1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CETIOL CC

DICAPRYLYL CARBONATE

 

CAS:1680-31-5

 

METATAGS;DICAPRYLYL CARBONATE;Carbonic acid, dioctyl ester;Dioctylcarbonat;Dioctyl carbonate;Dicaprylyl Carbonate 99%; CARBONATES;osmetics raw
material;Cosmetics raw materials;Dioctylcarbonat;Dioctyl carbonate;DICAPRYLYL CARBONATE;Dicaprylyl Carbonate 99%;Carbonic acid, dioctyl ester;1680-31-5 DICAPRYLYL CARBONATE; Carbonic acid, dioctyl ester; Dioctylcarbonat; Dioctyl carbonate; CARBONATES; osmetics raw material; Cosmetics raw materials;
Dicaprylyl Carbonate 99%;;DICAPRYLYL CARBONATE;Carbonic acid, dioctyl ester;UNII-609A3V1SUA;1680-31-5;Dioctyl Carbonate;dicaprylyl carbonat;carbonic acid dioctyl ester;SCHEMBL119774;609A3V1SUA;DTXSID9075115;AKOS028111894;ZINC100233730;LP077036;DICAPRYLYL CARBONATE;Carbonic acid, dioctyl ester;Dioctylcarbonat;Dioctyl carbonate;Dicaprylyl Carbonate 99%;Cosmedia® Ace;Carbonic acid,dioctyl ester;Di-n-octyl-carbonate;Kohlensaeure-di-n-octylester;Dioctyl carbonate;octyl carbonate;Dioctylcarbonat;Non-ionic surfactants-Esters;Carbonic acid, dioctyl ester;carbonic acid, dicaprylyl ester;carbonic acid, dioctyl ester;dioctyl carbonate;CETIOL COCOCETIOL COCO;MIGLYOL 829MIGLYOL 829;CETIOL MM PASTCETIOL MM PAST;CERAPHYL 41CERAPHYL 41;ORCHID COMPLEX OS;dioctyl carbonate;DICAPRYLYL ESTER CARBONIC ACID; DICAPRYL CARBONATE; CETIOL CC;Carbonic Acid, Dicaprylyl Ester;CARBONIC ACID, DICAPRYLYL ESTER; CARBONIC ACID, DIOCTYL ESTER; DICAPRYLYL ESTER CARBONIC ACID; Cetiol CC; CETIOL CC; CETİOL CC; Cetiolcc; CETIOLCC; CETİOLCC; CC; DİCAPRYLYL CARBONATE; DIKAPRIL KARBONATE; DİKAPRİL KARBONATE; DICAPRYLYL CARBONATE; dikapril karbonate; dıkaprıl karbonate; dıcaprylyl carbonate; DICAPRYLYL CARBONATE; UNII-609A3V1SUA; 1680-31-5; Dioctyl Carbonate; Carbonic acid dioctyl ester; Carbonic acid, dioctyl ester; DICAPRYLYL CARBONATE; UNII-609A3V1SUA; 1680-31-5; Dioctyl Carbonate; carbonic acid dioctyl ester; Carbonic acid, dioctyl ester; Dioctylcarbonat;Dioctyl carbonate;DICAPRYLYL CARBONATE;Carbonic acid, dioctyl ester.;Dicaprylyl Carbonate;Alcohol;Carbomer;Cetostearyl Alcohol;Cyclomethicone;Ginkgo Biloba;Glycerol;Glyceryl Stearate;Iodopropynyl Butylcarbamate;Methylparaben;Mineral Oil;PEG-40 Stearate;Perfume;Phenoxyethanol;Propylparaben;Sodium Oleanolate;Sodium Ursolate;Triglyceride Caprylic / Capric;Water Eucerin Facial Modelliance Dia FPS 15 - Beiersdorf;Dicaprylyl Carbonate;Avobenzone;Bisoctrizole;Butylene Glycol;C20-22 Alcohols;C20-22 Alkyl Phosphate;Citric Acid;Cyclohexasiloxane;Cyclopentasiloxane;Decyl Glucoside;Ethylexil Triazone;Glucose;Glycerol;Iron Oxides;Methyl Methacrylate Copolymer;Octocrylene;Perfume;Polydecene Hydrogenated;Polyquaternium-51;Propylene Glycol;Sodium Hydroxide;Tetrasodium EDTA;Titanium Dioxide;Trehalose;Tricontanyl PVP;Thermal Water Uriage;Vegetable Oil Hydrogenated;Vitamin C (Ascorbyl Tetraisopalmitate);Vitamin E (Tocopherol Acetate);Water;Xanthan Gum Uriage Crema Color SPF 50 - Uriage LaboratoiresDermatologiques;DicaprylyCarbonate;Avobenzone;Bisoctrizole;ButyleneGlycol;C20-22 Alcohols;C20-22 Alkyl Phosphate;Citric Acid;Cyclohexasiloxane;Cyclopentasiloxane;DecylGlucoside;Ethylhexyl Triazone;Glucose;Glycerol;Octocrylene;Perfume;Polydecene Hydrogenated;Polyquaternium-51;Propylene Glycol;Sodium Hydroxide;Tetrasodium EDTA;Trehalose;Tricontanyl PVP;Thermal Water Uriage;Vitamin C (Ascorbyl Tetraisopalmitate);Vitamin E (Tocopherol Acetate);Water;Xanthan Gum Uriage Crema Extra Fluida SPF 50 + - Uriage Laboratoires Dermatologiques;Dicaprylyl Carbonate;Beeswax;Butylparaben;Fragrance;Glycerol;Hexyl Laurate;Jojoba Oil;Magnesium Sulfate;Methylparaben;Octyldodecanol;Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate;Polyglyceryl-3 Diisostearate;Propylparaben;Rape Seed Sterols;Sodium Lactate;Sorbic Acid;Water;CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE;CETIOL CC;CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE) ;CETIOL (R) CC(DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (RAW MATERIAL FOR COSMETIC);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL (R) CC(DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC (RAW MATERIAL FOR COSMETIC);CETIOL CC (DICAPRYLYL CARBONATE);CETIOL CC;CETIOL CC;CETIOL CC;CETIOL (R) CC(DICAPRYLYL CARBONATE);Cetiol CCDicaprylyl Carbonate;Dioctyl carbonate; Dikaprilil karbonat; dikaprilik karbonat; DIKAPRILILI KARBONAT; DIKAPRILIL KARBONAT; DIKAPRILIL KARBONATE; CETİOL CC; CETIOL CC; SETIOL CC; setiol cc; CETIOL CC SUPPLIERS; CETIOL CC MANUFACTURER; CETIOL CC PRICES.

