1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

2-ETHYLHEXYL STEARATE (2 ETİLHEKZİL STEARAT)

2-ETHYLHEXYL STEARATE

CAS No:22047-49-0

METATAGS;cetiol868;wickenol156;2-Ethylhexylstearat;2-ETHYTHEXYL STEARATE;2-ETHYLHEXYL STEARATE;Stearic acid, octyl ester;2-ethylhexyloctadecanoate;stearicacid,2-ethylhexylester;Octadecanoicacid,2-ethylhexylester; 2-Ethylhexyl stearate;22047-49-0;2-Ethylhexyl octadecanoate;Ethylhexyl stearate;AK113740;W-110539;2-ETHYLHEXYLSTEARATE;DSSTox_CID_27178;DSSTox_RID_82175;DSSTox_GSID_47178;SCHEMBL153398;Stearic acid 2-ethylhexyl ester;CHEMBL3184927;DTXSID9047178;MolPort-006-123-649;OPJWPPVYCOPDCM-UHFFFAOYSA-N;Tox21_302619;MFCD00072275;AKOS015901877;KS-00000N16;NCGC00256861-01;LP039752;CAS-22047-49-0;KB-230438;ST2416865;FT-0756635;Z4427;M-8262;C-21648;I14-13900;2-Ethylhexyl stearate, mixture of stearate and palmitate (7:3), Technical grade;146960-40-9; 2-ethylhexyloctadecanoate;cetiol868;Octadecanoicacid,2-ethylhexylester;stearicacid,2-ethylhexylester;wickenol156;2-ETHYLHEXYL STEARATE;2-ETHYTHEXYL STEARATE;Stearic acid, octyl ester; 2-Ethylhexyl octadecanoate;Octadecanoic acid 2-ethylhexyl ester;Stearic acid 2-ethylhexyl ester;Ethylhexyl stearate; 2-ethylhexyloctadecanoate; cetiol868; Octadecanoicacid,2-ethylhexylester; stearicacid,2-ethylhexylester; wickenol156; 2-ETHYLHEXYL STEARATE; cetiol868;wickenol156;2-Ethylhexylstearat;2-ETHYTHEXYL STEARATE;2-ETHYLHEXYL STEARATE;Stearic acid, octyl ester;2-ethylhexyloctadecanoate;stearicacid,2-ethylhexylester;Octadecanoicacid,2-ethylhexylester; 2-Ethylhexyl stearate;22047-49-0;2-Ethylhexyl octadecanoate;Ethylhexyl stearate;AK113740;W-110539;2-ETHYLHEXYLSTEARATE;DSSTox_CID_27178;DSSTox_RID_82175;DSSTox_GSID_47178;SCHEMBL153398;Stearic acid 2-ethylhexyl ester;CHEMBL3184927;DTXSID9047178;MolPort-006-123-649;OPJWPPVYCOPDCM-UHFFFAOYSA-N;Tox21_302619;MFCD00072275;AKOS015901877;KS-00000N16;NCGC00256861-01;LP039752;CAS-22047-49-0;KB-230438;ST2416865;FT-0756635;Z4427;M-8262;C-21648;I14-13900;2-Ethylhexyl stearate, mixture of stearate and palmitate (7:3), Technical grade;146960-40-9; 2-ethylhexyloctadecanoate;cetiol868;Octadecanoicacid,2-ethylhexylester;stearicacid,2-ethylhexylester;wickenol156;2-ETHYLHEXYL STEARATE;2-ETHYTHEXYL STEARATE;Stearic acid, octyl ester; 2-Ethylhexyl octadecanoate;Octadecanoic acid 2-ethylhexyl ester;Stearic acid 2-ethylhexyl ester;Ethylhexyl stearate; 