1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ISOPROPYL STEARATE(İZOPROPİL STEARAT)

METATAGS:ISOPROPYL STEARATE,Wickenol 127,112-10-7,Octadecanoic acid, 1-methylethyl ester,1-Methylethyl octadecanoate,Stearic acid, isopropyl ester,UNII-43253ZW1MZ,EINECS 203-934-9,
Stearic acid isopropyl ester,BRN 1791443,ZPWFUIUNWDIYCJ-UHFFFAOYSA-N,Octadecanoic acid,1-methylethyl ester,Tegosoft S,Isopropyl octadecanoate,AC1L1QEJ,propan-2-yl octadecanoate,
SCHEMBL43528,DTXSID5051579CTK4A7659,Octadecanoic acid isopropyl ester,MolPort-003-913-207,43253ZW1MZ,Octadecanoic acid, isopropyl ester,6627AF,ZINC86050948,AKOS024334051
,MCULE-3731648811,CC-34542,LP002639,DB-041042,LS-146684,FT-0631637,74532-EP2298313A1,74532-EP2308857A1,C-19883, 1-METHYLETHYL ESTER OCTADECANOIC ACID; 1-METHYLETHYL OCTADECANOATE;
ISOPROPYL ESTER STEARIC ACID; ISOPROPYL OCTADECANOATE; OCTADECANOIC ACID, 1-METHYLETHYL ESTER; STEARIC ACID, ISOPROPYL ESTER; 1-METHYLETHYL OCTADECANOATE; OCTADECANOIC ACID,
1-METHYLETHYL ESTER (9CI) ; WICKENOL 127


Molecular Formula: C21H42O2
Molecular Weight: 326.565 g/mol
IUPAC Name: propan-2-yl octadecanoate
CAS: 112-10-7
EC Number: 203-934-9

 

Stearat esterleri (Butil Stearat, Setil Stearat, İzosil Stearat, İzopropil Stearat, Mististil Stearat, Etilheksil Stearat, İzobutil Stearat) yağlı sıvılar veya mumlu katılardır.
  Etilheksil Stearat, Octyl Stearate olarak da adlandırılabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde stearat esterleri, göz makyajı, cilt yapısı, ruj ve cilt bakım ürünlerinde en sık kullanılır.

Stearat esterleri öncelikle cildin yüzeyinde yağlayıcı olarak hareket ederek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Butil Stearat ayrıca dudaklardaki sürtünmeyi azaltarak ruj kalınlığını
azaltır ve tırnak cilalarına su itici özellik kazandırır. Butil Stearat ve İzopropil Stearat cildi ince bir kaplama oluşturmak için kurutulur. İzosetil Stearat diğer maddeleri, genellikle sıvıları
eritmek için de kullanılabilir.

izopropil stearat İşlev (ler)i: Bağlayıcı; Cilt İyileştirici Madde - Yumuşatıcı; BAĞLAYICI; CİLT KOŞULLARI

izopropil stearat Kullanım kısıtlamaları:
Kozmetikte güvenle kullanıldığı belirlendi, konsantre hale getirildi veya kullanım sınırlamaları alındı - Bazı niteliklere sahip kozmetiklerde güvenle kullanılır

Tahriş (cilt, göz veya akciğerler):
İnsan tahriş edici - güçlü kanıtlar (yalnızca göz çevresindeki ciltte kullanılan ürünler için veya aerosol haline getirilmiş (hava yoluyla) olabilir)

GHS Tehlike Açıklamaları:
23 şirketin ECHA C & L Envanteri'ne sunduğu 2 bildirimden toplanan GHS bilgisi.

H413 (% 100): Sualtı hayatı için uzun süreli zararlı etkilere neden olabilir

Bilgiler, ihlallere, katkı maddelerine ve diğer faktörlere bağlı olarak bildirimler arasında değişiklik gösterebilir. Parantez içindeki yüzde değeri, tüm şirketler tarafından bildirilen sınıflandırma oranını belirtir.
Yüzde değeri% 10'un üzerinde olan sadece Tehlike Kodları gösterilmektedir.


The stearate esters (Butyl Stearate, Cetyl Stearate, Isocetyl Stearate, Isopropyl Stearate, Myristyl Stearate, Ethylhexyl Stearate, Isobutyl Stearate) are oily liquids or waxy solids.
Ethylhexyl Stearate may also be called Octyl Stearate. In cosmetics and personal care products, stearate esters are used most frequently in the formulation of eye makeup, skin makeup,
lipstick and skin care products.

Stearate esters act primarily as lubricants on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance. Butyl Stearate also decreases the thickness of lipsticks, thereby
lessening the drag on lips, and imparts water repelling characteristics to nail polishes. Butyl Stearate and Isopropyl Stearate dry to form a thin coating on the skin. Isocetyl Stearate
can also be used to dissolve other substances, usually liquids.

Function(s) of Isopropyl Stearate: Binder; Skin-Conditioning Agent - Emollient; BINDING; SKIN CONDITIONING

 


Use restrictions of Isopropyl Stearate:
Determined safe for use in cosmetics, subject to concentration or use limitations - Safe for use in cosmetics with some qualifications

Irritation (skin, eyes, or lungs):
Human irritant - strong evidence (only for products for use around the eyes, on the skin, or may be aerosolized (airborne))

GHS Hazard Statements of Isopropyl Stearate:
Aggregated GHS information from 2 notifications provided by 23 companies to the ECHA C&L Inventory.

H413 (100%): May cause long lasting harmful effects to aquatic life
Information may vary between notifications depending on impurities, additives, and other factors. The percentage value in parenthesis indicates the notified classification ratio from
all companies. Only Hazard Codes with percentage values above 10% are shown.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.