 

 

Dikaprilil karbonat

Tüketiciler, tüm kişisel bakım ürünlerinde çevresel sorumlulukla birleştirilen keyifli bir cilt hissi ister. Cetiol® CC, cilt bakım ürünleri, güneşten koruyucular, terleyicileri veya saç bakımı ürünleri kadar çeşitli uygulamalarda hoş ve kuru bir hiss oluşturur. Doğal, yenilenebilir hammaddelerden% 70 türetilen bu hızlı yumuşatıcı silikonlara mükemmel bir alternatiftir. Kristal UV filtreleri için mükemmel çözünürlük ve pigmentler için dağılma performansı yanı sıra mükemmel parfüm ve itici çözünürlüğü ve hatta iyi makyaj etkinliği ortadan kaldırır. Cetiol® CC, COSMOS, ECOCERT, BDIH ve NPA tarafından onaylanmıştır ve kendilerini şımartmak isteyenler için idealdir.
Tüketiciler, tüm kişisel bakım ürünlerinde çevresel sorumlulukla birleştirilen keyifli bir cilt hissi ister. Cetiol® CC, cilt bakım ürünleri, güneşten koruyucular, terleyicileri veya saç bakımı ürünleri kadar çeşitli uygulamalarda hoş ve kuru bir hiss oluşturur. Doğal, yenilenebilir hammaddelerden% 70 türetilen bu hızlı yumuşatıcı silikonlara mükemmel bir alternatiftir. Kristal UV filtreleri için mükemmel çözünürlük ve pigmentler için dağılma performansı yanı sıra mükemmel parfüm ve itici çözünürlüğü ve hatta iyi makyaj etkinliği ortadan kaldırır. Cetiol® CC, COSMOS, ECOCERT, BDIH ve NPA tarafından onaylanmıştır ve kendilerini şımartmak isteyenler için idealdir.

Cilt bakım preparatlarında yumuşatıcı olarak kullanılan katı, bitki kökenli bir yağ. Kaprilik asit, kaprilol karbonatı yapmak için kullanılan besleyici, koknuttan türetilir
Yağ Diakrilolil Karbonat, yüksek yayılma özelliklerine sahiptir ve kuru, kadifemsi bir cilde bırakır ve yağlı filmi deride bırakmaz. Diakrilol karbonat, hızla yayılır, kozmetik formülasyonun duyusal performansını önemli ölçüde geliştiren bitki veya hayvan türevi yumuşatıcıdır , bu nedenle genellikle bir silikon yağı alternatifi olarak kullanılır. Kaygan veya yağlı hissetmeden kadifemsi bir sansasyon bırakarak cildi pürüzsüzleştirir. Ayrıca, diğer katkı maddelerinin cildi daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olur.

Dicaprillyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Pazar araştırması raporu, Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Endüstrisinin mevcut durumu hakkında derinlemesine ve mesleki bir çalışmadır.
Global Dicaprillyl Carbonate (CAS 1680-31-5) pazarı 2016 yılında XX milyon ABD doları değerinde ve 2022 yılı sonunda XX milyon USD'a ulaşması bekleniyor ve 2016-2022 yılları arasında% XX'lik bir CAGR'de büyüyor.
Rapor, tanımlar, sınıflandırmalar, uygulamalar ve zincir yapısı da dahil olmak üzere Dicaprillyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Pazarına temel bir bakış sağlar. Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Sanayi analizi, kalkınma geçmişi, rekabetçi peyzaj analizi ve büyük bölgesel kalkınma durumu gibi uluslararası piyasa için sağlanmıştır. Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) pazar raporu, çeşitli tanımlar ve sınıflandırma, Ürün türleri ve uygulamaları ile zincir yapısı ile birlikte Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) endüstrisinin genel görünümünü ayrıntılarıyla anlatıyor. Dicaprillyl Carbonate (CAS 1680-31-5) pazar raporu, aşağıdaki gibi her bir türün üretim, gelir, fiyat ve pazar payı ile büyüme oranını görüntüler.
Dicaprillyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Pazar Görevli Markalar: Dicaprylyl Carbonate% 99, Dicaprylyl Carbonate% min99, Diğer Dicaprillyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Uygulamaya Devam Eden Kozmetik Ürünleri, Kozmetik Ürünleri,

Dicaprylyl Carbonate bir yumuşatıcıdır. Kolayca yayılır ve cildi yağlı bir kalıntı bırakmadan yumuşak hissetmesini sağlar.
Buna ek olarak, Dicaprylyl Carbonate diğer katkı maddelerinin cilde daha iyi nüfuz etmesine yardımcı olur.
Cetiol® CC / MB, tüm kozmetik uygulamalar için kadife kuru cilt hissi veren hızlı yayıcı bir yumuşatıcıdır ve çözünme kapasitelerinin yanı sıra pigmentleri dağıtmak için de uygun olduğundan güneş bakım formülasyonlarına özellikle uygundur. Bunun yanında Dicaprylyl Carbonate, emülsiyon esaslı yüz bakımı temizleyicisinin temizleme etkisini olumlu bir şekilde desteklemektedir. Dicaprillyl Carbonate, düşük molekül ağırlıklı, düşük polariteli, şeffaf, renksiz, neredeyse kokusuz bir yoldur ve yaklaşık% 1.600 mm2 / 10 dakika. Bu ürünün viskozitesi (20 ° C) 6-8 mPa / s, bulut noktası <-20 ° C ve içeriğin minimum bir dioctylcarbonate'dir. % 96. Bu ürün, RSPO sertifikalı hurma çekirdeği yağı dayalı "Kütle Dengesi" aralığının bir parçasıdır.
Koruyucu bir film sunarak ve cildin lipit tabakasını güçlendirerek çalışan bir cilt kremi ve yumuşatıcı. Dicaprillyl Carbonate genellikle kategorize edilmiştir
"Kuru yumuşatıcı" cildi nemlendirici özelliği sayesinde yağlı bir kalıntı bırakmadan yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Dicaprillyl Carbonate mükemmel yayılabilirliğe sahiptir ve bir silikonunkine benzer biçimde kuru, kadifemsi bir cilde sahiptir. Ayrıca, Dicaprylyl Carbonate emülsiyon yapıcı kolayca ve uzun süreli emülsiyon kararlılığına sahiptir ve yavaş yayıcı katkı maddelerinin uygulanmasını kolaylaştırır.Ayrıca, Dicaprylyl Carbonate emülsiyon yapıcı kolayca ve uzun süreli emülsiyon kararlılığına sahiptir ve yavaş yayıcı katkı maddelerinin uygulanmasını kolaylaştırır. Bu nedenle, sıklıkla cilt üzerine yayılması zor olan bir bileşen olan etilheksil metoksisinamat içeren güneşten koruyucularda kullanılır. Bu bileşeni, yüz nemlendiricisi / losyonu, güneş kremi, yaşlanmayı önleyici tedavi, rosacea tedavisi, göz kremi, bebek yağı ve temizleyici gibi çeşitli kişisel bakım ürünlerinde bulursunuz.
Koruyucu bir film sunarak ve cildin lipit tabakasını güçlendirerek çalışan bir cilt kremi ve yumuşatıcı. Genellikle "kuru yumuşatıcı" olarak sınıflandırılır.
Dicaprylyl Carbonate'in cildi nemlendirebilme yeteneği nedeniyle, Dicaprylyl Carbonate'ı yağlı bir kalıntı bırakmadan yumuşak ve pürüzsüz hale getirir.