2-ethylhexyloctadecanoate; cetiol868; Octadecanoicacid,2-ethylhexylester; stearicacid,2-ethylhexylester; wickenol156; 2-ETHYLHEXYL STEARATE;CBNumber: CB8120607;2-ETHYLHEXYL STEARATE(22047-49-0) Related Product Information;1,3,5(10)-ESTRATRIEN-3,17-BETA-DIOL 3-ACETATE, 17-STEARATE corticosterone; 21-stearate CAFESTOL; EICOSANATE; OCTYLDODECYL STEARATE; 2-ETHYLHEXYL STEARATE; 5-ALPHA-PREGNAN-3-ALPHA, 21-DIOL-20-ONE 3-STEARATE; 2-ETHYLHEXYL EPOXYSTEARATE; ISOOCTYL EPOXYSTEARATE ;CHOLESTERYL NONYL DECANOATE; Cholesteryl behenate ;ABITOL-12-HYDROXY STEARATE ;CAFESTOL STEARATE; 5-PREGNEN-3-BETA-OL-20-ONE STEARATE; 5-ALPHA-PREGNAN-3-ALPHA, 21-DIOL-20-ONE 21-STEARATE; KAHWEOL EICOSANATE; 1,3,5(10)-ESTRATRIEN-3,17-BETA-DIOL DISTEARATE; CHOLESTERYL STEARATE; ABITOL-12-ACETOXY STEARATE;cetiol868;wickenol156;2-Ethylhexylstearat;2-ETHYTHEXYL STEARATE;2-ETHYLHEXYL STEARATE;Stearic acid, octyl ester;2-ethylhexyloctadecanoate;stearicacid,2-ethylhexylester;Octadecanoicacid,2-ethylhexylester; 2-ethylhexyloctadecanoate;cetiol868;Octadecanoicacid,2-ethylhexylester;stearicacid,2-ethylhexylester;wickenol156;2-ETHYLHEXYL STEARATE;2-ETHYTHEXYL STEARATE;Stearic acid, octyl ester;2-ethylhexyl octadecanoate;2-Ethylhexyl stearate [ACD/IUPAC Name];2-Ethylhexylstearat [German] [ACD/IUPAC Name];Octadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester [ACD/Index Name];Stéarate de 2-éthylhexyle [French] [ACD/IUPAC Name];UNII:EG3PA2K3K5;[22047-49-0];22047-49-0 [RN];244-754-0 [EINECS];2-Ethylhexyl stearate, mixture of stearate and palmitate (7:3), Technical grade;2-Ethylhexyloctadecanoate;2-ETHYLHEXYLSTEARATE;AGN-PC 00L26C;CHEMBL3184927;DSSToxCID27178;DSSToxGSID47178;DSSToxRID82175;ETHYLHEXYL STEARATE;MFCD00072275 [MDL number];SCHEMBL153398;stearic acid, 2-ethylhexyl ester;2-Ethylhexyl stearate octadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester;2-ethylhexyl octadecanoate;2-Ethylhexyl octadecanoate;Octadecanoic acid; 2-ethylhexyl ester;Stearic acid; 2-ethylhexyl ester;Ethylhexyl stearate;2-Ethylhexyl Esters;Ethylhexyl Stearate-Lexol EHS; T/N: Lexol EHS; Unitol EHS; 2-Ethylhexyl stearate; octadecanoic acid, 2-ethylhexyl ester; 2-ethylhexyl octadecanoate;Stearicacid, 2-ethylhexyl ester (6CI,8CI);2-Ethylhexyl stearate;Cetiol 868;CrodamolOS;Estol 1545;Exceparl EH-S;Octyl stearate;Pelemol OS;Stearic acid2-ethylhexanyl ester;Tegosoft OS;Wickenol 156;ethyl hexyl stearate


