1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CETYL ALCOHOL ( SETİL ALKOL )


CETYL ALCOHOL

CAS NO: 36653-82-4

METATAGS:1-hexadecanol; 1-hekzadekanol; 1 hekzadekanol; 1-hexadekanol; 1-hexa dekanol; setanol; cetanol; cetyl alcohol; setil alkol; setilalkol; cetyl alcohol, 14C-labeled; cetyl alcohol, aluminum salt; hexadecan-1-ol; n-hexadecanol; n-hekzadekanol; n hexadekanol; 1-Hexadecanol; cetyl alcohol; Hexadecan-1-ol; HEXADECANOL; Cetanol; Palmityl alcohol; 36653-82-4; Hexadecyl alcohol; Ethal; Ethol; N-Hexadecanol; n-Cetyl alcohol; Cetaffine; Cetylol; Cetal; Cetylic alcohol; n-Hexadecyl alcohol; Loxanwachs SK; Crodacol C; Loxanol K extra; Elfacos C; Loxanol K; Crodacol-CAS; Crodacol-CAT; Siponol wax-A; Alcohol C-16; Atalco C; Cetalol CA; n-1-Hexadecanol; Siponol CC; Lanol C; Hyfatol 16; 1-Hexadecyl alcohol; Cachalot C-50; Cachalot C-51; Cachalot C-52; 1-Cetanol; Dytol F-11; Cyclal cetyl alcohol; n-Hexadecan-1-ol; Isohexadecanol; Hyfatol; Adol; Isocetyl alcohol; 1-Hexanedecanol; Epal 16NF; 1-Hexadecyl alc; 16-Hexadecanol; Cetostearyl alcohol; C16 alcohol; Isohexadecyl alcohol; Lipocol C; Cetyl alcohol NF; Fancol CA; Adol 520; Crodacol C70; Rita CA; 1-Hydroxyhexadecane; Cachalot C-50 NF; Adol 52NF
Cetylalkohol; Normal primary hexadecyl alcohol; Hexadecanol NF; Ceraphyl ICA; Dehydag wax 16; Crodacol C95NF; Cetanol (TN); Eutanol G16; Hexadecanol (VAN); Cetyl alcohol (NF); Fatty alcohol(C16); Caswell No. 165D; Hexadecyl alcohol, normal

 

 

 

 


Hekadesen-1-ol ve palmitil alkol olarak da bilinen setil alkol, CH3 (CH2) 15OH formülüne sahip yağ alkolüdür. Oda sıcaklığında, setil alkol, mumlu bir beyaz katı madde veya gevrek biçim alır. Cetyl ismi, ilk izole edildiği balina yağı (Latince: cetus) kaynaklı.

Hazırlık
Setil alkol 1817 yılında Fransız kimyager Michel Chevreul tarafından sperm balina yağı ile elde edilen mumsu bir madde olan spermacetin kostik potas (potasyum hidroksit) ile ısıtılmasıyla keşfedildi. Setil alkolü pulları soğumaya bırakıldı. Modern üretim, palmiye yağı ile elde edilen palmitik asidin azaltılması üzerine kurulmuştur.

Kullanım Alanları
Setil alkol kozmetik endüstrisinde şampuanlarda bir matlaştırıcı olarak veya cilt kremleri ve losyonların üretiminde yumuşatıcı, emülgatör veya yoğunlaştırıcı olarak kullanılır. Ayrıca fındık ve cıvatalar için yağlayıcı olarak kullanılır ve bazı "sıvı havuz kapakları" nda (buharlaşmayı azaltmak ve ısı tutmak için bir yüzey tabakası oluştururken) etkin madde olarak kullanılır.

Kullanım Alanları
Bu ilaç, kuru, kaba, pullu, kaşıntılı cilt ve küçük cilt tahrişlerini (örneğin, bebek bezi döküntüleri, radyasyon terapisinden deri yanıkları) tedavi etmek veya önlemek için bir nemlendirici olarak kullanılır. Yumuşatıcılar cildi yumuşatıp nemlendiren, kaşıntı ve dökülmeyi azaltan maddelerdir. Bazı ürünler (örneğin, çinko oksit, beyaz vazelin) çoğunlukla deriyi tahrişe karşı (örneğin, ıslaklığa karşı) korumak için kullanılır.