Dicaprillyl Carbonate mükemmel yayılabilirliğe sahiptir ve bir silikonunkine benzer biçimde kuru, kadifemsi bir cilde sahiptir. Ayrıca emülsiyonlaştırıcı
kolaylıkla ve uzun süreli emülsiyon kararlılığına sahiptir ve yavaş yayıcı katkı maddelerinin uygulanmasını kolaylaştırır. Bu nedenle, Dicaprylyl Carbonate sıklıkla
Etilheksil metoksisinamat içeren güneşten koruyucularda kullanılan, cilt üzerinde bilinen bir şekilde yayılması zor bir bileşen. Bu maddeyi bulabilirsin
yüz nemlendiricisi / losyonu, güneş kremi, yaşlanmayı önleyici tedavi, rosacea tedavisi, göz kremi, bebek yağı ve temizleyici gibi çeşitli kişisel bakım ürünlerinde.
Personal Care Product Council'in Ingredient Infobase'e göre, dikaprilil karbonat bir cilt koşullama maddesi, yumuşatıcı ve solvent olarak işlev görür.

Dicaprilil karbonat sentetik veya hayvansal kaynaklardan türetilebilir; Paula's Choice Skincare sentetik formu kullanır. Dikerkillil karbonat istenirse
yüz nemlendiricileri gibi ürünlerle kolayca dağılır ve yağlı veya kaygan görünmeden cilde kadifemsi bir his bırakır. Dicaprillyl Carbonate ayrıca
kozmetik bir formül içindeki diğer katkı maddelerinin emilimini arttırmaya yardımcı olur.


Dikaprilil Karbonat Özellikleri

Görünüş: sıvı.
Çözünürlük: suda çözünmez.
Kararlılık: istikrarlı. güçlü asit, kuvvetli alkali, kolayca hidrolize edilmiştir.
Risk: tahriş, cildi tahriş eder, göz.
Ekoloji: çevreye zararlı olabilir. Su gövdesine özel dikkat gösterilmelidir.
Biyolojik bozunabilirlik: biyolojik olarak parçalanabilir.
Özellikleri: mükemmel dağılma, emülsiyon yapma, yağlama kabiliyeti.


Dikaprilil Karbonat Uygulaması


Cetiol® CC, nihai formülasyonun duyusal performansını önemli ölçüde artırabilen yenilikçi, hızlı yayılmış, kuru bir yumuşatıcıdır. Yeteneğini
kristalin UV filtrelerini çözer ve pigmentleri dağıtmak için özellikle güneş bakım ürünleri için uygundur. Cetiol CC, aynı zamanda
parfümü ve iticileri etkili bir şekilde çözdüğü için aerosoller.

Modern cilt bakım kavramları için çekici, hafif yumuşatıcı
Kristalin UV filtreleri için çözünürlük
Pigmentler için dispersiyon performansı
Çok iyi parfüm ve itici çözünürlüğü
Silikonsuz kavramlar için uygundur
Yüz temizleyici losyonlarda iyileştirilmiş makyaj temizleyici etkinliği
Mükemmel emülsiyonlaşma özellikleri
Yüksek yayılma davranışı
Kuru, kadifemsi bir cilt hissi ile üstün cilt uyumluluğu
Bir formülasyonda daha ağır yağların ve mumların duyusal özelliklerini dengeleme becerisi

Saç Kremi, Saç Bakımı, El ve Tırnak Bakımı, Makyaj Çıkarıcı, Cilt Bakımı, Saç Kremi, Saç Kremi, Saç Kremi, Saç Kremi, Saç Bakım Ürünleri, Cilt Temizleme, Güneş Bakımı

Yağlayıcı olarak kullanın.
Dağıtma maddesi, emülsiyon stabilizörü olarak kullanın.
Plastikleştirici olarak kullanın.
Solvent olarak kullanın.
Kişisel bakım ürünlerinde kıvamlandırma ajanı, yumuşatıcı, çözücü.