2-ETİLHEXYL STEARATE ÜRÜN BİLGİLERİ VE BİLGİLERİ

2-Etilheksil Stearat veya Oktil Stearat olarak da bilinen 2-Etilheksil Oktadekanoat hem kişisel bakım hem de kozmetik üretiminde çeşitli kullanımları olan yenilenebilir bir palm türevidir. İzopropil miristat ile benzer özelliklere sahip bir stearat esterdir. Tüm stearat kişisel bakım esterlerinde olduğu gibi, Etilheksil Stearat üretim prosesi, stearik asit ile setil, butil, izopropil veya miristil alkol gibi alkoller arasında bir reaksiyon gerektirir. Stearik asit, hayvansal yağdan türetilmiş bir yağ asidi. Etilheksil Stearat, cildi yumuşatır ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran bir kayganlaştırıcı olarak işlev görür.
Stearat esterleri (Butil Stearat, Setil Stearat, İzosil Stearat, İzopropil Stearat, Mististil Stearat, Etilheksil Stearat, İzobutil Stearat) yağlı sıvılar veya mumlu katılardır. Etilheksil Stearat ayrıca Octyl Stearate olarak da adlandırılabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde stearat esterleri, göz makyajı, cilt yapısı, ruj ve cilt bakım ürünlerinde en sık kullanılır.
2-Etil Heksil Stearat, aynı zamanda Octyl Stearate olarak da bilinir, hem kişisel bakım hem de endüstriyel uygulamalarda çeşitli kullanımları olan yenilenebilir bir palm türevidir. İzopropil miristat ile benzer özelliklere sahiptir. Bir dizi kullanım ve uygulama için idealdir.

 

2-ETİLHEKİL ÇEŞİTLİ ÖZELLİKLERİ

Etilheksil Stearat, asılı maddeden arındırılmış berrak bir sıvı esterdir, ancak Etilheksil Stearat da mumlu bir katı olabilir. Sıvı halde renksiz olan Etilheksil Stearat hafif bir koku verir. Etilheksil Stearat, birçok organik çözücüde çözünür, ancak Etilheksil Stearat suda çözünmez ve Etilheksil Stearat diğer maddeleri de çözebilir.
Deriye uygulandığında, Etilheksil Stearat kurutulduktan sonra ince bir kaplama bırakacaktır. Etilheksil Stearat, ruj çubuklarının kalınlığını da azaltır.
Kozmetik emülsiyonlar. Lexol-EHS esasen kokusuz ve renksiz bir yumuşatıcıdır. Topikal kozmetik ve tuvalet formülasyonlarına dahil edildiğinde, etilheksil Stearat, çok kuru uygulama ve hissettikten sonra pürüzsüz olarak algılanabilir faydalar ile birlikte çok iyi yayılma özelliklerine katkıda bulunur. Cilt bakımı formülasyonlarına dahil edildiğinde, etilheksil Stearat, ağır ve tıkayıcı yağların ve lipidlerin varlığından kaynaklanan yağlılık ve yağlanmanın azaltılmasında son derece etkilidir.

 

Moleküler Formül: C26H52O2
Molar Kütle: 396.69 g / mol
FİZİKSEL DURUM @ 20 ° C: Sıvı
RENK: Renksiz
KOKU: Soluk
pH: Uygulanamaz
Yoğunluk: 0.859g / cm3
Kaynama noktası: 438.00 - 439.00 ° C. @ 760.00 mm Hg (est)
Parlama noktası: 438.00 ° F TCC (225.60 ° C) (est)
Buhar Basıncı: 0mmHg, 25 ° C'de
Kırılma İndeksi: 1.451

 

2-ETİLHEKİL STEAT İÇİN MSDS BİLGİLERİ


Etilheksil Stearat güvenlik formu, bu kimyasal ürünün tehlikeli olmadığını gösterir. Bununla birlikte, Etilheksil Stearat gözlerde tahrişe neden olabilir veya yutulduğunda Etilheksil Stearat cilt tahrişine neden olmayabilir. Ürün tipik elleçleme ve çalışma koşullarında istikrarlı kalacaktır.
Etilheksil Stearat'ı normal sıcaklıklarda saklayın ve yeterli havalandırma sağlayınız. Etilheksil Stearat'ın oksitleyici ajanlarla temasından koruyun ve güvenli ürün atma ile ilgili tüm yerel düzenlemelere uyun.
Acme-Zorluk, Tüm Etilheksil Stearat İhtiyaçlarını Karşılayabilir
Acme-Hardesty, ABD genelinde ve Kuzey Amerika'da kişisel bakım ve kozmetik üretim şirketlerine lider 2-Etilheksil Stearat tedarikçisi olmaktan gurur duyuyor. 70 yılı aşkın tecrübesiyle, ihtiyaçlarınıza göre doğru kişisel bakım esterine sahip olabilirsiniz. Etilheksil Stearat ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin.