Kuru cilt, cildin üst katında bir su kaybından kaynaklanır. Yumuşatıcılar / nemlendiriciler cildin üst kısmında, cildin suyunu tutan yağlı bir tabaka oluşturarak çalışırlar. Petrolatum, lanolin, mineral yağ ve dimetikon yaygın yumuşatıcılardır. Gliserin, lesitin ve propilen glikol içeren nemlendirici maddeler cildin dış tabakasına su çeker. Birçok ürün aynı zamanda cilt hücrelerinin üst katmanını tutan az miktarda maddeyi (keratin) yumuşatan bileşenlere (örneğin, üre, laktik / sitrik / glikolik asit gibi alfa hidroksi asitler ve allantoin) sahip maddeler içerir. Bu ölü cilt hücrelerinin düşmesine yardımcı olur, cildin daha fazla suda tutulmasına yardımcı olur ve deriyi daha pürüzsüz ve daha yumuşak hissi bırakır.

Setil alkol topikal nasıl kullanılır?
Bu ürünü belirtilen şekilde kullanın. Bazı ürünler kullanımdan önce astarlanmayı gerektirir. Ürün paketindeki tüm yönergeleri izleyin. Herhangi bir bilgiden emin değilseniz, doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Bazı ürünler kullanılmadan önce çalkalanmalıdır. Kullanmadan önce şişeyi iyi sallamalım mı diye etiketi kontrol edin. Cildin etkilenen bölgelerine gerektiği gibi veya etikete veya doktorunuza uygulayın. İlacın ne sıklıkta uygulandığını ürüne ve cildinizin durumuna göre değişir. Kuru elleri tedavi etmek için, elinizi her yıkadığınızda ürünü gün boyunca uygulayarak kullanmanız gerekebilir.

Bu ürünü bebek bezi döküntüsünü tedavi etmek için kullanıyorsanız, bebek bezi bölgesini kullanmadan önce iyice temizleyin ve ürünü uygulamadan önce bölgenin kurumasına izin verin.

Radyasyon cildi yanıklarını tedavi etmek için bu ürünü kullanıyorsanız, radyasyon tedavisi öncesinde markanızın uygulanabilir olup olmadığını görmek için radyasyon personeline danışın.

Doğru kullanım için etiketteki tüm yönergeleri izleyin. Sadece cilde uygulayın. Etiket veya doktorunuz aksini söylemedikçe, gözlerinizdeki, ağız / burnunuzdaki ve vajinal / kasık alanındaki hassas bölgelerden kaçının. Ürünü uygulamamalısınız (örneğin yüz, kırık / çatlamış / kesilmiş / tahriş olmuş / kazınmış ciltlerin herhangi bir bölgesi veya cildin yakın traş bir bölgesinde) herhangi bir alan veya cilt tipi hakkında etiketi kontrol edin. . Daha fazla bilgi için doktorunuza veya eczacınıza danışın.

En çok yararı elde etmek için bu ilacı düzenli olarak kullanın. Çoğu nemlendiricinin iyi çalışması için suya ihtiyacı vardır. Deriyi nemli halde banyo / duştan sonra ürünü uygulayın. Çok kuru cilt için, doktorunuz size ürünü kullanmadan önce alanı ıslatmak için talimat verebilir. Uzun, sıcak veya sık banyo / yıkama kuru cildi daha da kötüleştirebilir.

Durumunuz devam ederse veya kötüleşirse veya ciddi bir tıbbi sorununuz olabileceğini düşünüyorsanız derhal tıbbi yardım isteyin.

Tanım: Bitkisel yağlardan elde edilen ve% 95'ten fazla yağ alkollerinden oluşan çok amaçlı yoğunlaştırıcı alkol (1-hekzadekanol, hekzadesil veya palmitil alkol). Beyaz pullar, esmer koku. Dietil eter ve asetonda çözülebilir, alkolde az çözünür. Soğuk suda çözünmez. Sıcak suda kısmen çözünürlük (1.34x10-5 g / l).
CAS: 36653-82-4
INCI Adı: Setil alkol
Özellikler:> jelsiz yoğunlaştırıcı, konsantrasyonun>% 5 olması halinde ko-emülgatör, viskozite ve kıvam arttırıcı (ayrıca ruj gibi su içermeyen ürünler için), yumuşatıcı, nemlendirici (nem çeker), köpük güçlendirici.
Kullanım: Düzgün kullanım için (54 ° C / 129 ° F), normal konsantrasyonda% 0.5-6 eritmek için sıcak yağ fazına ekleyin. Yalnızca harici kullanım içindir.
Uygulamalar: Losyonlar, kremler, saç şampuanı, saç kremi, vücut yıkama, makyaj ürünleri.

