cildi rahatlatıcı ve iyileştirici etkileri olan Allantoin, cilt için tıbbi amaçlarla hazırlanmış olan kremlerde ve topikal maddelerde kullanılır. Allantoik sıvıda ve bazı memelilerin fetal idrarında bulunmakla birlikte pek çok bitkide (özellikle karakafes-comfrey) bulunur.Allantoin'ın asıl fonksiyonu, hücre çoğalmasını uyarmak ve granülasyon dokusunun yeniden yapılanmasını geliştirmektir.Kozmetik amaçlı Allantoin çoğunlukla karakafes bitkisinden elde edilir. Bunun yanı sıra Salyangozların kendi kendini yenileme özelliği salgılarındaki Allantoin maddesi sayesindedir.
Günümüzde kozmetik sektöründe salyangoz özü içeren birçok krem üretiliyor.Allantion, ciltteki hücre yenilenmesini sağlar. Problemli ve zayıflamış ciltlerde cilt yenilenmesini ve onarımını büyük ölçüde destekler.Çoğunlukla losyon ve cilt kremlerinde kullanılmakla birlikte; dudak bakım ürünlerinde, bebek kremleri ve losyonlarında, ağız bakım ürünlerinde, diş macunlarında, şampuanlarda, saç boyalarında, güneş koruyucularda, ıslak mendillerde, tıraş bakım sonrası ürünler ve renkli kozmetik ürünleri gibi ürünlerde de yoğun olarak kullanılır. Bu tarz kozmetik ürünlerde Allantoin; tahriş engelleyici, iyileşme ve yenileme aktivitesine sahiptir. Cildi zarar görmekten korur.
İlaç uygulamalarında; deri ülseri, yaralar, yara izleri, yanıklar, güneş yanıkları, karbonkül, akne, deri erupsiyonları, fissürler, derisıyrıkları, impetigo, egzema, psöriazis gibi deri hastalıkları ve sedef hastalığının tedavisinde de kullanılır.

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.