2-ETİLHEKİL STEARATININ KULLANIMI VE UYGULAMALARI

Etilheksil Stearatlar ara ürünler, yüzey aktif maddeler ve yağlayıcılar / yağlayıcı katkı maddeleri olarak kullanılırlar. 2-Etilheksil Stearatlar fonksiyonları şunları içerir: Stearat esterleri öncelikle cildin yüzeyinde kayganlaştırıcı olarak hareket eder ve cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Butil Stearat ayrıca ruj kalınlığını azaltarak dudaklardaki sürtünmeyi azaltır ve tırnak cilalarına su itici özellik kazandırır. Butil Stearat ve İzopropil Stearat cildi ince bir kaplama oluşturmak için kurutulur. İzosetil Stearat diğer maddeleri, genellikle sıvıları çözmek için kullanılabilir.
Boya katkıları, Mürekkebin katkı maddesi, Tekstil hammaddeleri ve yağlama maddeleri için hammadde, Kauçuk işleme maddeleri, Plastik yağlama maddeleri. Kozmetik tabanı.
OLGU: Boya ve Mürekkep Katkı Maddesi
Yağ ve Yağ: Yağ Bazlı Sıvı
Metal İşleme Sıvıları: Metallere Mükemmel Yapışma ve İyi Isı Kararlılığı Olan Yağlayıcı. Alüminyum Haddelemede Kullanıldı
Plastik: Yağlayıcı
Kauçuk: İşleme Acentesi
Tekstil Ürünleri: Yağlayıcı
Kişisel Bakım: Cilt Bakım Ürünlerinde Kıvam arttırıcı, cilt iyileştirici ve yumuşatıcı
Kozmetik: Deri ve Göz Makyajında ​​ve Rujda Bir Taban, Kalınlaştırıcı Bir Ajanı, Pigment Islatıcı, Dispersan, Solvent ve Yumuşatıcı olarak kullanılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRODUCT DETAILS & INFORMATION OF 2-ETHYLHEXYL STEARATE

2-Ethylhexyl Octadecanoate, also known as 2-Ethylhexyl Stearate or Octyl Stearate, is a renewable palm derivative with a variety of uses in both personal care and cosmetics manufacturing. It is a stearate ester with similar properties to Isopropyl Myristate. As with all stearate personal care esters, the Ethylhexyl Stearate manufacturing process entails a reaction between stearic acid and alcohols such as cetyl, butyl, isopropyl or myristyl alcohol. Stearic acid is a fatty acid derived from animal fat. Ethylhexyl Stearate acts as a lubricant that softens the skin and gives it a smooth appearance.
The stearate esters (Butyl Stearate, Cetyl Stearate, Isocetyl Stearate, Isopropyl Stearate, Myristyl Stearate, Ethylhexyl Stearate, Isobutyl Stearate) are oily liquids or waxy solids. Ethylhexyl Stearate may also be called Octyl Stearate. In cosmetics and personal care products, stearate esters are used most frequently in the formulation of eye makeup, skin makeup, lipstick and skin care products.2-Ethyl Hexyl Stearate, also known as Octyl Stearate, is a renewable palm derivative with a variety of uses in both personal care and industrial applications. It has similar properties to Isopropyl Myristate. It is ideal for a number of uses and applications.

