1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CUTINA CP


 

CUTINA CP

CAS NO:540-10-3

CAS NO:100231-74-1

METATAGS:Cetyl palmitate;Palmityl palmitate;Hexadecyl palmitate;540-10-3;Hexadecyl hexadecanoate;Cetin;Hexadecanoic acid, hexadecyl ester;Standamul 1616;hexadecanyl hexadecanoate;n-Hexadecyl hexadecanoate;Hexadecanoic acid hexadecyl ester;Palmitic acid palmityl ester;UNII-5ZA2S6B08X;EINECS 208-736-6;PALMITIC ACID, HEXADECYL ESTER;palmitic acid, cetyl ester;BRN 1805188;CHEBI:75584;PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N;WE(16:0/16:0);MFCD00053739;SBB058698;Palmitic Acid Hexadecyl Ester;Schercemol CP;Crodamol CP;Precifac ATO;Rewowax CG;Starfol CP;Cetyl Palmitate;Palmitic acid cetyl;EINECS 309-375-8;CETYLPALMITATE;n-hexadecyl palmitate;Waxenol 815;Kessco 653;n-hexadecanyl palmitate;Cetyl palmitate (NF);Radia 7500;1-Hexadecyl hexadecanoate;ACMC-209lc5;AC1L1W5Z;SCHEMBL44487;Palmityl palmitate, >=99%;KSC492O1H;5ZA2S6B08X;Palmatic acid n-hexadecyl ester;CHEMBL2106073;DTXSID5047114;CTK3J2713;Hexadecanoic acid,hexadecyl ester;MolPort-003-931-579;ZINC8437455;Hexadecyl ester of hexadecanoic acid;ANW-31923;LMFA07010001;AKOS015903369;MCULE-7099724921;RTR-019092;TRA0090564;100231-74-1;AK307392;AN-21323;LP001535;DB-052456;LS-101205;TR-019092;FT-0632345;P1077;ST51037392;2801-EP2305668A1;C13821;D08888;C-42391;I14-19119;UNII-58B69Q84JO component PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N;UNII-D072FFP9GU component PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N;UNII-UVI52NPK6G component PXDJXZJSCPSGGI-UHFFFAOYSA-N;Cetyl palmitate 15, European Pharmacopoeia (EP) Reference Standard;Cetyl palmitate 95, European Pharmacopoeia (EP) Reference Standard;Cetyl palmitate, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard

 

EC Numarası: 208-736-6

EC Numarası: 309-375-8

Cutina CP'nin İsimleri ve Tanımlayıcıları

Cutina CP'nin Hesaplanan Tanımlayıcıları

IUPAC Cutina CP'nin adı
Heksadesil heksadekanoat

Moleküler Formül: C32H64O2

Moleküler Ağırlık: 480.862 g / mol

Cutina CP'nin kimyasal ve fiziksel özellikleri
 
Özellik Adı                                                                                                                             Özellik Değeri
Moleküler Ağırlık                                                                                                                    480.862 g / mol
Hidrojen Bağışı Donör Sayısı                                                                                                    0
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı                                                                                                          2
Dönebilen Tahvil Sayısı                                                                                                           30
Karmaşıklık                                                                                                                           379
Topolojik Polar Yüzey Alanı                                                                                                     26.3 A ^ 2
Monoizotopik Kütle                                                                                                                480.491 g / mol
Tam Kütle                                                                                                                             480.491 g / mol
XLogP3-AA                                                                                                                            15.2
Bileşik Canonicalized                                                                                                              doğrudur
Resmi Yükleme                                                                                                                      0
Ağır Atom Sayısı                                                                                                                     34
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı                                                                                            0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı                                                                                          0
Tanımlı Tahvil Stereocenter Sayısı                                                                                           0
Tanımsız Bond Stereocenter Sayısı                                                                                          0
İzotop Atom Sayısı                                                                                                                0
Kovalent Bağlı Ünite Sayısı                                                                                                    1

Cutina CP'nin Deneysel Özellikleri

Cutina CP'nin Fiziksel Tanımı
Sıvı


Cutina CP'nin erime noktası: 55-56 ° C (aydınlık)

Cutina Kaynama Noktası CP: 360 ° C

Cutina CP kırılma indeksi: 1.4429 (589.3 nm 60 ?)