Tüm kozmetik uygulamalar için kadife, kuru cilt hissi veren yumuşatıcıyı hızla yaymaktadır. Özellikle pigmentler için kristal UV filtreleri ve dispersiyon özellikleri için olağanüstü çözündürme kapasiteleri nedeniyle güneş bakım formülasyonları için uygundur. Bunun yanında, emülsiyon esaslı yüz bakım temizleyicisinin temizleyici etkinliğini olumlu bir şekilde desteklemektedir.


Dikaprilil Karbonat Depolama ve taşıma

Cetiol ® CC, doğal karışık tokoferollerle otomatik oksidasyona karşı stabilize edilir. Orijinal açılmamış konteynırlarda Cetiol® CC, 30 ° C'nin altında nemden koruyarak en az bir yıl saklanabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dicaprylyl Carbonate

Consumers want an enjoyable skinfeel coupled with environmental responsibility in all their personal care products. Cetiol® CC creates a pleasantly dry and velvety sensation in applications as diverse as skincare products, sunscreens, antiperspirants or hair care products. Derived 70% from natural, renewable feedstocks, the fast-spreading emollient is an excellent alternative to silicones. It offers good solubility for crystalline UV filters and dispersing performance for pigments as well as excellent perfume and propellant solubility and even good makeup removing efficacy. Cetiol® CC is approved by COSMOS, ECOCERT, BDIH and NPA, making it ideal for people wishing to pamper themselves.

Consumers want an enjoyable skinfeel coupled with environmental responsibility in all their personal care products. Cetiol® CC creates a pleasantly dry and velvety sensation in applications as diverse as skincare products, sunscreens, antiperspirants or hair care products. Derived 70% from natural, renewable feedstocks, the fast-spreading emollient is an excellent alternative to silicones. It offers good solubility for crystalline UV filters and dispersing performance for pigments as well as excellent perfume and propellant solubility and even good makeup removing efficacy. Cetiol® CC is approved by COSMOS, ECOCERT, BDIH and NPA, making it ideal for people wishing to pamper themselves.

A solid, plant-derived fat used as emolient in skin care preparations. Caprylic acid, the ingrient used to make caprylyl carbonate, is derived from cocnut
oil.Dicaprylyl Carbonate has high spreading properties and leaves a dry, velvety feel to the skin and does not leave oily film on the skin.Dicaprylyl
carbonate is fast-spreading, plant or animal derived emollient that significantly improves the sensory performance of the cosmetic formulation, therefore
often used as a silicone oil alternative. It smooths the skin, leaving a velvety sensation without feeling slick or greasy. It also helps other ingredients
penetrate skin better.

Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Market research report is a professional and in-depth study on the current state of the Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Industry.
Global Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) market is valued at USD XX million in 2016 and is expected to reach USD XX million by the end of 2022, growing at a CAGR of XX% between 2016 and 2022.

The Report provides a basic overview of the Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Market including definitions, classifications, applications and chain structure. The Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Industry analysis is provided for the international market including development history, competitive landscape analysis, and major regional development status. The Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) market report elaborates Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) industry overview with various definitions and classification, Product types & its applications and chain structure. Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) market report displays the production, revenue, price, and market share and growth rate of each type as following.
Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Market by Product Type: Dicaprylyl Carbonate 99%, Dicaprylyl Carbonate min99%, Other Dicaprylyl Carbonate (CAS 1680-31-5) Market by Applications: Cosmetics, Clearning Products, Other,Dicaprylyl Carbonate is an emollient. It spreads easily and makes skin feel soft to the touch without leaving any oily residue.

In addition, Dicaprylyl Carbonate helps other ingredients penetrate the skin better.
Cetiol® CC/MB is a fast spreading emollient with a velvet dry skin feel for all cosmetic applications, and is particularly suited for sun care formulations
due to its solubilizing capacities as well as being suited for dispersing pigments. Besides this, Dicaprylyl Carbonate supports the cleansing efficacy of
emulsion based face care cleanser in a positive way. Dicaprylyl Carbonate is a clear, colorless, almost odorless oil of low polarity with low molecular
weight, and a spreading value of approx. 1.600 mm^2/10 min. This product has a viscosity (20°C) of 6-8 mPas, a cloud point of < -20°C, and a content
Dioctylcarbonate of min. 96%. This product is part of the "Mass Balance" range, based on RSPO-certified palm kernel oil.