2-ETHYLHEXYL STEARATE PROPERTIES

Ethylhexyl Stearate is a clear liquid ester that is free of suspended matter, although Ethylhexyl Stearate may also be a waxy solid. Colorless in its liquid form, Ethylhexyl Stearate produces a faint odor. Ethylhexyl Stearate is soluble in many organic solvents, although Ethylhexyl Stearate is insoluble in water and Ethylhexyl Stearate can also dissolve other substances.When applied to the skin, Ethylhexyl Stearate will leave a thin coating upon drying. Ethylhexyl Stearate also reduces the thickness of lipsticks.
Cosmetic emulsions. Lexol- EHS is an essentially odorless and colorless emollient. When incorporated in topical cosmetic and toiletry formulations, Ethylhexyl Stearate contributes the perceivable benefits of very dry application and smooth after-feel along with very good spreading properties. When incorporated into skin care formulations, Ethylhexyl Stearate is exceptionally effective at reducing the perceived oiliness and greasiness resulting from the presence of heavy and occlusive oils and lipids.

Molecular Formula: C26H52O2
Molar Mass: 396.69 g/mol
PHYSICAL STATE @ 20°C: Liquid
COLOUR: Colorless
ODOUR: Faint
pH: Not applicable
Density: 0.859g/cm3
Boiling Point: 438.00 to 439.00 °C. @ 760.00 mm Hg (est)
Flash Point: 438.00 °F. TCC ( 225.60 °C. ) (est)
Vapor Presure: 0mmHg at 25°C
Refractive Index: 1.451

MSDS INFORMATION FOR 2-ETHYLHEXYL STEARATE

The Ethylhexyl Stearate safety sheet indicates this chemical product is not hazardous. However, Ethylhexyl Stearate can cause irritation to the eyes or when ingested, although Ethylhexyl Stearate is unlikely to cause skin irritation. The product will remain stable under typical handling and working conditions.
Store Ethylhexyl Stearate at normal temperatures and provide adequate ventilation. Keep Ethylhexyl Stearate from contacting oxidizing agents and observe all local regulations regarding safe product disposal.2-Ethylhexyl Stearate is proud to be a leading 2-Ethylhexyl Stearate supplier to personal care and cosmetics manufacturing companies throughout the U.S. and across North America. With more than 70 years of industry experience, you can count on us to have the right personal care ester for your needs. Contact us today to learn more about our Ethylhexyl Stearate products and services.

USES & APPLICATIONS OF 2-ETHYLHEXYL STEARATE

Ethylhexyl Stearates serve as intermediates, surface active agents and lubricants/lubricant additives. 2-Ethylhexyl Stearates functions include the following.Stearate esters act primarily as lubricants on the skin's surface, which gives the skin a soft and smooth appearance. Butyl Stearate also decreases the thickness of lipsticks, thereby lessening the drag on lips, and imparts water repelling characteristics to nail polishes. Butyl Stearate and Isopropyl Stearate dry to form a thin coating on the skin. Isocetyl Stearate can also be used to dissolve other substances, usually liquids.
Raw material for spin finishes and oiling agent for textile, Rubber processing agent, Plastic lubricant, Paint additive, Ink additive. Cosmetic base.
CASE: Paint and Ink Additive
Lube and Grease: Oil Base Fluid
Metal Working Fluids: Lubricant with Excellent Adhesion to Metals and Good Thermal Stability. Also Used in Aluminum Rolling
Plastics: Lubricant
Rubber: Processing Agent
Textiles: Oiling Agent
Personal Care: Thickening Agent, Skin Conditioning Agent and Emollient in Skin Care Products
Cosmetics: Used as a Base, a Thickening Agent, a Pigment Wetting Agent, a Dispersant, a Solvent and an Emollient in Skin and Eye Make-Up and in Lipstick
Personal care products/cosmetics using Ethylhexyl Stearate: Lipstick, eye makeup, skin care and makeup products, moisturizers, anti-wrinkle creams and lotions, anti-aging products, hair conditioners and styling products, baby lotions and eye shadow.

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.