Depolama sıcaklığı. Cutina CP: 2-8 ° C

Cutina CP'nin çözünürlüğü: Sıcak asetonda çözünür.

Tanımı: Saf sebze lipid esteri, setil alkol ve palmitik asitten (doğal olarak oluşan yağ asidi) türemiştir. Setil palmitat, sperm balinalarının spermaları içinde doğal olarak bulunan doğal bir maddedir. Gerekli HLB 10'dur. Erime noktası 43-48 ° C (109-118 ° F). Beyaz mumlu gevrekler, hafif koku. Suda çözünmeyen, yağda çözünen. Etilheksil Palmitat, ayrıca Octyl Palmitate olarak anılır, berrak, renksiz, pratik olarak kokusuz bir sıvıdır. Cetyl Palmitate beyaz, kristalimsi, balmumu benzeri bir maddedir. İzopropil palmitat renksiz, neredeyse kokusuz bir sıvıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, Palmitates geniş bir yelpazede ürünlerde kullanılır.

Özellikleri: Ayrıca oklüzif ve maskeleyici bileşen olarak kullanılan mükemmel cilt koşullandırma ve yumuşatıcı bileşen, emülsiyon kararlılığını geliştirir, mükemmel film oluşturucuya, yağ sistemlerinin yağlı hissini azaltır, sopa kozmetiklerinde kazanma özelliklerini geliştirir.
Kullanım: Formüllerin yağ fazına ilave edin, normal nihai konsantrasyon% 2-15'dir. Yalnızca harici kullanım içindir.
Uygulamalar: Renkli kozmetikler (örneğin rujlar), saç bakımı, losyonlar, kremler, nemlendiriciler, temizleyiciler, deodorant çubuklar, güneşten koruyucular.


CUTINA® CP beyaz kaba peletler halinde sağlanır.
Kullanım örneği: Tutarlılığı verici özelliklerinden dolayı cildin bakım formülasyonlarına vücut kazandıran mumsu yumuşatıcı.


Setil palmitat, palmitik asit ve setil alkolden türetilen esterdir. Bu beyaz mumlu katı madde, sperm balinalarının kafatasında bulunan, bir zamanlar çok değer verilen balmumundan olan spermacetin temel bileşeni. Setil palmitat, bazı katı lipit nanoparçacıklarının bir bileşenidir.

Mercan kayalıklarını oluşturan taşlı mercanlar, kısmen bir besin önleyicisi olarak işlev gören dokularına büyük miktarda setil palmitat mumu içerir.

Cutina® CP, tutarlılık verici özelliklerinden dolayı tüm cilt bakım formülasyonlarına vücudu kazandıran mumsu bir yumuşatıcıdır. Beyaz kaba peletler şeklinde, maksimum asit değeri vardır. 1, sabunlaşma değeri 112-123 ve damlatma noktası 46-51 ° C'dir.

Cutina CP (Cetyl Palmitate)
Kimyasal Fonksiyon: Yumuşaklaştırıcı
Ürün Uygulamaları: Güneş Sonrası Bakım, Bebeğe Karşı Bakım, Güzellik Bakımı, Vücut Bakımı, Renkli Kozmetikler, Deodorantlar, Yüz Bakımı, Parfüm, Saç Kremi, El ve Tırnak Bakımı, Ruj, Maskara, Cilt Bakımı, Güneş Bakımı

 

 