A skin conditioner and emollient that works by providing a protective film and enhancing the skin's lipid layer. Dicaprylyl Carbonate's often categorized as
a "dry emollient" because of its ability to moisturize the skin, making it feel soft and smooth without leaving a greasy residue behind. Dicaprylyl
Carbonate has excellent spreadability, and leaves a dry, velvety feel to the skin similar to how a silicone would. Furthermore, Dicaprylyl Carbonate
emulsifier easily and, has long-term emulsion stability and facilitates the application of slow spreading ingredients. For this reason, it's often used in
sunscreens containing ethylhexyl methoxycinnamate, an ingredient that is notoriously difficult to spread over the skin. You can find this ingredient in
various personal care products such as facial moisturizer/lotion, sunscreen, anti-aging treatment, rosacea treatment, eye cream, baby oil and cleanser.
A skin conditioner and emollient that works by providing a protective film and enhancing the skin's lipid layer. It's often categorized as a "dry emollient"
because of Dicaprylyl Carbonate ability to moisturize the skin, making Dicaprylyl Carbonate feel soft and smooth without leaving a greasy residue behind.
Dicaprylyl Carbonate has excellent spreadability, and leaves a dry, velvety feel to the skin similar to how a silicone would. Furthermore, it emulsifier
easily and, has long-term emulsion stability and facilitates the application of slow spreading ingredients. For this reason, Dicaprylyl Carbonate's often
used in sunscreens containing ethylhexyl methoxycinnamate, an ingredient that is notoriously difficult to spread over the skin. You can find this ingredient
in various personal care products such as facial moisturizer/lotion, sunscreen, anti-aging treatment, rosacea treatment, eye cream, baby oil and cleanser.
According to the Personal Care Product Council's Ingredient Infobase, dicaprylyl carbonate functions as a skin-conditioning agent, emollient and solvent.
Dicaprylyl Carbonate may be derived from synthetic or animal sources; Paula's Choice Skincare uses the synthetic form. Dicaprylyl carbonate is desirable for
products such as facial moisturizers because it spreads easily and leaves a velvety feel on skin without seeming greasy or slick. Dicaprylyl Carbonate also
helps enhance the absorption of other ingredients in a cosmetic formula.

 

Dicaprylyl Carbonate Properties

Appearance: liquid.
Solubility: insoluble in water.
Stability: stable. at strong acid, strong alkali, easily hydrolyzed.
Risk: irritation, irritation to skin, eye.
Ecology: may be hazardous to environment. Water body should be given special attention.
Biodegradability: biodegradable.
Characteristics: excellent dispersing, emulsifying, lubricating abilities.


Dicaprylyl Carbonate Application


Cetiol® CC is an innovative, fast-spreading, dry emollient that can significantly improve the sensory performance of the final formulation. Its ability to
dissolve crystalline UV filters and to disperse pigments makes it particularly suitable for sun care products. Cetiol CC is also suitable for use in
aerosols, as it effectively dissolves perfume and propellants.

Attractive, light emollient for modern skin care concepts
Solubility for crystalline UV filters
Dispersing performance for pigments
Very good perfume and propellant solubility
Suitable for Silicone-free concepts
Improved make-up remover efficacy in facial cleansing lotions
Excellent emulsification properties
High spreading behavior
Superior skin compatibility with a dry, velvety skin feel
Ability to balance the sensory properties of heavier oils and waxes in a formulation

Product Applications: After Sun Care, Antiperspirent, Baby Care, Beauty Care, Body Care, Color Cosmetics, Deodorants, Face Care, Fragrances, Hair Colorants,
Hair Conditioning, Hair Treatment, Hand & Nail Care, Make-up Remover, Skin Care, Skin Cleansing, Sun Care

Use as lubricant.
Use as dispersing agent, emulsion stabilizer.
Use as plasticizer.
Use as solvent.
Conditioning agent, emollient, solvent in personal care products.

Fast spreading emollient with a velvet, dry skin feel for all cosmetic applications. Particularly suitable for suncare
formulations due to its outstanding solubilizing capacities for crystalline UV filters & dispersing properties for
pigments. Beside this it supports the cleansing efficacy of emulsion based face care cleanser in a positive way.


Storage and transportation of Dicaprylyl Carbonate

Cetiol ® CC is stabilized against autoxidation with natural mixed tocopherols. In the original unopened
containers Cetiol ® CC can be stored for at least one year, protected from moisture at below 30°C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.