 

 

 

 

 


Cetyl alcohol, also known as hexadecan-1-ol and palmityl alcohol, is a fatty alcohol with the formula CH3(CH2)15OH. At room temperature, cetyl alcohol takes the form of a waxy white solid or flakes. The name cetyl derives from the whale oil (Latin: cetus) from which it was first isolated.

Preparation
Cetyl alcohol was discovered in 1817 by the French chemist Michel Chevreul when he heated spermaceti, a waxy substance obtained from sperm whale oil, with caustic potash (potassium hydroxide). Flakes of cetyl alcohol were left behind on cooling. Modern production is based around the reduction of palmitic acid, which is obtained from palm oil.

Uses
Cetyl alcohol is used in the cosmetic industry as an opacifier in shampoos, or as an emollient, emulsifier or thickening agent in the manufacture of skin creams and lotions. It is also employed as a lubricant for nuts and bolts, and is the active ingredient in some "liquid pool covers" (forming a surface layer to reduce evaporation and retain heat).

Uses
This medication is used as a moisturizer to treat or prevent dry, rough, scaly, itchy skin and minor skin irritations (e.g., diaper rash, skin burns from radiation therapy). Emollients are substances that soften and moisturize the skin and decrease itching and flaking. Some products (e.g., zinc oxide, white petrolatum) are used mostly to protect the skin against irritation (e.g., from wetness).

Dry skin is caused by a loss of water in the upper layer of the skin. Emollients/moisturizers work by forming an oily layer on the top of the skin that traps water in the skin. Petrolatum, lanolin, mineral oil and dimethicone are common emollients. Humectants, including glycerin, lecithin, and propylene glycol, draw water into the outer layer of skin. Many products also have ingredients that soften the horny substance (keratin) that holds the top layer of skin cells together (e.g., urea, alpha hydroxy acids such as lactic/citric/glycolic acid, and allantoin). This helps the dead skin cells fall off, helps the skin keep in more water, and leaves the skin feeling smoother and softer.

How to use cetyl alcohol topical
Use this product as directed. Some products require priming before use. Follow all directions on the product package. If you are uncertain about any of the information, consult your doctor or pharmacist.

Some products need to be shaken before use. Check the label to see if you should shake the bottle well before using. Apply to the affected areas of the skin as needed or as directed on the label or by your doctor. How often you apply the medication will depend on the product and your skin condition. To treat dry hands, you may need to use the product every time you wash your hands, applying it throughout the day.

If you are using this product to help treat diaper rash, clean the diaper area well before use and allow the area to dry before applying the product.

If you are using this product to help treat radiation skin burns, check with radiation personnel to see if your brand can be applied before radiation therapy.

Follow all the directions on the label for proper use. Apply to the skin only. Avoid sensitive areas such as your eyes, inside your mouth/nose, and the vaginal/groin area, unless the label or your doctor directs you otherwise. Check the label for directions about any areas or types of skin where you should not apply the product (e.g., on the face, any areas of broken/chapped/cut/irritated/scraped skin, or on a recently shaved area of the skin). Consult your doctor or pharmacist for more details.

Use this medication regularly to get the most benefit from it. Most moisturizers need water to work well. Apply the product after bathing/showering while the skin is still damp. For very dry skin, your doctor may instruct you to soak the area before using the product. Long, hot, or frequent bathing/washing can worsen dry skin.

If your condition persists or worsens, or if you think you may have a serious medical problem, seek immediate medical attention.

Description: All-purpose thickening alcohol (1-hexadecanol, hexadecyl or palmityl alcohol), derived from vegetable oils, > 95%, composed of fatty alcohols. White flakes, no or faint odor. Soluble in diethyl ether & acetone, slightly soluble in alcohol. Insoluble in cold water. Partially solubility in hot water (1.34x10-5 g/l).
CAS: 36653-82-4
INCI Name: Cetyl alcohol
Properties: Non-gelling thickener, co-emulsifier if concentration >5 %, viscosity & consistency enhancer (also in waterless products like lipsticks), emollient, moisturizer (attracts moisture), foam booster.
Use: Add to hot oil phase to melt for proper use (54°C/129°F), usual concentration 0.5-6%. For external use only.
Applications: Lotions, creams, hair shampoos, hair conditioners, body washes, makeup products.

Acar Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.