EC Number:208-736-6

EC Number:309-375-8

Names and Identifiers of Cutina CP

Computed Descriptors of Cutina CP

IUPAC Name of Cutina CP
hexadecyl hexadecanoate

Molecular Formula:C32H64O2

Molecular Weight:480.862 g/mol

Chemical and Physical Properties of Cutina CP

Property Name                                                                                                           Property Value
Molecular Weight                                                                                                       480.862 g/mol
Hydrogen Bond Donor Count                                                                                       0
Hydrogen Bond Acceptor Count                                                                                   2
Rotatable Bond Count                                                                                                 30
Complexity                                                                                                                379
Topological Polar Surface Area                                                                                    26.3 A^2
Monoisotopic Mass                                                                                                    480.491 g/mol
Exact Mass                                                                                                               480.491 g/mol
XLogP3-AA                                                                                                               15.2
Compound Is Canonicalized                                                                                        true
Formal Charge                                                                                                          0
Heavy Atom Count                                                                                                    34
Defined Atom Stereocenter Count                                                                               0
Undefined Atom Stereocenter Count                                                                           0
Defined Bond Stereocenter Count                                                                               0
Undefined Bond Stereocenter Count                                                                           0
Isotope Atom Count                                                                                                  0
Covalently-Bonded Unit Count                                                                                   1

Experimental Properties of Cutina CP 

Physical Description of Cutina CP
Liquid


Melting point of Cutina CP:55-56 °C(lit.)

Boiling point of Cutina CP:360 °C

refractive index of Cutina CP:1.4429 (589.3 nm 60?)

storage temp. of Cutina CP:2-8°C

solubility of Cutina CP:Soluble in hot acetone.

Description: Pure vegetable lipid ester derived from cetyl alcohol & palmitic acid (naturally occurring fatty acid). Cetyl palmitate is a natural substance as it occurs naturally in spermaceti of sperm whales. Required HLB is 10. Melting point 43-48°C (109-118°F). White-waxy flakes, faint odor. Water-insoluble, soluble in oils.Ethylhexyl Palmitate, also called Octyl Palmitate, is a clear, colorless, practically odorless liquid. Cetyl Palmitate is a white, crystalline, wax-like substance. Isopropyl Palmitate is a colorless, almost odorless, liquid. In cosmetics and personal care products, the Palmitates are used in a wide spectrum of products.

Properties: Great skin-conditioning and emollient ingredient, also used as occlusive and masking ingredient, enhances emulsion stability, excellent film former, reduces greasy feel of oil systems, improves payoff characteristics in stick cosmetics.
Use: Add to oil phase of formulas, usual final concentration 2-15%. For external use only.
Applications: Color cosmetics (e.g. lipsticks), hair care, lotions, creams, moisturizers, cleansers, deodorant sticks, sunscreens.


CUTINA® CP is supplied in the form of white coarse pellets.
Example of use: Waxy emollient which due to its consistency-giving properties imparts body to all skin care formulations.


Cetyl palmitate is the ester derived from palmitic acid and cetyl alcohol. This white waxy solid is the primary constituent of spermaceti, the once highly prized wax found in the skull of sperm whales. Cetyl palmitate is a component of some solid lipid nanoparticles.

Stony corals, which build the coral reefs, contain large amounts of cetyl palmitate wax in their tissues, which may function in part as an antifeedant.

Cutina® CP is a waxy emollient which due to its consistency-giving properties, imparts body to all skin care formulations. It comes in the form of white coarse pellets, has an acid value of max. 1, a saponification value of 112-123, and a dropping point of 46-51°C.

Cutina CP (Cetyl Palmitate)
Chemical Function: Emollient
Product Applications: After Sun Care, Antiperspirent, Baby Care, Beauty Care, Body Care, Color Cosmetics, Deodorants, Face Care, Fragrances, Hair Conditioning, Hand & Nail Care, Lipstick, Mascara, Skin Care, Sun Care

 

 

 

 

 

 

 

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.